Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

pernai rugsėjį mano dukrai irgi buvo 6,5 metų ir labai rimtai svarstėme, ką daryti - leisti ar ne. daug tarėmės su pedagogais ir nusprendėm leisti, kai jau sukaks 7 metai - geriau jau stiprus startas nei nuolatinis vilkimasis iš paskos. Vis dar manau, kad padarėm teisingai. Dabar su nekantrumu laukiam pirmos klasės rugsėjį.

O šioje diskusijoje perskaičiau tik vieną argumentą, kuris man pasirodė dėmesio vertas, kodėl mergaitėms reiktų eiti 6 metų - kad brendimas prasidėtų vėlesnėse klasėse ir bernai nepradėtų per anksti kirkinti.

Apsisprendimo laisvė yra geras dalykas, bet šiuo atveju tai lemia tai, kad vienoje klasėje vaikų amžius gali skirtis kone 2 metais...

P.S. Kvietimas tėvams- neidelizuokime savo atžalų, nes mūsų nepamatuoti lūkesčiai gali pakenkti pačių mūsų vaikams....
Atsakyti
O mes jau buvome susitikime su mokytoja. Buvo visokiu vaiku ir viresniu ir jaunesniu. Pries susitikima buvo 2-4kl mokinuku koncertas.
Man taip gaila buvo sokanciu kai kuriu mergaiciu, kurioms berniukai tebuvo iki pazastu... zinau pagal save... nepasitikejimas visam gyvenimui... Mergaites ir taip greiciau istysta, o jei dar viresnes pradejo lankyt mokykla...
Atsakyti
as tai patarciau 6metu vaiko neleisti i mokykla nes jam bus dar sunku issedeti 45 min pamokoje smile.gif
Atsakyti
Aš saviškio apsisprendžiau neleisti 6.
Tegul džiaugiasi vaikis nerūpestinga vaikyste.
Paaugs sutvirtės, lengviau bus pakelti didelius krūvius mokykloje.
Atsakyti
Man ne tiek svarbu, kaip toji šešiametė atrodo, o kiek ji gali. Kiek ji savarankiška, kiek ji gali dirbti susikaupusi ir t.t. Pamanykit, kompleksuoja aukšta mergaitė šalia mažų berniukų!.. Tai tegu jie, tie mažiai, kompleksuoja. Šalin visus tuos nepilnavertiškumo kompleksus! Didžiuokimės pačios savo vaikais tokiais, kokie jie yra, kad jie pajustų savo vertę, žinotų savo "svorį" visuomenėje.
Atsakyti
Stebiuosi, jog daugelis isitikine, kad pradejus eiti i mokykla vaikas praras savo "vaikyste" ar kazka panasaus. Mano dukra eina i mokykla nuo 5 su puse metu ir jai tai istikruju labai patinka. Juk mazyliams viskas idomu: kaip rashyti, kaip klijuoti, kaip statyti, kokios raides is ko pasaulis susideda, kam jiem trukdyti tai suzinoti? Zinoma, jei issirinkot sovietine mokykla su stora ir pikta mokytoja, tada gal geriau tegu isvis niekada neina, galima vaika ir traumuoti!

Esu isitikinus, jog mokykla duoda pazinima, be to vaikai visai kitaip ja mato nei mes. Tad linkiu krautis kuprines ir keliauti i savo mokyklele!!! Pagalvokit apie jusu vaikuciu ateiti!!! Kuo veliau i mokykla tuo labaiu atsilikes jis bus nuo kitu ir amziumi ir issprusimu.

Uz linksmus, drasius ir protingus vaikucius!!! 4u.gif
Atsakyti
[quote=Saldi Uoga,2005 04 13, 16:50]
Stebiuosi, jog daugelis isitikine, kad pradejus eiti i mokykla vaikas praras savo "vaikyste" ar kazka panasaus. Mano dukra eina i mokykla nuo 5 su puse metu ir jai tai istikruju labai patinka. Juk mazyliams viskas idomu: kaip rashyti, kaip klijuoti, kaip statyti, kokios raides is ko pasaulis susideda, kam jiem trukdyti tai suzinoti?

