Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

sveiki mano vyriausei jau yra 7m ji dabar eina i paruosiama klase ji labai aktivi nepasedi nei minutes vietoj ,bte yra vaiku kurie tik bus 7ziema pvz lapkricio spalio ar gruodzio men gime jie labai skiriasi .nes jie tik nori zaisti jie dar nesupranta drausmes. taip kad as manau geriau vaika leisti veliau neapkraukim vaiku.lai dar jie babuna vaikais ,o neprofesoriai , dar jie suspes pasiekti ko nori
Atsakyti
pats vaikas savaime abejoju ar buna drausmingas, mokykloje ir ismoks drausmes, nepriklausomai kiek jam metu...o kai vaikas hiperaktyvus tai drausmingumas gali ir iki 30 metu nesusiformuoti... biggrin.gif biggrin.gif Siaip nereikia galvoti, kad mokykla tai siaubas baubas ir vaikus ji luosina, ypac tenka paskutiniu metu susidurti kad net prie vaiku kalbama, kad jie dar siokie ir tokie, mokykla tokia ir anokia(ir dazniausiai akcentuojamos silpnybes ir blogybes) ir taip vaikui dar nepradejus lankyti mokyklos formuojamas neigiamas poziuris i mokykla, mokymasi blink.gif isivaizduokit kaip vaikui skamba"neleisiu nes nenoriu atimti vaikystes" ir bla bla bla .Nu mano tai tikrai issigastu po tokiu pareiskimu. Ir dar nieko pradine mokykla profesoriumi nepadare biggrin.gif kad ir kaip noretusi mirksiukas.gif Ir pirmoje klaseje pamokeles zaidimo forma (aisku priklauso nuo pedagogo) praktika rodo, kad daznai pradiniu klasiu mokytojai perlenkia lazda ir vaikus moko su ypatingu rimtumu. Va todel ir svarbu parinkti vaikui tokia mokykla, toki pedagoga, kuris dirbtu Jūsų vaikui priimtinu tempu, būdais. O cia jau sunkus darbas.Pati siuo metu kaip patrakus zonduoju mokyklas ir visus pazistamus ir gimines tam pajungiau. Kas gausis nezinau, bet tikiuosi mano pastangos nebus veltui. bent jau busiu viska padriusi ir dar daugiau ka galejau smile.gif Sekmes mums visiems ir tevukams ir vaikiukams!
Atsakyti
As irgi nemanau, kad vaikas, buves smulkus, tylus ar judrus per metus pakeis savo charakteri ar sudejima. Cia reiketu ziureti ko vaikas nori ir kaip tevams patogiau. Gal dar pagalvoti, ar jam patiks iki 19 metu vidurinej mokytis.
Atsakyti
QUOTE(Dobšiukas @ 2004 11 28, 22:58)
Aš planuoju leist į mokyklą savo bernelį kitą rudenį, jam bus 6 metai ir 8 mėn. manau jau pats laikas bus smile.gif
Veda, o mes irgi baltupiečiai wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Kalinka @ 2005 02 03, 15:09)
mums irgi 6,5 bus rudeni ir i mokykla jau uzrasiau. Norejau i sustiprinta muzika, bet persigalvojau, kad vistiek muzikos ar dailes mokykla geriau vaika paruosia nei kokia tos pakraipos mokykla.(nes mokykloje mokoma visa klase, o muzikalkeje individualiai) pliusas kad mokykla arti namu, tik per kelia. Pries uzsirasant i ta mokykla pusdieni kankinau kolektyva ir pavaduotoja klausimais apie mokytoju kvalifikacija, mokyklos laimejimus ivairiose srityse, popamokine veikla, aprupinima vadoveliais, renovacija ir t.t. Siaip mokyklos dabar pagrindines- astuonmetes ir gimnazijos.
O siaip tai kiek suprantu pries einant i pirma klase butina priesmokykline lankyti blink.gif mokykloje ar darzelyje ir po to jau privaloma i pirma klase leisti, nebent gydytojai paraso isvada kad dar negali lankyti pirmos klases. O gal as klystu? Tie kas lanko priesmokykline jie jau pradeda skaityti, turi spec uzsiemimus ir pedagogai jau pasako ar ne per anksti i mokykla. Yra tam tikri brandumo mokyklai rodikliai jei juos turi jusu vaikas tai ir pirmyn i mokykla. Kiek prisimenu turi buti savarankiski: moketi savim pasirupinti, t.y.apsiauti,susiristi batraiscius,apsirengti ir pan. Ranku motorika tai apibreziat 5 cm skersmens apskritima ir vaikas turi ji iskirpti graziai, spalvindami turi tvarkingai padengti iki konturu, moketu nukopijuoti rasytinem raidem zodzius(eiva namo) turi buti nors vienas nuolatinis danti(fizine branda) ir t.t. Gal galetu praktikuojantys pedagogai pateikti testavimo pvz, kuriuos galetu atlikti su savo vaikais abejojantys ar jau i mokykla leisti, ar ne.



AHA AS IR SPRENDZIU DILEMĄ... MANISKEI SAUSI SUEJO SESERI.. Skaičiuoja, rašo sakinius ir paskaito sakinius. (ne skiemenimis o normaliai) bet mes dar nelankom paruosines nes kazkaip darzelio grupes vaikam dar tipo nepriklauso) nors kiti jos grupiokai gume 1999 lapkriti gruodi o maniske sausi tai jau visi metai skirtumas.
Tai va kazin ar imanoma i paruosine pvz nuodabar leisti?
o rudeni tai drasiai turbut i 1 klase...
Labai gailiuosi kai preitais metais klause ar eisim i paruosine atsisakiua leisti ( aukletojos paklausiau, sako leisk vaikui issidukti...) nųu va o adabar merga jau 1,23m ūgio dicke.
Atsakyti
limma, leisk kad ir nelanke paruoshiamuku, gi nebutinai turi but juos baigus...
Atsakyti
smile.gif+2005 02 17, 23:30-->
QUOTE(As smile.gif @ 2005 02 17, 23:30)
limma, leisk kad ir nelanke paruoshiamuku, gi nebutinai turi but juos baigus...



