sveikos gyvos ir sveiki visi, grįžau iš Livigno, Italija, ir rašau jums ataskaitą. Mes skridome Vilnius-Bergamo su Novaturu, todėl negaliu nieko pasakyti apie keliones automobiliais. Kelionė autobusu Bergamo-Livigno užtrunka 4-4,5 val. Livigno lankiausi antrą kartą iš eilės. Mums labai patiko pernai, todėl ilgai nemasčiusios ir šiais metais vykom ten pat. Ski pass 6 dienom kainuoja 144 EU, plius 5 EU užstatas, kurį grąžina. Slides (silver)su batais aš išsinuomavau už 59 EU 6 dienoms. Nuomavomės pukte "SKI KLINIK 1", jis yra pačiame miestelio centre prie pėsčiųjų gatvės. Dar kitas orientyras - prie kavinės PAPRIKA (čia tiems, kurie ruošiasi važiuoti). Be to, šitame nuomos punkte slides galima palikti, nereikia niekur su jomis trankytis. Be to, "SKI KLINIK 2" yra ir prie keltuvo Carosello 3000. Šiais metais Livigno yra labai daug sniego. Vietiniai žmonės kalba, kad slidinėjimo sezonas truks iki balandžio mėn. vidurio. Kas ruošiasi važiuoti vasario ar net kovo mėn., tikrai nesirūpinkit dėl sniego stokos. Šiais metais atidaryti buvo visi keltuvai tiek Carosello, tiek Mottolino pusėse. Mottolino pusėje išvis pačios nuostabiausios trasos, kuriose esu slidinėjusi. Aišku, aš kaip mergina, nelakstau labai greitai ir nemėgstu juodų trasų, bet raudonos trasos čia tikrai labai puikios. Dabar apie kainas. Livigno yra bemuitė zona (labai įdomi jos atsiradino istorija), taigi pigesnis alkoholis, tabakas ir parfumerija. Galima labai pigiai įsigyti prabangių (ir ne tik) alkoholinių gėrimų. Kainos yra apie tris kartus mažesnės nei visoje kitoje Italijoje. Pvz., viskis Lagavulin 12 metų išlaikymo kainuoja 39 EU. Alaus - nuo 0,43 iki 0,7 EU. Vietinio gėrimo (labai panašaus kaip mūsų Trejos Devynerios), kuris vadinasi Fernet Branca, 0,7 l butelis kainuoja apie 7 EU, priklausomai nuo parduotuvės. Cigaretės taip pat yra panašiai pigesnės. Kvepalų buteliukas kainuoja 50-70 Lt. pigiau negu Lietuvoje. Rūbai ir avalynė yra tokiomis pat kainomis, kaip ir visoje Italijoje. Kava parduotuvėje kainuoja labai pigiai, pvz., kava Lavazza kainuoja nuo 1,55 iki 1,8 EU už pakelį. Taip pat labai pigu apsipirkti kasdieninių produktų parduotuvėse. Pačios žemiausios maisto produktų kainos yra parduotuvėse COOP. Consumo Livigno. Tiesa, ant kalno sriubos porcija kainuoja 5,5-6 EU, arbata 1,5 EU, arbata su romu 2,1 EU. Miestelyje kavos galima atsigerti nuo 0,9 iki 2 EU. Kas mėgsta naktinį gyvenimą, tai tikrai puiki vietėlė. Yra trys patys populiariausi naktiniai barai: Dupny's bar, Miky's bar ir pačiam centre Kuhtell (ar kažkaip labai panašiai). Už miestelio yra didžiulė diskoteka, bet ten labai toli eiti, reikia imti taksi. Jeigu kam įdumu, klauskit, tikrai atsakysiu.
Ar tikrai taip pigiai slidžių su batais nuoma???? Aš žiūrėjau internete silver komplektas "slidės, batai" Livigno punkte prie pat Carosello 6 dienoms kainuoja 115 EUR. Dabar nežinau, ar vietoj pigiau nuomotis, ar užsisakyti iš anksto internetu...
aš pati buvau šokiruota, kai man pasakė kainą. Tarp kitko, pernai metais tame pačiame punkte mes nuomavomės slides ir batus tikrai už didesnę kainą. Tiesa, nuomos punkto darbuotojas dar nuo pernai metų prisiminė mūsų kompaniją ir pasisveikino su manimi pasakydamas mano vardą. Bet aš nenoriu galvoti, kad šypsena taip stipriai numuša kainą. Be to, pažįstami vyrukai pabrėžė, kad mums buvo išnuomotos tikrai geros slidės.
