Įkraunama...
Įkraunama...

Veltinio žaisliukai

Strielka koks tavo katinas grazus smile.gif wub.gif
Atsakyti
Merginos, kurios gaudotės vėlime ir veltiniuose, noriu užduoti jums klausimą.

Prisipažinsiu, pati kol kas neketinu rimtai užsiimti vėlimu nors man veltinio darbai super - tokie meniški, tik va bėda, kad jau esu už tiek visokių rankdarbių užsikabinus, tiek visko pradėta ir visokių technikų imtasi, kad kol kas stengiuosi nesusirgti dar viena liga, nes neįmanoma tarnauti devyniems dievams vienu metu- tiesiog stengiuosi auklėti save, ir pirma doriau pramokti bent to, ką jau esu apsiėmusi. Taigi, dėl viso to, ką čia išdėsčiau- prisipažinsiu, neskaičiau visų temų. Bandžiau pavartyti pirmus puslapius, esmines nuorodas pirmąsias temas- bet ten vėlimo forume reikalauja registruotis ir t.t. - taigi, reiktų susirgti dar viena liga- prisižiūrėčiau visokių grožių, ir užsimanyčiau ir vėlimo mokytis- o leisti sau dar vieną ligą, reikštų krachą mano finansams, namų tvarkai, kurios ir taip jau nėra, bei laiką, ir taip vagiamą nuo darbo vardan rankdarbių, o man tereikia tik šiam vienam kartui patarimo.

Taigi, velti, aš, kaip ir neketinu, bet man reikia patarimo dėl veltinio. Aš ketinu daryti tokią avį (pagal burbulinių skarų techniką, kai į sintetinį ar vilnonį audinį pririšama stiklinių rutuliukų, ir medžiaga verdama, ir išdžiovinus ją bei išrišus rutuliukus, joje visam laikui lieka rutuliukų įspaudai- gaunasi tokia gumbuota (rutuliuota) medžiaga). Taigi aš noriu tokiu principu pasidaryti dekoratyvinį žaislą- avį. Ir noriu daryti ją iš vilnos. Megzti iš vilnonių siūlų, ir tada raišioti rutuliukus- bijau, kad kaip palyginti nedideliam žaislui gali atrodyti grubokai ir nelygiai. O aš noriu kad būtų taip švelnu švelnu ir lygus lygus paviršius, ne grublėtas ir neapsivėlęs. Tai noriu jūsų paklausti, ar nebūna pirkti kokio gatavo, plono ir minkšto veltinio audinio, iš kurio būtų galima tai padaryti, ir kad paviršius labai lygus būtų? - t.y. kad nesimatytų mezgimo ar pan. rašto, kad nenueitų burbulais ar pūkais po virimo.... Kažkaip rankdarbių parduotuvėse nemačiau, internetinėmis naudotis laikinai negaliu , o medžiagų parduotuvėse turbūt dažniausiai paltiniai stori visoki audiniai šiurkščiais paviršiais, į kuriuos įrišti rutuliukus neišeiti gali, nes jie per stori ir per standūs...

Aš vilnoje visai nesigaudau, neįsivaizduoju kaip ją velti, ką su ja galima daryti., ko ne. Buvau antakalny prie čiurlionkės stotelės toje rankdarbių parduotuvėlėje mažoje, ten yra vilnų tų, - jos atrodo tokios švelnios- gal išeitų priraišioti į ją (tiesiog į tą kur juostelėmis suvyniota į kamuolius ir taip parduodama) stiklinių rutuliukų, ir visa tai skalbti skalbenkėje, aukštoje t-roje?

skalbenkėje yra paprastai daroma tie burbuliniai darbai, jei jie iš vilnos, bet ar tiktų tokia nevelta vilna iš kamuolių, kur parduodama toje pard., ar ją būtinai reikia prieš tai suvelti kuriuo nors tradiciniu būdu, ir tik tada į ją rišti kamuoliukus? Ką patartų merginos išmanančios apie vilnas?
Atsakyti
svytejimas ezero dugne-na įdomiai tu čia prirašei g.gif Žinau tą burbulinę techniką, netgi turiu tokį šalikėlį rolleyes.gif Esu mačius forume kažkas buvo įdėjęs būtent suburbuliuoto megzto šaliko nuotrauką, ir kažkur vieną ausim girdėjus ar netgi viena akim mačius,kad ir veltinį taip apdirbt galima, bet nieko tiksliau nežinau verysad.gif Šiaip teoriškai pamąsčius-iš vilnos pluošto (t.y. vilnos tiesiog iš "tų kamuolių") nemanau,kad kas išeitų, jau lygumo tikrai neišgautum. Gal galima pabandyt iš fabrikinio veltinio, t.y. iš pramoniniu būdu adatėlėmis velto veltinio medžiagos.Ji būna vienodo storio, gana plona, lygi. Bet čia tik pamąstymai...Gal ir į pievas čia pasiūliau... Bet daugiau niekas galvon nešovė cool.gif
Ai, dar-vilna trinama(skalbiama mašinoj) traukiasi, ir gerokai traukiasi. Taigi norint,kad užsifiksuotų įrištų "akmenėlių" forma reiktų tarsi palikti laisvo veltinio,kitaip tariant-neaptempti įrišamo akmenėlio tampriai, palikti oro tarp jo ir veltinio. Tada tarsi turėtų skalbiant veltinis trauktis ir susivelti tiek,kiek leidžia įrišta forma. Kuo jis daugiau susivels ir susitrauks, tuo stipriau užsifiksuos. Kad tik po to galėtum akmenėlį ištraukti lotuliukas.gif Bet čia irgi tik teoriniai pamąstymai...
Atsakyti
Daug prirašiau- atsiprašau 4u.gif - nu bet aš kaip įsivažiuoju su savo išmislais, tai visad daug prirašau -būdo bruožas toks, nepagydomas tikriausiai doh.gif ax.gif