Pritariu.

Galu gale galma pavedzioti i kokia nors studija. Mes lankome jau antrus metus, bet vaikucius priima bet kuriuo metu. Vaikstome 2 kartus i savaite . Vaikai susipazista, kas tai yra klase, kas tai mokytja, kad reikia pasedeti, paklausyti ir pan. Jie ten piesia, skaiciuoja, bruksnelius visokius raso. Bet jei vaikas lanko darzeli ( maniskiai nelanko) , tai manau, ir ta studija nera jau tokia butina.

Labiau nerimauju del sunaus, jam taip pat rugsejo 1-ja, kitamet bus 6,5, bet jei klaseje susirinks uzsisedejusiu namuos vaikinu , kuriems vos ne 8 metai... tai jau skirtumas didelis.... ypac fizinis.... Mergaitems tai gal nera taip svarbu...
Atsakyti
negaliu tvirtinti bet reiketu pasiteirauti svietimo skyriuje, bet man atrodo ar nuo rugsejo ar jau nuo praeito rugsejo privaloma 5-6 metu vaikus leisti i priesmokykline darzelyje ar mokykloje ir mokslo metu trukme 9 menesiai vad nuo bet kada negalima pradet lankyti. kita problema su kuria susidurem. Truksta pirmokam patalpu ir pirmenybe tiems kam 2005 sueina 7 metai ir tik del to kad mes lankem priesmokykline ir jau gavo "krepseli" mus privalo priimti nuo 6 metu(apejom istatymus biggrin.gif ) Dar viena nesamone, kuri mane isgasdino, kad planuoja padaryt kad pirmoko krepselis isduodamas tik nuo 7 metu blink.gif kol kas dar ta pataisa nepatvirtinta ir galbut mano vaikui negalios smile.gif antraip liekam ir be mokyklos ir be darzelio...
Atsakyti
QUOTE(Kalinka @ 2005 02 18, 11:37)
negaliu tvirtinti bet reiketu pasiteirauti svietimo skyriuje, bet man atrodo ar nuo rugsejo ar jau nuo praeito rugsejo privaloma 5-6 metu vaikus leisti i priesmokykline darzelyje ar mokykloje ir mokslo metu trukme 9 menesiai vad nuo bet kada negalima pradet lankyti.

Privaloma? keista... kazhin, ar visur bus sudarytos tam salygos g.gif . Bent dabar tai TIKRAI galioja ir vaiko paruoshimas mokyklai namuose.
Atsakyti
QUOTE(Kalinka @ 2005 02 18, 11:37)
negaliu tvirtinti bet reiketu pasiteirauti svietimo skyriuje, bet man atrodo ar nuo rugsejo ar jau nuo praeito rugsejo privaloma 5-6 metu vaikus leisti i priesmokykline darzelyje ar mokykloje
priešmokyklinis ugdymas yra visuotinis, bet ne privalomas. Visuotinis reiškia, kad visus norinčius turi priimti į priešmokyklines grupes ar klases. Yra keletas priešmokyklinio ugdymo modelių: darželio grupės po 10,5 val. , po 4 val., sezoninės grupės, klasės prie mokyklų, yra ir pagalbos šeimai modelis, bet kaip jie realiai funkcionuoja tai dar klausimas.
Atsakyti
Pas mus irgi dilema: vyras uz tai kad i mokykla vesti siemet (rugseji sunui bus 6.5 metu), nes as kaip tik visus metus namuose su maziuku sedesiu - sako, kad bus kam musu pirmoka priziuret.
As tai daugiausia pergyvenu, kad sunus bus maziausias klaseje, jis ir taip smulkus, o berniukai yra berniukai.
Ir beveik visi draugai lieka darzelyje, kaip seksis nauju susirasti, ziurint i tai, kad dauguma bus vyresniu (mamos visuomet daug pergyvena smile.gif )
Tai kad iki siol neapsisprendem...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olgyte: 25 vasario 2005 - 09:37
QUOTE(Olgyte @ 2005 02 25, 07:36)
Pas mus irgi dilema: vyras uz tai kad i mokykla vesti siemet (rugseji sunui bus 6.5 metu), nes as kaip tik visus metus namuose su maziuku sedesiu - sako, kad bus kam musu pirmoka priziuret.
As tai daugiausia pergyvenu, kad sunus bus maziausias klaseje, jis ir taip smulkus, o berniukai yra berniukai.
Ir beveik visi draugai lieka darzelyje, kaip seksis nauju susirasti, ziurint i tai, kad dauguma bus vyresniu (mamos visuomet daug pergyvena  smile.gif )
Tai kad iki siol neapsisprendem...


mums sake, kad vaikuciai i mokykla susirenka birzelio menesi ir mokytoja pasiziuri, kaip vaikams sekasi, susipazysta su moykla. As tai sunu uzrasysiu ir vasara pasiziuresiu kokia klase susirinks - jei visi dickiai , tai gal geriau metus palaukia namuose... Vaikai labai skirtingi. Sunus turi drauga vyresni daugiau nei metai uz ji pati. Bet niekuo abu nesiskiria... nei ugiu nei proteliu.
Atsakyti