Sveiki, esu naujokė, tačiau užsiregistravau, nes yra "problemėlė". Sūneliui 3m. 7 mėn. , o jis kalba tik savais žodžiais ziavo - mašina, dzedze - senelis, dzidzi - džipas, bū - karvė, vova - šuo, kiki - raktas ir pan. ir bėda, kad mes susikalbam gal blogai darau, kad suprantu ką jis sako. Šeimoje kalbame tikrais žodžiais jokių "kikių ar dzidzių"
Ačiū už pagalbą, nes man jau neramu, o logopedė net nepriima į konsultaciją, sako per anksti
Šiaip tai tikrai ne per anksti. Nesuprantu, kaip gali nepriimti. Reikia kreiptis į vaikų gydytoją, kad išrašytų siuntimą, kuris leis pasinaudoti ne tik logopedo, bet ir psichologo, vaikų neurologo paslaugomis. Manyčiau, kad jūsų vaikutis turėtų gauti nukreipimą ugdymui logopediniame darželyje, arba logopedinėje grupėje. Tai labai puikios įstaigos, kuriose prakalbinama dauguma tokių nekalbių mažylių. Panašiai buvo mano sūnėnui. Dabar jios jau ketvirtokas ir puikiai kalba. Tiesiog mamos namų sąlygomis ne visada būna pajėgios prakalbinti vaikutį. Tam ir yra logopedai. Na manau išsamiau į šį klausimą galėtum rasti asakymą temoje " kalusimai vaikų logopedei."
Kaip tai ne problema? Man problema būtų jau vien tai, kad kalba nesuprantamais žodžiais. mano vaikas nekalbėjo iki 2 metukų, tai jau darželyje buvo sujudimas, kad mamytė turi susirūpinti vaiko kalba. Atidaviau darželio logopedei, tikrai labai džiaugiuosi dabar, su logopedo pagalba dabar aiškiai ir sklandžiai kalbamės. Darbo buvo daug, vien darželio logopedo neužteko, vežiojau dar papildomai. Aišku, vieniems čia problema kitiems atrodo, kad vaikas įšaugs. Pačiam vaikui yra blogai, kad negali susikalbėti su savo benraamžiais ar didesniais. Čia mano nuomonė.
Sveiki, esu naujokė, tačiau užsiregistravau, nes yra "problemėlė". Sūneliui 3m. 7 mėn. , o jis kalba tik savais žodžiais
o logopedė net nepriima į konsultaciją, sako per anksti
Pas mus tas pats. As susirupinau jau kai maniskiui buvo 2 metai, maciau, kad kazkaip ne taip jo kalba vystosi. Bet kaip susitare visi ''ryskino'' tipo iki 3 metu neverta rupintis. Nu ir ka, jau 3, o kalba nepasistumejo. Dar pries 3 metus issikaulijau pas siemos gydytoja siuntima pas psichologa ir logopeda. Dabar Vaiko raidos centre lankom uzsiemimus, po kuriu patars kaip toliau mokytis kalbeti.
Tikrai netikekit ta savo ''logopede'' kuri aiskina, kad per anksti kazka daryti. Raidos centre maciau berniuka, kuriam tikrai jau 4 (jei ne 5) metai, o kalba taip pat kaip maniskis - pauskciu kalba
Labas vakarelis, savo apsilankyma supermamoj pradesiu nuo sios problemeles. mano dukrai 3 metukai. tuoj tuoj bus. bet ji kalba sava kalba. t.y. zodziu zino daug, bet labai sukeicia raides, vietoj r-j, l-j , zodziu, svepluoja. buvom pas savo poliklinikos daktaryte,teirautis del logopedo,taciau pasak jos,jis yra tik dainavos poliklinikoje ir gali ten israsyti siuntima. kaip matau cia mamytes apie kazkoki raidos centra sneka,gal galetume konkretesniu kontaktu duoti ? buciau labia dekinga , nes mes naujokai mieste
Mano draugės mažius nekalbėjo normaliai iki ketverių, bet jų problema buvo matyt ta, kad neidavo į darželį, nes kai pradėjo į jį leisti, per pusmetį pradėjo kalbėti suprantamai. O jei namuose mama jį supranta, tai kam jam kalbėt normaliai O va darže teko prie visų taikytis, ir mokintis kalbos.
I vaiko raidos centra geriau gauti nukreipima is savo pediatro. Tada dalis paslaugu yra nemokamos. Vaiko raidos centras yra Vilniuje Vytauto 15. Jei eina i darzeli, prasyti logopedes, kad padirbtu, apziuretu vaika, kas ir kaip. kai kurie garsai normaliai ikstariami veliau, bet pati kalbos konstrukcija labai svarbi is pat mazumes. Logopedo darbas yra ne tik garsu tarimas, bet ir bendras darbas su kalba, linksniai, gimini derinimas, sakinio struktura ir garsai. Siaip jau gal tokio amziaus vaikus gali jau ir Pedagogine psichologine tarnyba paziureti ir parasyti isvadas, bet tam irgi reiktu siuntimo is poliklinimkos, bei korteles israso. Kuo anksciau pradesite tvarkyti kalba, tuo maziau problemu bus paskui, o ypac svarbu, kad tokio amziaus vaikai daug lengviau pasitaiso klaidas ar ismoksta, nei vyresni jau 5-6 metu vaikai. mamos, nekreipkit demesio, ka jums sako, akd isaugs ir pan. Patikrinti ir truputi padeti vaikui niekada nevelu, o vaikai turintys kalbos bedu visada yra jautresni, turi emociniu problemu, taigi spredami dabar jau kalbos bedas pasilengvinsit ir sau ir vaikui tuos metus, kai reiks eiti i mokykla..kalbu is savo patirties. Sekmes
Masažuokite pirstelių "pagalvėles" ir duokite kuo daugiau visokių daiktų, kad galėtų sukti- pvz. senų tusčių kremų indelių ir tūbelių. Tose vietose (piršteliuose) yra kalbos centrai. Na ir žinoma kalbėti pačiam ir labai aiškiai ir su visokiomis intonacijomis, kad vaikiui būtų įdomu ir jam norėtųsi būtent tai kartoti. Gudragalvis.lt yra tokie žaisliniai varžtai ir visokių varstinukų, na, bet žinoma galima ir kaip sakiau su mamos atlikusiais daiktais bandyti.
As irgi isleidau saviski su viltim, kad darzelis pades prasilauzti, bet jokio efekto nebuvo Per visus metus, kol lanke jokio poslinkio neivyko Nesakau, kad ir jums taip bus, bet jei matysit, kad jokiu pagerejimu - geriau nedelskit
As irgi isleidau saviski su viltim, kad darzelis pades prasilauzti, bet jokio efekto nebuvo Per visus metus, kol lanke jokio poslinkio neivyko Nesakau, kad ir jums taip bus, bet jei matysit, kad jokiu pagerejimu - geriau nedelskit