Įkraunama...
Įkraunama...

Drabužiai iš veltinio

QUOTE(Aristokratė @ 2009 07 07, 13:02)
Veltas švarkas

Kadangi nesu pasižymėjusi veltinio profesionalė, tai man švarkas labai gražus. Man šitoks išpeiktas veltinis - dar tik svajonė mirksiukas.gif

QUOTE(g00te @ 2009 07 07, 14:16)

Kiekviena turi teisę išsakyti nuomonę, tik noriu pastebėti, kad ne kiekviena moteris svajoja atrodyt kaip kaulų maišas.

Neįsivaizduoju, kaip galima išmokt velti, jei nebandysi.
Atsakyti
tai kur gi tas suo pakastas? auuuu?

antra, kritika jau buvo, tik va reakcijos i kritika nera...

trecia, cia dauguma savamoksles, ir taip, jusu tiesa, net kai kurios parodose dalyvauja savamoksles neprofesionales, ir musu veltiniavimo laikas skirtingas, as pvz nuo nulio pradejau 2007 pavasari, kitos anksciau, kitos veliau... Buvimas savamoksle tai nera geda, sakyciau atvirksciai.

Ketvirta, bijau, kaip ir Renefelt, kad diskusija niekur nenuves...

Panele Prym, kas liecia kaulu maisus, tik sakau, kad su veltiniu reikia labai atsargiai, mat jis storina, taigi reikia labai labai apgalvoti kas ir kur.
O velt BUTENT reikia bandyti ir bandyti, tik gal ne viska, ka bandei reikia publikuoti, arba bent jautokius daiktus publikuojant reikia paklaust - moterys, bukit geros patarkit, va dariau, nesigavo, kaip padaryti graziai. PATARs, nu tikrai patas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 07 liepos 2009 - 19:11
Del ikelto svarkelio : vienas kas kliuna uz akies tai netvarkingai suklotas sviesios vilnos perejimas. NA tiesiog reiketu tvarkingiau sukloti viena kryptim pagalvoti kaip atrodys apsirengus. Del paltuku ir svarku velimo nuomone pasilaikysiu sau. Siuvimo igudziai manau pravercia bet veliant ne jie svarbiausia. Labiau reikia ziniu kaip ir kiek trauksis vilna ir kur ir kiek labiau pavelti gerai isformuoti kad nebutu pusliu prie pazasciu,nebutu nutysusios ir per ilgos rankoves.
Gaila,bet paskutiniu metu seniau veliancios mergaites darbu neberodo ir aisku komentuoti nebenori. Nebenboriu ir as po paskutiniu pykciu. Kai paprasti nuosirdus komentarai ar noras pasidalinti ziniom isverciamas i asmeniskumus. Kiek matau Gootes patarimas traktuojamas lygiai taip pat. O gaila.
Atsakyti
švarko spalvų idėja ir buvo tokia: laipsniškai išplaukianti iš juodos į baltą, pasirinkau tokį klasikinį variantą. Manau, jei būtų tiesios linijos, kūno proporcijas būtų labai įrėmintos, kaip nukirsta. Nežinau, su spalvom "žaisti" išmokau per dizaino paskaitas ax.gif .

ir aš manau, norint nuvelti švarką ar kitą veltą drabužį, net labai reikia konstravimo, modeliavimo žinių ax.gif .

Dėl įsiūtų rankovių, tai pastebėjau, kad tokį variantą dažniausiai renkasi Rusijos, Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos velėjos, o Skandinavijos, Amerikos, Vokietijos veltiniautojos velia besiūlius viršutinius drabužius, aš orientavausi į pastarąsias.

Mano, toks pastebėjimas, kad veltas švarkas turi būti vientisas, be siūlių. Priklauso kokį modelį pasirinksi kimono, reglaną ar paprastą, tokį rezultatą ir turėsime ax.gif .
Atsakyti
tai jei darai perejima, tai ir daryk perejima.
Gerai, kad ziuri pvz. gerai, kad lankai dizaino paskaitas, bet pirma bandyk ant mazesnio veltinio gabaliuko "zaist" spalvomis. Juolab, jei jau mokeisi spalvotyros, tai galvok, kaip kozna spalva veikia proporcijas, pvz. baltos visuomet atrodo daugiau nei juodos, horizontalios linijos platina, vertikalios siaurina, tai elementarios spalvotyros ir kompozicijos zinios. Dabar ziurime i tavo svarka, balta virsuje - reiskia peciai atrodys platus, spalvinis derinys horizantalus, reiskia figura optiskai plates. Jei nori pabrezti moters figura, tai reikejo spalvas kloti siauromis juostelemis vertikaliai, ties liemeniu sviesiais juosteles dar siaurinant o tamsiais vos vos platinant, paziurek galu gale i ta pacia Dita i jos korsetus... arba paziurek i statkeviciaus "zaibines" sukneles.

