Sveikutes
Cia tiek nuostabiu jusu groziu prisiziurejus ir as sau liemene nusimezgiau
Noriu pasigirti
Mantile, zvirble dėkui už pagiriamąjį žodį mano darbeliams, labai smagu girdėt, kad ne man vienai patinka, tai ką darau..
O liemenės kraštelį lygtais rodžiau..., bet gal kitoje temoje?
Na, esmė ta, kad tam rašteliui reikalinga išnerti tinklelį, o tada iš viršaus apnerti zigzagu.. Na, įmetu kelias foto, gal aiškiau bus..
Na, esmė ta, kad tam rašteliui reikalinga išnerti tinklelį, o tada iš viršaus apnerti zigzagu.. Na, įmetu kelias foto, gal aiškiau bus..
QUOTE(bielra @ 2008 10 20, 15:36)
tikrai įdomus kraštelis gaunasi toks romantiškas
QUOTE(bielra @ 2008 10 20, 15:36)
Na, esmė ta, kad tam rašteliui reikalinga išnerti tinklelį, o tada iš viršaus apnerti zigzagu..
QUOTE(Mantilė @ 2008 10 20, 16:05)
tikrai įdomus kraštelis gaunasi toks romantiškas
bet kiek darbo, vaje...
Jusda - labai daili liemene , paprastute ,bet numegzta super
Momima- labai labai grazu
Momima- labai labai grazu
QUOTE(*Drugelis* @ 2008 10 20, 12:14)
Sveikos mezgėjėlės,
gal kas turite kokių pavyzdėlių kaip megzti palygint plačią, bet trumpą liemenę-švarkelį su plačiom ~3/4 rankovėm.
P.S. nežinau, ar pataikiau pasirinkdama temą, kur klausti
gal kas turite kokių pavyzdėlių kaip megzti palygint plačią, bet trumpą liemenę-švarkelį su plačiom ~3/4 rankovėm.
P.S. nežinau, ar pataikiau pasirinkdama temą, kur klausti
Jei tave gerai supratau, tai keliatas pavyzdukų
Papildyta:
Na ir dar keliatas
QUOTE(neringata @ 2008 10 17, 11:31)
QUOTE(eferika @ 2008 10 17, 16:35)
mano liemenėje yra 170 akių. Pirmąją ir paskutiniąją akį aš mezgiau išvirkščiai, gavosi toks tvirtas kraštelis.
sveikos mezgėjos neringata, kaip sekasi? gal jau baigei savi liemenę savaitgalį, kad nebesirodai? o aš tai tik šiandien grįžau prie mezginio ir prašau jūsų patarimo: kaip megzti toliau nuo pažastų? gal galėtumėte paaiškinti, nes nieko nesigauna... kaip supratau, tai pažastims reikia atskaičiuoti kažkiek akių, jas užbaigti o sekančioje(?ar sekančioje ar toliau?) pridėti akių? visai susimaklinau... prašau patarimo
QUOTE(LeTa-BeTa @ 2008 10 20, 21:48)
sveikos mezgėjos neringata, kaip sekasi? gal jau baigei savi liemenę savaitgalį, kad nebesirodai? o aš tai tik šiandien grįžau prie mezginio ir prašau jūsų patarimo: kaip megzti toliau nuo pažastų? gal galėtumėte paaiškinti, nes nieko nesigauna... kaip supratau, tai pažastims reikia atskaičiuoti kažkiek akių, jas užbaigti o sekančioje(?ar sekančioje ar toliau?) pridėti akių? visai susimaklinau... prašau patarimo
savo megzdama dariau taip: priėjusi pažastų vietą mezginį padalinau ant atskirų virbalų - priekį ir nugarą. Paprastai pažastis laidau nuleisdama akis 3-1-1. (kad nesigautų laipteliai, tai baigdama eilę sumezgu paskutines 2 akis). padariusi išlaidymą pamezgiau dar kokius 2-3 cm. kai išlaidžiau nugaros ir priekinių dalių pažastis, vėl surinkau viską ant vieno valinio virbalo. tada mezgiau iš eilės ir priėjus pažastų vietą uždėjau kiek reikia akių, ir toliau iškart mezgiau prikabindama priekinę ar nugaros dalį (priklausomai nuo to, nuo kur pradedi megzti viską sujungusi). kiek reikia akių rankovei paskaičiavau paprastai ir nematematiškai (kaip visada darau ): paėmiau numegztos liemenės gabalą ir pridėjau prie rankos storiausios vietos - taip ir paskaičiauvau kiek akių reikia rankovytėms nors reiktų keliom akim daugiau uždėti, nes gera-bloga raštas šiek tiek tampresnis nei lygus raštas. paskui pamezgusi kokius 6-7 cm mezgiau blogom akim ir kas keturias akis suiminėjau. tada vėl gera bloga kokius 7 cm ir vėl suiminėti. man geriausia yra kas kelios eilės pamatuoti ant savęs, nes nepavyksta man paskaičiuoti tiksliai
sėkmės mezgaluose
LeTa-BeTa ir kitos liemenuotosios, sveikutės Ne ne, nepabaigiau savosios dar Dabar mezgu antrąją gerų-blogų juostą. Dariau labai panašiai, kaip Eferika pasakojo. Tik aš pažastims nuėmiau kiekvienai taip: -1-1-2-8-2-1-1 (jei suprasit ką noriu pasakyt) Ir nemezgiau 2-3 cm - iškart uždėjau kiekvienai rankai po 45akis ir variau vėl priekį su nugara kartu 1gera 1 bloga, gerąsias akis persuktas dariau. Numezgus pakankamo aukščio juostą (neskaičiavau eilių) mezgiau 2 eiles gerom, tuo pačiu susiaurinau kas 6 akis suimdama 2 į 1. Mano paskaičiavimu, po antrosios juostos reiks siaurinti kas 3 akys, o prieš kaklo apmezgimą - kiekvienas 2 akis suimt į 1. (Prirašiau, turbūt pati nieko nesuprasčiau ) Savaitės bėgy tikiuosi finišuoti, nes mezginys jau eina siauryn Sėkmės Smagu, kai ne viena mezgu
eferika, neringata ačiukas teoriją perskaičiau, dabar bandysiu praktiškai ai tiesa, o iki pažastų laidymo 37 cm užtenka?