Įkraunama...
Įkraunama...

Kada leisti vaiką į mokyklą?

QUOTE(smile smile @ 2005 10 15, 13:44)
Savaja leisiu seseriu metu ir penkiu men. I paruosiamaja predes penkeriu ir penkiu men. Nesamone, kad vaikyste skaitosi atimat jei i mokykla pradedat leisti, mes taigi dauguma nuo sesriu pradedavom eiti ir ka, ar blogai, tai kaip atrodys pagalvokit dvylika klasiu baigs vdidesimt vieneriu, nuo kietai schmoll.gif


Kai baigiau, man buvo tik 16 unsure.gif malaletka tsakant doh.gif nei išgert nei pasimylėt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zanetka @ 2005 10 13, 18:37)
aš tik turiu vieną klausimą ar vaikui pirmoje klasėje viską  mokančiam jau , bus idomu mokytis ? g.gif  Ar jus išsirinkote mokyklą, gal kalbėjote su mokytoja ir dabar įsitikinę kad pirmos klasės programa bus pritaikyta jūsų gabiam vaikui ? Ar jis  ne sakys : aš viską moku man ne idomu čia.  unsure.gif

man pateko į rankas knyga Mano vaikas vunderkindas, kažkas tokio, tai ten buvo aprašytos tėvų bedos dėl gabių vaikų, Aš pirma kartą pamačiau kiek rūpesčių jie turi, tikrai labai daug, bet aš čia  šiaip tik tai.

Tikrai nelengva schmoll.gif Nebutina vaikui būt vunderkindu. Užtenka, kad jis gabesnis ir atsiranda problemų...Vaikui nuobodu mokykloje, mokytoja neturi laiko tiek skirt dėmesio individualiai, ypač, kai yra nemaža dalis silpnesnių vaikų. Namuose, taip, kartelę kelt gali. Bet esmė tame, kuo aukščiau keli kartelę namuose, tuo jam neįdomiau mokykloje.
Atsakyti
QUOTE
Kai baigiau, man buvo tik 16 unsure.gif malaletka tsakant doh.gif nei išgert nei pasimylėt

Ir aš 16 baigiau, ir išgerdavau, ir bernus mylėjau (ne mylėjausi) blush2.gif O kada pasimylėsi, nepriklauso baigei 12, ar ne tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringucia @ 2005 10 14, 14:19)
Kai man bus laikas pensijon, tai maniškiam kažkur 40metų bus  blink.gif  Tai tie 7,5 jokios reikšmės neturi  biggrin.gif  biggrin.gif    biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif


Tai anot jūsų, jūs sau jau susigadinot gyvenimus, ne tik vaikystę. Ne tik kad mokyklą anksti baigėt, bet dar ir vaikais apsikrovėt tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Pačios skubat gyvent, o vaikus stabdot. Žmonės vis dėl to tobulėja. Seniau tokio amžiaus vaikai jau darbus dirbdavo, valstybes valdydavo , o dabar net mokytis (raideles piešt) netinkami? Tai kur tas progresas? Gal tuoj vėl bezdžionėmis pavirsim? biggrin.gif
Atsakyti
Paskaičius Jūsų vaikučių pasiekimų, man atrodo, kad manoji iš viso paskutinė klasėje bus... sad.gif Ko gero palauksim ir neleisim 6.4 m.
Atsakyti
Nu geras biggrin.gif Blobse, visi vaikai skirtingi. Ir jei vienas ta kruvi gali pakelt budamas 6.5, kitam jis pakeliamas tik 7.5. Nieko tie vieni metai nekeicia. O visas gyvenimo tempas dabar tikrai greitesnis, kruviai didesni. Vat maniskis nebuvo subrendes mokyklai ir taskas. Jei dar dabar pervargsta tai kas butu pries metus. Ir ne apie raideliu ar skaiciuku paisyma cia kalba eina.
Atsakyti
QUOTE(Lija @ 2005 10 17, 12:43)
Nu geras  biggrin.gif  Blobse, visi vaikai skirtingi. Ir jei vienas ta kruvi gali pakelt budamas 6.5, kitam jis pakeliamas tik 7.5. Nieko tie vieni metai nekeicia. O visas gyvenimo tempas dabar tikrai greitesnis, kruviai didesni. Vat maniskis nebuvo subrendes mokyklai ir taskas. Jei dar dabar pervargsta tai kas butu pries metus. Ir ne apie raideliu ar skaiciuku paisyma cia kalba eina.


