Įkraunama...
Įkraunama...

Mažyliai, paskubėję į gyvenimą

QUOTE(hereja @ 2007 10 22, 15:38)
Sandrulia, sekmes ir laukiame geru naujienu  4u.gif  rolleyes.gif

Lely, thumbup.gif kad geras kraujukas. Mes sestadieni vezem vaikus i Geromeda kraujo nuleist is karto 3 tyrimams, tai sian vyras paims ats, pasiziuresiu ka ten mes turim g.gif

Mums sian 10men ir atrodo ta proga PAGALIAU Lejytei pradejo kaltis dantukas wub.gif (nerealiai ju laukiam). Dar neprasipjove visiskai, bet pats pats kampukas, taskiukas toks jau baltuoja plikas wub.gif

SVEIKAM SULAUKUS 10 MEN thumbup.gif ir linkim sveiku ir graziu dantuku ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lely: 22 spalio 2007 - 16:15
QUOTE(Pelytė76 @ 2007 10 21, 20:35)
Sveikos merginos.
Problemėlės visos vienodos kaip ir mano coliukų. Kas dėl kraujo perpilimo nepergyvenk  mirksiukas.gif . Maniškiams abiems po kelis kartus dapilinėdavo kraują, nes nuo pat mažens mažakraujystė. Nors mums jau greitai du metai , mes po šiai dienai geriam Ferum leką, nes hemoferą buvom labai ilgai išgėrę tai vaikai jau purtydavosi vos pamatę.O po kraujo perpylimo tai labai greitai atsigaudavo ir odelė parausvėdavo , pagyvėdavo vaikai. Nes vistiek daugiau energijos duoda geras kraujas.
Philipuk, kai darysite kraujuką, pasakyk , kad būtinai geležį pasižiūrėtų, nes hemoglobinas nieko nerodo. Maniškiams jau kokie metai laiko hemoglobinas 132  thumbup.gif , o pačios geležies trūksta truputi ir tiek.ir kraujuką turėtų imti iš venos , nes iš piršto jie to nepasako.Aš sakau , kaip mums darydavo ir aiškindavo gydytojai, o gal pas jus kitaip  g.gif .O šiaip nenusigask , kraujukas pilamas išvalytas , panašiai kaip lašelinės , tik tiek kad vaikutis būtų ramus, nes tikrai ilgai reikia išgulėti. Kiek atsimenu kitiems vaikams ligoninėj suleisdavo raminamų tai jie ir išmiegodavo tas kelias valandas.

Man vistiek labai baisiai atrodo tas kraujo dapylimas, na, bet gal to nereiks ax.gif O kraujuka tyrimams imdavo ligonineje is galvytes verysad.gif , dabar pirma karta ims laisveje, tai nezinau is kur g.gif Juk tos rankytes tokios gleznos unsure.gif
O del svorio man vis atrodo, kad mazai blush2.gif
Atsakyti
Pas mus jokių blogų naujienų thumbup.gif augam labai gerai, pagal koreguotą amžių išsivystymas atitinka thumbup.gif o galvytės neechoskopavo, nes jau kai 2 mėnesių žiūrėjo, tai atseit jau tada buvo aišku, kad nieko pavojingo tos cistos negali padaryti ax.gif
QUOTE(hereja @ 2007 10 22, 16:38)
Mums sian 10men ir atrodo ta proga PAGALIAU Lejytei pradejo kaltis dantukas wub.gif (nerealiai ju laukiam). Dar neprasipjove visiskai, bet pats pats kampukas, taskiukas toks jau baltuoja plikas wub.gif

Tai sveikinam iš kart su dviem progom 4u.gif thumbup.gif
QUOTE(philipuks @ 2007 10 22, 19:17)
O del svorio man vis atrodo, kad mazai  blush2.gif