Ačiū, Ievushka, vis kažkas aiškiau smile.gif ... Aš va irgi galvoju, kad gerai būtų kokia medžiaga veltininė- tik va ar būna tokios paprastose medžiagų parduotuvėse? g.gif O gal tik kokiose dailėse ar rankdarbiuose jos būna? (nu čia turbūt reik eit per visur ir ieškot, bet gal esi kada kur užmačiusi tokio audinio, kaip sakei- pramoniniu būdu adatėlėmis velto? -nes aš tai per žinomas sau pardes pereiti galiu, bet gal yra tokių, kur aš nežinau, kokių nors spec. užkampių, - nes, man regis, tokios medžiagos ant kiekvienoje audinių įprastose audinių parduotuvėse nesimėto ...-bent jau nepastebėjau... g.gif )
Atsakyti
Švytėjime, tiksliai nežinau, nes šios technikos nesu bandžiusi, bet galiu padėti paieškoti daugiau informacijos smile.gif
Radau vieno darbelio, sukurto vadinamąja shibori technika, gaminimo procesą nufotografuotą.
Taigi, iš pradžių reikia plokščio veltinio. Manau, jis turi būti ne iki galo suveltas, tad nežinia, ar pramoninis šiuo atveju tiks. Jei niekas tiksliau nežinos ir nepatars, reikės tik išbandyti.
Čia autorė naudoja plastikinius rutuliukus (ar karoliukus), kuriuos suraišioja juos gumytėmis.
user posted image
Skalbta mašina, 40 laipsnių temperatūroje, įdėjus į medžiaginį maišelį.
user posted image
Taip atrodo veltinukas po skalbimo, išėmus burbuliukus.
user posted image
Galų gale tuos susiformavusius iškilimus reikia vėl prikimšti vilnos (galima įvairių jos gabaliukų ar likučių) ir su adata iš blogosios pusės užbadyti vilnos pluoštu. Ir vualia!
user posted image

Tikiuosi, kad pagelbėjau drinks_cheers.gif

Reikės ir man kada išbandyti šią techniką, bo labai jau didelis grožis gaunasi.. wub.gif
Atsakyti
Tiesa, galima ir megztą gaminį taip suburbuliuoti. Pavyzdžiui, kaip čia:
Shibori-veltas šalikas
Tik gražiau turbūt kai ploni siūlai. O avinukui, manau, tai net labai tiktų baltutis kaip sniegas mezginukas. Tie burbuliukai įdomią faktūrą įgautų..
Dar vienas pvz - megztas ir burbuliuotas tašiukas:
user posted image
O taip padaro, kad tie burbuliukai liktų nesuvelti:
user posted image
Vyniota ant plastmasinių butelių kamštelių:
user posted image
Ir rezultatas:
user posted image

Sėkmės besidarbuojant! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Chuliganka @ 2008 04 19, 03:44)
Švytėjime, tiksliai nežinau, nes šios technikos nesu bandžiusi, bet galiu padėti paieškoti daugiau informacijos smile.gif
Radau vieno darbelio, sukurto vadinamąja shibori technika, gaminimo procesą nufotografuotą.
Taigi, iš pradžių reikia plokščio veltinio. Manau, jis turi būti ne iki galo suveltas, tad nežinia, ar pramoninis šiuo atveju tiks. Jei niekas tiksliau nežinos ir nepatars, reikės tik išbandyti.

Tai va būtent-fabrikiniu būdu adatėlėmis apveltas veltinis ir yra iki galo nesuveltas, jis naudojamas norint konkrečiais kontūrais piešinių ant veltinio, iškarpomos formos ir veliamos kartu su šviežiai išklota vilna (prefelt). Manau, jis tiktų, ypač jei svytejimas ezero dugnenesiruošia kolkas mokytis velti.
Prašom daugiau nuomonių!!!
Ir pataisykit mane jei nusišneku mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, seniai jau ką nors berodžiau. ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Tyto alba, labai mieli ir dailūs meškučiai wub.gif thumbup.gif
Chuliganka, ačiū už tavo surinktą info ir naujas idėjas wub.gif 4u.gif mirksiukas.gif tikrai manau kad daug kam pravers smile.gif
Atsakyti
Oi, kokia gera info, merginos thumbup.gif - ačiū, Chuliganka, Ievuchka good.gif O jau foto wub.gif pažiūrėjus taip ir matau savo avytę, tokią menišką, kaip tie pavyzdukai cool.gif Ir padai svyla lėkti kur pasidairyti vilnos, arba pagadinti kokį seną vilnonį mezginį rolleyes.gif
Atsakyti
Meškiai fantastiški 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 04 20, 03:59)
Oi, kokia gera info, merginos thumbup.gif - ačiū, Chuliganka, Ievuchka good.gif  O jau foto  wub.gif pažiūrėjus taip ir matau savo avytę, tokią menišką, kaip tie pavyzdukai cool.gif  Ir padai svyla lėkti kur pasidairyti vilnos, arba pagadinti kokį seną vilnonį mezginį rolleyes.gif

Geriau pagadink seną megztinį ax.gif Jei ir įsigysi apvelto audinio, vistiek teks jį pavelti rankomis. Net įdėjus į skalbimo mašiną storenį 5mm storio apveltą audinį ištyžta, o ką ir bekalbėti apie 3mm.

Atsakyti