[quote=amelija28,2010 03 12, 01:06]
[quote=Natuke,2007 10 31, 20:48]
aš taip pat su pagranduku pradėjau labai anksti, net gi senelės sakė, kad man stogas važiuoja
-- mums pasiteisino. Jau nuo kokių keturių men miegojom sausai be sauskelnių ir vystyklų - naktį jaučiau kai vaikas nori. O jis sugebėdavo trupūti pakentėt ir niekada nedarė ant manęs arba lovoje - ne bent nebegalėjo kentėt. Slinge (nuo 5 men, ant manęs padarė gal vieną kartą). Tiesa, kai paleisdavau šliaužti, jautėsi grynam ore ir tada susilaukdavom daugiausia balų
Dabar vaikui metai ir 10 men, nemažai mamų dar vargsta, na ir mes vargom su dukryte , o aš neseniai supratau, kad sauskelnes net gi kelionėje mūsų neišgelbes - kartą buvome Megoje, užsukom po ilgos kelionės, labai pavargau ir patingėjau nešti į tualetą, nes vaikas buvo su sauskelnem.
Tai jis ilgai kentėjo, o kai padarė - baisiai verkė ir plius sauskelnes neatlaikė tokio smugio greitai ir jie ir drabužiai buvo šlapi Papildyta:
Negalėjau nutylėti, tai perskaičius, nors ir galvoju, jog kiekvienos mamos reikalas, ką, kada, kaip su savu vaiku daryti, nes kiekviena, kad ir ką bedarytų, jaučiasi esanti teisi...Kaip supratau, mamai buvo labai juokinga ši situacija..."tingėjau, tai jis KENTĖJO" -mamai juokinga
, "baisiai verkė" - mamai juokinga, kai vaikui skauda
...Vaikas turi suformuotą refleksą pasišlapinti tik tada, kai pasodinamas ant puodo...šlapimas kaupiasi, šlapimo pūslė persipildo, vaikas nesišlapina, nes nesodina dabar jau niekas, nes turi gi pampersą prikabintą, bet pasikeitusios situacijos vaikas nesupranta, šlapimo pūslės raumenys pertempiami, įvyksta labai skausmingas, deginantis pasišlapinimas...daugiau tokių situacijų = jaunuolis besišlapinantis į lovą...dar juokinga? Tikiu, jog mama tiesiog nepagalvojo apie tai... SUFORMUOTI refleksus nėra sunku, su UGDYMU tai nesusiję, nes refleksai neugdomi, o formuojami.
[/quote]
bet reikia sugebet taip "isvartyt"
as manau tai mamai juokinga kad pampersas neatlaike, o ne kad vaikas kentejo
Papildyta:
QUOTE(Eureka @ 2010 04 16, 17:03)
Mano pirmagimis ir nemokėdamas vaikščioti sugebėdavo garsiai rėkdamas ir raitydamasis nusirist nuo puodo. Na, nepatikdavo jam nat puodo būt ir viskas. ir senesniais laikais vaikai kartais ilgai nedarydavo į puodą, nors nuo gimimo augdavo su vystyklais. Pavyzdys-mano sesers sūnus, jis iki 2 metu nedarydavo į puodą jokių reikaliukų ( tai buvo prieš 20 metų).
zinoma visko buna
del senesniu laiku nezinau statistikos, zinoma ne visi anksti pradedavo prasytis ant puodo, bet 2 metu vaikas nesiprasantis ant puodo kazin ar budavo norma
o dabar sauskelniu gamintoju uzsakomieji straipsniukai kai tik tai bando iteigti