Tikrai nemažai schmoll.gif mes kas mėnesį priaugam po 1 kg, buvo ir 1,5 kg, tai šiandien gydytoja kūdikių sekimo kabinete stebėjosi, kad taip sparčiai augam, viršijam svorio normą, pagal koreguotą amžių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Velaura @ 2007 10 21, 21:46)
Taigi apie koreguotus ir kalbėjau  lotuliukas.gif 

kas ten tave žino lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(hereja @ 2007 10 22, 16:38)

Truputį pavėlavom, bet vis tiek labai sveikinam wub.gif jau kokios mūsų panos didelės wub.gif ir su dantuku sveikinam thumbup.gif juk sakiau, kad nėra ko pergyventi mirksiukas.gif

QUOTE(philipuks @ 2007 10 22, 19:17)
O del svorio man vis atrodo, kad mazai  blush2.gif

Jeigu per mėnesį vaikas priauga 600 g - tai labai gerai, o jūs per pusę mėnesiuko tiek priaugot, juk geriau ir nebūna mirksiukas.gif nusiramink ir augink savo grožį wub.gif

QUOTE(Sandrulia @ 2007 10 22, 21:12)
Pas mus jokių blogų naujienų thumbup.gif augam labai gerai, pagal koreguotą amžių išsivystymas atitinka thumbup.gif o galvytės neechoskopavo, nes jau kai 2 mėnesių žiūrėjo, tai atseit jau tada buvo aišku, kad nieko pavojingo tos cistos negali padaryti ax.gif

Juk sakiau, kad bus gerai mirksiukas.gif šaunuoliai smile.gif
Atsakyti
Turiu klausimą labai rimtą unsure.gif mum pasiūlė kažkokią injekciją nuo respiracinio viruso, atseit suleidžia vaikui jau paruoštų antikūnių kartą per mėnesį ir vaikas per žiemą neserga kvėpavimo takų virusu. Ar ką nors apie tai žinot? g.gif sakė, kad mažiukam iki metų kompensuoja valstybė, o šiaip ta vakcina 3000 lt kainuoja mėnesiui g.gif užsirašiau, kad atvažiuosim kitą mėnesį, bet dar labai abejoju, noriu gauti daugiau info, bijau kad iš mano vaiko nepadarytų bandomojo triušio unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandrulia: 23 spalio 2007 - 11:00
QUOTE(Sandrulia @ 2007 10 23, 10:59)
Turiu klausimą labai rimtą unsure.gif mum pasiūlė kažkokią injekciją nuo respiracinio viruso, atseit suleidžia vaikui jau paruoštų antikūnių kartą per mėnesį ir vaikas per žiemą neserga kvėpavimo takų virusu. Ar ką nors apie tai žinot?  g.gif  sakė, kad mažiukam iki metų kompensuoja valstybė, o šiaip ta vakcina 3000 lt kainuoja mėnesiui  g.gif  užsirašiau, kad atvažiuosim kitą mėnesį, bet dar labai abejoju, noriu gauti daugiau info, bijau kad iš mano vaiko nepadarytų bandomojo triušio  unsure.gif

Ar čia vienkartinė vakcina ar reikės 5 kartus kas mėnesį leisti? Pelytė76 savo vaikučiams pernai kažką panašaus man atrodo leido...
VIlniuje tik mažiesiems neišnešiotukams skyrė (gimusiems ne daugiau 28 sav.) Mes per didelės gimėme smile.gif Jei apie tą patį kalbam, tai visos kurioms siūlė sutiko vakcinuoti. Bet kadangi mes negavom tai nežinau net kaip tiksliai vadinasi .

Sandrulia, o pas jus cistos yra galvytėj? Ir ką dėl jų sako? Kad rezorbuosis? KLausiu, nes pas Donatą yra cistutė ir panašu kad ji taip liko, dabar jau nėra kaip pažiūrėt...

Herėja, su šventėm wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Velaura: 23 spalio 2007 - 12:52
QUOTE(Velaura @ 2007 10 23, 13:14)
Ar čia vienkartinė vakcina ar reikės 5 kartus kas mėnesį leisti? Pelytė76 savo vaikučiams pernai kažką panašaus man atrodo leido...
VIlniuje tik mažiesiems neišnešiotukams skyrė (gimusiems ne daugiau 28 sav.) Mes per didelės gimėme smile.gif Jei apie tą patį kalbam, tai visos kurioms siūlė sutiko vakcinuoti. Bet kadangi mes negavom tai nežinau net kaip tiksliai vadinasi .

