Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(Pippi @ 2007 05 30, 14:11)
Žinai, aš labai daug "dirbau" su saviške tuo klausimu. Prieš keletą metų ji man tvirtindavo, kad jai visai nereikia jokių mokyklų, ji ir taip "moka" skaityti, rašyti ir t.t. Aš jai, nutaikiusi progą (o progos ir ieškoti nereikia - į darželį einame pro mokyklą, tai jai smalsu kas ten, kur eina vaikai ir ką jie ten daro), vis aiškindavau kaip mokykloje yra įdomu, kiek daug naujo galima išmokti ir pan. Apskritai man yra nepriimtinas daugumos suaugusiųjų požiūris į mokyklą - juk dažnai girdime, kaip jie vaikams (ypač svetimiems) sako, kad jie yra vargšeliai, kad baigėsi jų laisvė, prasideda katorga. Mane pačią šeimoje skatino mylėti mokyklą (nors nė vienas iš tėvų nebuvo mokytojas), ir aš ją tikrai mylėjau, per vasaros atostogas sulaukti negalėdavau rugsėjo 1-osios, nerdavau visokias apykakles uniformai  biggrin.gif. Bandau tokį pat pagarbų požiūrį įskiepyti ir savo vaikui.

As 100 proc. pritariu tavo mintims drinks_cheers.gif . irgi nepripazistu poziurio apie sutrumpinta vaikyste ar pan., man paciai mokykla irgi niekada nebuvo katorga schmoll.gif , tai ir svajojau, kad dukra taip pat nores i mokykla, bet vat situacija kitokia verysad.gif . Bet nors ji ir vaikas, manau reikia atsizvelgti ir i jos nuomone g.gif... Ka gi, kalbesimes, ziuresim, gal tikrai per metus vaiko mastymas pasikeis, stimulas koks atsiras mokyklai. Nes kol kas ji masto, kad jau viska moka. o as kazkur skaiciau, kad tas stimulas i mokykla atsiranda vyresniems vaikams, kai jie sugeba suvokti ir ivertinti, kad jiems dar daug ko reikia ismokti
Atsakyti
PPT -pedagogine psichologine tarnyba.
As niekaip neapsisprendziu del maziaus. Kada leist i mokykla? Siaip nesukciau galvos ir leisciau 7,4 m., nes gimes geguzes men. Bet jei eitu nuo 6,4, tuomet pakliutu pas brolio mokytoja, kuri man ir vaikam be galo patinka. Na ji tiesiog labai gera pedagoge, atsidavusi vaikams. Pazista jis raides nuo 3, bando rasyt, savo varda is raideliu sudelioja. Bet puikiai suprantu, kad tai ne rodiklis. Gal irgi teks i PPT darbuotojus kreiptis?
Atsakyti
Sveikutės, mane irgi kirbina jau dukrytė, kad nori į mokyklėlę. Ji daugiau nori vaikų kompanijos, kadangi aplinkui nėra su kuo bendrauti. Vienas kaimynas tai ne kolektyvas. Todėl nežinau, kur geriau vesti, nes viena ji niekur ilgai nėra buvusi, o į grohjimo studiją vedžiau, tai priprato po 30min.-1val. būti su mokytoja, aišku, aš už durų turėjau laukti. Rytoj eisim turbūt į darželį užsirašyti į priešmokyklinę grupę, ten nuo 5 - 6 metų su vaikais užsiima. O gal geriau užrašyti į pradinę mokyklą, abejonių kyla. Turbūt atsakymą gausiu iš kokios geros direktorės, šiai pradžioj norėčiau, kad bent iki pietų pabūtų darželyje, kol pripras, net nežinau į kokį leisti, kiek skaitinėjau, visur užimta, kažin kaip mumi seksis. Gal kas susidūrė su tokia problemike kaip mano, kur vaikutį visų pirmą išleisti iš po mamytės sparnelio?
Atsakyti
Mano nuomone,būtinai turi leisti į paruošiamą mokyklėlę.Gal čia tu labiau bijai ją išleisti,nei ji pati smile.gif Matysi pripras,o jei iš po mamos sparno iš karto leisi į mokyklą,mergaitei ir mokytojai bus tik blogiau. doh.gif Paruošiamojoj tai ir pažaisti galima,o į mokyklą mergaitė atėjus tikrai šoką gaus blink.gif Nei žaisti,tik sėdėt ramiai.Na aš taip manau g.gif Paruošiamoji tam ir yra,kad paruoštų visam tam
Atsakyti
Cibulka, labai ačiū Tau už nuomonę. Žinai, Tu teisi, aš pati bijau ją išleisti, man net psichologė sakė, kad vaikas yra labai drąsi mergytė, o va, man pačiai būtų ne pro šalį pas psichologę apsilankyti g.gif , bet savo problemą žinau, tad bandysiu po truputį pratintis. Tad rytoj lėksiu į darželį užrašysiu dukrytę į paruošiamąją grupę, reikia pratinti po truputuką, tuo labiau, kad ji pati labai bendraujanti, ne taip kaip aš..., aš tai su visam bijau pati į kiemą išeiti, ir neleidžiu mažajai po kitus kiemus lakstyti, man baisu, kad kas neatsitiktų, kad kas nepagrobtų, visokių nutikimų yra, turbūt už darželio sienų su žiūronais tupėsiu smile.gif blush2.gif ...
Atsakyti
Kiwija, tai kad priešmokyklines grupes jau pavasario pradžioje darželiuose formavo, kad spėtų "krepšelį" paskirti g.gif.
Atsakyti
Viskas, šiandien užrašėm su vyru savo dukrytę į darželį, į priešmokyklinę grupę dar sakė per jauna, tad bus skruzdėliukų grupėje. Aš nežinojau, kad į priešmokyklinę nuo 6 metų priima. Direktorė viską gražiai išaiškino, sakiau, kad man bus sunku dukrytės iki vakaro nematyti, tad teks su žiūronais aplink darželį lakstyti. biggrin.gif , bet nuo lapkričio kažin kiek palakstysiu, turėtų naujas pilvelio gyventojas pasaulį išvysti. Šiaip, Pipi, būtų priėmę į priešmokyklinę, jeigu būtų mano dukrytė 6 metukų, bet pasiųlė geriau į bendraamžių grupę vesti, kad prie kolektyvo priprastų, juk ji namuose visą laiką su manim praleidžia.
Atsakyti
doh.gif Sveikos aš irgi nežinau ką daryt su savo dukrele, jai išeina eiti į mokykla arba 6,5m. arba7,5m.vienas lyg per anksti, kitas lyg jau vėlokai.pati dukra nori eiti nuo rudens į paruošiama, tada išeis į mokyklą 6,5m.kiti įkalbinėja kad vaikyste atimame iš vaiko.
Mano visi pažystami kurie gimę kovą, balandį ar gegužį sako ėję nuo 6,5m ir yra labai patenkinti.
Aš gimus spalį tai manęs tiesiog nepraleido 6,10m į mokyklą, tipo jau ir taip grupė suformuota ir trūksta 2mėn. iki 7m., tai teko pasilikti antrus metus paruošiamojoje grupėje, vaikai pasikeitė stresas, o kai ėjau į mokyklą buvau vyriausia irgi stresas, kiek save prisimenu visą laiką dėl to kompleksavau.
Tai kaip elgtis su savo vaiku net ir nežinau.
Vyras ėjo 6,5m.sako jam patiko greičiau mokyklą baigiau, o tau dar metus reikėjo mokytis, nors esame vienmečiai. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(hilin @ 2007 06 08, 11:22)
doh.gif Sveikos aš irgi nežinau ką daryt su savo dukrele, jai išeina eiti į mokykla arba 6,5m. arba7,5m.vienas lyg per anksti, kitas lyg jau vėlokai.pati dukra nori eiti nuo rudens į paruošiama, tada išeis į mokyklą 6,5m.kiti įkalbinėja kad vaikyste atimame iš vaiko.
Mano visi pažystami kurie gimę kovą, balandį ar gegužį sako ėję nuo 6,5m ir yra labai patenkinti.
Aš gimus spalį tai manęs tiesiog nepraleido 6,10m į mokyklą, tipo jau ir taip grupė suformuota ir trūksta 2mėn. iki 7m., tai teko pasilikti antrus metus paruošiamojoje grupėje, vaikai pasikeitė stresas, o kai ėjau į mokyklą buvau vyriausia irgi stresas, kiek save prisimenu visą laiką dėl to kompleksavau.
Tai kaip elgtis su savo vaiku net ir nežinau.
Vyras ėjo 6,5m.sako jam patiko greičiau mokyklą baigiau, o tau dar metus reikėjo mokytis, nors esame vienmečiai. wub.gif

