aciu Hermana, kad istaisei klaidas, kai kur per skubejima raides sumaisiau
bet ir siaip daug priveliau, nes rasiau is galvos niekur nesitikslindama, tai nekas ir gavosi. labai dekui uz nuorodas reiks daugiau pasiskaitineti, tik gaila vis laiko pritrukstu...
o filmai panevezyje bus tik vasario menesi, tai komentaru dar teks palaukti...
QUOTE(vaidem @ 2008 01 27, 14:11)
aciu Hermana, kad istaisei klaidas, kai kur per skubejima raides sumaisiau
bet ir siaip daug priveliau, nes rasiau is galvos niekur nesitikslindama, tai nekas ir gavosi. labai dekui uz nuorodas reiks daugiau pasiskaitineti, tik gaila vis laiko pritrukstu...
Nera uz ka! As pati vis dar darau klaidu ir kartais ju nepastebiu. Ir buciau dekinga, jei kas mano klaidas pataisytu.
O siaip as labai dziaugiuosi, kad stengiates kalbeti prancuziskai ir nesvarbu darote klaidas ar ne. Juk jei nekalbetumeme vien del to, kad bijome padaryti klaidu, tai daug ko ir nesuzinotumeme, kai ko neismoktumeme ir praleistumeme puikia galimybe pritaikyti savo zinias. Zodziu as uz tai, kad kalbetumeme prancuziskai ir gebetumeme susisneketi! O su laiku klaidu gi mazeja.
sveikos, pagalvojau apie toki dalyka. kadangi cia kaip ir rasom prancuziskai, gal yra norinciu pasidalinti mintimis apie valentino diena?
pavyzdziui kaip ruosiates svesti, o gal nesvesti, ka pirkti dovanu, ar koki siurpriza mylimajam ar draugam ruosiates padaryti...
butu smagu pakalbeti sia tema ( aisku prancuziskai). na dar galima butu apie uzgavenes irgi greit bus... bet manau butu sunkoka
ka manot?
pavyzdziui kaip ruosiates svesti, o gal nesvesti, ka pirkti dovanu, ar koki siurpriza mylimajam ar draugam ruosiates padaryti...
butu smagu pakalbeti sia tema ( aisku prancuziskai). na dar galima butu apie uzgavenes irgi greit bus... bet manau butu sunkoka
ka manot?
vaide, c'est une tres bonne idee! Mais malheureusement je n'y pense pas deja. Donc vos idees sont tres interessantes.
Bon soir!
Kada artimiausias susitikimas?
Kada artimiausias susitikimas?
QUOTE(vaidem @ 2008 01 30, 16:50)
merci beaucoup
je pense (de nereikia. Penser + bendratis) faire un diner pour nous deux.
Peut etre quelque chose d' extraordinaire ... La (daiktavardis paprastai visada eina su artikeliu) fondue serrait interessant (galbut butu geriau: il serrait tres interessant de gouter (arba preparer) la fondue. Arba dar kazkaip galima geriau pakeisti, tik kazkodel niekaip nesugalvoju, nors ir zinau, kad yra kazkoks labai cia tinkantis zodis )
je pense (de nereikia. Penser + bendratis) faire un diner pour nous deux.
Peut etre quelque chose d' extraordinaire ... La (daiktavardis paprastai visada eina su artikeliu) fondue serrait interessant (galbut butu geriau: il serrait tres interessant de gouter (arba preparer) la fondue. Arba dar kazkaip galima geriau pakeisti, tik kazkodel niekaip nesugalvoju, nors ir zinau, kad yra kazkoks labai cia tinkantis zodis )
Papildyta:
QUOTE(kismet @ 2008 02 03, 22:13)
Bon soir!
Kad lyg ir niekas nieko neplanuoja... Bet butu smagu. Tik as dabar sirguliuoju ir gal tik antradieni mane "israsys".
Sveikos prancūzų mylėtojos
Aš galima sakyti, kad vis dar sergu ir mano liga vadinasi nėštumas .
Nuo prancūzų esu visai atitolusi, nes man buvo taip blogai, kad nei į prancūzų nei į jokią kitą kalbą net nenorėjau pažiūrėti . Dabar gal jau kokia savaitė kaip rezgu šviežią mintį toliau tęsti savo mokslus, tik labai daug visko reikės prisiminti, bo gelvelė visai tuščia .
Kai truputį sustiprėsiu, pradėsiu jungtis į jūsų susitikimus, kurie tikiuosi, kad bus.
Aš galima sakyti, kad vis dar sergu ir mano liga vadinasi nėštumas .
Nuo prancūzų esu visai atitolusi, nes man buvo taip blogai, kad nei į prancūzų nei į jokią kitą kalbą net nenorėjau pažiūrėti . Dabar gal jau kokia savaitė kaip rezgu šviežią mintį toliau tęsti savo mokslus, tik labai daug visko reikės prisiminti, bo gelvelė visai tuščia .
Kai truputį sustiprėsiu, pradėsiu jungtis į jūsų susitikimus, kurie tikiuosi, kad bus.
Bonjour
Je comprends un peu, mai je parle tres mal. Paskaičiau, ką parašėt, atrodo lyg ir viską supratau. Bet pačiai parašyti be žodyno ar pasikalbėjimų knygelės nelabai...
Gyvenu provincijoje. Turim savo prancūzijos mylėtojų būrelį. Nebūtinai mokėti kalbą, svarbu mylėti šalį...Toks būrelio devizas. Tik paskutiniu metu retai susitinkam.
Pasistengsiu įsijungti pamažu prancuziškai.
Bonne chance.
Je comprends un peu, mai je parle tres mal. Paskaičiau, ką parašėt, atrodo lyg ir viską supratau. Bet pačiai parašyti be žodyno ar pasikalbėjimų knygelės nelabai...
Gyvenu provincijoje. Turim savo prancūzijos mylėtojų būrelį. Nebūtinai mokėti kalbą, svarbu mylėti šalį...Toks būrelio devizas. Tik paskutiniu metu retai susitinkam.
Pasistengsiu įsijungti pamažu prancuziškai.
Bonne chance.
Bienvenue
Je parle aussi mal
Mais j'ecoute la radio et je peux lire des textes assez simples.
Je voudrais rencontrer les autres qui ecrivent ici
Ka manot, ar nereiktu susitikimo?
Je parle aussi mal
Mais j'ecoute la radio et je peux lire des textes assez simples.
Je voudrais rencontrer les autres qui ecrivent ici
Ka manot, ar nereiktu susitikimo?
Sveiki visi Sakykit, ar verta 11-12 klasėje pradėti mokytis Prancūzų? Manau, riksiuosi A lygiu. Ar labai sunku šią kalbą mokytis, kokios mano žinios būtų po trijų savaitinių pamokų dvejus metus? Mokyčiausi iš viso 3 užsienio kalbas, ar nebus per sunku? Ačiū už pagalbą