Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(Plepė @ 2006 03 13, 21:26)
Jei vaikas turi gabumų ir noro, tai tikrai nereikia laikyti dar metus darželyje. Bet be gabumų manau, kad  svarbus ir savarankiškumas biggrin.gif, kuris mokykloje labai reikalingas.

teisingai.noro but savarankiškai pas ja dar daugiau negu visu kitu noru.kaip ir pas visus mus smile.gif
Atsakyti
aš savo vaikiną į pirmą klasę pradėjau leisti 6,5m.,nes jis jau ir skaitė,ir skaičiavo,ir rašė.
Nebuvo jokio tikslo jį dar metams laikyti namuose schmoll.gif Ir jis visad buvo ir kol kas vis dar yra tarp geriausiai besimokančių klasėje.

Neseniai per susirinkimą mokyklos direktorė sakė,kad yra priimtas naujas įstatymas,kad jei vaikui kalendoriniais metais sueina 7 metai,jis privalo pradėti eiti į pirmą klasę.Ir kad į paruošiamą ir bus privaloma eiti,nes labai smarkiai skiriasi vaikai,kurie ją lankė,ir kurie ne.Iki šiol tai priklausė tik nuo tėvų pasirinkimo,o dabar bus privaloma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pipima @ 2006 03 13, 23:29)
aš savo vaikiną į pirmą klasę pradėjau leisti 6,5m.,nes jis jau ir skaitė,ir skaičiavo,ir rašė.
Nebuvo jokio tikslo jį dar metams laikyti namuose  schmoll.gif Ir jis visad buvo ir kol kas vis dar yra tarp geriausiai besimokančių klasėje.

Neseniai per susirinkimą mokyklos direktorė sakė,kad yra priimtas naujas įstatymas,kad jei vaikui kalendoriniais metais sueina 7 metai,jis privalo pradėti eiti į pirmą klasę.Ir kad į paruošiamą ir bus privaloma eiti,nes labai smarkiai skiriasi vaikai,kurie ją lankė,ir kurie ne.Iki šiol tai priklausė tik nuo tėvų pasirinkimo,o dabar bus privaloma  4u.gif

Tas priimtas "naujas" įstatymas galioja jau beveik 3-ji metai. Jokių paruošiamųjų grupių nėra, yra priešmokyklinės grupės. Priešmokyklinis ugdymas kol kas dar nėra privalomas. Planuojama jį padaryti privalomu nuo 2007-2008 m. m. (geriausiu atveju).
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2006 03 09, 09:20)
Siaip yra paprasti budai patikrinti ar vaikas jau priauges iki mokyklos. Tai reikia pabandyti desine ranka per galva pasiekti ausi. idomiai, bet maziukai ne visi ta sugeba (svarbu, akd ne per pakausi ta darytu)
O siaip tai yra man atrodo nusorymas, kad jei einamais metais vaikui sueina 7 metai, tai leisti pvz. rugseji i mokykla, 7 sueina spali.
Maniskiam bus rugseji tik 6.8, tai as neleisiu, nes ir pati matau, kad brandos ner ir kitus dalykus dar reikia ispresti. Bet va drauges mergaite pati isiverze budama vos 6 metu ir sekasi jai gerai, ji jau mokejo ir skaityti ir rasyti.



Tai va, kai kurie penkiamečiai jau skaityt, rašyt ir skaičiuot moka, tai kam laukti tų 7m.? Leiskim vaikam progresuot thumbup.gif Vaikas vaikui nelygu, ir čia jau tik tėvai turi nuspręsti, kada jų vaikui geriau pradėt lankyt mokyklą, o ne komisijos,tikrai nenorėčiau kad kažkas reguliuotų tėvų pasirinkimą šiuo klausimu:unsure:
Atsakyti
Maniškiui šešeri sueis balandį, bet nuo rudens dar neleisiu į pirmą klasę schmoll.gif Galvoju, kad dar tegul pasidžiaugia darželiu, juo labiau, kad turim problemų su akytėmis, tai tikiuosi, kad ir jas dar pagydysim per metus, o ir gydytoja dėl tos priežasties pataria į mokyklą leisti nuo septynerių rolleyes.gif
Atsakyti
Aš savo mergičką planuoju leisti į mokyklą nuo 6.7 m. Paskaičiavau, kad jei neleisčiau nuo 6 metų, tai jai būtų 7 metai ir 7 mėnesiai. Tikrai būtų ir pati vyriausia klasėje. O šiaip ji nei skaityti nei rašyti nemoka, raideles truputi pažįsta ir tiesa sakant nelabai manu, kad tie metai ją kažkiek pakeistų. Kad nebus pirmūnė tai ir dabar pati matau,- žodžiu visai ne į tėvus smile.gif . Ir auklėtojos sako, kad tokia išsiblaškiusi, ir ką daro, tai daro taip socialistiškai- reikia, šekit,- nė truputelio meilės darbui neįdės. Žodžiu nežinau, ką su tuo mano vandeniu reiks daryti. Šiandien darbe visą dieną širdį spaudžia, kai tik apie mokyklą pagalvoju.
Savaitgalį kažkaip su vyru susimąstem, gal mes per mažai su vaiku užsiiminėjam, kad ji taip meilės visiškai jokiam darbui nejaučia, nesusikoncentruoja.
Atsakyti
dukrą leidau 6,8 ir nė karto nepasigailėjau. paskutinius metus darželyje lankė priešmokyklinę grupę, skaityti nemokėjo, bet daug piešė, dalyvavo diskusijose labai norėjo į mokyklą. dar metus darželyje jai būtų neįdomu. jau baigia 4 klasę, sekasi gerai.
Atsakyti
QUOTE(lukasta @ 2006 03 29, 19:29)
dukrą leidau 6,8 ir nė karto nepasigailėjau. paskutinius metus darželyje lankė priešmokyklinę grupę, skaityti nemokėjo, bet daug piešė, dalyvavo diskusijose labai norėjo į mokyklą. dar metus darželyje jai būtų neįdomu. jau baigia 4 klasę, sekasi gerai.


