Įkraunama...
Įkraunama...

Drabužiai iš veltinio

QUOTE(panelė Prym @ 2009 07 09, 12:43)
Gal galite pasakyti, kuo jus konkrečiai įžeidė toks mano klausimas:

Man atrodė labai normalus ir mandagus klausimas, bet čia tik aš, neišprususi, ne profesionalė.
Viena prieš 4 su lazdom kažkaip nelygios jėgos atrodo. O kad man psichologo reikia, nes turiu nuomonę ir nebijau nesutikt su dauguma, tai galiu ir forume pasiskaityt. 
Tai taip ir reikia sakyti, darbas atliktas kokybiškai ar ne, o ne negražu, storina ir pan., arba dar geriau - nevelk išvis ir tau turėtų uždraust nuotraukas į internetą dėt. Ir gali būti ir pats kokybiškiausias darbas, jeigu jis atrodo kaip apsivėmęs Barbės flamingas (tam atvejui jeigu kam kiltų noras vėl psichologą pasiūlyti - jokiam darbui konkrečiai netaikoma), galima prie jo kad ir 100 diplomų pateikti, vis tiek aš jo neužsimanysiu pirkti.
Labai sunku diskutuoti, kai vienoj vietoj "vilną iš karto reikia mokėti gražiai kloti", o kitoj - "kantrybės ir praktikos". Tai kaip iš tikrųjų, reikia praktikos ir žinių, ar iš pirmo karto stebuklingai mokėt? Man mano darbai neatrodo nei geri, nei tobuli, aš puikiai matau jų trukumus, todėl mielai klausau kritikos ir patarimų. Tai yra, būčiau klausius, jeigu jų butų buvę.

Iš besiginčijančių proporcijų akivaizdu, kas teisios, bet šiaip įdomu, ar vieninteliai įmanomi argumentai - tai siūlyti psichologą ir iškraipyti nicką?

Man rodos, kad tu skaitai du pirmus posto zodzius ir du paskutiniuosius. O as cia niekaip nesuprantu... tu panelyte prym ar aristokrate ar aviena dviejuose?

Yra zmoniu grupe kuri jaucia is pirmo prisilietimo vilna, kuta grupe kuri ismoksta ir per darba pasiekia tobulybes, kita grupe nei jaucia, nei per darba ir kantrybe nieko doro nepadaro.
Atsakyti
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2009 07 09, 12:57)
* tu panelyte prym ar aristokrate ar aviena dviejuose?

**Yra zmoniu grupe kuri jaucia is pirmo prisilietimo vilna, kuta grupe kuri ismoksta ir per darba pasiekia tobulybes, kita grupe nei jaucia, nei per darba ir kantrybe nieko doro nepadaro.

* nei viena, nei kita.
** parašyta tikrai ne taip buvo.

O kuo mano klausimas įžeidė, taip niekas man ir nepaaiškino. Kaip ir tai, kas yra "profesionalus" veltinis arba kuo estetika skiriasi nuo grožio.
Papildyta:
QUOTE(saullute @ 2009 07 09, 12:50)
* Nebesuprantu, kurios tas svarkas veltas, Aristokrates ar panelės Prym...
** Ir dar pastebejimas, jeigu jau veliate svarka, tai vilna tikrai reiktu moketi graziai kloti pries pradedant imtis svarku...

* Aristokrates, aš tik šiaip atstovauju visas neprofesionales be rankdarbininkių diplomų.
** Su šituo niekas ir nesiginčija, ir asilui aišku, kad norint velti, reikia vilną mokėt kloti. Bet nebandydama nė viena neišmoko. Ir kad ir kiek kas tvirtintų priešingai, nepatikėsiu, kad kuri nors iš pirmo karto sugebėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 09 liepos 2009 - 12:17
Tiesa, as irgi megeja neprofesionale. Jokiu mokslu su tekstile. Tik juodas darbas. Patikek, Panele Prym. Siandienai as eau nuvelus daugiau nei 150 rankiniu! O kiek mano darbu matei forume? Ir rubai mano daryti tik 3. 2 liemenes is karsinio - viena galesit "tarkuot" liepos 21 d iki blogumo. O trecioji is merino sluoksnos. Ar matet kuri jas kur pardavime? Tikrai ne. Nes as turiu proto ju nepardavineti. Klausimas, kuri cia is musu profe-tekstilininke?
Atsakyti
neturiu laiko sekti visu pokalbiu, taciau kelis zodzius noriu iterpti:

