Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

Mano pirmasis sunus gimes gruodzio men.,ir mokykla lankyti pradejo neturedamas 7m.Ir ka,mokslai sekasi gerai,nors klaseje buvo jauniausias.Visada turejo daug draugu,mokytoju buvo mylimas ir gerbemas(gal,kad gerai mokesi,visada buvo rimtas).Pries priimant vaikus i mokykla,psichologai atliko testu,ar jie pasirenge mokslams.Ir jie visai nekreipe demesio i tai ar vaikas skaito,raso.Svarbiausiai kaip vaikas bendrauja kolektyve,kokia jo oriantacija,ar sugeba islaikyti demesi,atlikti darba iki galo.O,kad skaityt,rasyt ismoktu tam ir yra mokyklos.
Atsakyti
QUOTE (Selena @ 2004 11 24, 10:03)
Pries priimant vaikus i mokykla,psichologai atliko testu,ar jie pasirenge mokslams.Ir jie visai nekreipe demesio i tai ar vaikas skaito,raso.Svarbiausiai kaip vaikas bendrauja kolektyve,kokia jo oriantacija,ar sugeba islaikyti demesi,atlikti darba iki galo.O,kad skaityt,rasyt ismoktu tam ir yra mokyklos.

Reikes man savaji pas specialista nuvesti, nes, paskaicius sia tema, kilo abejoniu, kada leisti. Buvau 100proc, isitikinusi, kad tik nuo 7m., bet dabar jau ir susimasciau. Siaip, jis neatrodo pasiruoses mokyklai, nes gana sunkiai isimena skaicius, raides, bet uztat greitai adaptuojasi prie zmoniu, linkes bendrauti, pasakoti, yra kruopstus, nors ir judrus. Tiesiog, butu naudinga suzinoti specialistu vertinima ir gal ka patartu, kaip padeti jam geriau isiminti rolleyes.gif
Atsakyti
Aš planuoju leist į mokyklą savo bernelį kitą rudenį, jam bus 6 metai ir 8 mėn. manau jau pats laikas bus smile.gif
Veda, o mes irgi baltupiečiai wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Dobšiukas @ 2004 11 28, 21:58)
Aš planuoju leist į mokyklą savo bernelį kitą rudenį, jam bus 6 metai ir 8 mėn. manau jau pats laikas bus smile.gif
Veda, o mes irgi baltupiečiai wink.gif

Dobsiuk, smagu, kad baltupieciai thumbup.gif Maniskis bus 6 m. ir 3 men, bet tikriausiai jo dar nevesiu. Geriau jau ikimokyklineje geriau pasirengia ir labiau subresta.

