Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

o as labai ilgai kankinausi kada leisti savo pirmagimi i mokyklele, kol nusprendziau kad eis 6,8men, nors ir nesu visai tikra kad teisingai pasielgiau, bet kadangi jau eina i priesmokykline grupe, jau nebeturiu, kur detis
mano vaikas nera nei labai protingas, nei labai kvailiukas, savo grupeje yra tarp gudriuju
bet vistiek manau reikejo gal vistik leisti veliau, jis dar labai mazas mano VAIKAS, kuriam rupi daugiau zaidimai, nei mokslai unsure.gif
Atsakyti
Paskaičiusi pasimečiau rolleyes.gif
Nors mano atžalai dar tolokai iki mokyklos, bet jau kita rudeni turiu apsispręsti g.gif ką daryti, nes darželio grupėje bus paskutiniai metai o po to į kitą paruošiamą.
Pagal įstatymus, jei vaiką išleidi į paruošiamą, tai privalai leisti ir į mokyklą. Problema mano ta, kad jis gruodinukas. dar berniukas (daugumos nuomonė mergaitės gudresnės) biggrin.gif ir aš neįsivaizduoju kaip jam seksis. jau dabar matosi (iš atliekamų užduočių) kad darželyje yra jauniausias. Su dėmesio sukaupimu, taip pat problemos. Kažink, kaip galima nutempti terminą, na dar pabūti vienus metus darželio grupėje o po to, kai jau bus 7 keliauti į paruošiama.

Gal kas jau susidūrėte? gal galite pasidalinti patirtimi?

Atsakyti
QUOTE(Baabausis @ 2007 02 28, 15:18)
Paskaičiusi pasimečiau  rolleyes.gif
Nors mano atžalai dar tolokai iki mokyklos, bet jau kita rudeni turiu apsispręsti  g.gif ką daryti, nes darželio grupėje bus paskutiniai metai o po to į kitą paruošiamą.
Pagal įstatymus, jei vaiką išleidi į paruošiamą, tai privalai leisti ir į mokyklą. Problema mano ta, kad jis gruodinukas. dar berniukas (daugumos nuomonė mergaitės gudresnės)  biggrin.gif ir aš neįsivaizduoju kaip jam seksis. jau dabar matosi (iš atliekamų užduočių) kad darželyje yra jauniausias. Su dėmesio sukaupimu, taip pat problemos.  Kažink, kaip galima nutempti terminą, na dar pabūti vienus metus darželio grupėje o po to, kai jau bus 7 keliauti į paruošiama.

Gal kas jau susidūrėte? gal galite pasidalinti patirtimi?

nu gi neinat į priešmokyklinę ir tiek, darželio grupėj paprastoj būnat, nes nuo kada į priešmokyklinę tai reglamentuota tik 5-6 metai, o tiksliai renkasi tėvai, o jei nelankęs, net 7 gali eit smile.gif
Atsakyti
QUOTE
Baabausis,2007 02 28, 15:18
Pagal įstatymus, jei vaiką išleidi į paruošiamą, tai privalai leisti ir į mokyklą. (...)
Baigiantis priešmokykliniam ugdymui, gegužės mėnesį, vykstate į PPT mokyklinei brandai tirti ir reikalaujate išvados, kad vaikas mokyklai nesubrendęs. Vaikas lieka dar kartą priešmokyklinėje grupėje, bet "Mokinio krepšelio" negauna.

QUOTE
Problema mano ta, kad jis gruodinukas. (...) Su dėmesio sukaupimu, taip pat problemos.
Specialieji poreikiai (jūsų atveju dėmesio sutrikimas) - "slidus reikalas" g.gif . Laikomasi nuostatos, kad vaikas pagal amžių turi eiti su visais savo spec. poreikiais, mokykloje yra specialistai, kurie teiks reikiamą pagalbą. Todėl geriau jau būtų išvada - "mokyklai nebrandus".
Atsakyti
Klopedija ar būtinai reikalingos tos PPT išvados, jei vaikas lankė priešmokyklinio ugdymo klasę , bet jam nėra dar 7 metų, tačiau jau šį rudenį eis į mokyklą ?
Atsakyti
Jei lankė priešmokyklinę grupę ar klasę, PPT pažymos nereikia.
Atsakyti

....Baigiantis priešmokykliniam ugdymui, gegužės mėnesį, vykstate į PPT mokyklinei brandai tirti ir reikalaujate išvados, kad vaikas mokyklai nesubrendęs. Vaikas lieka dar kartą priešmokyklinėje grupėje, bet "Mokinio krepšelio" negauna.... Ar neišspirs iš tos priešmokyklinės grupės? verysad.gif Nes jei nebus to "Mokinio krepšelio" tai manau nelaikys dar vienus metus. Aš galvoju, kad gal geriau kaip nors prastumti dar vienus metus darželyje ir po to tik leisti į priešmokyklinę grupę. Taip manau, nes darželio direktorė minėjo, kada antrais metais ugdytiniai priešmokyklinėje grupėje nepaliekami...