Bet daug naujienų sužinoti gali ir darželyje, priešmokyklinėje grupėje. Ir niekas jiems ten netrukdo, net grupes specialias sudaro.
Mokyklų programos įvairiose šalyse gerokai skiriasi. Lietuvoje jos nepasižymi lengvumu. Domėjausi ir klausinėjau įvairių pradinių klasių mokytojų, ir ne viena pripažino, jog daugelis (bet, aišku, ne visi) anksčiau pradėjusių lankyti mokyklą labai pavargsta vėliau, kokioje trečioje klasėje, kai programos staiga pradeda sudėtingėti.
Na, nemanau aš apie tą atimtąją vaikystę, bet tiesiog nenoriu spartinti proceso viskam savas laikas po saule.
Atsakyti
sutinku, kad ne lengva. Bet butina vaika leisti kuo anksciau i priesmokykline parusiamaja grupe.. tada pati mokykla neatrodys kaip sunkus isbandymas!

smile.gif uoga
Atsakyti
Saldi uoga, matau, kad esi iš Madrido. Galbūt ispanijoje prrgramos sukurtos taip, kad mokykla prasideda jaunesniems vaikams nei Lietuvoje. Tuomet suprantu. Bet Lietuvoje tos programos orientuotos į vyresnius vaikus, todėl čia vaikai neina į mokyklą nuo 4 metų, kaip pavyzdžiui Airijoje.
Atsakyti
Madride vaikai pradeda lankyti paruosiamaja grupe nuo 4, o nuo 5 jau prasideda pirmieji mokslo metai.. per siuos metus vaikai ismoksta raides, rashyti, skaiciuoti iki simto ir daro kitus darbelius. Cia sistema zaisminga, lengva. As dar neseniai cia, bet mano mazyle lanke darzeli ir lietuvoj, kur buvo mokoma pradiniu dalyku. Tad labai priklauso nuo tevu ka pasirinks! Turiu drauge, kurios dukra iki siol lanko darzeli, musu dukreles vieno amziaus , jos dukra 4 menesiais vyresne... tai sudejus musu dukras i viena vieta skirtumas jauciasi tiesiog milziniskas. Manoji idomi plepute, visada turi ka papasakoti, o jos - dar svepluoja, o ka jau kalbeti apie kitus dalykus...

Su linkejimais 4u.gif
Atsakyti
Aš asmeniškai baltai pavydžiu galimybe paleisti vaiką į "smagią" švietimo sistemą. Prieš pusantrų metų savo vyresniąją pervedžiau į kitą darželį (iškart ten lankys ir mokyklą), tai iš tiesų gerai pasimatė, kad lavinimo kokybė vaike "kaip ant delno". Tai iš tiesų daug reiškia.

Bet vaikai gali skirtis ir dėl kitų dalykų. Tame pačiame darželyje, kurį laikau labai geru, yra grupėje vaikų (kone septynmečių), kurie tikrai smarkiai švepluoja. Bet su jais dirba, ir tikiu, kad pasieks rezultatų, bet moralas toks, kad visi vaikai skirtingi. Net mano abi merginos, taip sakant vienų tėvų biggrin.gif , bet kokios jos ne vienodos...
Atsakyti
As irgi sprendziu ka daryti del mazes, i priesmokykline tarsi dar anksti, bet darzeli viena aukletoja visiskai su jais nedirba ( pvz. like du vaikai ir jie suvalgo pas ja esancia saldainiu dezute, o ji nepamato). Kita aukletoja fantastiska, bet abi dirba po puse dienos pasikeisdamos, tai gaunasi normalus 2-3 pusdieniai per savaite. Mokinasi eilerasti, Sima ismoksta mazdaug ta pacia diena ir jau jos nebetaiso kas negerai, o giria kad saunuole. O paskui bus kaip su vyresne, nuejo i mokykla ( i nulinukus nepilnu 6m.) ir didziausios isterijos, kad as padariau, o sako, kad kazkas negerai. Tai paskui metai prisitaikymo.
ir nezinau ka daryti ir maza, bet nesinori, kad paskui metai praeitu susitaikyti su tuo kad ji nera klases paziba, o paskui metai kad pasivytu klasiokus.
Atsakyti