O i kuria mokykla zadat eiti? Gal i Baltupiu? Kalbejau su viena mokytoja is Baltupiu, tai sake, kad kai kurios pradiniu klasiu mokytojos yra labai fainos ir tikrai rekomendavo pas jas eiti (tiesa, dar nesuzinojau pavardziu), o del aukstesniu klasiu, tai siule spresti pagal vaika: jei sunkiai sekasi su mokslais, tai geriau vesti i kokia kita mokykla.
Atsakyti
Musu darzelyje buvo susitikimas su aplink esanciu mokyklu mokytojais, tais jie visi vienbalsiai sake kad geriau leisti 6.5 metu nei 7.5.
Na o as tai kad galvoju kad reikia i vaika isiklausyt, kaip tu vesi toki sesemeti i mokykla kuriam tik zaidimai galvoj, o puse valandos isbut ramiai - tikra katastrofa
Atsakyti
O as saviski leisiu si rudeni (jam bus 6,5). Geriau jau tegu maziau moka pries mokykla, bus idomiau mokytis. As nuejau i mokykla 7,5, man ten buvo neidomu, nes vaikai skaite skiemenimis (ka as dariau nuo 2,5 metu), o visi turejo sekti kaip jie skaito, sunkiai skaiciavo, mokytoja aiskino ta pati po kelis kartus, kai man uztekdavo vieno. Vienu zodziu, buvo nuobodu. Metu pradzioje per kelias dienas perskaitydavau visus tu metu vadovelius ir visaip stengdavausi issisukti nuo mokyklos, kadangi namie buvo idomesniu uzsiemimu (enciklopedijos, nuotykiu romanai ir pan.) Po pradines atsirado nauju nezinomu dalyku, bet mokytis pagal mokyklos reikalavimus ar tvarka as buvau nepratusi ir nemokejau. Mokykla as baigiau pakankamai gerai, bet mokytis joje man niekada taip ir nepatiko. Tikiuosi mano sunui mokykla bus ta vieta, kurioje jis igis ziniu, ismoks mokytis, o ne kur gaiš savo laika.
Atsakyti
Ir dar smile.gif Jei vaikas judrus, nemoka susikaupti, sunkiai bendrauja, gal jis toks bus visa gyvenima. Tai ka jo i mokykla niekada neleisti?
Atsakyti
Pritariu Selenos mintims.
Jeigu vaikas labai judrus,negali susikaupti, nemoka bendrauti, tai pats laikas tėveliams pradėti rūpintis kodėl taip yra. Vaikas savaime viso to neišmoks, reikia jam parodyti savo pavyzdžiu. O ir bendrauti reikia mokyti.
Geriausiai kreiptis į kvalifikuotą specialistą, pasikonsultuoti. Visko juk negali pats žinoti.
Numoti ranka į problemą nereikėtų, nes tai savaime neišsisprendžia.
Atsakyti
Nors maniškis rudenį jau bus 6,7 bet labai abejoju ar leisti į mokyklą. Mažutis, smulkutis, nors skaito ir skaičiuoja, bet tikriausiai leisiu subręsti truputį.
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2005 01 04, 10:25)
As nuejau i mokykla 7,5, man ten buvo neidomu, nes vaikai skaite skiemenimis (ka as dariau nuo 2,5 metu), o visi turejo sekti kaip jie skaito, sunkiai skaiciavo, mokytoja aiskino ta pati po kelis kartus, kai man uztekdavo vieno. Vienu zodziu, buvo nuobodu.

situacija jau šiek tiek pasikeitusi- tempai, užduotys, krūvis visai kitiokie
Atsakyti
QUOTE(Tuja @ 2005 01 04, 20:23)
situacija jau šiek tiek pasikeitusi- tempai, užduotys, krūvis visai kitiokie



Taip namu darbu neuzduoda, pazymiu neraso. Musu laikais uzsienio kalbos (rusu) mokydavo jau darzelyje.
Atsakyti
Man taip pat buvo iškilusi dilema ar leisti sūnų į mokyklą ar ne praėjusį rudenį, nes jam tada buvo 6,5 metų. Tačiau apsisprendėme neleisti po susirinkimo darželyje - mokykloje (ten vaikai eina nuo 2 metų iki 5 klasės). Priešmokyklinės grupės auklėtoja pasakė, kad vieną laidą išleido į mokyklą nuo 6 - 6,5 metų vaikučių. Tai sakė, kad buvo labai sunku ne tik mokytojai, bet ir vaikučiams. Jiems buvo sunku sukaupti dėmesį, o praėjus dviems pamokoms vaikai tiesiog miegodavo, nebesugebėdavo susikaupti, o be to buvo ir fiziškai silpnų, kurie net kuprinės su knygelėmis namo negalėdavo parsinešti, tekdavo mokytojai palydėti. Vienu žodžiu rekomendavo metukus palūkėti. Paklausėme patarimo ir dėl to, kad visa grupė vaikučių susigyvenusių nuo lopšelio kartu dabar eis į pirmą klasę, nes aną rudenį iš sūnaus grupės tik pora tėvų leido vaikučius į pirmą klasę. Ir esame patenkinti. Sūnus lanko priešmokyklinę grupę, kurioje tikrai pakankamai dėmesio skiriama dėmesio sukoncentravimo ukdymui. Į darželio dienotvarkę įtrauktos skaitymo, rašymo, piešimo, kūno kultūros, choreografijos pamokėlės, tačiau neatsisakyta žaidimų bei pietų miego, kurių dar vis dėl to reikia šešiamečiams.

Be to mano sūnus jau pradeda po truputėli skaityti ir rašyti. thumbup.gif
Atsakyti