QUOTE(linuse85 @ 2009 12 30, 00:42)
o kai nori sysiu irgi galima nuspėti? Bet jūsų tokie žodžiai kad matau kad jie nori (reiškia vaikas rodo jums savo poreikius ir tikisi kad jūs padėsit juos patenkinti) bet nieko nedarau rodo tik abejingumą ar tingumą jūsų. Šiaip psichologai pasakytų ta tema tai, kad vaikas ilgainiui nustoja rodyti savo poreikius jei jie nebūna pastoviai patenkintinami kai jie to prašo, rodo.. Net yra įrodyta kad jei į vaiko verkimą niekas nereaguoja tai ilgainiui net ir alkanas būdamas jis neverkia, nes žino kad niekas nesureaguos, tai kam vaikui bereikalo eikvoti energiją ir prašyti to ko jis vis tiek negaus...
Aš tikrai manau kad maniškis jau 8mėn tikrai sąmoningai suvokdavo ką reikia daryti ant puoduko nes kaip ir rašiau jei nenorėdavo tai jis priešindavosi sodinimui o jei norėdavo ramiausiai atsisėsdavo ir padarydavo. Kaip tai paaiškinsit? Atsitiktinumas? Vis tiek vaikas per mažas būti sąmoningas? Manau tai nėra nei kažkokio išskirtinumo požymis nei dar kas, tiesiog vaikui atsiranda supratimas kad po tam tikrų pojūčių reikia atlikti tam tikrus veiksmus. Kaip ir kai alkanas vaikas ir pamato atnešamą lėkstutę jis jau reaguoja, išsižioja, išskiria seilių daugiau, tai tiesiog normali reakcija, kai tas pats veiksmas atliekamas daug kartų, vaikas jau žino ko kada laukti, kokie ženklai parodo kas kada įvyks.
Aš tikrai manau kad maniškis jau 8mėn tikrai sąmoningai suvokdavo ką reikia daryti ant puoduko nes kaip ir rašiau jei nenorėdavo tai jis priešindavosi sodinimui o jei norėdavo ramiausiai atsisėsdavo ir padarydavo. Kaip tai paaiškinsit? Atsitiktinumas? Vis tiek vaikas per mažas būti sąmoningas? Manau tai nėra nei kažkokio išskirtinumo požymis nei dar kas, tiesiog vaikui atsiranda supratimas kad po tam tikrų pojūčių reikia atlikti tam tikrus veiksmus. Kaip ir kai alkanas vaikas ir pamato atnešamą lėkstutę jis jau reaguoja, išsižioja, išskiria seilių daugiau, tai tiesiog normali reakcija, kai tas pats veiksmas atliekamas daug kartų, vaikas jau žino ko kada laukti, kokie ženklai parodo kas kada įvyks.
I pievas visai jau lenkiat Kiekviena mama mato, kai vaikas ruosiasi kaku daryt, ir kai mazas vaikas ta padaro, normali mama nuplauna ruriuka ir pakeicia pampersiuka, ka sekminagi ir darau. As matau nuo pirmo menesio kai mano vaikai kaku ruosias daryt, tai ka, gal jau vertejo ant puodo sodinti, ka? Kad nebuciau abejinga ir tingi Prie ko cia nereagavimas i vaiko verksma, ka? O ir siaip, tokiais apibudinimais metytis neturit jokios teises, nes manes nepazistat ir prasyciau nevertinti to ko nezinot ir zinoti negalit. Mano vaikai mano gyvenimas, be galo juos myliu ir rupinuosi taip kaip manau jiem yra geriausia, todel juokinga kai visiskai nepazistamas zmogus cia raso tokias nesamones skirtingai nuo jusu, jei ka, ir knygas paskaitau, ir straipsnius, nes kad atrinkti informacija, reik pradziai su ja susipazinti. O vat kad jusu nieko nepaskaitot...gal kai ka ir rodo, bet tiek to, susilaikysiu
Refleksa ryti, jei su tuo lyginat, vaikas turi nuo gimimo, tuo tarpu kontroliuti puoduko reikalus vaikas ismoksta apie 15 gyvenimo menesi, tame ir skirtumas Na, bet kadangi pati paraset, kad sitaip dar ir sutaupyti imanoma, tai tada dar aiskiau darosi
Siaip diskusija su jumis baigiu, man jusu nuomone aiski ir tiesa pasakius nelabai idomi, kaip tikriausiai ir jums mano