aš savo klecką sodinau nuo 7,5men, o pradėjau taip anksti, nes pastebėjau, kad kas rytą keliasi 6-7 vien tam , kad pakakotų, tai ir pakišau puodą, patį pirmą sykį ir padarė, dabar mums jau beveik 10 mėnesių ir kakai labai retai keliauja į pampą
vaikas visai nebijo puoduko, visada noriai sėdi ir labai gerai išsituština, dėl to nešikalioja visą dieną, o padaro viską per kartą ar du. kiekvienas vaikas kitaip, aš džiaugiuosi, kad mansis nebijojo, nelipo nuo puodo ir smagu , kad va taip paprastai pas mus tas puodas priimtas buvo
mane ačią mama tik pradėjusią sėdėti ėmė sodinti ant puodo, dėl to nebuvo bėdų vėliau. manau , jei vaikui tai ne kančia reiktų sodinti kuo anksčiau, kad išvengti baimės po to. 2 metų sodinti yra tikrai per vėlu
manau dviejų jau reiktų su pampu jau nevaiksčioti, nebent naktį ar kelionėje
Papildyta:
QUOTE(Mirėja @ 2008 12 20, 00:53)
Nesodinau ir iki bent jau 1,5 metų nesodinsiu
Ne dėl to, kad esu prieš ankstyvą sodinimą, o dėl to kad prasmės jame kaip, na, pvz. metinukui duot fizikos vadovėlį palaikyt... Na, pažiūrės paveikslėlius, o tikslas? Kol mama iš paskos su puodu laksto, tai ir padaro, o tikslas? Pampersus taupyt ar kaip? O kad "nuo 2 m pradėjus išmoks 3 metų" visiška bobučių pasaka
Visi vaikai išmoks vienodai: kai tik pradės suprast kas ten prie ko ir kodėl tas "vandeniukas" iš jo bėga ir ką padaryt kad bėgtų sąmoningai panorėjus. Nei anksčiau, nei vėliau. Kiekvienam vaikui tai ateina skirtingai, ir nuo sodinimo ar nesodinimo tai visiškai nepriklauso. O kiek mama turi energijos su puodu lakstyt tai kiekvienos asmeninis reikalas.
sutinku gal vaikas dar ir nepasiprašo, bet vėliau gali turėti bėdų, nes vaikas nuo puodo bėgs, verks, aišku linkiu , kad to nenutiktų. o nauda tokia, kad vaikas geriau išsituština, jam patogiau tai daryti, pačiai patogiau plauti ir vaikui odytė nesudirgsta. manau kai kurios mamos tingi bent pabandyti, ne tokie jau kvailiukai tie vaikai