* Aristokrates, aš tik šiaip atstovauju visas neprofesionales be rankdarbininkių diplomų.
** Su šituo niekas ir nesiginčija, ir asilui aišku, kad norint velti, reikia vilną mokėt kloti. Bet nebandydama nė viena neišmoko. Ir kad ir kiek kas tvirtintų priešingai, nepatikėsiu, kad kuri nors iš pirmo karto sugebėjo.
[/quote]

brangioji, jus tikrai neatstovaujate visu neprofesionaliu be rankdarbininkiu diplomu.... o ir nereikia, nes asmeniskai as nesutinku su jusu ginama kategoriska pozicija. profesionalas nebutinai turi buti diplomuotas. kaip jums atrodo kad esate uzpulta ir turite gintis, taip man neatrodo kad jus kazkas puola...
As liksiu prie savo nuomones, kad Lietuvoje jau esama profesionaliu sio amato - meno zmoniu. Man atrodo kad profesionalas - tai jau pasiekes tam tikra - auksta menini ir technologini lygi savo veikloje, ja nuolat tobulinantis, galintis reprezentuoti ir atsovauti.

taip - praktika yra labai svabus rodiklis, bet sugebejimas - talentas irgi neatsiejamas. Asmeniskai as esu sutikusi zmoniu kuriems paemus vilna i rankas pirma karta sekasi nepriekaistingai - kitiems pasiekti rezultato netgi ir nepavyko.

Atsakyti
[quote=DOSETH,2009 07 09, 11:55]
.....

MERGELIKES,
2009 07 21 17 VAL.
Laukiam VELTINIO NAMUOSE Stiklių 7 Vilniuje

Atvira diskusija apie veltini.
Turėkit su savim veltinio darbų aptarimams ir kočiojimo pagalius apgynimams biggrin.gif
LAUKIAM.
...
........... 4u.gif 4u.gif
Labas mergikės. O diskusijon galima tokiom žaliom pradedančiom kaip aš ax.gif blush2.gif . Parodyti drabužių neturiu. Nedrįstu dar bandyti tokių daiktų velt. Man kol kas ir šaliai aukštoji matematika. Diskutuoti ko gero irgi man dar anksti, kol kas lieka tik klausyti ir ausimis karpyti. Svarbu pačiupinti tinkamai suveltą daigtą, kad žinoti kurion pusėn judėti. ax.gif

Karpau ausimis skaitydama, rimtai, ginčytis beprasmiška. Kas norės padarys išvadas, o kas nenorės prievarta nesukiši. mirksiukas.gif
Atsakyti
O atrodo viskas taip elementaru: nedėk darbų, jei bijai kritikos. Ir nėra čia ko susireikšminti 4u.gif 4u.gif 4u.gif .

Aš, asmeniškai, turiu kelias GURU: Jumi, Mari, Doseth, Goote, Diva, Renefelt, Vilkę, ir pačią GURIŠKIAUSIĄ - Ievuschka . Gali jos patikt, gali nepatikt, tačiau yra kaip yra- velti MOKA.
Todėl šioj diskusijoj vienareikšmiškai palaikau Gootę 4u.gif- jei jau kritikuoja, tai gal vertėtų įsiklausyti ar bet jau pabandyti išgirsti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
tokia mano nuomonė. HAU 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balu: 09 liepos 2009 - 14:32
QUOTE(Dantukė @ 2009 07 09, 10:17)
blink.gif galvojau, paziuresiu veltu drabuziu, o cia  blink.gif . Tokiu sunkmeciu kai kurios verslininkes yra drasios. Idomu ar tos gatves kaimynes Zileniene, Urbanaviciute, Abromaityte susikviestu klientus ant kilimelio. Manau, kad ne  schmoll.gif . Yra didelis skirtumas tarp issilavinusiu zmoniu ir savamoksliu. Keista, kad sioje temoje taip aukstinamas savomoksliskumas. Vadinasi gydytoju galima buti ir pasiemus skalpeli, kirpeju pasiemus zirkles.
Bet ka cia, cia Lietuva cia savamoksliais lyja. Ko as cia stebiuosi, gi patarimus aukstuomenes damoms dalina zmogus su viduriniu ir vadina save stilistu, dizaineriu    doh.gif  .
Idomu kodel is negabiu mokiniu pelnomasi  g.gif , gal pedagoge neturi gabumu pastebeti gabius mokinius huh.gif . Pedagogiska issilavinima irgi reikia tureti ne vien gabumus veltiniui.

