Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

Mano sunui sueis 7 metai sausio 1d. 2006m. Mes nusprendeme jo neleisti siais metais. Nes kiek konsultavausi su pedagogais, visi neparare leisti anksti vien del to, kad mokyklose sunkios programos. Nesvarbu, kad dabar jis jau daug zino ir pradzioje gal ir nebutu buve sunku, bet veliau, penktoje klaseje, gali pajusti krize.
O be to .tegu pasidziaugia vaikyste 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Motina @ 2005 11 03, 11:06)
Pagal rekomendacijas Jūs pasielgėte teisingai, nes rekomenduojama į mokyklą leisti šešiamečius, kuriems 7 sueis iki sausio 1 dienos.
Taip, kad baudžiami nebūsite mirksiukas.gif


tai juk Viro sunui 7 sueis siais metais, ar as jau nebesuskaiciuoju rolleyes.gif

Dabar mokyklose nemazai skirtingo amziaus vaiku, pirmokai susirenka ir sesiameciai ir astuonmeciai, taip, kad nera blogai istatymo del amziaus ivedimas. mirksiukas.gif

O del baudimo, tai negirdejau, kad kas baustu, juk reikia dar ir i vaika atsizvelgti.
Atsakyti
Mamytės,
vaiką leisti į mokyklą reikia tada, kada jis nori.
Taip sako ne viena pradinių klasių mokytoja. Jūs čia klausinėjat viena kitos, o ar paklausėt pedagogų? Kada jūsų vaikas yra pasiruošęs eiti į mokyklą.

Nieko bloga, jei spalį-lapkritį gimęs penkiametukas(tuoj bus 6) nori eiti į mokyklą. Jei nori - leiskit. Kai pavargs mokytis - visada galėsit pasilikti antrus metus. Tame nėra nieko bloga. Pati mačiau ne vieną ir ne 2 pvz, kai vaikas pradinėse ar vyresnėse klasėse savo, ar tėvelių noru pasilieka antrus metus. Būtent tada jam reikia laiko subręsti, o ne prieš ruošiantis eiti į mokyklą.
O jei slopinsit vaiko norą ir žingeidumą norėdama prailginti jam vaikystę, ar nenutupdysit savo atžalėlių ant žemės ir ne pradanginsit noro mokytis?
Yra ir 8-mečių, kurie nesugeba išlaikyti dėmėsio daugiau kaip 10 min ir 6-mečių, kurie puikiausiai išklauso 45 min pamoką ir viską atsimena, kas per ją pasakyta.

Yra kitas būdas spręsti ar laikas vaikui į mokyklą - tai dantys.
Geriausias laikas, eiti į mokyklą, jei vaikui iškritę bent 2 dantys, arba jie tuoj kris. Vadinas jūsų mažylis jau pasiruošęs priimti jam teikiamą informaciją ir ją apdoroti.
Jei jūsų 6,5 metukų atžalėlei dar nekliba dantukai - drąsiai galit palikti namie. O jei 6-metukas jau turi kelis išbyrėjusius dantukus - geriau leiskit į mokyklą. Jis jau pasiruošęs 12 metų trinti mokyklinį suolą.


QUOTE(Lija @ 2005 10 17, 23:32)
Ziurint ka tu vadini pasiruosimu mokyklai. Na ir kas, kad jis skaite, rase ir skaiciavo nuo 5 metu. Ogi nieko. Savarankiskumo ir socialinio brandumo nei as, nei darzelis nesugebejo jam pridet.
Ner prasmes cia diskutuot, nes kiekvienas darom taip kaip matom geriau, as geriau pazistu savo vaika. Gal mazylis i mokykla prades eit 6.5. Kol kas nezinau ir nieko negaliu prognozuot.


Savarankiškumo ir socialinio brandumo vaikas turi išmokti namie.
Jei jis buvo lepinamas ir nežino žodžių "REIKIA" ir "NEGALIMA" prasmės, tai jos jokia ir pati geriausia mokykla neišmokys. Tėveliai auklėja vaikus,o ne mokytojai.
Mokytojai tik suteikia jiems žinių,o ar jie nori jas pasiimti? Ne mokytojo kaltė, jei vaikas eina į mokyklą nemotyvuotas ir tėvai nesuinteresuoti , kad jų atžala mokytųsi ir išmoktų.
QUOTE(lepute @ 2005 10 18, 11:21)
Tad gal aš irgi nesiblaškysiu, nesuksiu sau galvos ir leisiu 7,6 metų savo dukrelę į mokyklą. Nors ji pas mane tikrai ir savarankiška, ir raideles, skaičiukus pažįsta, bet kažkodėl ir aš noriu, kad ji pasidžiaugtų dar tikrai ta nerūpestinga vaikyste.


