Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

Na mes jau šiandien buvom pirmą dieną mokykloje, puikiai sekėsi ir labai patenkinta grįžo thumbup.gif Mes rinkomės eit į mokyklą šešerių ir, tikiuosi, bus viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2006 06 05, 16:39)
Na mes jau šiandien buvom pirmą dieną mokykloje, puikiai sekėsi ir labai patenkinta grįžo thumbup.gif Mes rinkomės eit į mokyklą šešerių ir, tikiuosi, bus viskas gerai.


Tai jums buvo čia kokia nors stovyklėlė, kai vaikai susipažįsta su mokytoja, klase, mokykla? g.gif
Atsakyti
yra toks įsakymas...kad visi 2000m. gimimo vaikai privalo eiti rugsėjį į priešmokyklinę grupę ar į mokyklą... ir pažymos girdėjau nelabai gelbsti..nes yra nuspręsta, kad mokykloje vaikams gali suteikti geresnę, visapusiškesnę pagalbą nei darželyje ir pan. o jaunesnių leisti į priešmokyklinę nedraudžia. bet aš žinokit kaip auklėtoja galiu patarti..kad geriau tarp pusmečiu jaunesnių protingesnis, nei tarp pusmečiu vyresnių kvailesnis... būna, kad tėvai nusprendžia vesti, nu ir netrukdom tikrai vaikas gabus, sumanus...bet kaip eit į mokyklą...vis tiek išryškėja kai kurių kompetencijų žinių stygius...vat tada ir prasideda problemos...
Atsakyti
4u.gif Na,tai aš jau užrašiau į priešmokyklinę mokyklėlę,nors labai gaila ,nes mažius jau skaito.Bet jis nedidelio ūgio ,o ir mąstymas netoks.Labai pritariu auklėtojos mintim.
Atsakyti
Maniškis eis nuo 7,5. Metai atgal dar toks vaikas buvo biggrin.gif
Na ir leidžiant į mokyklą reikia nepamišti apie tai, ką vaikas veiks po pamokų. Jos baigiasi apie 12 val., tėvai dažniausiai grįžta po 17 val. O ne visos mokyklos turi prailgintas grupes, ne visi tėvai – gerąsias močiutes. Mūsų klasėje per tėvų susirinkimą tai buvo labai aktualus klausimas.
Ir dar, mūsų busimoji mokytoja sakė, kad pirmokas gali nemokėti nei skaityti, nei skaičiuoti, bet labai svarbu – mokėti susikaupti, būti dėmesingam. Būtent tai – viskuo pradžia.
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2006 06 05, 18:58)
Tai jums buvo čia kokia nors stovyklėlė, kai vaikai susipažįsta su mokytoja, klase, mokykla? g.gif

Na ne stovyklėlė, bet juk reikia eiti pavasarį vieną savaitę visiems būsimiems pirmokams. Ten atlieka visokius brandos testus, pasako mokytoja ką reikės nusipirkti ir t.t.
Atsakyti
Man buvo kilę abejonių, gal leist šešerių į mokyklą - tai paklausiau mergės ar nori, o ji man sako nenoriu - eisiu kitą rudenį ir nusiraminau. O rodos ir paskaito, ir susikaupt moka, ir duris pati rakinas, namie po truputį viena pabūna, žodžiu lyg ir subrendus būtų, bet, kad pati didelio noro nerodo tai ir eis į priešmokyklinę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2006 06 07, 20:05)
Na ne stovyklėlė, bet juk reikia eiti pavasarį vieną savaitę visiems būsimiems pirmokams. Ten atlieka visokius brandos testus, pasako mokytoja ką reikės nusipirkti ir t.t.


Na, maniškė būsima pirmokėlė, bet ėjo tik dvi dieneles, matyt, ne visur vienodai. Testukus pas mus darė darželyje. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(auklėtoja @ 2006 06 06, 21:21)
yra toks įsakymas...kad visi  2000m. gimimo vaikai privalo eiti  rugsėjį į priešmokyklinę grupę ar į mokyklą... ir pažymos girdėjau nelabai gelbsti..nes yra nuspręsta, kad mokykloje vaikams gali suteikti geresnę, visapusiškesnę pagalbą nei darželyje ir pan. o jaunesnių leisti į priešmokyklinę nedraudžia. bet aš žinokit kaip auklėtoja galiu patarti..kad geriau tarp pusmečiu jaunesnių protingesnis, nei tarp pusmečiu vyresnių kvailesnis... būna, kad tėvai nusprendžia vesti, nu ir netrukdom tikrai vaikas gabus, sumanus...bet kaip eit į mokyklą...vis tiek išryškėja kai kurių kompetencijų žinių stygius...vat tada ir prasideda problemos...

