Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokinat vaikiukus daryti į puoduką?

kol vaikas tvirtai nesėdi, koks gali būti sodinimas ant puoduko? Nebent pačios laikot.
Realiai, manau visi tie mažulių padarymai į puoduką būna daugiau atsitiktiniai, pagauti. Aš vyresnėlį pradėjau pratinti 1m7mėn, berods. Puodas buvo nupirktas jau anksčiau, sodindavau, rezultatas buvo nulinis. Taigi pusmetį tas puodas stovėjo "be darbo" taip sakant. Paskui vieną rytą atsikėlęs pradėjo daryt ir buvo viskas. Tas pratinimas netruko nė 1 mėn.

Kiap dabar darysiu, net nežinau. norėčiau anksčiau, bet tik todėl, kad pampersai užknisa ir pinigų jiems gaila rolleyes.gif

Atsakyti
musu mazyliui jau 10men ir ant puodo mes pradejom pratytis pries gera savaite ir padaro y puoda visus reikaliukus aisku as jy vis kas 1-2val pasodinu ir gal as pati pagaunu tuos reikalus.bet noriu iki vasaros atpratint nuo pampersu nes man gaila maziuko uzoakaliuko.juk vasara ir taip karsta o dar tam pamperse tai isvis dupce sus...
Atsakyti
mes jau 9 men.ir ant puodo koki menesiuka jau tupciojame,tik kad nelabai sekasi ax.gif matyt mama nenutaiko lotuliukas.gif pasedim,pazaidziam,jam greit atsibosta,o tik pampersiuka uzsidedam..ziurek jau dovanele yra doh.gif va taip mums sekasi kol kas,na bet tikimes priprasim biggrin.gif
Atsakyti
mes ir jau bandom susipazinti su puoduku... bet kolkas dar nieko nepadarem i ji pagal paskirti blush2.gif
Atsakyti
Mano berniuki jau 9men., bet mes dar net neturime puoduko blush2.gif
Kaskaip galvoju, kad jis nelabai supras kas cia per daigtas ir ka cia reikia daryti g.gif
Na bet jau reikes siomis dienomis isigyti ta puoduka ir supazindinti berniuka su juo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ernestacingiene @ 2009 03 29, 14:39)
Mano berniuki jau 9men., bet mes dar net neturime puoduko blush2.gif
Kaskaip galvoju, kad jis nelabai supras kas cia per daigtas ir ka cia reikia daryti g.gif
Na bet jau reikes siomis dienomis isigyti ta puoduka ir supazindinti berniuka su juo biggrin.gif

NA ir protingai darote thumbup.gif as gyvenu ne lietuvoje ir man lopselyje aukletoja grieztai ispejo nemokinti ant puodo, nes vaikas nesuvokia "darymo" i puoda ir tai vieniem maziau ar daugiau daeina anksciausiai netoli dvieju metu. Vaikas sysiuko nekontroliuoja ilgai. Gamta taip suredziusi. Mums buvo labai idomi paskaita apie vaiko nepilnavertiskumo vystumasi, kuris turi tiesiogini rysy su vertimu daryti i puoda. Tai vadino vaiko dresura ir mamos ambiciju patenkinimu. Mano mergaite tik virs dvieju metu pradejo pati daryti i puoda sysiu, o kaku dar nelabai sekasi. Ir auklyte liepe kantriai laukti kol vaiko raida pasakys - as suvokiu ir galiu kontroliuoti savo kuna.

p.s. ir dar mus patare, kai vaikutis bus mazdaug 1,5 metu gal ir siek tiek anksciau, nuvesti vaika i parduotuve ir kad pats puoda issirinktu. Vaikai renkasi visai kitka nei tevai, tada daug lengviau sedasi patys. ir nelaikyti puodo salione, bet vonioje arba tuolete. Kad netaptu zaislas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 31 kovo 2009 - 16:22
Mnau, kad nerekia pries veja pusti ir tik pradejusius sedeti vaikiukus sodint ant puodo.. jis vis tiek to neismoks pasiprasyti pats, kol nesualusk tu pusantru meteliu.. tokia fiziologija.. ir as netikiu tom mamom, kurios sako, kad metinis vaikas prasosi ant ppuodo.. jis nesipraso, o pacios mamos "gaudo" tas vaikas darys..
Atsakyti
as savo akim maciau kaip 9,5men mergyte kakucio prasosi smile.gif ir patupde ja ant puoduko ir yra biggrin.gif mama jos sake kad niekada i pampersa kakio nepadaro schmoll.gif kaip zinovai tai paaiskins lotuliukas.gif
Atsakyti
mums 8 menesiai su puse smile.gif ir jau koks menesis kaip darom ant puodo thumbup.gif
nesakau kad bunam be pamperso... ne ne, jokiu budu... tiesiog kai pasodini, visada su rezultatu... kakuti pirmas dvi savaites tik ant puoduko ir dare... o paskui mama netycia praziopsojo stenejima blush2.gif
as pora kartu buvau pasodinus siaip kazkada diena, tai nieko gero... o pirma karta kai pavyko su rezultatais buvo ryte, po miegelio ir pienelio ax.gif pasodinau, o ji visa tik israudo ir steni biggrin.gif ir galiu tikrai patvirtinti kad jai labai patinka... dabar tik pradeda steneti ir begam abi ant puodo smile.gif
patys pagalvokit ar jums butu patogu kakoti atsisedus ant kedes pvz schmoll.gif tikrai ne...