Atsakyti
QUOTE
Baabausis,2007 03 01, 11:27
Aš galvoju, kad gal geriau kaip nors prastumti dar vienus metus darželyje ir po to tik leisti į priešmokyklinę grupę.
Taip būtų geriausia, bet nesusidūriau su tokiu atveju g.gif . Greičiausiai, taip pat reikia kreiptis į PPT.
Atsakyti
Čia iš
Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2005 m. spalio 29 d. įsakymo Nr. ISAK - 2173

VAIKO BRANDUMO MOKYTIS PAGAL PRIEŠMOKYKLINIO IR PRADINIO UGDYMO PROGRAMAS ĮVERTINIMO TVARKOS APRAŠAS


4. Vaiko brandumo įvertinimas atliekamas tėvų (globėjų) prašymu:
4.1. tėvams (globėjams) pageidaujant ugdyti vaiką pagal priešmokyklinio ugdymo programą, kai tais kalendoriniais metais jam dar nesueina 6 metai;
4.2. tėvams (globėjams) pageidaujant leisti į pradinio ugdymo pirmąją klasę vaiką, nelankiusį priešmokyklinio ugdymo grupės arba lankiusį mažiau nei 2/3 priešmokyklinio ugdymo programos laiko, kai tais kalendoriniais metais jam dar nesueina 7 metai.
5. Vaiko, kuriam tais kalendoriniais metais sueina 7 metai, brandumas nėra vertinamas.
6. Vaiko brandumo įvertinimą atlieka pedagoginių psichologinių tarnybų, mokyklų psichologai.
7. Vaiko brandumo įvertinimas atliekamas nuo gegužės 1 d. iki rugpjūčio 31 d.
8. Apskrities viršininko, savivaldybės administracijos nustato konkrečiuosius švietimo pagalbos teikėjus, atliekančius Vaiko brandumo įvertinimą, ir apie tai informuoja tėvus (globėjus).
9. Tėvai (globėjai), pageidaujantys įvertinti Vaiko brandumą, teikia prašymą mokyklos arba pedagoginės psichologinės tarnybos vadovui. Prie prašymo pridedama vaiko gimimo liudijimo kopija ir, jei yra, kitų specialistų pažymos.
10. Pedagoginės psichologinės tarnybos ar mokyklos psichologas, atlikęs įvertinimą, parengia išvadą – rekomendaciją tėvams (globėjams) dėl Vaiko brandumo (Priedas).
11. Pedagoginės psichologinės tarnybos ar mokyklos psichologui rekomendavus, vaiko specialieji ugdymosi poreikiai įvertinami vadovaujantis Asmens specialiųjų ugdymosi poreikių įvertinimo tvarka, patvirtinta Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro, sveikatos apsaugos ministro ir socialinės apsaugos ir darbo ministro 2000 m. spalio 4 d. įsakymu Nr. 1221/527/83 (Žin., 2000, Nr. 85-2608).
12. Sprendimus dėl vaiko mokymosi pagal priešmokyklinio ir pradinio, adaptuoto pradinio, pradinio specialiojo ugdymo programas priima tėvai (globėjai), atsižvelgdami į Vaiko brandumo įvertinimo išvadą - rekomendaciją ir vaiko sveikatos būklę.

Gerai įsiskaitykit 12 punktą.
Atsakyti
Nu, nu, nu, Klopedija, imsiu tave barti rolleyes.gif . Priešmokyklinio ugdymo trukmė - 1 metai. Darželių direktorės, kurios išmano teisės aktus ir prisibijo įvairių patikrinimų-du metus vaiko priešmokyklinėje grupėje nelaiko. Taip negalima. O Baabausio atveju, vaikas priešmokyklinę grupę pradės lankyti (turėtų pradėti-jei jau visai tiksliai) 2008 m. rugsėjo mėn (t.y. tais KALENDORINIAIS, o ne mokslo metais) jam sueina šešeri, o 2009 m. rugsėjo mėn. vaikiukas žinsniuos į 1 klasę, nes tų pačių metų pabaigoje jam sueis 7 metai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 01 kovo 2007 - 14:08
QUOTE
Nome,2007 03 01, 14:06
Nu, nu, nu, Klopedija, imsiu tave barti  rolleyes.gif .
Esu kalta, esu kalta, esu labai kalta doh.gif ... Yra toks įstatymas, direktoriai stengiasi jo laikytis, bet... Turiu vaiką, gimusį pačioje gruodžio pabaigoje. Dabar lanko priešmokyklinę grupę. Sutrikimas kompleksinis, bet mama to pepripažįsta. Ji teigia, kad vaikas turi kalbos sutrikimą ir dar "labai mažiukas". O aš matau sulėtėjusią tiek psichinę, tiek fizinę raidą (gal net PA ir EE sutrikimus). 6 m. vaikas pieštuko neišlaiko! Ką jis veiks mokykloje? Trukdys visai klasei ir mokytoją iš proto varys. Tai geriau jau padaryti kažkokią išlygą, per metus nors kiek, nors truputėlį vaikas pasitemps, patobulės.
Aišku, neskatinu mamų šiaip sau piktnaudžiauti: noriu leisiu, noriu neleisiu į mokyklą. Reikia turėti sveiko proto ir be saiko nelepinti vaikų, atsieit, "dar mažiukas". Įstatymas yra įstatymas cool.gif
Atsakyti
[Ačiū aciuks.gif padėjote apsispręsti. Lėksiu pavasarį pas direktorę kalbėtis, kad paliktų darželio grupėje. Manau suspės dar į mokyklą mokytis.
Tik įdomu būtų išgirsti pedagogų nuomonę apie 6 metų vaikučius 1 klasėje? Ar jie netrukdo pamokų kitiems? Ar jaučiasi, kad jie jaunesni? g.gif
Atsakyti