QUOTE(almerada @ 2010 03 02, 21:58)
Jau anksciau rasiau, kad sodinti pradejau nuo 6 men.. Dabar mums 8,5 men. ir jokiu problemu neturim kartais ir pats pasipraso.Tokios problemos kad nuo uzpakalio sunku kaka nuplauti, o paskui dar ir rankos smirdi( neseniai isgirdau is draugiu) isvis nebuvo, nes pradejus sesti ant puoduko kaku i pampersa nepadaro. Ryte atsikelia sausas ir padaro i puoduka, kartais tingiu sodinti iskart kai pabunda, tai jis i pampersa ir nedaro.Jeigu visa diena pati bunu su leliunu ,tai sauskelnes lieka sausos.Kiek esu skaicius vaiku urologu nuomoniu, tai sako,kad iki metu vaikas turi atsisakyti sauskelniu dienomis, o iki 1,5 metu isvis atsisakyti ju.Tai labiau taikytina berniukams,del vaisingumo.Bet cia ne mano nuomone, as manau ,kad kiekvienas vaikas skirtingas ir ant puoduko ses skirtingu laiku.Bet kiek pastebejau jei nuo metu mokina tai vaikai savo oziukus labiau rodo.Kiek skaiciau negalima ju sodinti perprievarta, nes gali pradet nelaikyt slapimo.Taigi jeigu mokinat nuo metu neskubekit neverskit be proto sedet ant puoduko
, sutinku, kad vaiką virš 1metukų daug sunkiau prikalbinti sėsti ant puodelio, o čia priskaičiau įvairiausių nuomonių, bet, mamos, pripažinkime, kad kol turime pampersus - ir vaikui ne bėda, ir mamai lengviau, o prie to lengvumo pačios priprantam ir vaikutį dažnai pradedam mokinti sėstis ant puodelio kiek vėlai.
Mano nuomone, jei mokinti, tai nuo tada, kai vaikutis jau pats sėdi, o jei tingim tuo užsiimti, tai laukim, kol pats pasiprašys - paprastai iki 2metų visi vaikai išmoksta daryti į puodelį.