Įkraunama...
Įkraunama...

Elektrinis džiovintuvas

QUOTE(AStonke @ 2011 08 22, 15:57)
Tai va įdomu negi reikia čia be pertraukos varyt ijungtą kad gerai išdžiųtų? Ar geriau įjungt išjungt trumpam...
Ir dar ar bandet ivarius sluoksnius dėti..? Pvz: grybus +obuolius? kaip kvapai ,turbut prisigeria?Ir dar ar laukiat kol visos džiovyklės lentynos išdzius ir tik tada dedat  tarkim nauja sluoksni,ar viena išdžiūva ir kita pakeičiat šlapia? Vyras sako,jei grybai jau apdžiuvę ir pridėsio šlapių tarkim obuoliu,tai vėl bus drėgmė ir vėl grybai neišdzius?
Gal kas pasidalintu patirtimi?  drinks_cheers.gif

Na, man tai nėra kantrybės laukti ir žaisti. Aišku, geriau, kai džiūsta vienos rūšies. Tačiau man džiūsta nevienodai, todėl atsilaisvinus lentynoms idedu ir kitokios rūšies vaisių. Ir siaip kaskiek laiko perziuriu, jei yra sausu, isimu. Man kvapai nesusimaišė. Kažkaip keistai beveik visai liko bekvapiai sad.gif... Sakyčiau, kad neperdžiovinau...
Pas mane beveik nebuvo jokiu instrukciju, taciau pas drauge geresnis, tad buvo ir instrukcija. sake,jog reikia kas kiek laiko isjungti, bei kaitalioti lentynas.
O kad nakčiai neprisigertu dregmes, gal verta lentynas laikyti kur nors sausai - vonioje, pavyzdziui...
Atsakyti
QUOTE(AStonke @ 2011 08 22, 16:57)
Na mano Clatronic  už 75lt,per akcija...Džiaugiuosi,kad dar pirkau vokišką ir iš geros plastmasės,ne taip skylančios,tai vis paguodžia  doh.gif  Kai rinkausi,pardavėjas sakė šitie iš viršaus pučiantys geresni,nes oras visad kyla į viršų,tai čia gaunasi dvigubas pūtimas,žemyn ir paskui kyla i viršų...Kurie pučia iš apačios tai tik ir pučia iš apačios ..Na nežinau..ar tiesa..

Clatronic yra pati tikriausia kiniška produkcija. Nesvarbu, kad lipdukas made in Germany...
Dėl to, kurie geresni, nežinau. Mes turim rusišką Rotor, ir tikrai jis ne ukrainietiškas, kaip kažkas šitoj temoj rašė. (Mano žiniom, Ukraina tikrai ne už Uralo. Na, bet čia nukrypimas ).
Grybų džiovint dar neteko, išbandžiau tik vyšnioms, juodiesiems serbentams, obuoliams, melisai. Man viskas thumbup.gif Oboliai atviram ore po džiovinimo palaikyti šiek tiek paminkštėja, galima sakyt atidrėksta. Bet, kadangi mūsų šeimynai tokie patys tie, tai vaikų nuo kibiro su džiovintais obuoliais neatginu. Jei tokius sudėt į kokį sandarų indą laikymui, nežinau kaip būtų, gal ir bandytų pelyt, bet mūsų laikymo sąlygomis jie kol kas puikiai laikosi, jei nevertint dvikojų pelių... Tetis dar pomidorus džiovina - jau dabar džiaugasi, kaip žiemą juos krims.

Man šiek tiek keistai atrodo teiginys, kad geriau, kai oras pučiamas iš viršaus. Karštas oras pats savaime kyla į viršų ir tam, kad jį varyt į apačią per visus padėklus su džiovinamu produktu, manau papildomai sunaudojama energija.

Padėklus (jų mūsų turimam džiovintuve yra 5) kaitalioju vietomis. 1 su 5, 2 su 4, tik vidurinis lieka vietoje. Greičiausiai džiūsta apatinis, lėčiausiai - viršutinis. Kai džiovinamas produktas stipriai apdžiūsta ir užima daug mažiau vietos, suberiu iš poros padėklų į vieną.

Nebandžiau maišyt skirtingų produktų skirtinguose padėkluose - nemanau, kad tai būtų gerai. Kai apdžiūsta, suberiu į mažesnį skaičių padėklų ir tiek.