sito posto visiskai nesupratau... Rimtai...
Sunkmetis isgrynina, nereikia jo bijoti.
O tu manai Zilienienes, Urabonaviciutes ir pan. nepaburba ant nekokybes, nestiliaus, neestetikos? paburba, savam rate. O cia musu ratas, cia burna ausinam mes...
.............daug buvau prirasiusi, nutryniau ir reziumuoju
Kakulis, zodziu, kai uz zmogu kalba diplomai, o ne darbai verysad.gif
jooo, nediplomuotos, slepiames? doh.gif

QUOTE(panelė Prym @ 2009 07 09, 11:07)
Kaip ir sakiau, užteko tik užsiminti, kad man GALBŪT nepatinka švarkelis ir iškart suabejojama mano psichine sveikata.

o kas tau sake, kad jis man patinka...
o siaip tai pasiurpau nuo to "rozinio Barbrs flamingo vemalu" ar kaip jie ten.... nu man iki tokiu epitetu dar toli.. turi talenta.
Aj, as siek tiek pradejau suprast tavo logika, tu tiesiog nematai skirtumo tarp grazu ir estetika. pabandyk suprasti, tada suvoksi, ka mes tau bandome pasakyti.

p.s.Tai kur ta musu psichologe? jauciu, si karta ji bus protingesne ir nesikis.
Atsakyti
QUOTE(renefelt @ 2009 07 09, 13:47)
Tiesa, as irgi megeja neprofesionale. Jokiu mokslu su tekstile. Tik juodas darbas. Patikek, Panele Prym. Siandienai as eau nuvelus daugiau nei 150 rankiniu! O kiek mano darbu matei forume? Ir rubai mano daryti tik 3. 2 liemenes is karsinio - viena galesit "tarkuot" liepos 21 d iki blogumo. O trecioji is merino sluoksnos. Ar matet kuri jas kur pardavime? Tikrai ne. Nes as turiu proto ju nepardavineti. Klausimas, kuri cia is musu profe-tekstilininke?

Bet aš tą ir bandau pasakyti - kad be juodo darbo tokio lygio niekas nepasieks. Tiesiog paprieštaravau vienai iš tandemo ir dabar mane už tai gyvą bando suėst. Kaip suprantu, šiuo metu nors ir rašau visiškai tą patį, ką jūs ar kita besiginčijanti, viskas bus išversta priešingai.
Tikrai nevedu apskaitos, kas kiek nuotraukų įdeda, atsimenu tik vieną rankinę, kuri labai patiko. Nebūtų patikus, nieko nesakyčiau ir viskas. Koks man skirtumas, kas ką deda į pardavimą? Man irgi tas klausimas, kuri čia profė, bet taip niekas ir nepaaiškina, nors prieš tai vadino ir neišprususia ir bet kokia kitokia.

QUOTE(li77 @ 2009 07 09, 14:04)
brangioji, jus tikrai neatstovaujate visu neprofesionaliu be rankdarbininkiu diplomu.... o ir nereikia, nes asmeniskai as nesutinku su jusu ginama kategoriska pozicija. profesionalas nebutinai turi buti diplomuotas. kaip jums atrodo kad esate uzpulta ir turite gintis, taip man neatrodo kad jus kazkas puola...
As liksiu prie savo nuomones, kad Lietuvoje jau esama profesionaliu sio amato - meno zmoniu. Man atrodo kad profesionalas - tai jau pasiekes tam tikra - auksta menini ir technologini  lygi savo veikloje, ja nuolat tobulinantis, galintis reprezentuoti ir atsovauti.

Brangioji, tai kad buvau užsipulta būtent už tai, kad esu neišprususi, nieko neišmanau apie spalvų derinimą ir neturiu jokių menų ar tekstilės dėstytojo. Profesionalas savo profesionalumą turi kažkaip įrodyti. Aš galiu skelbtis tiek profesionalia mezgėja, tiek popiežium, bet nei viena, nei kita nesu. Kas jūsų nuomone yra profesionalas, yra tik jūsų nuomonė. Beje, liaudies kūryba (pvz., veltinis) nėra laikoma profesionalumu, nors ji dažnai būna daug vertingesnė negu taip vadinamų "profesionalų".

QUOTE(balu @ 2009 07 09, 15:28)
O atrodo viskas taip elementaru: nedėk darbų, jei bijai kritikos. Ir nėra čia ko susireikšminti 4u.gif  4u.gif  4u.gif .

Kurioj vietoj kas išsigando kritikos? Laukiu aš tos kritikos nesulaukiu.

QUOTE(g00te @ 2009 07 09, 15:40)
jooo, nediplomuotos, slepiames?  doh.gif
o kas tau sake, kad jis man patinka...
Aj, as siek tiek pradejau suprast tavo logika, tu tiesiog nematai skirtumo tarp grazu ir estetika. pabandyk suprasti, tada suvoksi, ka mes tau bandome pasakyti.

