Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

joreta, cia gera patarima davaei. aciu thumbup.gif 4u.gif reiks isbandyti.
Maniskis atminti gera turi, bet vat su vakais kartu uzduotis daryti nenori, jis tik vienas tai daro g.gif mastau, kaip reikes eiti i mokykla, gabumu yra IQ net ausktesnis, nei reikia jo amziaus vaikams, bet su sociumu sunkiais sekasi
Atsakyti
Mano mergytė gimusi dvi dienos prieš rugsėjo pirmąją. Į mokyklą vos šešerių ji per maža. Bet vos sueis septyneri, bus pats tas amžius.
O dėl antrojo, gimusio gegužės mėnesį, dar laiko galvoti turiu biggrin.gif
Atsakyti
aS MANAU, KAD VAIKAS TURI TURETI VAIKYSTE IR KAD 6M GRUSTI I MOKYKLA NEVERTA, LAI PASIDZIAUGIA VAIKISKAIS DZIAUGSMAIS IR LABIAU SUBRESTA MOKSLAMS. LEISIU PATI TIK NUO 7M.
Atsakyti
Esu prad. klasių mokytoja, todėl drąsiai galiu sakyti, kad leisti geriau nuo 7 m. Į pirmą klasę turi eiti tie, kam tais kalendoriniais metais sueis 7 metai. Bet ir tai, žinokit, labai priklauso nuo vaiko. Vienai mano mokinukei tik gruodžio 30 sueis 7 m., o ji jau turėjo eiti į 1 klasę...Bet geriau jau būtų palaukusi dar metus - nesubrendusi dar visai, leliukas wub.gif Vaiko gyvenime ir pusmetis daug ką lemia. Savo mažę leisiu kai tik sueis 7 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2006 11 11, 12:12)
Esu prad. klasių mokytoja, todėl drąsiai galiu sakyti, kad leisti geriau nuo 7 m.  Į pirmą klasę turi eiti tie, kam tais kalendoriniais metais sueis 7 metai. Bet ir tai, žinokit, labai priklauso nuo vaiko. Vienai mano mokinukei tik gruodžio 30 sueis 7 m., o ji jau turėjo eiti į 1 klasę...Bet geriau jau būtų palaukusi dar metus - nesubrendusi dar visai, leliukas  wub.gif Vaiko gyvenime ir pusmetis daug ką lemia. Savo mažę leisiu kai tik sueis 7  mirksiukas.gif


O nejaugi is tavo praktikos nepasitaike vaiku, i mokykla atejusiu 6 metu ir lenkianciu sugebejimais 7 mecius g.gif ? As manau, kad reikia ziuret i konkretu vaika. Ir dar manau, kad jau geriau ir didesnis stimulas vaikui mokytis vejantis kitus, o ne viska zinant pirmose klasese ir nuobodziaujant, kai palaipsniui motyvacija mokytis dingsta kartu su atsirandancia tinginyste ir abejingumu mokslui. Jeigu objektyviai ziurint (t.y. ne tik mamos akimis, o ir kitu nuomone remiantis) vaikas lenkia savo bendraamzius ir protine, ir fizine branda, tai kodel jo neisleidus i mokykla 6, kad atsidurtu vienoj klasej mazdaug su savo lygio vaikais?
Atsakyti
QUOTE(Augustė @ 2006 11 11, 14:34)
O nejaugi is tavo praktikos nepasitaike vaiku, i mokykla atejusiu 6 metu ir lenkianciu sugebejimais 7 mecius  g.gif ? As manau, kad reikia ziuret i konkretu vaika.  Ir dar manau, kad jau geriau ir didesnis stimulas vaikui mokytis vejantis kitus, o ne viska zinant pirmose klasese ir nuobodziaujant, kai palaipsniui motyvacija mokytis dingsta kartu su atsirandancia tinginyste ir abejingumu mokslui. Jeigu objektyviai ziurint (t.y. ne tik mamos akimis, o ir kitu nuomone remiantis) vaikas lenkia savo bendraamzius ir protine, ir fizine branda, tai kodel jo neisleidus i mokykla 6, kad atsidurtu vienoj klasej mazdaug su savo lygio vaikais?


Taip, pasitaikė, as ir sakau, kad tai individulu. Dėl stimulo, tai patikėk - jie visi pirmoje klasėje jį turi. Ir nereiškia , kad septynmetis turės sėdėti ir " laukti" kol jį pasivys klasiokai šešemečiai schmoll.gif Čia priklauso nuo mokytojos, kaip ji organozuos darbą mirksiukas.gif
O iš kur ištraukei, kad pirmokai tik šešemečiai (ar aš ko nesupratau g.gif ) Juk yra įsakymas, kad į pirmą klasę privalo eiti tie vaikai, kuriems tai kalendoriniais (ne mokslo) metais sueina 7 m. Taigi gali klasėje būti ir 6m. ir 7m. vaikų. Žinoma, jei nori gali leisti ir 6 m. , jei tik priima į mokyklą. Nes šiaip tai šešemečiai lanko ikimokyklinę grupę.
Manoji gimusi geru laiku - 08-26 d. Taigi tik sueis 7 ir iškart į 1 klasę. mirksiukas.gif
Atsakyti
Leisti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2006 11 11, 18:48)
Juk yra įsakymas, kad į pirmą klasę privalo eiti tie vaikai, kuriems tai kalendoriniais (ne mokslo) metais sueina 7 m. Nes šiaip tai šešemečiai lanko ikimokyklinę grupę.