Sandrulia, o pas jus cistos yra galvytėj? Ir ką dėl jų sako? Kad rezorbuosis? KLausiu, nes pas Donatą yra cistutė ir panašu kad ji taip liko, dabar jau nėra kaip pažiūrėt...

Nea, reikia kas mėnesį 5 kartus leisti. Jau gavau papildomų konsultacijų, tai nusiraminau, važiuosim ir mes leistis rolleyes.gif sakė tik neišnešiotukam iki 1 metų skiria, mes gimėm 30 sav, tai mus dar priskyrė, net nežinau, nuo kelių savaičių jau neskiria g.gif

Cistos liko, bet žemiausio laipsnio, ir atseit visiškai nepavojingos, jos gali ten likti visą gyvenimą arba išnykti, arba užaugti audiniais...

Mes jau gražiai galvytę laikyti išmokom ax.gif wub.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikutes,
Aciu labai uz sveikinimus mano ozkytems wub.gif
Ale normaliai matomo dancio dar neturim schmoll.gif Prasipjove Lejai kampukas pro dantenas ir istino dantenos taip, kad nebesimato to balto kampuko lotuliukas.gif Vien zo - dancius persigalvojo ir atgal sulindo lotuliukas.gif

Sandrulia,dziugu,kad geros naujienos pas jus thumbup.gif drinks_cheers.gif Ale koks vaikinukas jau drutas bigsmile.gif

Mes vakar issinuomavom svarstykles, Leja pirma karta pralenke sese biggrin.gif Sveria 9300g, o Eva 9280g. Leja per si menesi 780g. priaugo thumbup.gif Eva priaugo maziau- 650g. Bet cia mums labai daug, nes pries tai du menesius po 150g. tepriauginejom unsure.gif

Dar vakar buvo du vaikinai tokio pat amziaus i svecius ateje,kibino mano merginas, ale jos kazkokios ispuokusios,visai nesidomejo bernais lotuliukas.gif O vienas vaikinas yra isnesiotukas, bet sveria 8500g, nunese ji mano mergos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrulia @ 2007 10 23, 13:33)
Nea, reikia kas mėnesį 5 kartus leisti.  Jau gavau papildomų konsultacijų, tai nusiraminau, važiuosim ir mes leistis rolleyes.gif sakė tik neišnešiotukam iki 1 metų skiria, mes gimėm 30 sav, tai mus dar priskyrė, net nežinau, nuo kelių savaičių jau neskiria g.gif

Cistos liko, bet žemiausio laipsnio, ir atseit visiškai nepavojingos, jos gali ten likti visą gyvenimą arba išnykti, arba užaugti audiniais...

Mes jau gražiai galvytę laikyti išmokom ax.gif  wub.gif
user posted image

Mums irgi galvyteje rado smegenu isemijos zidinuku, bet sake, kad jie turi isnykti, tai gruodi eisim echoskopuotis. Tikiuosi, kad viskas bus gerai.
Darysimes kraujuka is pirstuko, ziuresim kokia situacija su gelezimi.
Tik va suneramino siandien daktare, kad apie maumeneli minksti kauliukai, ar jums ka teko apie tai girdeti g.gif Taip issigandau, kad ne nebepaklausiau ka tai reiskia. Paskyre didesne doze d3 vitamino.
Atsakyti
QUOTE(Sandrulia @ 2007 10 23, 14:33)
Mes jau gražiai galvytę laikyti išmokom ax.gif  wub.gif

vajei koks grožis wub.gif wub.gif

kaip aš suprantu, tai pas Sandrulios vyruką buvo I laipsnio kraujosrūvos, kurios rezorbavosi į kažkokias mažytes cistutes, kurios visai nekelia pavojaus, ale bijau nusišnekėt rolleyes.gif