Tai kad čia jūs ir siūlėte slėptis, tiksliau, uždrausti.
Kaip ir sakiau, neturiu dėstytojo, kuris man paaiškintų, kuo skiriasi grožis ir estetika, turiu tik žodyną. Tai paaiškinkite, prašau. Aš juk ne profė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panelė Prym: 09 liepos 2009 - 15:06
Zinai, Panele Prym< jau darosi "nebeskanu". Tu nepabijok ir ateik su savo darbais liepos 21 d. i Veltinio namus. Esu tikra, kad kalbantis "gyvai" ir matant tavo darbus sulauksi pastabu, vertinimu, minciu, ideju. Manau, nepyks Doseth, kad taip parasiau 4u.gif Bet toks susirasinejimas ir bereiksmis kapojimasis - forumo tersimas
Atsakyti
QUOTE(balu @ 2009 07 09, 15:28)
Aš, asmeniškai, turiu kelias GURU: Jumi, Mari, Doseth, Goote, Diva, Renefelt, Vilkę, ir pačią  GURIŠKIAUSIĄ - Ievuschka .  Gali jos patikt, gali nepatikt, tačiau yra kaip yra- velti  MOKA.

Ar kas sako, kad nemoka? Tai nereiškia, kad kitiems gali nurodinėt nevelti.
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2009 07 09, 15:59)
*Brangioji, tai kad buvau užsipulta būtent už tai, kad esu neišprususi, nieko neišmanau apie spalvų derinimą ir neturiu jokių menų ar tekstilės dėstytojo. Profesionalas savo profesionalumą turi kažkaip įrodyti. Aš galiu skelbtis tiek profesionalia mezgėja, tiek popiežium, bet nei viena, nei kita nesu. Kas jūsų nuomone yra profesionalas, yra tik jūsų nuomonė. Beje, liaudies kūryba (pvz., veltinis) nėra laikoma profesionalumu, nors ji dažnai būna daug vertingesnė negu taip vadinamų "profesionalų".
**Kurioj vietoj kas išsigando kritikos? Laukiu aš tos kritikos nesulaukiu.

* Kiek pamenu, jūsų niekas ir neužsipuolė. Čia darbo-kaltininko autorė gyrėsi, kad ir kokį tai dizainą ar tekstilę (atsiprašau, nepamenu tiksliai) studijuoja, ir drabužių konstravimą moka ir su spalvom jau išmoko draugauti. Na, bet to darbe nesimatė, tai ir buvo iškeltas teiginys, kad diplomas (net ir būsimas), dar nieko neparodo, nes darbui dar oi kaip toli iki geros kokybės, o juo labiau iki kažinkokio meninio lygio. O jūs iš karto apie save.. unsure.gif
** Aš nesuprantu, kokia tuomet turi būti kritika, kad jums įtiktų.. g.gif Manau, jos buvo čia pakankamai. Aš pati dar pasistengiau vos ne papunkčiui išdėstyti, kas šiame darbe man, asmeniškai, kliūna. Galbūt neatidžiai skaitėte ir per daug užsiėmėte kitų pasisakymų analize ir interpretacija..
Atsakyti
Balu- dekui uz Guru smile.gif As Tave panasiai pavadint galiu? wink.gif)

O Panele Prym- man rodos Jus cia visai ne i tema sukaujate ir ta Jusu ginama grupe neprofesionaliu, kuriai Jus ka tik skelbetes atstovaujanti mano nuomone sudaryta is Jusu vienos na ir gal Aristokrates, kuriai del kazkokiu man nesuprantamu priezasciu Jus advokataujat. Man rodos apie Jusu darbus ar ju kokybe niekas nesake ne zodzio- as ju ne akyse nesu maciusi.. tik va perskaiciau kad gaminate "skyletas riesines "(atleiskit, jei cituoju netiksliai- tingejau ieskoti tikslios formuluotes) ir jau dvi savaites laukiate, kol kas nors patars kaip velti ant silko...tai gal Jums ner ka veikt, kad jau kelinta puslapi rasote cia romanus...??? Galgijau baigiam sia diskusija.

vietoj sios 'naudingos" diskusijos galejote paskaityti pora senesniu veltinio temeliu ir tikrai butumete radusi netgi keleta patarimu kaipgi velti ant to silko...ir netgi ka nors jau nuvelti is jo.. sorry, kad pamokanciu tonu, turbut neturiu tam teises... bet gagi atleisite man, issisokelei....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Diva*: 09 liepos 2009 - 15:24