QUOTE(*Diva* @ 2007 01 22, 19:01)
nu nuo vilnos priklauso- ir nuo to kiek sluoksniu. batu sablonas mano didesnis- nu gal pusantrokarto nei reikalingi batukai-nors jei norisi labai kietu- darau ir dvigubo dydzio. o kepures kloju 2 sluoksniais ir sablonas praktiskai dukart didesnis nei reikia kiepkos. cia jei is sluoksnos velsi- karsinys kiek suprantu maziau traukiasi.
bet siaip gal pabandyt geriau maza kvadratuka suvelt iki norimo standumo ir ismatuot pries ir po:))) nes ir nuo velejo daug kas priklauso:) be to man patinka kietoki daiktai- galTau tokie nepatiks:)
Papildyta:
QUOTE(espera @ 2007 01 23, 12:51)
siap siules tikrai nesusidarys, jei isklojusi pirma puse, aisku kloji vilna kad ir uz sablono krastu uzeitu, suslapinsi ir muiluosi viska, apart krastu, paliksi juos sausus
tada apversi - tuos sausus krastus uzlenksi, klosi vel vilna, ir jau vel viska slapinsi. tada labai gerai susilydo ir ne zymes jokios siulytes nelieka. aisku, nuo sablono anksti irgi reikia nuimt ir pakeitinet padeti trynimo
Papildyta:
QUOTE(espera @ 2007 01 23, 13:04)
na palieki sausus tik galiukus, kurie eina uz sablono ribu - o viska, kas ant sablono, suslapini, tai lenkimas vis tiek gaunasi nuo slapiu, o va tai, kas uzsilenkia - lieka sausa. tada labai gerai susiaudzia. kita puse kai dengi, tai irgi uzlankstai paskui ir viska jau slapini.
man kai slapinau viska, tai siules vis gaudavosi arba reikdavo labai trinti tas siuliu vietas, o kai sitaip darau, tai nereikia ne ypatingai trinti, iskart susiaudzia
QUOTE(MAGPIE @ 2007 01 23, 13:05)
Prašau patarimo - veliant nykštuko kepuraite (tokią, su smailu užriestu galu - kaip visai neseniai rodyta kepurele kiaušiniui:) - šabloną kepuraitei darot trikampio formos ar apvalios formos ir smailąją dalį priveliat atskirai?
QUOTE(saullute @ 2007 01 23, 13:10)
As tai iskart kerpu trikampio formos...
Papildyta:
QUOTE(espera @ 2007 01 25, 23:48)
cia linkas su intrukcijom ir vaizdine medziaga, kaip pasidaryti skrybelaite
http://www.hatshaper...Wet Felting.htm