Sveikos mamytes Pakalbekime apie tai kaip auga ir vystosi vaikiukai gime po cezario operacijos. Ar izvelgiate skirtumu jus vystimesi, raudoje ir t.t.
Esu tikrai giredjusi daug visokiu kalbu apie tai, kad tie vaikai "kitokie" net ne tiek fiziskai bet ir emociskai, tai kad jie neturi savisaugos instinkto ir dar visokiu kalbu. Pasidalinkime savo patirtimi ir ziniomis
QUOTE(Jolanccike @ 2007 08 26, 09:40)
Sveikos mamytes Pakalbekime apie tai kaip auga ir vystosi vaikiukai gime po cezario operacijos. Ar izvelgiate skirtumu jus vystimesi, raudoje ir t.t.
Esu tikrai giredjusi daug visokiu kalbu apie tai, kad tie vaikai "kitokie" net ne tiek fiziskai bet ir emociskai, tai kad jie neturi savisaugos instinkto ir dar visokiu kalbu. Pasidalinkime savo patirtimi ir ziniomis
mano sunui jau keturi. Judrus be galo, bet ne hiperaktyvus. tiesa ne ramuolis jis budavo ir pilvelyje:)
del savisaugos instinkto... Nu zilstam mes su vyru ji saugodami:(
Todel tenka daug mokyti, aiskinti....Itariu ,jei dievas duos antra, reiks irgi per cezari gimdyti, tai neturesiu su kuom palyginti:)
Tiesa, vystymasis normalus. tik miegas susireguliavo apie antrus metus. mano pienu maitintas kone iki 3 metu...Bet cia jau charakteris - niekaip nujunkyti negalejau. Ir dabar pasireiskia koncervatyvumas maistui:) bet ko i burna neisides, geriau visa diena alkanas sedes:(
tokia musu patirtis
Na nezinau normalus tie vaikai. Nu gal siektiek gal neramus miego metu. O seip ir gyditoja sako, kad ankstyvas vaikas. Pradejo anksti galvyte gan tvirtai laikyt. Svoris auga gan gerai.
As ir nenorejau pasakyti, kad tokie vaikai "nenormalus" Musu lelyte taip pat gime po CP. Bet paskui vis isgirsdavau, kad tokie vaikai neva labiau lepus, jau minejau, kad neturi to igimto savisaugos instinkto, gyvenime buna maziau uzsispyre ir siekiantys tikslo. Tai psichologiniai dalykai, kuriuos manau lemia labiau aplinka, auklejimas ir zinoma genai, bet ar tokiems dalykams turi ytakos tai kad vaikas "nesibrove" per juoda tuneli o buvo "isimtas"
As ameniskai nepastebejau jokiu nukrypimu, svori auga normaliai, miega puikiai, iki puses metu isviso miegojo diena nakti, paskui pasidare aktyvesne, dabar jau beveik metukai, tai taip pats miega liux
As ameniskai nepastebejau jokiu nukrypimu, svori auga normaliai, miega puikiai, iki puses metu isviso miegojo diena nakti, paskui pasidare aktyvesne, dabar jau beveik metukai, tai taip pats miega liux
Mano antrasis taip pat cezariukas. Atrodo normalus judrus kiek palepintas mūsų pagramdukas Bet man į akis pasakė vyro tete ir anyta, kad bijo pasilikti padabot nes jis kitoks kai kiti vaikai [pasiutes] gydytojai sako normalus ir labai protingas vaikas o kad padykes tai gerai , kad ne koks ,,mėmelė,, mes taip sau su vyru sakom.
Laba
Mano sūnelis gimė cezario operacijos būdu, nes sėdėjo, taip pat vandenų buvo per mažai. Mano draugės sūnelis irgi gimė CP, bet ten kitokia istorija. Gimdymas buvo komplikuotas, vandenys pažaliavo. Vaikas buvo neramus, naktimis labai prastai miegojo. Kas turėjo tam įtakos nieks nežino, bet daugiausiai visi mano, kad pati mama nėštumo metu buvo hiperaktyvi ir irzli, tai peršasi nuomonė, kad vaikelis tik dėl šios priežasties yra neramus. Dabar jam metukai ir viskas susinormalizavo.
Maniškis ramus, linksmas vaikas, verkia kai nori valgyti. Miega sakyčiau puikiai, naktimis keliuos tik vieną - du kartus. Svoris auga tikrai gerai... kas mėn. priauga po ~ 1 kg. Vystosi irgi gerai.
Kaip gi gali atskirti vystymosi skirtumus????
Gimęs žmogutis jau asmenybė ir ji atsineša savo charakterio bei temperamento bruožus.
Mano sūnelis gimė cezario operacijos būdu, nes sėdėjo, taip pat vandenų buvo per mažai. Mano draugės sūnelis irgi gimė CP, bet ten kitokia istorija. Gimdymas buvo komplikuotas, vandenys pažaliavo. Vaikas buvo neramus, naktimis labai prastai miegojo. Kas turėjo tam įtakos nieks nežino, bet daugiausiai visi mano, kad pati mama nėštumo metu buvo hiperaktyvi ir irzli, tai peršasi nuomonė, kad vaikelis tik dėl šios priežasties yra neramus. Dabar jam metukai ir viskas susinormalizavo.