Lepinam vaikus per daug, užtat ir nepakelia tokio krūvio. Jeigu iki 6,5 metų tėvai apie vaiką tupinėja, tai nėra ko norėt, kad vaikas būtų pasiruošęs mokyklai. Aišku, visokių vaikų yra, bet čia jau išimtys, kad vaikas 6 metų būtų mokyklai nepasiruošęs (jeigu jį aišku kas nors ruošė).
Atsakyti
QUOTE(gggg @ 2005 10 17, 11:12)
Paskaičius Jūsų vaikučių pasiekimų, man atrodo, kad manoji iš viso paskutinė klasėje bus... sad.gif  Ko gero palauksim ir neleisim 6.4 m.


Nepergyvenk, visi tėvai paprastai šiek tiek pervertina savo vaikus ir pernelyg jais didžiuojasi, todėl taip ir atrodo. Aš - irgi ne išimtis tongue.gif. mėgstu savo vaikais pasigirti ax.gif
Atsakyti
Ziurint ka tu vadini pasiruosimu mokyklai. Na ir kas, kad jis skaite, rase ir skaiciavo nuo 5 metu. Ogi nieko. Savarankiskumo ir socialinio brandumo nei as, nei darzelis nesugebejo jam pridet.
Ner prasmes cia diskutuot, nes kiekvienas darom taip kaip matom geriau, as geriau pazistu savo vaika. Gal mazylis i mokykla prades eit 6.5. Kol kas nezinau ir nieko negaliu prognozuot.
Atsakyti
QUOTE(Lija @ 2005 10 18, 00:32)
Ziurint ka tu vadini pasiruosimu mokyklai. Na ir kas, kad jis skaite, rase ir skaiciavo nuo 5 metu. Ogi nieko. Savarankiskumo ir socialinio brandumo nei as, nei darzelis nesugebejo jam pridet.
Ner prasmes cia diskutuot, nes kiekvienas darom taip kaip matom geriau, as geriau pazistu savo vaika. Gal mazylis i mokykla prades eit 6.5. Kol kas nezinau ir nieko negaliu prognozuot.


Pasiruošimas mokyklai, tai jokiu būdu ne skaitymas ir rašymas. Kaip tai nesugebėjai pridėt savarankiškumo? Gal laiko, kantrybės neturėjai ar noro? Visaip gali būti. Bet iš kur tu žinai, kad 7,5 jis taps savarankiškas ir socialiai subrendęs? Pažįstu suaugusių žmonių, kurie ir dabar dar būtų nepasirengę mokyklai smile.gif
O taip, darom kaip geriau, išeina kaip visada tongue.gif Niekada ir nesužinosim, ar gerai pasielgėm.
Atsakyti
Žodžiu, kiek žmonių tiek ir nuomuonių, bet visgi susidariau tokią nuomuonę, kad dauguma mamyčių prieš, kad leisti vaiką anksčiau į mokyklą. Tad gal aš irgi nesiblaškysiu, nesuksiu sau galvos ir leisiu 7,6 metų savo dukrelę į mokyklą. Nors ji pas mane tikrai ir savarankiška, ir raideles, skaičiukus pažįsta, bet kažkodėl ir aš noriu, kad ji pasidžiaugtų dar tikrai ta nerūpestinga vaikyste.
Atsakyti
Blobse, tu vistiek varai i vienus vartus ir tiek. Nebeturiu noro diskutuot. As pasielgiau taip, kaip manau teisinga. O tu galvok ka nori, noro neturejau, kantrybes ar siaip esu bloga motina. Darzelio pedagogai patare jo neskubint ir as dziaugiuosi ju paklausius.
Atsakyti