Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikiukai gimę po Cezario operacijos

QUOTE($raigė @ 2010 09 17, 08:12)
Mano irgi cezarinukas...ramus ir geras vaikas(kitaip nei abu mes tėvai biggrin.gif ) iki 2 mėn. iš vis jo kaip neturėjau...tokių galėčiau dešimt auginti..bet...
Draugė dirba psichologe mokykloje ir užsiminė, kad visi "probleminiai" vaikai VISI cezarinukai  verysad.gif
Labai liūdna, kad tie vaikiukai taip nurašomi visur ir visada, o aš taip džiaugiaus kaip mama, kad jam neteko gimdymo kačių patirti...neaišku ar būtų ir išgyvenęs, o dar ir gimdymo traumos visokios.

sveikutes smile.gif

mano irgi visi trys vaikuciai cezarinukai ir nepasakyciau kad butu visi vienodi, tikrai ne...visi skirtingi ir cezaris tam itakos manau tikrai neturetu buti labai daug....

O del problemu...kodel teigiate kad visi cezariukai vaikai "probleminiai"? Norite pasakyti necezarinukai problemu neturi?Kazkaip netikeciau tuo tikrai...Keistai cia taip pasake jusu drauge....Vaikas vaikui nelygus ir itakos cezarinukas jis ar ne, tikrai negali tureti schmoll.gif cia jau kitos problemos turetu slypeti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0rchideja: 19 rugsėjo 2010 - 11:14
Aš pati gimiau po CP, sergu labai retai (pfu pfu pfu),turiu vaikiuką irgi po CP, pakankamai ramus, stiprus vaikas, pažįstamos vaikas gimė po skatinimo ir labai ilgo gimdymo tai visą dieną neramus,l beveik nemiega, nors dar tik 1 mėnuo. Nemanau, kad CP-nuosprendis normaliam gyvenimui, man atrodo, kad geriau laiku atliktas Cp nei ilgas, sunkus natūralus gimdymas, kurį lydi aibė komplikacijų.
Atsakyti
viena vaika turiu po CP, tikrai negaliu pasakyti kad buvo neramus kūdikis.
Atsakyti

Mano vaikas po cezario ir jokiu problemu.....
Atsakyti
sveikutes,mano mazius gimes su CP judrus vaikis net aukletoja pasake,kad jis kaip gaisrininkas) viskas ant greicio daroma biggrin.gif ,na bet ir as pati ne ramybes isikunyjimas.gal siek tiek savisaugos jausmo nelabai turintis,na bet visa kita puiku,valgo viska,gerai auga,pradzioje sirges nemazai,bet dabar viskas super (mums jau 2.6m) tik kai tyremes sirdele uzesiuka rado,taigi echoskopas parode,kad neuzsivere ten kazkas,tai atseit gimdymo metu truko oro ir dazniausiai taip nutinka per cezario op g.gif
Atsakyti
Sveikutes, turiu dukryte, guri gime anksciau laiko, 34 sav, buvo ekstra CP, maitinau virs metu, jokiu problemu neturejau, labai rami, aisku oziuku yra, bet visi vaikai ju turi, o seip pradejo vaikscioti likus 1 savaitei iki metuku, ir beveik nei karto nekrito, kaip tik labai atsargi, na zodziu negaliu palyginti, nes turiu tik 1 vaika, bet tikrai jokiu problemu kolkas nebuvo, netgi rimtos slogos galima sakyt neturejo(Tfu Tfu Tfu)
Atsakyti
Mano antrasis gimė 33 sav. per CP. Gavo 8/8 balus, o štai pažįstamos mergaitė pagal skalę gavo 6/6 balus nors gimė natūraliai, tačiau pagal balus galima spręsti kad gimdant kaip sakoma, priduso. Dabar mažiuliui 8 mėn. ir jau ropoja, domisi visais ir viskuo smile.gif
Pirmasis gimė natūraliai, bet jau judrumas ir jautrumas neišpasakyti, be to jau turi lėtinę kvėpavimo takų ligą; neturi jokio noro nei motyvų mokytis (tikriausiai reikia žiūrėti koks vaiko brandumas leidžiant į mokyklą, o ne kaltinti gimdymą, tačiau mūsų įstatymai to nenumato)
Atsakyti
Mano abu gime po Cezario pjuvio. Bet abu labai skirtingi. biggrin.gif
Atsakyti
turiu 2 dukras. pirma gimdziau (daugiau nebenoriu gimdyti ), antra CP. nejauciu jokio skirtumo. abi aktyvios, stiprios, su charakteriais, auga kaip ant mieliu ir tos pasakos apie rysi (tarp mamos ir vaiko), tai isvis... mitas doh.gif mazoji dar pupa, bet lyginant, kaip augo gimdyta vyresnele, tai.. mazoji didesne kovotoja. gal todel, kad auga su seserim ir reikia kovot uz vieta po saule smile.gif taigi, skirtumo tikrai nejauciu jokio, kuriuo galeciau pasakyti, kad cezarinuke - KITOKIA. rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Mano mergytė irgi po CP, maža buvo labai nerami, bet nemanau, kad čia dėl cezario schmoll.gif Mes abu su vyru maži buvome rėksniai, tai čia greičiau genai biggrin.gif Jai 6 metai ir jokių problemų ar skirtumo nuo kitų vaikų nematau thumbup.gif Kaip tik daržely grupėje pati drąsiausia, aktyviausia ir gana gabi rolleyes.gif