Maniškis ramus, linksmas vaikas, verkia kai nori valgyti. Miega sakyčiau puikiai, naktimis keliuos tik vieną - du kartus. Svoris auga tikrai gerai... kas mėn. priauga po ~ 1 kg. Vystosi irgi gerai.
Kaip gi gali atskirti vystymosi skirtumus????
Gimęs žmogutis jau asmenybė ir ji atsineša savo charakterio bei temperamento bruožus.
Na maniskis taip pat isvydo pasauli po CP. Na nezinau ar jis kuom skiraisi nuo kitu. GAl kad labai pasiutes , uzsispyres ir nervuotas. Neturi kantrybes knibinetis prie kokio nors zaisliuko.O siaip augam normaliai. Na su ta savisauga gal ir yra kiek tiesos. Nes maniskis kartais ,,peilio asmenim" vaiksto.Man net sirdis i kulnus nusirita kai lipa ant palanges (pas mus jos zemai) nori persiversti per sofos atrama ir dar visokiausiu ,,baikiu"
Mano abi atžalos - cezariukai. Sūnus labai judrus, nenustygstantis vietoje...Vaikščioti pradėjo 10 mėn. MP maitinau iki 9,5 mėn. Rimtai sirgome tik kartą- tuo brudu roto virusu..O šiaip slogytės kartais užpuola, bet trumpam... Gal šiek tiek jautrokas, bet suverčiu tai ne cezariui- o vėžio ženklui- po kuriuo jis yra gimęs...
Sesutei dar tik 2,5 mėn- tai negaliu pasakyti. Šiaip labai rami, naktį puikiai miega. Vystosi irgi "pagal lenteles"- viskas normose (3*tfu)
žodžiu- mano "cezariukai' man nekelia jokių problemų savo sveikatyte.
Sesutei dar tik 2,5 mėn- tai negaliu pasakyti. Šiaip labai rami, naktį puikiai miega. Vystosi irgi "pagal lenteles"- viskas normose (3*tfu)
žodžiu- mano "cezariukai' man nekelia jokių problemų savo sveikatyte.
QUOTE(Jolanccike @ 2007 08 26, 09:40)
Nu nereikia varyti dievo į medį. Turit sveikus vaikus ir džiaukitės, neieškokit kokių ten blusų... mano abu vaikai po Cezario, o panašūs vienas į kitą kaip diena ir naktis... Jau dukra tai tokia atsarguolė, kad savisaugos instinktas turbūt jai visas ir atiteko, broliui pritrūko... Cezaris ar necezaris, tik viena svarbu : kad sveikas gimtų
QUOTE(Jolanccike @ 2007 08 26, 11:08)
As ir nenorejau pasakyti, kad tokie vaikai "nenormalus" Musu lelyte taip pat gime po CP. Bet paskui vis isgirsdavau, kad tokie vaikai neva labiau lepus, jau minejau, kad neturi to igimto savisaugos instinkto, gyvenime buna maziau uzsispyre ir siekiantys tikslo. Tai psichologiniai dalykai, kuriuos manau lemia labiau aplinka, auklejimas ir zinoma genai, bet ar tokiems dalykams turi ytakos tai kad vaikas "nesibrove" per juoda tuneli o buvo "isimtas"
mano vyras yra gimes darant cezari bet deja jam netruksta nei ryzto, nei uzsispyrimo siekian savo uzsibreztus tikslus taip kad maziau klauskykit ir bus nuo to geriau, o tai paskui isikalbesit ka nors netycia
beja, mano mergina irgi cezariuke
Papildyta:
QUOTE(Arabika @ 2007 08 30, 19:36)
Nu nereikia varyti dievo į medį. Turit sveikus vaikus ir džiaukitės, neieškokit kokių ten blusų... mano abu vaikai po Cezario, o panašūs vienas į kitą kaip diena ir naktis... Jau dukra tai tokia atsarguolė, kad savisaugos instinktas turbūt jai visas ir atiteko, broliui pritrūko... Cezaris ar necezaris, tik viena svarbu : kad sveikas gimtų
Merginos, niekas nevaro Dievo i medi Tiesiog teko girdeti ivariu "bobuciu" kalbu, norejau kad pasidalintumet savo mintimis ir tiek.
maniškis irgi išvydo pasaulį po CP. negaliu palyginti ar jis kitoks nes tik viena mažių turiu
bet šiaip, jokio skirtumo nematau iš aplinkinių vaikų jis labai judrus, išdykes, miego problemų neturėjome, nuo 2 mėn iega visa nakty, tik atsigeria pats ir vel parpia manau jie tokie patys.
nebent komplikacijų atvejais gali kažkas kitai būti
bet šiaip, jokio skirtumo nematau iš aplinkinių vaikų jis labai judrus, išdykes, miego problemų neturėjome, nuo 2 mėn iega visa nakty, tik atsigeria pats ir vel parpia manau jie tokie patys.
nebent komplikacijų atvejais gali kažkas kitai būti