tureti ziniu gal ir reikia (bet kokiu ir modeliavimo, ir spalvotyros ir bla bla bla), bet labiausiai reikia moketi naudotis ziniomis.
su siulemis, ar be siuliu man vienodai rodo, svarbu kad gaminys butu BENT JAU estetiskas (pageidautina dar ir GRAZUS, ORIGINALUS, ISSKIRTINIS.
o gincytis del siuliu teigiant, kad be siuliu tai veltinis, o su siulem tai jau nebe veltinis, tai lyg sakyti kad pvz jei piesta kompu tai jau nesiskaito, ar jei fotkinta i skaitmena o koreguota photoshope, tai jau ne fotke.
gi svarbu rezultatas.

as tau pasakysiu, ka as daryciau jei noreciau nuvelti svarka be siuliu. Lengva ir graziai krintati svarka.. toki lyg lengvutelis kasmyro megstukas... as bandyciau velt ant silko.. klociau mazai vilnos ir velciau minimum tiek, kiek reikia kad gaminys jau galetu buti vadinamas veltiniu. cia as taip daryciau.

IR TARKOS TVARKOS!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 07 liepos 2009 - 20:55
na nereikia, su tokiu įniršiu rašyt, galima ir labai gražiai patarimus dalint rolleyes.gif biggrin.gif .

Jei aš norėjau tokio perėjimo, tokį ir padariau, pritaikiau savo žinias, neišradinėjau dviračio iš naujo ax.gif .

Švarką vėliau sau, ne į parodą, ne į priėmimą. Bet smagu, kad dėl tokio darbo tema atgijo bigsmile.gif biggrin.gif ir sulėkė į temą pačios geriausios bigsmile.gif biggrin.gif .

Aš per prievarta nebrūku savo besiūlių rankovių, darykit kaip Jums patogu, kaip Jums atrodo 4u.gif . Aš renkuosi besiūles rankoves. Su nekantrumu lauksiu Jūsų darbų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 07 liepos 2009 - 21:31
aristokrate, nesigincyk tusciai, o mokykis isgirti-perkaityti ka nori tau pasakyti. Sutinku, kad bendravimas forume sudetingas: nesijaucia tikru emociju, nesimato gestu, nera akiu kontakto. t.y. nera nebylios kalbos, kuri perteiktu viska tiksliau. Man irgi skaudu skaityti kritika - visada dusia glosto pagyros. Bet patikek, tik "spyris i uzpakali" (jei tu noresi ji pajusti) privers tave sukrti nuostabiu darbu, kuriu pavydes tau daugelis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renefelt: 07 liepos 2009 - 22:04
Patarimai parasyti superiski ir labai naudingi, bet labai gaila, kad ju nenori girdeti.
Man labai gaila, kad senbuves nesirodo ir nediskutuoja. Visada laukiu gootes, vilkes ir jumi darbeliu, bet ju taip pagailima biggrin.gif
Mano nuomone, tai paskutiniajame svarkelyje neimanoma "perejimo" vadinti perejimu, nes jo nera. Tai tik vilnos spalvos sudetos viena salia kitos.
Sutinku su goote, kad paskutiniu metu galima daug pamatyti sudarkyto veltinio. Kai zmogus pamato nekokybiska, neestetiska veltinio gaminuka, tai iskart nuo jo atsoka ir paskui jau sunkoka buna itikinti, kad veltinis gali buti plastiskas, lengvas ir prie visko derantis.
As savo klubo moterims kalu i galva, kad turi buti kokybe ir estetika, o jei rankos to nepadaro, tai geriau vilna padekite i sali ir uzsiimkite kuo nors kitu.
Ir tokiais pasisakymais nenori niekas nieko izeisti, o norisi savo amato draugus matyti darant kokybiskus ir akiai patrauklius darbelius.
Atsakyti
Aristokrate matau nelabai supratai ka as norejau parasyti smile.gif Del tu spalvu perejimu juk visoms aisku ka norejai parodyti bet va tas klojimas tik ir uzkliuvo. Tikiuosi nesupyksi bet pabandziau parodyti kas mano akims atrodo verta tobulinti .
user posted image
ir keli pvz tvarkingo spalvu perejimo :
user posted image
user posted image
tiesiog tas perejimas... jeigu jau mokaisi spalvotyros ir i kursa ieina koloristika, piesimo pagrindai tai uz toki spalvu perejima manau nei vienas destytojas nepagirtu smile.gif