Keletas patikslinimų: ne įsakymas, o Švietimo įstatymas (naujos redakcijos nuo 2003 m.). Be to šešiamečiai lanko ne ikimokyklinę, o priešmokyklinę grupę.
Atsakyti
leisti! nesukti vaiku i vata!( nebent del sveikatos isleisti veliau)
is ku kaikurios mamos cia istrauke kazkoki istatyma kad negalima i pirma klase nuo 6m, tokio istatymo nera. g.gif
galiu pasakyti is savo patirties kad jaunesni ,greiciau mokosi, imlesti ir tt.
savo dukra isleidau 6 metu i pirma klase(jai liepa suejo 6m,o rugseji i mokykla) ir ka jus manot jai siandien 16m ji lanko 3gimnazijoje klase(11) ir mokymosi vidurkis lab aukstas be dideliu pastangu. ji baiks 12kl kai jai bus 18. kai as baigiau vidurine man irgi buvo 18m. jos klaseje ji ne jauniausia, jus gal nepatikesite bet yra berniukas kuris pradejo mokykla 5metu ir mokosi gerai(tik vaikiskas dar taip sako mano dukra).
savo jaunele isleidau 6,5metu dabar ji penktoke todel dar sunku vertinti kaip ji mokysis, seip manau kad vidutinis vaikas.
taip kad kiekviena mama sprendzia pati ar jos vaikas gali eiti i mokykla. as girdejau is mediku tokia fraze jeigu iskrito pirmasis pieninis dantis, tai reiskia kad vaikui laikas i mokykla.
man gaila tu vaiku kurie isleisti nuo 8m ,kokioje 5 klaseje jau su gerokai paaugusia krutine, jau norintys tikrai nevaikisku dalyku, ugiu lygus su savo mokytoja ir aplamai toks vaikas kaip guliveris tarp nykstuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(palang-mamyte @ 2006 11 11, 20:51)
is ku kaikurios mamos cia istrauke kazkoki istatyma kad negalima i pirma klase nuo 6m, tokio istatymo nera.  g.gif

Nu tik nereikia taip suprasti visko paraidžiui. Jei Švietimo įstatyme parašyta, jog vaikai sulaukę 7 metų turi eiti į mokyklą, tai dar nereiškia to, kad vaikai sulaukę 6 negali eiti į m-klą. Iš kur toks keistas traktavimas? Gali eiti nuo 6, o nuo 7 privalo eiti. Ar aiškiau dabar?O kad vėl nekiltų papildomų diskusijų, prašom citatą iš Švietimo įstatymo 9 straipsnio:
2. Pradinio ugdymo pirmąją klasę vaikas pradeda lankyti, kai tais kalendoriniais metais jam sueina 7 metai.

3. Pradinis ugdymas anksčiau, nei nurodyta šio straipsnio 2 dalyje, gali būti teikiamas tėvų prašymu ir jeigu vaikas yra pakankamai tokiam ugdymui subrendęs.

Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2006 11 11, 19:48)
O iš kur ištraukei, kad pirmokai tik šešemečiai (ar aš ko nesupratau  g.gif ) Juk yra įsakymas, kad į pirmą klasę privalo eiti tie vaikai, kuriems tai kalendoriniais (ne mokslo) metais sueina 7 m. Taigi gali klasėje būti ir 6m. ir 7m. vaikų. Žinoma, jei nori gali leisti ir 6 m. , jei tik priima į mokyklą. Nes šiaip tai šešemečiai lanko ikimokyklinę grupę.
Manoji gimusi geru laiku - 08-26 d. Taigi tik sueis 7 ir iškart į 1 klasę. mirksiukas.gif


Del sesiameciu tai nesupratai.
Tavo mergaite tikrai geru laiku gimusi, tai ir nera problemos, o maniske balandi, tai turetu eiti i mokykla pagal istatyma 7.5m. Sakiau, vesiu pavasari i PPT "patikrinti", jeigu pasakys, kad dar nelaikas i priesmokykline, tai ir nesuksiu galvos, o jei nuspres, kad galima, tai butinai leisiu i priesmokykline nuo 5.5, o i mokykla nuo 6.5.
Atsakyti
sveikos mamos.Manajam sausį 6m. sueis ir labai dažnai pamastau, kaip bus su ta mokykla.Judrus, suole išsėdėt kai reiks, tai bus sunku, bent kolkas tai ne mokykla galvoje.Paguoda tik tai, kad iki rudenio dar yra laiko.Kiek žinau programos sunkios, reikalavimai dideli, tai kai pagalvoji kuo vėliau - tuo geriau.
Atsakyti