Įsivaizduokit, kad suteikėte savo vaikui vaikystę ir išleidot 7,5 metų į mokyklą.
Vaikas jau buvo pasiruošęs ją lankyti nuo 6,5.
Po 12 metų.
vaikas baigia mokyklą 20-ies. Jis turi tik vidurinį išsilavinimą. Jums to negana. Jūs norite, kad jis baigtų universitetą (+4m). Jūsų "vaikučiui" jau 24 o jis dar neturi darbinės patirties, tik dabar pasiruošęs įžengti į suaugusiųjų pasaulį, o jūs jau planuojate kada tapsite močiute.
Kitas dalykas...
ar jūs norite 4-oko paauglio? 4-oje klasėje jūsų vaikas jau pradeda bręsti (jam jau 11 metų) Jam rūpi mergaitės/berniukai o ne mokslai. Jam nesvarbu, kad jis dar nemoka sklandžiai reikšti savo minčių, jam nusispjaut į matematiką ir pan. Jį domina sexas ir kiti suaugusių dalykėliai. O jūs pradedat pergyventi, kad jis užleido mokslus.

QUOTE(Lija @ 2005 10 18, 19:49)
Tik neaisku ar vaikas kuprine, ar kuprine vaika nes. Vaikas dar pasaulio neisvydo, o jau mokyklini suola matuoja. Va cia tai super.
Iks, smagu, kad susikalbam wink.gif


Jei norit išleisti stipruolį į mokyklą, kuris galėtų netik savo, bet ir panelės kuprinę panešti, tai leiskit jį 15 metų į mokyklą.

O jei rimtai, tai kuprinė neesminis dalykas,kuris turėtų nuspręsti ar leisti vaiką į mokyklą.
Jei vaikas norės eiti, jūs pati nunešite kuprinę iki klasės ir atgal parnešite, kad tik vaikas mokytųsi.
Kitas dalykas, kodėl tokios sunkios pradinukų kuprinės yra TĖVŲ NEPRIEŽIŪRA.
Tėveliai turėtų kiekvieną dieną tikrinti savo vaikučio kuprinę. Jie neatsirenka kokie daiktai yra pirmo būtinumo, o kurie vaisai nereikalingi. Tai turėtų padėti atsirinki tėveliai. Jei pirmadienį sudėjote vaikučiui kuprinę ir visą savaitę jos netikriniote, tai penktadienį po pamokų joje rasite visos savaitės vadovėlius, visus turimus vaiko sąsiuvinius, pieštukus, flomasterius, krūvą žaislų, kelias bandeles ar obuolius ir pan. Tai ar mokykla kalta, kad JŪSŲ vaikučio kuprinė sveria 3 kartus daugiau nei turėtų?
Atsakyti
O aš savo dukrelę paleidau septynių su puse,nors tikrai galėjo eiti anksčiau.Bet nesigailiu,jai puikiai sekasi ir mokslai,ir bendravimas,tikra šaunuolė.O šiaip tikrai priklauso nuo vaiko-koks jis,kaip samprotauja.Bet man tai ir pačiai buvo gaila leisti,vis tik vaikystė niekad negrįš....
Atsakyti
mano princese gimusi irgi vasari. Siemet jai rugseji buvo 6.5 metuku ir leidau i pirma klase. Pirmom dienom galvojau, kad pasiskubinau...bet dabar viskas ciki. Perprato mokyklos ritma, pajuto skirtuma tarp darzelio ir mokyklos dienotvarkes ir viskas stojos i normalias vezes. Dziaugiuosi bent kolkas, kad neklausiau kitu patarinejimu-atkalbinejimu
Atsakyti
Pradėjo lankyti mokyklą 6 metų ir 8 mėn. klasėje pati jauniausia. Į mokyklą noriėjo eiti, bet mokytis ne. Tai dabar kiekviena diena mokomes nanuose ir jau viskas gerai. thumbup.gif
Atsakyti
Neleidom jau nors gimes sunus gruodzio 19 d.Dar labai vaikelis sunkiai pats tvarkosi,o ir ta mokykla nedega.Taip ten ganetinai vaikams smegenis isplauna.Ir kam tokie kruviai tarsi nespes kur jokios skubos leisti nuo 6 m. nera.Paaugs lengviau kruvius pakels.O ir namie mes mokom jis jau skaito po truputi ir raso.
Atsakyti
pvz, mūsų mokykloj labai griežta politika - ateina tik šių metų septynmečiai, yra tik viena vienintelė mergaitė išimtis. Bet man tokia politika labai patinka.