Gal galima būtų sužinoti-kas tai per "įsakymas" naujoviškas? O jei rimtai-tai dar kartą pasikartosiu (jau anksčiau keletą puslapių prieš tai rašiau)-nu baikit vieną kartą skleist erezijas, arba jei jau rašot-tai prašom tiksliai, o ne "girdėjau", "įsakymas" ir pan. Šiais metais į m-klą privalo pradėti eiti tie, kurie gimę 1999 m. (t.y. tie, kuriems šiais kalendoriniais metais sueina 7 metai), ir čia ne joks įsakymas, o Švietimo įstatymas tai reglamentuoja, kuris beje priimtas 2003 m. (o pateikinėjamas čia kaip kažkokia super naujiena). Kur yra nuspręsta ir kas nusprendė, kad m-kloj vaikams bus suteikta visapusiškesnė pagalba? Ir dar-jei jau esat auklėtoja, tai manau tokius dalykus turėtumėt išmanyti.
Atsakyti
QUOTE(Tuja @ 2004 01 01, 17:42)
Sveikos , mamytes,

Su kiekviena diena darosi aktualu ar leisti kitais metais vaika i mokykla? mergaitei bus 6 metai ir 5 menesiai. Na, ji pati skaito, truputi paskaiciuoja, bet tai dar nepasiruosimas mokyklai blink.gif
daugelis sako, jog atimsiu is vaiko vaikyste, bet pagalvojau, jeigu jai seksis, tai kam prarasti metus? O jeigu  nesisektu, tai nieko cia baisaus, galetu pasilikti ir antrus metus.
  kaip galvojate jus?


sveikos, mano dukrytei 9metai ir šiemet baigė 3 klasę, aš ją į mokyklą išleidau 6,5m (balandinukė), iš pradžių džiaugiausi, nes ir skaitė ir rašė, skaičiavo, rodos viską mokėjo. bet vaikui to nereikia, jie tam ir eina į mokyklą kad išmoktų. bet laikui einant matėsi kad jai sunku, nesukaupia dėmėsio, blaškosi ir t.t. tiek kad gabi mergaitė ir visus vijosi ir gerai mokosi, ir trečią klasę baigė su pagyrimu, bet daug problemų kyla. juolabiau, kad į klasę ateina vaikų ir 7 ir 7,5 metų ir tas jų amžiaus skirtumas tikrai jaučiasi. ir visumoj vaikas metais paskubinamas gyventi. kadangi klasėje yra mergaičių kuriom šiemet sukako 11 metų, o ji su jomis bendrauja (ir po pamokų) tai tas 2metelių skirtumas jaučiasi labai, jos jau nori panos būt, ši taip pat, o jei dar ankstoka. gal geriau dar smėlio dėžėj žaistų, o ne po miestą pasivaikščiot su draugėm norėtų. daug visokių bėdų kyla. mano antroji irgi balandį gimusi (dar tik metų) bet tikrai žinau, kad 6,5 į mokyklą neleisiu. kam atimti iš vaiko metus vaikystės, kai dar namie, ar darželį žaidžia, pietų pamiega, nerūpestingai šėlsta, kai vietoj to jau sėdėtų mokykloj, ruoštų pamokas, dar į kokį būrelį eitų (o jų gausiai siūlo ypač pirmokėliam į mokyklas einantys būrelių vadovai), ir vaikai ko ne į visus eitų.
primaliau aš čia visko, bet tiek daug visko buvę ir parašyt visko neįmanoma, tiesiog aš siūlau vaiko neskubint gyvent. 4u.gif
Atsakyti
Labas,mamytės.Mano didžioji šiemet baigė antrą klasę,nors aštuoneri jai sueis tik liepos gale.Išleidom į pirmą klasę,kai vos buvo suėję šešeri.Tuomet tiesiog buvo tokia situacija,kad vaikas mokėjo ir žinojo daug daug daugiau nei jos bendraamžiai.Jos klasėje yra keletas tokių jaunesnių vaikų,tad bendrauti turi su kuo ir amžiaus ir žinių atžvilgiu.Dabar turi daug užsiėmimų:dainuoja dviejuose choruose,groja fortepionu,be to dar mokykla.Ir draugėm pakankamai laiko lieka ir knygų daug skaito ir su kompu spėja pažaist ir teliką pažiūrėt.Kol kas aš esu patenkinta,kad išleidom anksčiau į mokyklą.Bet dabar galiu sakyti tik,kolkas,nes tikrai nežinau kas bus po metų,dvejų ar penkerių... g.gif
Atsakyti
Pagal dabartinius įstatymus vaikas privalo eiti į mokyklą, jei tais kalendoriniais metais jam sueina 7 metai(nesvarbu ar sausio 1, ar gruodžio 31). Vaikų brandumas mokyklai tiriamas tik jei vaiką norima leisti anksčiau, nei 7 metų. Jei norite atidėti mokymąsi (jums šiais metais sueina 7 metai), reikia turėti gydytojo pažymą atidėti mokslus dėl kokių nors ligų. Į šį klausimą žiūrima labai griežtai, nes naudojami valstybės pinigai. Paruošiamosios grupės 2 metus iš eilės lankyti neleidžiama dėl tų pačių priežasčių. Žinoma, galima praslysti, bet nė vienas direktorius nenorės rizikuoti užsitraukti nuobaudą. Pas mus buvo atvejis, kai mama šešiamečio neleido į priešmokyklinę grupę, dėl kalbos, tai šiais metais vaikas turės eiti į mokyklą, nelankęs paruošiamosios grupės.
Atsakyti