QUOTE(polaz @ 2011 09 10, 14:47)
Nusipirkau išgirtąjį ROTOR, taigi turiu galybę pomidorų, o instrukcijoje apie jų džiovinimą nei žodžio
Instrukcijosje
tikrai yra parašyta, kaip džiovinti pomidorus. Ten rašo, kad juo reikia blanširuot sodos tirpale, dar kažkaip paruoršti. Bet pati labai nesigilinau. Kadangi bandymų etapą su pomidorais praėjo tėtis, pasinaudojau jo patirtim. Jis darė gal 3 ar 4 variantus skirtingai: džiovino blanširuotus, neblanširuotus, su sėklom, be sėklų.
Aš dariau papračiausiai: nuplautus ir nusausintus pomidorus pjaučiau stambesnėm skiltelėm, sėklų neišiminėjau, nes man jos netrukdo, guldžiau skilteles odele žemyn, šiek tiek pabarsčiau druska, kapotom žaliom petražolėm, džiovinau 70°C temperatūroje. Kiek laiko nepasakysiu, nes namie nebūnant nepalikdavau įjungto. Aišku, dalis petražolių nubyrėjo, bet čia jau taip sakant gamybinė netektis. Varvėt niekas nevarva, nebent koks lašelis. Ant padėkliukų nieko netiesiau. Jei džiovint pašalinus sėklas, išdžiūtų greičiau.