Mane baisiausiai visi gasdina dėl penktos klasės. Sako, kad jei ir pradėjo eiti nuo 6,5 ar 6,8 - tai paskui labai atsiliepia tas vaikų amžius ir ypač toje penktoje klasėje.
Atsakyti
As manau, kad viskas priklauso nuo vaiko pasirengimo ir skaiciai siuo atveju nedaug ka lemia. 19- meciai ar 20- meciai mokyklos suole jau nieko nenustebins. O jei vaika per anksti leisti, baisu kad nebutu atsilikes ir ne del to, kad negabus, o del to, kad jam anksti.
Dar manau labai svarbu atsizvelgti ir i tai ko nori vaikas. Jei jam dar tik zaislai ir pietu miegas rupi, verta pagalvoti.
Aisku jei domisi skaiciukais, raidytem, NORI i mokykla, ar verta laukti kol praeis noras? Juo labiau jis tobules ir per tuos metus dar kazka ismoks. Veliau miegos pirmos klases suole. Tai nuo pat pirmos klases atmusa nora stengtis kazka ismokti. Juk jam viskas aisku. Mokantis turi buti nuolatine siekiamybe ir motyvacija tobuleti.
Atsakyti
mano sunus ejo nuo beveik 6 i mokyklos paruosiamaja klase ir tai daug geriau nei darzelyje,nes vaikas jau bando suprast kas yra pamoka ir kad tas 45 min,reikia issedeti ir klausyti ka mokytoja sneka.O darzelyje kas?nori zaidzia nori piesia ir viskas vienoj kruvoj,as manau jau vaika reiketu pratinti prie disciplinos,o ypac jeigu jis yra labai aktyvus,nes is karto atejus i pirma klase mokykloj vaikui is namu,nebuvusiam darzeli tai labai sunku.Kaip ir bet kuris kitas vaikas turi suvokti kad yra pamoka ir turi ja isklausyti,o ne jei sugalvojo tai sysiu,tai valgyt nori..ir.t.t.blaskytis.Jau vaikas turi buti formuojamas kad yra tam tikros taiksykles ir turi ju laikytis
Atsakyti
paskutiniu metu ir aš smarkiai suku galvą ar leisti dukrą į mokyklą 6,5 m ar 7,5. Nes jei nuspręsiu 6,5, tai šį rudenį teks keliauti į priešmokyklinę grupę darželyje. Šiaip mergina mano labai žingeidi, domisi raidėm, skaičiais ir kitais dalykais, nors specialiai su ja tuo neužsiimam. Kiek ji pati klausia, kiek domisi, tiek su ja ir dirbam. Iš darželio ir gi labai geri atsiliepimai, kad gabi ir pralenkia savo bendraamžius. Tai po ilgų svarstymų vis dėl to nusprendėm kreiptis į specialistus, kad įvertintų brandumą mokyklai. Tai šiandien buvau nuvažiavusi pasišnekėti į pedagoginę - psichologinę tarnybą. Tai ten man pasakė, kad nesvarbu kiek vaikas moka skaičiuoti, kaip moka skaityti ar rašyti, svarbiausia jo socializacija. Vaikas gali būti nuostabiai gabus, bet socializacija jei bus per silpna, tai jį pripažins dar netinkamu / nebrandžiu (labai man nepatinka toks išsireiškimas, bet kito žodžio dabar nerandu) mokyklai. Tai žadam registruotis tiems testams, sakė juos darys gegužės mėn. Kai ten kalbėjausi, manęs paklausė ar kalbu apie berniuką ar apie mergaitę, nes sakė, kad berniukams paprastai nuo 6 m būna sunkiau mokykloje nei mergaitėms, nes norim ar nenorim vis dėl to berniukai bręsta lėčiau nei mergaitės. Tai va dar perskaičiau ir kitų mamyčių nuomones, tai tikrai nusprendžiau geriau atsiduoti specialistų valiai. 4u.gif
Atsakyti
Ir man labai svarbi ši tema. Dukrytei 5,5 šį rudenį. Ar vest į parengiamąją klasę, ar dar metus laukt?
O kur tie testai atliekami? blush2.gif
Papildyta:
Apšvieskit blush2.gif , mes Kaune.
Atsakyti