QUOTE(pilkoji28 @ 2010 09 22, 15:04)
man atrodo, kad geriau laiku atliktas Cp nei ilgas, sunkus natūralus gimdymas, kurį lydi aibė komplikacijų.

100 % drinks_cheers.gif

QUOTE(Kaspisija @ 2010 11 17, 12:14)
kai tyremes sirdele uzesiuka rado,taigi echoskopas parode,kad neuzsivere ten kazkas,tai atseit gimdymo metu truko oro ir dazniausiai taip nutinka per cezario op  g.gif

Nesamonė, pažystu daug vaikučių su širdies ūžesiukais ar net skylutėmis širdelėse ir jie tikrai ne po cezario schmoll.gif
Atsakyti
manau vaiko sveikatai, raidai, charakteriui ir t.t. įtaką daro aibė dalykų pradedant genais baigiant mityba. gimimo būdas - vienas iš daugelio, tačiau čia svarbu ne tik ar cezaris, ar natūralus gimdymas, bet ir priežastys, eiga ir pasekmės. manau jei cezaris buvo planuotas ir atliktas dėl pavyzdžiui netinkamos kūdikio padėties - tai nedaro didelės įtakos kūdikiui, o jeigu atliktas dėl kažkokios komplikacijos,kai kūdikiui ir mamai kyla grėsmė, dar anksčiau laiko, skubos tvarka - tai jau gali turėti reikšmės. 4u.gif

o mano patirtis tokia: dukrą gimdžiau visiškai natūraliai, viskas praėjo labai gerai ir sėkmingai - ji visą kūdikystę buvo labai rami, tyli, jokių problemų. vystėsi kaip pagal knygutę, tik va dabar stringa kalba. tai gali būti ryšium su broliuko atsiradimu. o brolis atsirado mėnesiu anksčiau pradėjus atsidalinti placentai, skubiai buvo darytas cezario pjūvis, tačiau jam jau buvo pradėję trūkti oro kas davė pradžią galvytės vandenei. taigi pirmus mėnesius buvo itin neramus, skaudėjo galvytę, pilvuką, labai padidėjęs raumenų tonusas, labai atpylinėjo, nuolat darėm mankštas, masažus, bet viską pradėjo daryti 1-2 mėnesiais vėliau nei sesė, o vaikščioti vienas pradėjo tik va šiom dienom (13mėn). šiaip labai jautrus, baikštus, bet labai mielas smile.gif taigi du visiškai skirtingi gimimai ir du visiškai skirtingi vaikai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano abu angeliukai gime po CP.Sunus labai intelektualus, ramus, savisaugos instinktas kaip reta. Nuo kalniuko nesileidzia rogem , nebent po ilgu ikalbinejimu.... labai prisirises prie manes, namu, nors mielai draugauja su vaikais.Buna susikaupes ilga laika, mokslininko tipas. Pagal fizinius parametrus lenkia ugiu svoriu bendraamzius. Taciau tai kaip sake kazas manau ne CP pozymiai. o genetika, auklejimas.
Teko viena syk lankykis pas ortopede, ji pasiziurejo i vaika ir paklause ar vaikas ne po CP, sakau taip. Ji sako, as iskart atskiriu, nes jos abi dukros taip pat po pjuvio isvydo pasauli. Jie kitokie (geraja prasme) 4u.gif smile.gif
Man tik atrodo kad visgi jautrumas padidejes gali but siejamas su tuom.
Atsakyti