Įkraunama...
Įkraunama...

Ar vaikui reikalinga dienotvarkė?

kažkiek reikalinga. mano didysis iš tų, kuriuos miegot reikia varu varyt, nes savo noru neatsiguls niekad. tai kai prie įprasto ritmo, tai viskas aišku kada laikas eiti miegoti. o va kai ritmas sutrinka -- svečiai kokie nors ar kelionės, va tada ateina ožys.
Atsakyti
Manau, kad geras dalykas yra laikytis dienotvarkes, tik aisku tokios, kuri kazkiek koreguojama, nors greiciausiai bus tokiu vaiku, kur niekaip i remus neistatysi, bet nors pabandyti tai manau daug kam sveika 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 19, 16:42)
kažkiek reikalinga. mano didysis iš tų, kuriuos miegot reikia varu varyt, nes savo noru neatsiguls niekad. tai kai prie įprasto ritmo, tai viskas aišku kada laikas eiti miegoti. o va kai ritmas sutrinka -- svečiai kokie nors ar kelionės, va tada ateina ožys.

drinks_cheers.gif
dienotvarkė vaikui suteikia pastovumo ir šiek tiek- saugumo jausmą. Aš už ją.

QUOTE(lanvita @ 2009 05 19, 22:26)
Manau, kad geras dalykas yra laikytis dienotvarkes, tik aisku tokios, kuri kazkiek koreguojama, nors greiciausiai bus tokiu vaiku, kur niekaip i remus neistatysi, bet nors pabandyti tai manau daug kam sveika 4u.gif .

Į rėmus statyti ir nereikia. Juk nemaitinsi vaiko būtent n valandą n minučių, nemigdysi m valandą m minučių. Tieisiog nustatai, kad, tarkim, pusryčiai apie aštuntą, pietūs apie pirmą, po to miegot ir panašiai. Maniškis "pasiklysta" kai išsimuša iš ritmo, būna irzlus. Ir užmiega blogiau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Dienotvarkė būtina,nes jeigu tik jos nesilaikai,tai ir vaikui blogai ir tėvams nieko gero.Nes tas vaiko irzlumas tik tėvams nervus išgadina.
Atsakyti
Mes dienotvarkės neturėjom, tai dabar bent jau aš jos ir nesilaikau (miegu ir valgau bet kada). Dukra šiokią tokią turi, bent jau kas liečia miegą. Aišku būna, kad leidžiam panaktinėt valandėlę ilgiau, bet nepiktnaudžiaujam. Vat su maistu tai nekokie reikalai blush2.gif blush2.gif Dar kai į darželį eina, tai yra dienotvarkė, vakare irgi ne ką nukrypsi- vakarienė maždaug tuo pačiu metu. Bet kai savaitgaliais ar per atostogas doh.gif Gėda ir apsileidimas iš mano pusės, bet valgom tada, kada norim, o ne pagal valandas.
Atsakyti
Manau kad dienotvarke yra reikalinga vaikuciams. 4u.gif
Atsakyti
reikalinga, tik tada susitaupo laikas, nepraeina diena praleista veltui tongue.gif tongue.gif

6ryto keliames 22h miegoti varau , iki 7ryto sportas 8ryto pusryciai 9 tvarkymasis thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
O pati ar gyvenate pagal dienotvarkę?
na taip einate į darbą ,gaminate maistą, tvarkoties ,tačiau abėjoju ar tai vyksta nustatytomis valandomis.
Mano akimis žiūrint dienotvarkė prilygsta prievolei.
Pamokų ruošimas,tvarkymasis yra auklėjimas kurio dėka vaikui įskiepijamas pareigos jausmas tačiau valgyti miegoti ,žaisti ir t.t. pagal laikrodį atrodo nenormalu.
Pabandyim sau susikurti ,lankymosi ir bendravomo pas giminęs ,arba intimių santykių dienotvarkę ir pagal ją gyvenkime nenukrypdami nuo jos ,isivaizduojat tokį savo gyvenimą ?aš ne smile.gif
Atsakyti
Sveikinu Iewoote, už drąsią nuomonę. Labai gerbiu tuos, kuriems pavyksta gyventi pagal dienotvarkę, bet, tiesiog, mano charakteris ne toks, nu nepavyksta man, miegam, kada norim miego, valgom, kai išalkstam, nes, jei bandom valgyt kada tarsi jau "laikas" nueinam nuo stalo nepavalgę, nes dar nenorim, tada į lauką, žaist, tai būna pavalgom pietus pavakare, o ir pietų miego miega tas, kuris nori kada nori, o dažniausiai iš viso nemiega. smile.gif
Atsakyti
Mūsų dienotvarkėje yra tik du dalykai: į lovaites pas paduškaites vakare eina pusė devynių ir ne kitaip. Mažėlis pietų gulasi nuo pusė dvylikos - iki dvyliktos. Tai, lyg ir į kraują įaugę jiems. thumbup.gif
Atsakyti
vaikui būtinas ritmas,noriau viską daro, įsidėmi ir tampa paslaugesnis, tarkim ir dukra, vos dveji, bet žino,kad vakare, išsivalius dantukus,einam rengtis pižamą, ir nors pastoviai kartoja,kad NE JŪJA,visvien rengiamės,o tada einam išsirinkt knygučių,kurias skaitysim,nereikia nei balso kelt, nei pyktis,pati atisineša į lovą, nors ir sakė prieš tai kad NE JŪJA laugh.gif
Atsakyti
As taipat uz siokia tokia dienotvarke!!!
Pas mus pagrindine dienotvarke - vakare miegoti nuo 20.30-21.00, butinai. Buna beabejo isimciu, kam nepasitaiko. (Be to vaiko smegenele geriausiai pailsi nuo 22val.vakaro iki vidurnakcio -12val.)
Ir pietu miegas - butinai. Na dar mazyte, be jo neapsieitu, bet ir ateiti butinai pietu guldysiu, bent jau iki kokiu seseriu metuku. 4u.gif
Atsakyti