Įkraunama...
Įkraunama...

Mažyliai, paskubėję į gyvenimą

QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 26, 21:15)
Buvom šiandien pas savo gerąjį daktarą, vėl pasakojo, kad turim ją auginti kaip normalų vaiką (aš juk ir pati tai žinau, bet kai gydytojas tai nuolat kartoja irgi nuostabu  wub.gif ); dabar turėsim pasirodyti kas pusmetį, po metukų darys pilvo nuotrauką, kad matytų šunto šlangutės ilgį; keisti šuntą (jeigi iki tol viskas bus OK - o taip ir bus, jau tikiu  smile.gif ) tikriausiai reiks po 2-3 metų; tuomet dės programuojamą šuntą, kuris kažkaip programuojamas vaistų dozėmis - t.y. kažkaip mažinamas spaudimas ir bandoma smegenų kraujagysles priversti dirbti, kad jos pačios nutekintų vandenukus - to šunto dėka kartais ir pavyksta šunto atsisakyti visiškai  smile.gif  super, dabar viską žinau  rolleyes.gif

Gal gali papasakot plačiau, neįsivaizduoju kaip ten tas šuntas įdėtas ir kaip veikia g.gif

Tikiu, kad pavyks mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrulia @ 2007 11 26, 20:22)
Gal gali papasakot plačiau, neįsivaizduoju kaip ten tas šuntas įdėtas ir kaip veikia g.gif

Sandrulia, tau nieko negalima pasakoti, o tai tuoj prisigalvot pradedi tongue.gif

Šuntas - tai kaip čia pasakius - tokia šlangutė, kurios pradžioje įstatytas dar toks aparačiukas, kuris reguliuoja, kad vandenukų nutekėtų tiek, kiek reikia, nei per daug, nei per mažai mirksiukas.gif o įstatytas jis: du pjūviai - vienas galvytėj, kitas pilvuke (t.y. šlangutė prasideda prie skilvelių, kur kiaupiasi vandenukai, baigiasi pilvuke, kur vandenukų perteklius išteka) :mirksiukas

Kaip programuojamas atrodo dar nemačiau (tokį, koks įdėtas Amelijai mačiau - rodė daktaras po operacijos), bet, manau, lygiai taip pat, tik tas aparačiukas skiriasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažulėlė: 26 lapkričio 2007 - 20:47
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 26, 21:15)
mažiau reik žiūrėti kas kam įprasta - mano Amelijai jau beveik 13 mėn., o kad greitai vaikščiosim tikrai dar nepanašu  mirksiukas.gif  atsistojom 9,5 mėn., pradėjom ropoti 11 mėn., pati atsisėdo 11,5 mėn.  mirksiukas.gif  kai kas nors pradeda stebėtis, kad nevaikšto iškart atrėžiu - "mums dar ne laikas" (dabar tai pasakyti jau galiu  thumbup.gif )
GREEK, mums taip pat teko susidurti su pediatre, kurios pediatre neįmanoma pavadinti, jos dėka mano pupai gydymas nebuvo pradėtas laiku...
O jums viskas bus gerai - kaip suprantu, tai kažkokia lengvesnė VCP forma, įveiksit jūs ją  drinks_cheers.gif
Buvom šiandien pas savo gerąjį daktarą, vėl pasakojo, kad turim ją auginti kaip normalų vaiką (aš juk ir pati tai žinau, bet kai gydytojas tai nuolat kartoja irgi nuostabu  wub.gif ); dabar turėsim pasirodyti kas pusmetį, po metukų darys pilvo nuotrauką, kad matytų šunto šlangutės ilgį; keisti šuntą (jeigi iki tol viskas bus OK - o taip ir bus, jau tikiu  smile.gif ) tikriausiai reiks po 2-3 metų; tuomet dės programuojamą šuntą, kuris kažkaip programuojamas vaistų dozėmis - t.y. kažkaip mažinamas spaudimas ir bandoma smegenų kraujagysles priversti dirbti, kad jos pačios nutekintų vandenukus - to šunto dėka kartais ir pavyksta šunto atsisakyti visiškai  smile.gif  super, dabar viską žinau (t.y. sužinojau, kokių būdu jo kartais pavyksta atsisakyti) rolleyes.gif