QUOTE(hereja @ 2007 10 23, 16:54)
Ale normaliai matomo dancio dar neturim schmoll.gif Prasipjove Lejai kampukas pro dantenas ir istino dantenos taip, kad nebesimato to balto kampuko lotuliukas.gif Vien zo - dancius persigalvojo ir atgal sulindo lotuliukas.gif

Mes vakar issinuomavom svarstykles, Leja pirma karta pralenke sese biggrin.gif Sveria 9300g, o Eva 9280g. Leja per si menesi 780g. priaugo thumbup.gif Eva priaugo maziau- 650g. Bet cia mums labai daug, nes pries tai du menesius po 150g. tepriauginejom unsure.gif

herėja, o tu pirštu pabandyk dantuką paliesti - jei jausi aštrumą - vadinasi jau prasikalęs, jei ne - jau greit prasikals, o kaip normalus dantukas jis dar tik po kelių savaičių ar net mėnesio atrodys, bent jau mums jie labai po truputį auga ax.gif

QUOTE(philipuks @ 2007 10 23, 19:47)
Tik va suneramino siandien daktare, kad apie maumeneli minksti kauliukai, ar jums ka teko apie tai girdeti  g.gif  Taip issigandau, kad ne nebepaklausiau ka tai reiskia. Paskyre didesne doze d3 vitamino.

Beveik visų neišnešiotukų (o ir išnešiotukų žieminukų) bėda - rachitas, susitvarkys, pagersit didesnes D vitamino dozes ir susitvarkys, pamatysi mirksiukas.gif mes ilgai net po 10 lašų D vitamino gėrėm (buvo žydintis rachitas) doh.gif
Atsakyti
niu va buvom vakar poliklinikoj, tai kraujo tyrimai labai geri thumbup.gif bent jau tas nudziugino. o del akiu biski nuramino, kad dar ne baisi toliaregyste, tik va zvairumas gali but... ech tie paveldejimai.. bet jei ka panesiosim akinukus ir gal susitvarkys, labai tuo tikiuos ax.gif

hereja bus tie dantys nepergyvenk 4u.gif ale jau beveik iedonai tavo pupos sveria thumbup.gif
mano maze tai poliklinokoj vyriokas kabinti bande, bet ji irgi kazkaip dar nekreipe demesio, o tas vis prieidavo ir ja paliest norejo, ot gera, nesileidzia dar kadram biggrin.gif

Sandrulia ale jau kokia grazuole wub.gif nepergyvenk del rachito, pagersit D ir susivarkys, mum irgi buvo padidine doze, po to vel sumazino, dabar vel padidino, nes jau gal dantukai tuoj bus, nors siaip maumenelio krastai nera minksti.

Velaura pas mus buvo cistu, bet jos eme ir isnyko, tai tikriausia ir pas jus ju jau nera
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lely: 23 spalio 2007 - 19:46
QUOTE(hereja @ 2007 10 23, 16:54)
O vienas vaikinas yra isnesiotukas, bet sveria 8500g, nunese ji mano mergos lotuliukas.gif

Šaunuolės thumbup.gif taip ir reikia didis.gif
QUOTE(philipuks @ 2007 10 23, 19:47)
Tik va suneramino siandien daktare, kad apie maumeneli minksti kauliukai, ar jums ka teko apie tai girdeti  g.gif  Taip issigandau, kad ne nebepaklausiau ka tai reiskia. Paskyre didesne doze d3 vitamino.

Tai rachito požymis, bet pagersit daugiau vit D ir susitvarkys, daugeliui vaikučių taip būna mirksiukas.gif
QUOTE(Mažulėlė @ 2007 10 23, 20:25)
kaip aš suprantu, tai pas Sandrulios vyruką buvo I laipsnio kraujosrūvos, kurios rezorbavosi į kažkokias mažytes cistutes, kurios visai nekelia pavojaus, ale bijau nusišnekėt  rolleyes.gif

Tikrai taip drinks_cheers.gif
Atsakyti