Papildyta:
p.s del pasisakymu tonu. Kadangi Goote puikiai pazystu (bent jau taip man atrodo) neisivaizduoju jos piktai snekancios wink.gif Greiciau jau tyliai paburbancios be jokio pykcio. Skaitydamas zmogus pats susikuria tona kuriuo jo nuomone kitas asmuo raso.
Atsakyti
Jop, del to tono, tai tikrai, sunku, cia tik txt, nesimato emociju.

Del kritikos, kas galetu Renata kritikuot - neisivaizduoju, as bent kiek virtualybej maciau, tai nebent tokia guru kaip Irit D biggrin.gif (jus mane supratot, ania?), ale ji visai kitam stiliui varo,manau, jai Renatos darbai irgi stebuklas.
Del perejimu, tai teisingai Jumi parode, matai, buna ir graziu svarku.

O Melyna paukste teisaingai pasake, siaip mano vyras karts nuo karto viena kita darba panasiai prakomentuoja, mol va ta ar ana reikia uzdrausti rodyti, nes pirma kart pamates i veltini neisigilines ziurovas nebenores su veltiniu jokiu reikalu tureti.
Atsakyti
Uždraust rodyt? lotuliukas.gif
Kas čia yra įgaliota veltinio ambasadorė? Ir kur jūs randat tokių molių, kurie pagal vieno žmogaus darbą sprendžia apie viso pasaulio vėlėjų darbus? Čia tas pats kaip man santechnikas blogai kraną vonioj sutaisė, tai dabar atsisakysiu santechnikos visai - nes jei vienas santechnikas padarė nekokybišką darbą, tai vadinasi, kanalizacija yra blogis.
Yra konstruktyvi kritika, ir yra pasyvi agresija ir tokie patarimai "tu geriau visai nevelk" ir "kodėl rodai savo darbų nuotraukas" yra kaip tik tai. Dabar supratau, kodėl šiame skyrelyje taip tylu - visos bijo ką nors parodyt, nes bus "ne lygis". Tikrai žinau, kad aš jau nė vieno bandymo nebedėsiu - man iki pasaulinio pripažinimo dar toli, o kitos, kaip supratau, čia nepageidaujamos.
Toks jausmas, kad veltinis čia yra kelių išrinktųjų klubas ir jos labai pasipiktina, kai be jų palaiminimo kas nors bando į jį įstoti. Bandau įsivaizduoti, jeigu mezgimo forume kas nors taip pradėtų kiekvieną darbą kritikuoti. Ten tai visada atsiras, kas pagiria net ir mažiausią darbelį, kad ir kokį paprastą ir tuo pačiu sugeba išsakyti konstruktyvią kritiką.
Ir dar dėl to storinimo - nu koks jum skirtumas, tegu storina. Ne visos moterys yra apsėstos manijos badauti ir atrodyt kaip giltinės. Man asmeniškai visiškai dzin, mane storina ar ne, niekad gyvenime neatėjo į galvą pagal tai rinktis rūbą.
Nežinau, kieno čia geniali idėja, kad tik peikiamas žmogus nori labiau stengtis, bet labai tikiuosi, kad nedirbate darbo, kuriame reikia žmones motyvuoti - veltinis gal ir stiprioji jūsų pusė, bet žmonių motyvavimas - tikrai ne.
Atsakyti
Kaip ir rasiau, si diskusija nuejo i niekur.... O taip gaila. Ir Jumi ir Goote stengesi pasakyti jums tikrai daug
Kas del mano darbo , PanelePrym, nepatikesi, bet darbas su zmonem ir motyvacija tongue.gif
Atsakyti