QUOTE(Pippi @ 2007 05 30, 14:11)
Žinai, aš labai daug "dirbau" su saviške tuo klausimu. Prieš keletą metų ji man tvirtindavo, kad jai visai nereikia jokių mokyklų, ji ir taip "moka" skaityti, rašyti ir t.t. Aš jai, nutaikiusi progą (o progos ir ieškoti nereikia - į darželį einame pro mokyklą, tai jai smalsu kas ten, kur eina vaikai ir ką jie ten daro), vis aiškindavau kaip mokykloje yra įdomu, kiek daug naujo galima išmokti ir pan. Apskritai man yra nepriimtinas daugumos suaugusiųjų požiūris į mokyklą - juk dažnai girdime, kaip jie vaikams (ypač svetimiems) sako, kad jie yra vargšeliai, kad baigėsi jų laisvė, prasideda katorga. Mane pačią šeimoje skatino mylėti mokyklą (nors nė vienas iš tėvų nebuvo mokytojas), ir aš ją tikrai mylėjau, per vasaros atostogas sulaukti negalėdavau rugsėjo 1-osios, nerdavau visokias apykakles uniformai . Bandau tokį pat pagarbų požiūrį įskiepyti ir savo vaikui.
As 100 proc. pritariu tavo mintims . irgi nepripazistu poziurio apie sutrumpinta vaikyste ar pan., man paciai mokykla irgi niekada nebuvo katorga , tai ir svajojau, kad dukra taip pat nores i mokykla, bet vat situacija kitokia . Bet nors ji ir vaikas, manau reikia atsizvelgti ir i jos nuomone ... Ka gi, kalbesimes, ziuresim, gal tikrai per metus vaiko mastymas pasikeis, stimulas koks atsiras mokyklai. Nes kol kas ji masto, kad jau viska moka. o as kazkur skaiciau, kad tas stimulas i mokykla atsiranda vyresniems vaikams, kai jie sugeba suvokti ir ivertinti, kad jiems dar daug ko reikia ismokti