Pas mus nuo pat mazens buvo laikomasi riezimo.O dabar kai eina i darzeli yra dar lengviau-7val ryte keliames ir ruosiames i darzeli,12val buna pietus visai seimai kartu,puse dvieju val. einam vel i darzeli,4val.pasibaigus darzeliui einam biski pasivaikscioti.parejus uzkandam,pazaidziam ir 7val vel i lovyte miegoti.visos savaites dienos turi savo ritma,savo darbus tik per atostogas pabunam be plano o siaip su planu ir man ir vaikui lengviau nes zinom kas kada ir kaip
Mes tai iki šiol nesilaikėm jokio griežto režimo, bet dabar kai turime auklę, tai supratau, kad režimas būtinas. Mūsų auklei sunkiai sekasi susitvarkyti su vaikais, tai pavėluoja pietų pamigdyti, po to vaikai atsikelia kokia 17-18 val , tai kitokios problemėlės iškyla dėl aiškaus grafiko nebuvimo. Surašiau visą dienotvarkę ir pakabinau ant sienos, žiūrėsim kaip čia seksis vykdyti...
manau, kad dienotvarkė pakabinta ant sienos, tai jau perlenkta lazda, mano vaikai nuo gimimo sutinka kiekvienus naujus Metus su mumis kartu, nematau nieko baisaus, kad vieną dieną neišsimiegos, tai kitą dieną nueis anksčiau gult, mano gyvenimo būdas - jokios dienotvarkės ir jokių dėl to problemų.
QUOTE(Aivita @ 2009 12 29, 16:48)
manau, kad dienotvarkė pakabinta ant sienos, tai jau perlenkta lazda, mano vaikai nuo gimimo sutinka kiekvienus naujus Metus su mumis kartu, nematau nieko baisaus, kad vieną dieną neišsimiegos, tai kitą dieną nueis anksčiau gult, mano gyvenimo būdas - jokios dienotvarkės ir jokių dėl to problemų.
Nematau ir aš nieko blogo, kad vieną kokią naktį nueis miegot vėliau, kad nenueis miegoti pietų ar valgys visą dieną vien saldumynus. Bet tai turi būti retkarčiais. O jei vaikas kiekvieną kartą eis miegoti tada kada jis nori : 21, 22 ar 23 val. ar grįžęs iš mokyklos darys pamokas tada kada jis pageidauja: 15, 17, 22 val., arba iš vis jų nedarys, nes nenori, sėdės prie kompo tiek kiek pats pageidauja, tai jau yra negerai. Turi būti šiokia tokia dienotvarkė kas liečia miegą, maistą, pamokų darymą ir pan. Gyvenime neturi būti chaoso, tiek pas vaikus, tiek pas suaugusius žmones. Kai viską suplanuoji, tai viskas ir eina kaip iš pypkės, o jei šokinėji nuo vieno prie kito - tai pavargsti ir nieko nepadarai. Ko išmokysi vaiką vaikystėje, tai liečia ir dienos - mėnesio - metų planavimą, tą jis darys ir suaugęs. Žmogus be plano - gražios ateities neturi. Tai mano nuomonė.
Manau, reikia kažkokios drausmės, kad nenukeliautų nuo kelio. Vis dėl to, jei tėvai leidžia vaikams daryti ką ir kada nori, tuomet jiems patiems sunkiau bus. Nespės atlikti darbų, pavėluos ir panašiai. Reikia turėti kažkokius "rėmus", bet negrūsti visko į dienotvarkę.
Mes turim nerašytą rėžimą ir visi žinom kada valgom, kada miegam , būna išimčių, bet kitądien viskas vėl stoja į vėžes Manau taip lengviau visiems
Manau,kad taip,reikia.Ir to rėžimo stengiamės laikytis darbo dienomis.Laiku einame miegoti,darome kitus įprastus darbus.Savaitgaliais tas rėžimas nebetoks grieštas,tai išvažiavę kur ,tai dar kas...Tik stengiames bent jau panašiu laiku atsigulti
Manau, kad reikia, bet ne visada mums ppavyksta ja naudotis. Kai danys dygsta tai nemiegadieniai Bet bent jau vakare visada tuo pačiu metu einam liūlia
Na pas mus šiokia tokia dienotvarkė kaip ir yra , jei reikia į darželį tai eina į lovą apie 21val. jei žino kad kitą dieną nereikės tai eina kada nori, atsikėlęs pasikloja lovyte (aišku reikia perkloti bet jam patinka ją kloti), tada nueina nusiprausti veiduko ausyčių ir išsivalo dantukus , grįžęs iš darželio visas persirengia, rūbus pasideda į spintą ir kaip ir viskas , jei sėdasi darbuotis prie staolo, tai kai baigia visada susitvarko
Savęs nespraudžiu į rėmus, niekada nenorėjau, kad mane kas spraustų, nei vaikų spraudžiu...Valgom, į lauką einam tada, kada norim, ar pagal aplinkybes, žodžiu, natūraliai, jokių grafikų...
manau kad dienotvarke reikalinga vaikui ir mamai man asmeniskai tikrai geriau kai daugmaz zinau grafika, aisku svgl ar per sventes visaip buna..