dziaugiuosi kad paniske megsta puoda... o kada prades pati prasytis nelabai imu i galva. svarbu kad jai lengviau kakutis darosi smile.gif o kai vaikiukui geriau, tai ir mama laiminga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(djusted @ 2009 04 02, 01:42)
mums 8 menesiai su puse  smile.gif  ir jau koks menesis kaip darom ant puodo  thumbup.gif
nesakau kad bunam be pamperso... ne ne, jokiu budu... tiesiog kai pasodini, visada su rezultatu... kakuti pirmas dvi savaites tik ant puoduko ir dare... o paskui mama netycia praziopsojo stenejima  blush2.gif
as pora kartu buvau pasodinus siaip kazkada diena, tai nieko gero... o pirma karta kai pavyko su rezultatais buvo ryte, po miegelio ir pienelio  ax.gif pasodinau, o ji visa tik israudo ir steni  biggrin.gif ir galiu tikrai patvirtinti kad jai labai patinka... dabar tik pradeda steneti ir begam abi ant puodo  smile.gif
patys pagalvokit ar jums butu patogu kakoti atsisedus ant kedes pvz  schmoll.gif tikrai ne...

dziaugiuosi kad paniske megsta puoda... o kada prades pati prasytis nelabai imu i galva. svarbu kad jai lengviau kakutis darosi  smile.gif  o kai vaikiukui geriau, tai ir mama laiminga  mirksiukas.gif

saunuole mamyte biggrin.gif as tos pacios nuomones drinks_cheers.gif sodinti reikia,kad veliau nebijotu,o prasytis prades kada prades lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alvyde @ 2009 04 02, 15:04)
saunuole mamyte biggrin.gif as tos pacios nuomones drinks_cheers.gif sodinti reikia,kad veliau nebijotu,o prasytis prades kada prades lotuliukas.gif

Visikai nesutinku lotuliukas.gif nes cia tik mamos patenkimimas. Kiek zinau atveju kai nuo 8 menesiu pradejo daryti, paskui nuo pusantru metu iki triju i kelnes krove, nes jau tokio amziaus vaikas gali pasipriesinti, o 8 menesui vabalas tai kaip sodini taip sodinasi, bet kad apie puoda ateina supratimas ne 8 menesiu tai ir arkliui aisku. Palaukite mamytes pasijuoksim kai jusu obuoliukai prades speltis ir kraus i kelnes pasislepe. As tai laukiau kantriai, kada mergaite pati pasake ahah puodas tada nusimovem kelnes ir padare ir man tai buvo toks dziaugsmas, kad tai ne sintetiskai ispustas vystymasis. Ir labai gera kai mazoji sako "as pati".
Atsakyti
Na mums jau beveik metukai, kai pries pora savaiciu pabandziau pasodinti mazyle ant puoduko, jai visai tai nepatiko ir ji nurepliojo nuojo ir net neatsisuko... tai ir neverciu as to vaikucio per prievarta sestis, kur ji nenori... as manau, kad kai ateis laikas ir pati susidomes tada ir mokysimes... o kolkas kol vaikas nenori, negi versi..... kas kazkiek laiko pabandysim dar karta, bet jei vaikui nepatiks tikrai nesiruosiu verstoi to daryti....
O jei kaikuriems vaikuciams tai patinka daryti, tai tik sveikinu... manau kad visi vaikuciai yra individualus ir kaip skirtingu laiku vaikscioti pradeda, taip skirtingo amziaus ir ant puoduko daro... smile.gif
Atsakyti