Kiek tiksliai laiko džiūsta vienas ar kitas produktas nepasakysiu - kai buvo džiovinimui tinkamų obuolių daug, džiovindavau partiją po partijos, tik nakčiai dėl saugumo išjungdavom, ar kai apskritai namie nebūdavom. Maža ką - visgi daiktas elektrinis ir dar su kaitinimo elementu unsure.gif
Tai tiek iš mano kol kas kuklios praktikos tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simre: 22 rugpjūčio 2011 - 21:15
QUOTE(Dumplūnė @ 2011 08 20, 13:32)
As irgi turiu isigijus MPM 400W.Kaip tik siuo metu dziovinu pamidorus,baklazanus ir cukinija.Dziusta jau 3 valandas,pilnu pajegumu.Darzoves tikrai graziai dziusta.MPM 250W ko gero nepirkciau,man regis silpnokas jis g.gif .Sultingos darzoves ilgai kankinsis kol isdzius.Zolelems,sausesnems darzovems labiau tiktu.Zodziu savuoju dziaugiuosi,darysiu experimentus dabar  bigsmile.gif

Aš irgi šį nusipirkau, vakar džiovinau obuolius, džiūsta normaliai, tik man vienas minusas: labai daug tokių mažų musyčių virtuvėj atsirado, matyt tas kvapas pritraukė, ar jums taip nėra?
Atsakyti
sveikos, ką manot apie mpm
noriu tokio, bet vyras bamba kad lenkiškas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elifė: 01 rugsėjo 2011 - 09:12
QUOTE(elifė @ 2011 09 01, 09:11)
sveikos, ką manot apie mpm
noriu tokio, bet vyras bamba kad lenkiškas  doh.gif

Sveika, jau rašiau, kad šį nusipirkau, džiovinau obuolius, cukinijas, morkas, šnd galvoju, gal petražoles arba melisą džiovinsiu. Obuoliai išdžiūsta per dieną, karts nuo karto išjungiant, šiaip šiuo daiktu esu patenkinta rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2011 08 29, 11:58)
tik man vienas minusas: labai daug tokių mažų musyčių virtuvėj atsirado, matyt tas kvapas pritraukė, ar jums taip nėra?

Gal per žema džiovinimo temperatūra, reiktų bent 50 laipsnių arba jos susskrido iš kitur g.gif
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2011 08 22, 22:12)
Mes turim rusišką Rotor, ir tikrai jis ne ukrainietiškas

taip, Rotor rusų gamintas. Visi lipdukai jau nusilupo, bet veikia puikiai. Dirba pas mane beveik be partraukų. Išdžiovinau pomidorus pjautus tik per pusę, puikiai išdžiūvo, dabar abrikosus džiovinam thumbup.gif
Atsakyti
Dar vienas pliusas "Rotor" - tėvai turi, naudoja, jų kaimynė pamatė daiktą ir jo darbo rezultatus - taip pat užsimanė.
Atsakyti
Nusipirkau išgirtąjį ROTOR, taigi turiu galybę pomidorų, o instrukcijoje apie jų džiovinimą nei žodžio doh.gif
Gal kas galėtų pasidalinti patirtimi ir parašyti kokia temperatūra kokio dydžio pomidorai ar tiesti ką ant lentynėlių ir t.t.
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(polaz @ 2011 09 10, 14:47)
Nusipirkau išgirtąjį ROTOR, taigi turiu galybę pomidorų, o instrukcijoje apie jų džiovinimą nei žodžio doh.gif
Gal kas galėtų pasidalinti patirtimi ir parašyti kokia temperatūra kokio dydžio pomidorai ar tiesti ką ant lentynėlių ir t.t.
Dėkui 4u.gif

O ku tu pirkai, gal internetu ? Nes aš irgi norėčiau tos ROTOR, o nėr pas mus miestuke tokių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 09 10, 14:59)
O ku tu pirkai, gal internetu ? Nes aš irgi norėčiau tos ROTOR, o nėr pas mus miestuke tokių  doh.gif

Pirkau iš tos pačios Žagienos. Sakė gali ir į kitus miestus atvežti, reikia su jais pabendrauti.
Atsakyti
QUOTE(polaz @ 2011 09 10, 15:32)
Pirkau iš tos pačios Žagienos. Sakė gali ir į kitus miestus atvežti, reikia su jais pabendrauti.

Ačiū, reiks pirmadienį skambint jiems mirksiukas.gif
O kiek bekainavo, jei ne paslaptis blush2.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 10 rugsėjo 2011 - 16:46