Nu žaviuosi tavo ryžtu 4u.gif Va tokios turi būti mamos smile.gif
Bandau ir aš, bet sunku. Pati save raminu, kad būna kitiems vaikeliams dar blogiau. Pažįstu mamytę, kurios mergytė šuntuota, nu supermama, tiek ryžto ir tikėjimo. Tik jos atvejis sunkesnis, nes dar didelis apsigimimas yra. Bet mama daro viską, kad tik lelkai būtų lengviau. O jum ir linkiu keliauti su tokiu stipriu tikėjimu, jis veda tik pirmyn. Žinoma, kad viskas bus gerai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2007 11 26, 21:08)
O jum ir linkiu keliauti su tokiu stipriu tikėjimu, jis veda tik pirmyn. Žinoma, kad viskas bus gerai  wub.gif

ačiū 4u.gif ir jums viskas bus gerai (sunku būna mums visoms mirksiukas.gif ) wub.gif ir tai mamytei su mergyte bus gerai wub.gif motinos meilė nugali viską (ir aš pažįstu šuntuotų vaikiukų su didelėmis bėdomis, bet kai pažiūri į jų mamas - atrodo, kad nieko pasauly gražesnio ir nuostabesnio būti negali už neįgaliukų mamų meilę wub.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažulėlė: 26 lapkričio 2007 - 21:49
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 26, 21:33)
Sandrulia, tau nieko negalima pasakoti, o tai tuoj prisigalvot pradedi  tongue.gif

Neprisigalvosiu pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(simulka @ 2007 11 08, 09:01)
sveikos, tai nesuprantu mamu, bendraujanciu kasdien Super mamoje ir auginaciu leliukus, ko Jus sededamos namie, nesiimat jokiu veiksmu? ar jus gal vyrai finansiskai islaiko, kad nerasot jokiu skundu valdziai musu mylimai?

klausimas visoms_gal nenaudojat pampersu? juk vien jiems, bent jau mano mazius oer savaite isnaudoja po 60 vnt. O kur dar misinukai kas 1,5 dienos po 300 g po 15 Lt???
tai idomu, ar susimasto musu valstybe, kaip gaunant tik tarkim 97.50Lt vaikui men. pripirkt visko_ir pampersu,ir misinuku??? o kur dar ivairus vaistai?

ka JUs mielos mamos darot?

P.S. as jau rasau tam asilui adamkui laiska ir tai pindai, neturinciai vaiku blinkeviciutei. o jus _sedekit ir tylekit. gal atsiras kas uz jus parasys.
Papildyta:
o tau, phylipuke, aciu uz issamia info.

Labukas visoms.
Mūsų bendravimo temoje "tolymųjų vairuotojų žmonos" tą Simulka,rašė ,kad kaip čia mes gyvename ir sakome ,kad sunku ,ka mums valstybė mažai pinigeliu skiria vaiko išlaikimui , kad mes nesiskustumem geriau,o pasirodo ,kad pati sau prieštarauja.Visur ,kaip paskaitau ja varo iš temu,tikras NEGATIVAS.Moka gerai žmonems nuotaika sugadinti.
Atsakyti
QUOTE(Sandrulia @ 2007 11 26, 22:14)
Neprisigalvosiu pioneer.gif

Na, žiūrėk tu man cool.gif

Velaura, iš ko lažinamės? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 26, 20:15)
beje, Velaura, reiks man su tavim lažintis, gi sakei kad per koreguotus metukus jau vaikščios  biggrin.gif  (ne tiek daug jau ir liko iki koreguotų) biggrin.gif  ,

QUOTE(Mažulėlė @ 2007 11 27, 10:16)
Velaura, iš ko lažinamės?  biggrin.gif

Mažulėle, nu pamatysi vaikščios, plius minus kažkiek (laikas taip greit eina, pora mėnesiuku gi nedaug) biggrin.gif
GAlim lažintis, iš ko tik nori ax.gif

