Parodysiu ir aš vienas savo šlepetes. Aišku nesilyginu su profesionalių darbais, bet pafotografavau su šablonu, gal kuriai pradedančiai padės
Čia trečios mano veltos šlepetės. Pabandymui prieš kiek laiko nuvėliau mažajai, gal būtų tuo ir pasibaigę, bet visiems vaikams prireikė. Tai teks matyt nuvelti bent penkias
Pirmą kartą vėliau iš sluoksnos. Dydis maždaug 39.Sunaudojau 100 g vilnos. Klojau 6 sluoksnius. Bet man rodos dar kiek ir plonokos. Nors aišku nečiupinėjau gyvai patyrusios vėlėjos šlepečių. Dekorą išdėliojau iš karto klodama vilną irgi iš vilnos, tiesiog truputį sausai pasukdama tarp pirštų vilnos sruogeles.
Toks buvo šablonas. Viduryje kojos kontūras.
Formavau iš pradžių ant bato, įdėto į maišelį. Bet buvo dar per didelės Tada tiesiog tryniau rankomis lyg skalbdama ir tarpuose išlygindama, apglostydama, kad nesusimestų kokios raukšlės. Ir pabaigoje keletą kartų keičiau šiltą - karštą vandenį: paskalbiu šiltame po to šaltame. Taip greičiau susitraukė, bet nežinau, ar gerai dariau, nes tokios lyg grubesnės pasidarė. Kai veli sluoksną visada veltinyje tokios lyg bangelės būna mažytės, tai pas mane jos išėjo kažkokios didokos.
Toks galutinis rezultatas ant šablono:
Ir dar keli vaizdeliai:
Labai sunku juodas nufotografuoti, kad perteiktų tikrą vaizdą.