Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzų k. mėgėjų susitikimai

QUOTE(Hermana @ 2007 09 07, 22:02)

kismet, gal gali papasakoti, kaip tie anglu kalbos susitikimai vyksta? Net neisivaizduoju.  blush2.gif  Nuo ko pradedama, ka veikia zmones ir t.t. Viska supasakok.  biggrin.gif

O, kad as tiksliai zinociau smile.gif Nesu ten buvusi, tik paskaitineju ju tema smile.gif Nuoroda i ja, berods, daviau 1 zinuteje. Kaip suprantu, jos susiraso daug zodziu / fraziu kazkokia tema, o paskui susitinka ir apie tai kalba. Kas moka angliskai kiek geriau uz kitus, pataiso klaidas, kurias pastebi.

As noreciau akcentuoti butent kalbejima, kazkaip vystyti savo sugebejimus kalbeti prancuziskai su kitais. Paskaityt vadovelius galime ir individualiai, o su savimi juk kalbeti neismoksi smile.gif Todel noretusi ateityje sia tema isvystyti butent i susitikimus, kuriuose kalbetume tarpusavyje smile.gif

Del to, kad is pradziu turetume prisistatyti, sutinku smile.gif (Gal per savaitgali ta tema kazka sugalvosiu parasyti smile.gif. Bet velgi, man butu daug idomiau tai daryti zodziu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2007 09 08, 01:02)
O, kad as tiksliai zinociau smile.gif Nesu ten buvusi, tik paskaitineju ju tema smile.gif Nuoroda i ja, berods, daviau 1 zinuteje. Kaip suprantu, jos susiraso daug zodziu / fraziu kazkokia tema, o paskui susitinka ir apie tai kalba. Kas moka angliskai kiek geriau uz kitus, pataiso klaidas, kurias pastebi.

As noreciau akcentuoti butent kalbejima, kazkaip vystyti savo sugebejimus kalbeti prancuziskai su kitais. Paskaityt vadovelius galime ir individualiai, o su savimi juk kalbeti neismoksi smile.gif Todel noretusi ateityje sia tema isvystyti butent i susitikimus, kuriuose kalbetume tarpusavyje smile.gif

Del to, kad is pradziu turetume prisistatyti, sutinku smile.gif (Gal per savaitgali ta tema kazka sugalvosiu parasyti smile.gif. Bet velgi, man butu daug idomiau tai daryti zodziu smile.gif

Zinoma, zodziu daug lengviau ir suprantamiau. mirksiukas.gif As tai gal ir galeciau su tais zodynais padeti. Man butu labai labai gera praktika, nes esu labai daug ka pamirsusi. Dar visa vasara tos kalbos nenaudojau, tai isvis sunku kalbeti. doh.gif Kazkaip labai bijau uzmirsti prancuzu kalba... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Hermana @ 2007 09 07, 22:02)
babouziuke, o kas yra kompetetingas prancuzu kalbos zinovas? :

Atsiprašau, gal aš neteisingai išsireiškiau. blush2.gif . Aš turėjau omeny, kad būtų bent vienas žmogus, kurio lygis ne pradinis ir kuris netingėtų parodyti mūsų klaidas. Maždaug taip norėjau pasakyti mirksiukas.gif .

Beje, gal kas nors man galėtų paaiškinti prieveiksmio déjà naudojimą? Niekaip nesuprantu ir nerandu taisyklės kurioje sakinio vietoje jį reikia įterpti. verysad.gif
Atsakyti
Berods Hermana ir yra tas daugiau mokantis uz mus zmogus, ir kol kas ji is cia nebega smile.gif

Vakar pasiziurejau filma prancuzu kalba, be titru gal buciau supratusi mazdaug trecdali to, ka kalba...