Mes buvome PPT, parase abiems rekomendacijas, bet mane irgi tos pacios abejones kankina. g.gif Dar menesiuka direktore leido pagalvoti, pabendrauti su busima paruosiamos grupes aukletoja-mokytoja... Bandysim apsispresti, nors vaikai noretu i mokykla, bet dar nuodugniai viska apsvarstysim doh.gif
Atsakyti
QUOTE(hilin @ 2007 06 08, 12:22)

Mano dukra gimusi balandžio mėn, jai rugsėjį bus 7,5 m ir ji keliaus į pirmą klasę-atėjo laikas irpirmyn. Kitiems gal tas laikas ateina anksčiau ax.gif
Atsakyti
hilin,2007 06 08, 12:22
išeina eiti į mokykla arba 6,5m. arba7,5m.vienas lyg per anksti, kitas lyg jau vėlokai.pati dukra nori eiti nuo rudens į paruošiama, tada išeis į mokyklą 6,5m.kiti įkalbinėja kad vaikyste atimame iš vaiko.
Padėtų apsispręsti įstatymas, kad vaikas eina į mokyklą, kai tais kalendoriniais metais sueina 7 m.

Parašyk vaiko gimimo datą mirksiukas.gif .
Aš gimus spalį tai manęs tiesiog nepraleido 6,10m į mokyklą,
Gal tuomet galiojo įstatymas, kad vaikai į mokyklą eina, kai iki tų metų rugsėjo 1 sueina 7 m.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 08 birželio 2007 - 17:02
Visiskai teisingai zemiau parasyta,kad vaikas eina i mokykla,kai tais kalendoriniais metais jam sueina 7 metai.
Manau,kad 6,5m. vaikui eiti i mokykla ankstoka (buna ir isimciu),bet...visi kalbame apie sunkia programa mokykloje(patikekit pradinukams ji nelengva),nemazus kruvius,tai leiskim savo vaikams dar ne buti mokinukais.
Mano pirmasis sunus,gimes kovo men.i mokykla pradejo eiti 7,5 m.ir tikrai del to nesigailim.Kitam sunui teks eiti dar neturint 7 metu ir tai mane neramina.
Galite su manim gincytis,bet per 10m. darbo mokykloje isitikinau,kad vaikas i mokykla turetu eiti bent jau nuo 7m. 6,5 m. vaikas jeigu ir subrendes fiziskai,tai psichologine jo branda dar nepasiekia(dazniausiai) mokyklinuko lygio.Ir nemanau,kad tiksliai galima nustatyti psichologine branda soc.pedagogo ar psichologo kabinete,tai isryskeja ugdymo proceso metu.
Sekmes visiems apsisprendziant! biggrin.gif
Atsakyti