Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

Sveikutes.
Pas mum buna ir 5 pamokos(3 kart per sav. kazkaip man per daug atrodo blink.gif ), tai per 5 jau pavargsta, bet ne tik jis bet ir vyresni vaikai. Sekasi jam geriau negu kai kuriems septynmeciams, mokytoja jam pretenziju neturi, bet vat anglu kalbos mokytojos nepamego nuo 1 pamokos, tai vargsta ir mokytoja (jis arba ignoruoja ja arba neklauso jos) ir vaikas(ji stengiasi ji itraukt i veikla, o jam atrodo kad kabinejasi prie jo). kaip ten yra is tikruju nzn.
Atsakyti
Seis metais mergaite leidome i 1 klase, nors 7 metukai sueis sausi. Nesigailiu, mergate niekuo nesiskiria nuo 7-meciu. Tik labai pavarksta, truksta miego. Darzelyje eidavome miegoti apie 10val vakaro, o dabar iki 9val vos istempia, vaziuojant namo is mokyklos, masinoje visada uzsnusta. Bet manau - tai adaptacija. Vaikas turi priprasti prie naujo rezimo ir kruvio.
Atsakyti
Labutis visoms.Nors mums dar iki mokslo metų 3arba 4metai bet ši tema aktuali.Tiek nuomonių prisiskaičiau visai pasimečiau.Vaikiukas hiper aktyvus jo visur pilna gal kaip tik anksčiau leisti o gal vėliau ir taip per dieną nuvargsta.Vyresnėlis pradėjo eiti nuo 6.5met.8klasė krūvis tikrai dydėlis.Dar reikia gerai pagalvoti. g.gif
Atsakyti
Nors maniskei simet tik 4,5, as jau irgi susimasciau, ka reikes daryt kita rudeni - leisti i priesmokykline grupe ar ne. As pati ejau i mokykla vos suejus 7, mano vyras 6 ir nei vienas problemu neturejom, todel buvau isitikinusi, kad leisiu saviske 6. Taciau susiduriau su kategoriska darzelio aukletojos nuomone, neva paremta kazkokia jos kolegiu patirtim, kad verta leisti tik sulaukusius 7 metu vaikus. Man savo vaika labai sunku vertinti, gal dar aisku ir anksti, be to darzelio grupe yra skirtingo amziaus vaiku (3-5,5), tai vel gi sunku juos lyginti g.gif . Maniske labai komunikabili, lengvai priima nauja aplinka, anksti pradejo sklandziai ir ne pagal amziu protingai kalbeti, taciau labai judri, todel su demesio sutelkimu sunkoka. Siaip ypatingais mokslais mes jai galvos nekvarsinam, vaikstom i visokias menines pakraipos mokykleles. Jau dabar matau, kad bus dilema, ka daryti del mokyklos. Ypac kai pasiskaiciau, kad dauguma jusu leidziat i mokykla sesiamecius. Gal ne is tos puses ziuriu, taciau manau, kad nesekme vaika gali istikti ir vienu, ir kitu atveju (juk niekas negali garantuoti, kad nesusitupejes sesiametis butinai pavirs i brandu mokyklai septynmeti). Nenoreciau buti to kazkurios mineto astuonmecio pirmoko, kuris velkasi gale, motinos vietoje. Vien del to, kad jam yra dar ir psichologine nasta, kad vyriausias, tai turetu buti priekyje ir moksluose. Todel manau, kad kita pavasari reiks atlikti testus PPT.
Vat su jaunele tai nebus bedos, gimusi 12.29. Kai gimdziau, daug kas sake, kad "pasendinau"vaika, taciau kadangi ji jau dabar, budama 1,9 m. puikiai islaiko demesi, yra pavyzdingiausias mokinys musu lankomose pamokelese (issedi ne tik su vienmeciais, bet ir kartu su vyresnes seses grupe, daro viska, ko mokytojos papraso) ir jau puikiai kalba, tai manau mums su ta gimimo data pasiseke, nereikes sukt galvos wub.gif
Atsakyti
Dukra ėjo į pirmą klasę buvo 6 metai 8 mėn. tikrai per anksti, sūnų leisiu į mokyklą 7 metų 2 mėn.
Atsakyti
Cia matyt priklauso nuo kiekvieno vaiko individualiai. Vieniems gerai mokykloj nuo sesiu, kitiems tik nuo septyniu. As pati isejau 6 ir viskas gerai, broli leido nuo 7 ir vistiek nieko gero. Saviski planuoju leisti nuo 6,5 (be abejo pries tai pasitarusi su darzelio aukletojomis).
Atsakyti
Mano nuomone, jeigu vaikas yra atitinkamai protingas, būtinai reikia pradėti eiti į mokyklą nuo šešerių, savo vaiką leisiu tikrai
Atsakyti
As irgi jau galvojau apie mokykla, nors sunui tik 4 metai. Zinau, kad pries mokykla reikia "baigti" parosiamaja klase, todel ir susimasciau, kada leisti, nes kitais metais reikes lankyti ta klase, o darzelio grupe, kuria lanko, tik dar kitais. Gal as skubu g.gif . Viena mokytoja pasake, kad apie vaika galima bus spresti tik tada, kai bus 5 m. Palauksim.
Atsakyti
QUOTE(KLEVELIS @ 2006 10 06, 21:29)
Dukra ėjo į pirmą klasę buvo 6 metai 8 mėn. tikrai per anksti, sūnų leisiu į mokyklą 7 metų 2 mėn.