Šiaip jau šiais laikais tiek visokių papildomų užsiėmimų mokyklose (darželiuose, kad ir kiek jų būtų, vis tiek mažiau), kad šešiamečiams turbūt ir fiziškai būtų sunkiau ištverti. Visokie gudrūs projektai, muzikavimai, kitokie šėliojimai.... pamokos belieka tik pretekstas ateiti į mokyklą biggrin.gif

Neduok dieve atvažiuoju pasiimti vaiko ne 18, o 17 val., tai žiūrėk ir turiu laukti mašinoj, kol jos didenybė pabaigs kokį nors papomokinį dalyvavimą. Bet man patinka - atsitiko taip, kad dabar jau mums mūsų vaikas planuoja mūsų laisvalaikio dienotvarkę - tada važiuosim į koncertą, tada į perklausą, tada į konkursą, o tada į gimtadienį... Nebereikia nieko galvoti thumbup.gif
Atsakyti
Pricitavo kvaki nuosirdziai ziuriu. Nemoku as cia nieko paaiskint. Sitas mano vaikas nebuvo subrendes ir pasiruoses mokyklai 6,5 . Ne kuprinej esme. Neislepes jis, zino ir "reikia" ir "negalima". Pedagogu klausiau ir butent jie liepe palaukt. Dantys tik dabar byret pradejo. Bet dabar as juo tikrai patenkinta. Be galo. O va apie mazyli galvoju kitaip ir mielai, jei tik bus pasiruoses, isleisiu i mokslus 6 metuku. Nematau prasmes cia del tu metu aiskintis. Taip, tai yra dilema, bet turbut tevai geriausiai jaucia ir pazista savo vaika.
Atsakyti
SVEIKOS MAMOS 4u.gif

GUDRIAI ČIA ,MATAU,DALINATĖS SAVO NUOMONĖMIS,TARSIU IR AŠ ŽODELĮ. MANAU, LEISTI VAIKĄ Į MOKYKLĄ AR NE - TAI PARODO VAIKO ELGESYS (JŪS JAU DAUG APIE TAI RAŠĖTE),TAČIAU TURIU NEMAŽAI PAVYZDŽIŲ ( DIRBU MATEMATIKOS MOKYTOJA ) KAI TĖVAI 2 SAVO PAMETINUKUS VAIKUS LEIDŽIA Į VIENĄ KLASĘ, TUOMET DAR SYKĮ PABRĖŽIU, DAŽNIAUSIAI GERIAU SEKASI VYRESNĖLIAMS g.gif BE TO,NE SYKĮ PASTEBIU,TIE,KURIEMS GERAI SEKASI MOKYTIS 1-2 KLASĖJE,NE VISADA TAIP PUIKU VYRESNĖSE KLASĖSE ,O PAAIŠKINIMAS BŪTŲ TOKS ,KAD KIEKVIENAS AMŽIAUS TARPSNIS ATITINKA TAM TIKRĄ MĄSTYMO STADIJĄ mirksiukas.gif
ax.gif
KIEKVIENAS TĖVAS IR MAMA NORI SAVO VAIKUI PATIES GERIAUSIO smile.gif ,TAD NEVALIA KITIEMS UŽSIPULTI SAVO KOMENTARAIS,KALTINANČIAIS TĖVUS UŽ TAI,KAD SAVO VAIKO NELEIDO Į MOKYKLĄ NUO 6.5 METŲ doh.gif blink.gif
mirksiukas.gif
APIE DANTŲ IR MOKYKLOS SĄRYŠĮ TAIP PAT GALĖČIAU PASAKYT blink.gif doh.gif ,MANO VYRESNEI DUKRYTEI DANTYS KEITĖSI NUO 5 METŲ,TAI ,VADINASI,DABAR JI TURĖTŲ MOKYTIS 2 KLASĖJE blink.gif blink.gif
NORS JI SKAITO,RAŠO IR SKAIČIUOJA,Į MOKYKLĄ EIS TIK NUO 7M IR 2 MĖN. mirksiukas.gif TEGU DŽIAUGIASI VAIKYSTE mirksiukas.gif ,JI NE TOKIA JAU ILGA rolleyes.gif
BEJE,VIENI METAI VAIKUI -TAI LABAI DAUG (PALYGINKIT PAČIOS SAVO VAIKUS 4 M. IR 5 M. ARBA 5 M. IR 6 M. ) mirksiukas.gif
smile.gif
O KUPRINĖS VAIKŲ IŠTIES SUNKIOS rolleyes.gif ,IR NE TODĖL,KAD MAMOS SAVAITĘ NEŽIŪRI (KAŽKAS RAŠĖ ),O TODĖL ,KAD VADOVĖLIAI DAUG SVERIA blink.gif mirksiukas.gif