Apie konkrecias "deja" naudojimo ypatybes nieko nezinau smile.gif
Atsakyti
Kismet, parašyk iš kokio vadovėlio mokaisi ir kokie tarifai yra pas mokytiją papildomai. Aš anksčiau galvojau lankyti kursus, bet dabar norėčiau pas mokytoją pavaikščioti kats nuo karto. ax.gif
Atsakyti
As dar galesiu parinkti fraziu is vadovelio CAMPUS, is kurio mokoma Prancuzu kulturos centre (turiu atsisvietusi 1 lygi), taip pat knygutes Prancuziski-lietuviski pasikalbejimai.
Papildyta:
QUOTE(kismet @ 2007 09 08, 11:16)
As dar galesiu parinkti fraziu is vadovelio CAMPUS, is kurio mokoma Prancuzu kulturos centre (turiu atsisvietusi 1 lygi), taip pat knygutes Prancuziski-lietuviski pasikalbejimai.

Paredagavau zinute ir netycia istryniau, ka buvau parasiusi wink.gif

1. Mokausi is LE NOUVEAU SANS FRONTIERES ir Fainulkos imestu vadoveliu.
2. Mokytojai moku 20 Lt.
3. Greiciau pradekim kalbeti apie konkretu susitikima, per kuri pasitreniruotume pasakoti apie save smile.gif Tik pries tai reikia tam pasiruosti, galetume surasyti cia visus rastus zodzius/frazes, susijusius su prisistatymu, veikla, pomegiais.
4. Gal kas zinot, kaip kuo paprasciau parasyti tas "kirciuotas" raides, nes noriu iskart mokytis rasyti taisyklingai (atsiprasau, kad nerasau su lietuviskom raidem, bet nesiojamam kompiuteryje labai nepatogu perjunginet klaviatura).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 08 rugsėjo 2007 - 11:16
Aš Campus turiu ir vadovėlį ir pratybas, juos pirkausi. Turiu ir audio kursą prie vadovėlio. Vadovėlį neseniai pradėjau skanuoti, kad galėtų mokytis ir kiti, kurie neturi jam pinigėlių.
Turiu vadovėlį Reflets 1 su audio ir video kursu prie jo. Vadovėlis kompiuteriniame variante.
1. Kas čia per Fainulkos prirodytas vadovėlis? Pirmą kartą girdžiu ax.gif .
2. Mokytojai moki už 1 val. ar už 45 min?

Su kirčiuotom raidėm ir pas mane labai didelė problema. Yra internetinė klaviatūra, tik su ja nepatogu dirbti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babouziuke: 08 rugsėjo 2007 - 13:35
O jus tas kirciuotas raides turite omeny kompiuteriu rasant? Na tada tik kalba pasikeisti ir ismokti rasyti prancuziska klaviatura, kuri truputi skiriasi. smile.gif

O déjà, tai kazkaip niekada nesusimasciau. Ziurint koks kontekstas. As tai deciau sakinio pradzioje, bet dabar sakinio nesugalvoju. ax.gif Pvz: déjà il fait beau. Regis taip. smile.gif
Pvz déjà vartojamas pries budvardi. Kad ir déjà vu bigsmile.gif Pazodziui issivercia "jau matytas". Gal cia ir ne budvardis, visada maisausi su tomis sakinio dalimis. doh.gif
Atsakyti
Hermana, aš apie déjà kalbėjau kaip apie prieveiskmį, o ne būdvardį.
Kiek išėjo išsiaiškinti, tai prieveiksmiai dažniausiai eina po veiksmažodžio paprastame laike. O sudėtiniuose laikuose eina tarp pagalbinio ir asmenuojamo veiksmažodžių. déjà priklauso laiko prieveiksmiams.
Kaip supratau yra nedaug prieveiksmių, kurie kurie gali būti tiek sakinio pradžioje. tiek vidury, tiek pabaigoje.Sakinio vidury ir pradžioje dažniausiai eina vietos prieveiksmiai, išskyrus "y" (ten). Jis visada eina prieš veiksmažodį.
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2007 09 08, 15:56)
Hermana, aš apie déjà kalbėjau kaip apie prieveiskmį, o ne būdvardį.
Kiek išėjo išsiaiškinti, tai prieveiksmiai dažniausiai eina po veiksmažodžio paprastame laike. O sudėtiniuose laikuose eina tarp pagalbinio ir asmenuojamo veiksmažodžių. déjà priklauso laiko prieveiksmiams.
Kaip supratau yra nedaug prieveiksmių, kurie kurie gali būti tiek sakinio pradžioje. tiek vidury, tiek pabaigoje.Sakinio vidury ir pradžioje dažniausiai eina vietos prieveiksmiai, išskyrus "y" (ten). Jis visada eina prieš veiksmažodį.