Maniske panasiai eis, siemet eina i priesmokykline darzely. Jau supratau, kad padariau labai didele klaida: kaip pavasari buvo maza, silpna, dabar jai jau nebeidomu niekas. Nori skaityti, o kiti dar nepradeda, tai nepatenkinta kad reikia tik raides mokintis ir dar skaicius rasyt, o ne normaliai skaiciuoti.
Tik tikiuosi, kad kitais metais daugiau apkraus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daniele @ 2006 10 09, 13:05)
Zinau, kad pries mokykla reikia "baigti" parosiamaja klase, todel ir susimasciau, kada leisti, nes kitais metais reikes lankyti ta klase, o darzelio grupe, kuria lanko, tik dar kitais.


Blogai žinai biggrin.gif . Jokių paruošiamųjų klasių nėra, juolab privalomų. Yra priešmokyklinis ugdymas, kuris teikiamas priešmokyklinėje grupėje (kuri gali būti tiek darželyje, tiek mokykloje).

QUOTE(#Mia# @ 2006 10 10, 18:50)
Maniske panasiai eis, siemet eina i priesmokykline darzely. Tik tikiuosi, kad kitais metais daugiau apkraus biggrin.gif

Jei šiemet jau eina į preišmokyklinę grupę, reiškia kitais metais privalės eiti į m-klą, kadangi priešmokyklinis ugdymas Lietuvoje teikiamas tik vienerius metus. Pasirašydama priešmokyklinio ugdymo sutartį, turėjai aiškiai matyti kas parašyta sutarty. Taip kad, dvejus metus iš eilės niekas prišmokyklinio ugdymo neteiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 10 spalio 2006 - 20:53
QUOTE(Nome @ 2006 10 10, 20:49)
Jei šiemet jau eina į preišmokyklinę grupę, reiškia kitais metais privalės eiti į m-klą, kadangi priešmokyklinis ugdymas Lietuvoje teikiamas tik vienerius metus. Pasirašydama priešmokyklinio ugdymo sutartį, turėjai aiškiai matyti kas parašyta sutarty. Taip kad, dvejus metus iš eilės niekas prišmokyklinio ugdymo neteiks.

Tai sita as zinau ir gailiuosi, kad kitais metais, o ne siemet leisiu i pirma klase. Nes dabar 5,8m. jai neidomu mokintis raides arba bandyti pazinti skaicius. Ir prarandamas noras mokintis. Dar papildomai lanko daile, muzika, karate lotuliukas.gif ir prades nuo lapkricio menesio groti smuiku. Bet apie moksla ji jau susidare nuomone - neidomu. Ir ja pakeisti bus sunkiau nei siemet leidus i pirma klase papildomai padirbti.
O jei dar leisti i I klase pilnu 7m. kaip rekomenduojama doh.gif
Atsakyti

Mano vaikinukams taip pat iskilusi si problema. blink.gif Kadangi gime vasario menesi, dabartineje grupeje yra vyriausi. Net aukletojos pastebi, kad jie jau nori daugiau suzinoti, nei kiti grupes vaikai, praso pamokyti rasyti raides, skaicius, bando skiemenuoti. Viena aukletoja dirba ir maniskiu grupeje ir vyresniuju, ir akivaizdziai mato skirtumus. Taigi, as turbut pasikliausiu jos kompetencija ir leisiu savo vaikinukus nuo 5,7 i priesmokykline grupe. blush2.gif Bandysiu dar pasikalbeti su ta aukletoja, kad parodytu vyresnes grupes programa ir patartu ka mokinti ir kaip, kad veliau nesijaustu spragu tarp vyresniuju ir maniskiu, juk ir darzelyje juos kazko moko....

P.S. Man labiau priimtinas buvo ankstesnis svietimo istatymas, kada vaikai i mokykla eidavo pagal mokyklinius metus, t.y. gime nuo rugsejo iki rugpjucio.
Atsakyti