Atsakyti
sveikutės,labai pergyvenu dėl savo šešiamečio ,o jus dar labiau supainiojot ,tad prašau atsiliepti mamas ,jusū nuomonės man taip reikia ,ką daryit 2006rugsėji ,kada 7 sueis gruodžio4 .ketinu leisti ,bet gal pastebėjote ir nusivylėte ,kad jiem mokykla tik pakenkė?nori ,atsakingas yra ,priešmokyklinės nelankė bet viska moka ,imlus yra ir atsakingas/ka gi daryti?
Atsakyti
Manau viskas priklauso nuo vaiko sugebėjimų, o ne konkret nuo amžiaus cenzo. Yra ir 5 metų vaikų, kuriems darželyje nėr ką veikt, mokykloje vieni niekai (turim klasėje mergaitę, kuriai suėjo tik pirmoje klasėje 6 m.), o kitiems net 8 m. vaikams yra pirmoje klasėje sudėtinga.
Leidau dukrą 6 su virš metų, sausio mėn jai suėjo 7m. ir ką? Nesigailiu nė kruopelytės. Vaikas susitvarko pats, pamokos be problemų, testai ir diktantai rašomi puikiausiai, tapo savarankiška bei atsakinga. O jau kaip mus atkalbinėjo, kad oi kokios sunkios programos, oi ką ji tenai veiks, ji taip serga darželyje ir t.t. Iki Naujųjų m. į mokyklą nėjom viso labo 2 dienas: vieną - kai turėjom temperatūros išvakarėse, o kitą - nes teko išvykt, viskas, o kas buvo pastoviai mum kalama galvon? Darželio auklėtojai kai pasakiau, kad ruduo be ligų praėjo, tai tik nusistebėjo, kad sunku patikėt, bet rezultatas juk akivaizdus, vadinas darželyje jai blogai buvo, ne jos aplinka kaip sakant, o mokykloje viskas kitaip.
Kalbat apie sunkias programas. Manau jei vaikas įsikirs į jas iškarto, tai nieko sunkaus ir nebus. Draugė, kuri ir turi pirmokėlę, bet kitam rajone gyvena, nustebo, kad vat mes matematikos mokomes Kiseliovo, juk ji tokia sunki, oi kaip vaikai turi kankintis, jiems mokytoja Balčytį parinko, lengviau jis. Bet kad tie vaikai tą Kiseliovo matematiką per kelias minutes padaro, jiems nėr ką veikt su ta programa, tai kas čia sunku? Na nebent kitais metais kas nors bus tokio, bet nereik tam nusiteikinėt ir viskas bus tvarkoje vėl smile.gif
Taip kad reik mažiau klausyt ką sako kiti, labiau atsižvelgt į savo vaiką, jo sugebėjimus, galų gale pasitikėt savo vaiku bei jo nenuvertint, ir viskas bus čiki wink.gif

Atsakyti