leputei:
...patariu is patirties, jei Jusu sirdis nesako, kad jau laikas kuprine kraut, tai ir klausykite jos. Zinoma, kiekvienas atvejis specifinis, taciau niekas geriau nepazista savo vaiko, kaip jo mama. Maniske gimusi pacioje vasario pabaigoje. Kai jai buvo seseri, jutau tam tikra aplinkiniu spaudima galvot apie mokykla. Jis - tasai spaudimas - truputi nervino, taciau pasielgiau taip, kaip man[ir teveliui] atrode teisingiausia. Is paziuros maniske jau tiko mokyklai, bet... Nenoriu plestis, viso to prieshistore labai kebli, gal kada reikes aprasyti kokiam kitam skyrelyje, pazistami vienu balsu sake, jog mano isgyventoji istorija verta pirmuju laikrasciu puslapiu
O siap daugeliui dar kliuvo maniskes ugis [visa i dvimetrini teveli], tarsi kazkaip ipareigojantis maniske visame kame uz kitus buti visa galva auksciau. Be to, maniske vos ne nuo kudikystes labai zingeidi, gudragalve, filologe-filosofe nuo galvos iki koju, turinti placiausia interesu rata, savarankiska daugelyje sriciu ir t.t. Tiesa, matematikos kaip riesutu negliaude, bet tai nesvarbu. Taciau as vis tik vadovavausi sestuoju pojuciu ir tais metais jos i mokykla neleidau. Ir, zinote, iki siol nepasigailejau ne vieno karto. Pati maciau, kad per tuos metus labai daug kas joje ir aplink ja pasikeite, kad tikrai atejo laikas. Mokosi puikiai, ko buciau tikejusis gal ir pries metus, taciau labiau suvokdama kodel ir kam to reikia. O kuprines is tiesu labai sunkios, ypac dabar, antroje klaseje.... Beje, as jokiu budu nenulydziu pasibaisejusiu zvilgsniu tevu, kurie i mokykla isleidzia kur kas jaunesnes atzalas, jiems geriau matyti,
toliarancija vis tik neblogas daiktas...
Dieve, padėk man tapti tokiu žmogumi, kokiu mane laiko mano šuo!