O mano gražuolė vėl kosti , snargliuojasi.... Kai tik dantys pradeda judėti taip ir pasigauna ką nors doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Velaura: 27 lapkričio 2007 - 13:38
Nelabai suprantu, ar panevezieciai renkasi prie Panevezio savivaldybes ar Vilniuje? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo philipuks: 27 lapkričio 2007 - 20:23
QUOTE(philipuks @ 2007 11 27, 21:22)
Nelabai suprantu, ar panevezieciai renkasi prie Panevezio savivaldybes ar Vilniuje? g.gif

Aišku prie Panevėžio, bet jei nori kokį Kirkilą pastvert už barzdos, tai prašom į Vilnių lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos!
Seniai cia jau neberasiau...
Herejos mergytes taip uzaugo, i mama labai panasios smile.gif
Grek, is visos sirdies tau linkiu, kad diagnoze nepasitvirtintu, ir jusu problema butu lengvai pataisomas dalykas 4u.gif Bet zinai, kazkur skaiciau, kad yra ivairiu paralyziaus formu. viena mergina cia, formume, rase, kad jai yra CP, bet labai lengvos formos (tiesiog negali pilnai valdyti kaires rankos) ir aplinkiniai net nieko nepastebi. Nu, tiesiog, jei ir patvirtins, kad tai VCP, tegu tai bus pati-pati lengviausia forma. sakyk, o jus i sanatorija, i mankstas nesiuncia? Jus is kur patys esat? Cia, Vilniuje, yra nebloga neurologe (vienintele, kuri padejo mano sesers mergytei del kreivakaklystes ir dave siuntyma i sanatorija ). Beje mergaitei buvo bedeliu su tonusais, ja nuolat mankstino, masazavo privaciai, tai ta neurologe pasake, ka jei ne mankstos, jai prasidetu VCP. Bet, diekui Dievui, neprasidejo. Jei noresi, parasysiu, tau jos pavarde ir ligonines tel. numeri.
Velaura,
kaip sekasi tavo dukrytei? gal jau i naktipuodi prasosi? Mano tai ne, reikes gal uzsiimt tuo reikalu rimciau, bet net nezinau kaip g.gif

mes praeita savaite buvom pasisverti. Sveriam 10.800 kg, ugis 83.5. tai tokios naujienos smile.gif Sveikatos viesiems vaikuciams ir mamytems artejancia ziema smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denlen26 @ 2007 11 28, 10:35)
Grek, is visos sirdies tau linkiu, kad diagnoze nepasitvirtintu, ir jusu problema butu lengvai pataisomas dalykas 4u.gif  Bet zinai, kazkur skaiciau, kad yra ivairiu paralyziaus formu. viena mergina cia, formume, rase, kad jai yra CP, bet labai lengvos formos (tiesiog negali pilnai valdyti kaires rankos) ir aplinkiniai net nieko nepastebi. Nu, tiesiog, jei ir patvirtins, kad tai VCP, tegu tai bus pati-pati lengviausia forma. sakyk, o jus i sanatorija, i mankstas nesiuncia? Jus is kur patys esat? Cia, Vilniuje, yra nebloga neurologe (vienintele, kuri padejo mano sesers mergytei del kreivakaklystes ir dave siuntyma i sanatorija ). Beje mergaitei buvo bedeliu su tonusais, ja nuolat mankstino, masazavo privaciai, tai ta neurologe pasake, ka jei ne mankstos, jai prasidetu VCP. Bet, diekui Dievui, neprasidejo. Jei noresi, parasysiu, tau jos pavarde ir ligonines tel. numeri.

Ačiū už nuoširdžius linkėjimus. Mum diagnozę nustatė Kaune (taip ir sakė, kad tai pati lengviausia forma), Alytus su ja nesutinka, tai važiuosim į Vilnių į vaiko raidos centrą. Gal ten ką pasakys. Mankštas ir masažus lankom nuolat, o daugiau tikiuosi po apsilankymo Vilniuj gausim. O dėl kontaktų tos gydytojos, tai ačiū, jei tik prireiks, būtinai ieškosiu tavęs ir prašysiu. Tik vis dar turiu klvailą viltį, kad mum paneigs ir Kalėdas švęsim ramia širdimi. ax.gif
Atsakyti