Na va, pasireiske mano nesigaudymas tu kalbos daliu pavadinimuose. doh.gif Nezinau kodel, bet man jie tikrai painus. Geriausiai zinau kas yra veiksmazodis, budvardis, daiktavardis, skaitvardis, savybinis ivardis. blush2.gif Man geriausiai pvz pamatyti. blush2.gif Geda del to, nes kaip ir reiketu tuos dalykus zinoti... doh.gif blush2.gif
O siaip tai as kazkaip i tokius dalykus nelabai gilinuosi. Kazkaip kaip ipratusi, taip ir sakau. biggrin.gif ir, manyciau, nuo to, ka nori pasakyti daug kas priklauso. Nors gal ir vel nusisneku... doh.gif
Atsakyti
Nu matai, tu mokeisi ne pati savarankiškai ir girdėdavai kaip kažkas sako. O aš mokausi pati ir nieko aplinkui negirdžiu šnekant, todėl dėl kiekvieno žodžio vartojimo aš gilinuosi į taisykles, nes kitaip nuvažiuoju į pievas ir visada padedu ne ten kur reikia.
O prieveiksmiai gali būti tokie: čia, ten, šiandien, rytoj, jau, gražiai, šauniai, įdomiai (tokie berods prancūzų kalboj baigiasi galūne -ment).
Daiktavardis, būdvardis, veiksmažodis ir t.t. yra kalbos dalys.
Veisknys, tarinys, papildinys, pažyminys ir t.t. yra sakinio dalys.
Pvz.: prieveiksmis sakinyje gali eiti vietos, laiko aplinkybe ar dar kuom nors.

Hermana, gal biški aiškiau? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2007 09 08, 16:43)
Nu matai, tu mokeisi ne pati savarankiškai ir girdėdavai kaip kažkas sako. O aš mokausi pati ir nieko aplinkui negirdžiu šnekant, todėl dėl kiekvieno žodžio vartojimo aš gilinuosi į taisykles, nes kitaip nuvažiuoju į pievas ir visada padedu ne ten kur reikia.
O prieveiksmiai gali būti tokie: čia, ten, šiandien, rytoj, jau, gražiai, šauniai, įdomiai (tokie berods prancūzų kalboj baigiasi galūne -ment).
Daiktavardis, būdvardis, veiksmažodis ir t.t. yra kalbos dalys.
Veisknys, tarinys, papildinys, pažyminys ir t.t. yra sakinio dalys.
Pvz.: prieveiksmis sakinyje gali eiti vietos, laiko aplinkybe ar dar kuom nors.

Hermana, gal biški aiškiau?  mirksiukas.gif

Aciu, kai kas truputi aiskiau. blush2.gif Na nera, kad visiskai nesuprasciau. Bet tokie dalykai, kaip "prieveiksmis", "papildinys" ir pan man kazkodel visa gyvenima maisosi. doh.gif Jau abejoju, ar kas nors kada nors keisis. biggrin.gif Mokykloje 12 klaseje jau buvau kaip ir ismokusi viska, bet ir vel susimaisiau... man visada sudetinga tie terminai besimokant kazkokia kalba. doh.gif Atrodo, nieko sudetingo, bet va cia man didziule problema, nors tu ka.
O siaip tai matyt tu teisi, man lengviau del to, kad mane vis kazkas mokydavo. Zinoma, besimokant ir paciai teko padirbeti, bet per ilga laika nenaudojamos zinios isgaruoja... verysad.gif Va del to man labai patiktu tokie susitikimai. thumbup.gif Daug ka pasikartociau, prisiminciau ir kartu kazka naujo gal atrasciau. bigsmile.gif
Kalbant apie zodyna, tai galesiu kokiu zodziu paieskoti ryt arba pirmadieni. smile.gif Gaila, kad visus savo konspektus isveziau pas tevus. unsure.gif
Atsakyti