Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų k. mėgėjų susitikimai

Merginos, kaip tariasi šito žodžio daugiskaita:
calendrier [kaldrije] ?
Realiai turėtų tik "r" dasidėti gale, bet mano viename vadovėlyje daugiskaitos toks tariams duotas [kaldrie].
Kaip bus teisingai?
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2007 09 13, 08:52)
Merginos, kaip tariasi šito žodžio daugiskaita:
calendrier [kaldrije] ?
Realiai turėtų tik "r" dasidėti gale, bet mano viename vadovėlyje daugiskaitos toks tariams duotas [kaldrie].
Kaip bus teisingai?

Nesitaria R. Niekada gale nesitaria R, Z, S, gal dar kokios balses. Bent jau dabar nesugalvoju zodziu, kur tartusi tokios paskutines raides. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hermana @ 2007 09 13, 19:43)
Nesitaria R. Niekada gale nesitaria R, Z, S, gal dar kokios balses. Bent jau dabar nesugalvoju zodziu, kur tartusi tokios paskutines raides. smile.gif

Taip, aš žinau, kad gale nesitaria tokios raidės, bet calendrier daugiskaita bus calendriers. Tai reiškias, kad "r" gaunasi priešpaskutinė ir turi tartis. Ar čia išimtis kokia nors?

P.S. Šiaip "r" gale tariasi, tik niekada nesitaria veiksmažodžio bendratyje kur galūnė būna "-er" (I veiksmažodžių grupė) mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babouziuke: 13 rugsėjo 2007 - 22:20
QUOTE(babouziuke @ 2007 09 13, 23:17)
Taip, aš žinau, kad gale nesitaria tokios raidės, bet calendrier daugiskaita bus calendriers. Tai reiškias, kad "r" gaunasi priešpaskutinė ir turi tartis. Ar čia išimtis kokia nors?

P.S. Šiaip "r" gale tariasi, tik niekada nesitaria veiksmažodžio bendratyje kur galūnė būna "-er" (I veiksmažodžių grupė)  mirksiukas.gif .

Pasakyk pvz, kur tariasi "r"? Nors jo, jei tarkim "voyageur", tai taip pusiau kaip ir tariasi. Au revoir taip pat tariasi. Tikrai nesitaria ten, kur pries "r" yra "e". smile.gif Sakes, kiek daug nebeatsimenu. doh.gif Regis tokie elementarus dalykai, bet paaiskinti tai nesugebeciau. blush2.gif

o "calendriers" tikrai nesitaria "r" mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū Hermana 4u.gif .

O tai kur išgaravo entuziazmas dėl susitikimų?
Tai gal bent pradžiai pasirašome čia prisitatymus trumpus apie save. Nes jeigu taip stovėsime vietoje, tai nieko ir nebus.
Aš ir apie save galiu papasakoti tik 5 sakinius. blush2.gif .

Jeigu sutinkat, tai šiandien vakare įdėsiu savo prisistatymą. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kismet,

Jei leisi, pataisysiu tavo sakini - neprisimenu jau tiksliai :

Je voudrais ça
Prancuziskai butu - j'aimerais recommencer arba j'aimerais refaire cette expérience.

Hermana,
Irgi mazute rasybos klaidele ivelei :
Comment allez-vous (rasome 2 l )
Atsakyti
QUOTE(svelniai @ 2007 09 16, 10:00)
Kismet,

Je voudrais ça
Prancuziskai butu - j'aimerais recommencer arba j'aimerais refaire cette expérience.

Hermana,

Svelniai, o tu gal norėtum prisijungti prie mūsų būrelio. Kuo mūsų bus daugiau, tuo bus linksmiau 4u.gif
Atsakyti
Babouziuke,

Prisijungiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svelniai @ 2007 09 16, 11:00)
Kismet,

Je voudrais ça

Hermana,

Ups. Zinau ta, tik gal is skubejimo ar is atpratimo taip surasiau. blush2.gif Aciu uz pataisyma. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(babouziuke @ 2007 09 15, 13:28)
Ačiū Hermana  4u.gif .

O tai kur išgaravo entuziazmas dėl susitikimų?
Tai gal bent pradžiai pasirašome čia prisitatymus trumpus apie save. Nes jeigu taip stovėsime vietoje, tai nieko ir nebus.
Aš ir apie save galiu papasakoti tik 5 sakinius.  blush2.gif .

Jeigu sutinkat, tai šiandien vakare įdėsiu savo prisistatymą. mirksiukas.gif

Galima ir taip. smile.gif As taip pat save pristatysiu, bet nepykit del klaidu. Atpratau rasyti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(svelniai @ 2007 09 16, 12:12)
Babouziuke,

Prisijungiu 4u.gif

Tai labai šaunu 4u.gif .
Tik nepamiršk pasipasakoti apie savo lygį, kur mokeisi prancūzų, kiek mokeisi ir iš ko mokeisi 4u.gif .
Atsakyti
Tureciau jau buti specas, nes 4 metai prancuzu filologija krimtau SU, bet vos ne kiekviena diena ivairiu klausimu iskyla blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(svelniai @ 2007 09 17, 22:25)
Tureciau jau buti specas, nes 4 metai prancuzu filologija krimtau SU, bet vos ne kiekviena diena ivairiu klausimu iskyla blush2.gif

Tai matyt labai rimtai krimtai. thumbup.gif As tai niekada taip rimtai nekrimtau. Visada atsipalaidavusi mokiausiu, uz tai ir pasitaiko klaidu... blush2.gif
Atsakyti