Sveikutes,
ir manes laukia tokia kelione, tiesa, pirma kart. Vyksime su patyrusiais slidinetojais, gal todel ramiau. Vaziuosim i Austrija, Galtur. Uzsisakem buta, 2d. is eiles po 2val. instruktoriu, vyresniam vaikui irgi, tik ilgesne diena. Viska ten nomuosimes. ar mazajam veztis rogutes, ar ten galma rast?
ar labai skauda kojas po pirmos dienos? kas vyko i ta regiona, per kur keliavot? - rodo marsruta greiciausiai per Vokietija (ne per Cekija)
aciu
Mes vaziavom per Vokietija. O Lenkjoj per Wroclava. Visur buvo labai geras kelias, jokiu remontu ir i jokius kamscius nepapuolem. Lietuvos - Lenkijos siena kirtom apie 14 valanda, o kitos dienos 10 ryte buvom Mayrfofene. Vaziavom neskubedami, Lenkijoj dazniausiai pagal zenklus (kadangi daug kaimu pravaziuoji, tai greitis ten 50), o Vokietijoj daugiau 130 nespaudem. Vairavom galima sakyt dviese, kazkiek km vairavo dar trecias zmogus. Tiesa nenorejom vaziuoti per pacia Varsuva, tai aplenkem truputeli sonu, labai geras aplinkelis yra O Vokietijoj tai isvis super vaziuoti. Kamsciai daznai buna prie Miuncheno, bet kadangi mes ape tai zinojom, tai is Mayrhofeno isvaziavom 8 ryte ir jokio kamscio nebuvo, bet jei vaziuoji veliau, tai nekas.
Roguciu kazkaip niekur nemacau, gal kad nesidomejau. O del koju, tai man kazkaip nelabai skaudejo, galvojau kad bus blogiau
Sveiki, as kiekviena ryta pasidairau po kalnus, tai irgi pastebejau, kad Jasnoje pasnigo, o dar taip saule sviecia... Labiausiau ko pasiilgstu, tai saules Alpese, ar kituose kalnuose. Pernai po tokio baisaus gruodzio, sausio menesi verkiau saule po menesio Alpese isvydusi. Siu metu ziema bent jau gruodi ir salcio buvo, ir saule keleta kartu islindusi. Tiesa sakant, as dar pavydziu Ziulytei, kuri viska taip atsimena. Pries savaite ir mes is Austrijos parlekeme, bet paklaustu, kiek kas kainuotu, atsimenu tik kavos kaina ant kalno:) Mes dar prisipirkome geru kalnu batu savo Ziogui, tai apie 200 litu, bet kainavo jie dar daugiau, dabar nesioja ir atsidziaugti negaliu.
Dabar del sporto, kai nesportuodavau, tai buvo norma trecia diena daryti pertrauka ir visai neslidineti. Dabar, jei nesninga ir trasos buna lygios, tai vakare visai nesijaucia, o jei su kauburiukais - vakare paskaudena, bet ryte vel nieko. Isvada: menesi pries slidinejima butina sportuoti.
Noriu uzduoti klausima, koks sniegas Jums labiausiai patinka: patizes, kaip druska, ledas, ar dar koks nors? Man labiausiai patinka ledas, nes ir slysta fantastiskai, ir posukius daryti nesunku.
Noriu uzduoti klausima, koks sniegas Jums labiausiai patinka: patizes, kaip druska, ledas, ar dar koks nors? Man labiausiai patinka ledas, nes ir slysta fantastiskai, ir posukius daryti nesunku.
vat man asmeniskai tai patinka kai gerai gerai pasninga ir dar nera nuciuozineta, tada plauki lyg tarp puku tas jausmas nepakartojamas... ledas nelabai patinka, nors kur kas geriau nei patizes ar gumuliuotas
vat pamenu praeita ziema Jasnoj pacioj Tatru virsunej buvo kaifas slidinet
Kol kas ledas - mano priešas NR.1 Kai pamatau ledą, instinktyviai pradedu tiesinti bordą ir stabdyti O tada jau čiuožiu ant rūros Kartais ir žemyn galva nuo kalno
Norėjau paklaust, kur patartumėt paslidinėti Slovakijoje su 8 metų vaiku (visai dar nemoknčiu), o ir pati tik antrą kartą ant slidžių stosiu.Pernai buvau Jasnoje-Zahradki, tai ten tik viena mėlyna trasa buvo, o ir ta, vingiuota, vietomis labai siaura.Vaikui , sakyčiau nelabai saugi.O ir pati dar čiainikas.Gal žinote kur daugiau mėlynų trasų.
Norėjau paklaust, kur patartumėt paslidinėti Slovakijoje su 8 metų vaiku (visai dar nemoknčiu), o ir pati tik antrą kartą ant slidžių stosiu.Pernai buvau Jasnoje-Zahradki, tai ten tik viena mėlyna trasa buvo, o ir ta, vingiuota, vietomis labai siaura.Vaikui , sakyčiau nelabai saugi.O ir pati dar čiainikas.Gal žinote kur daugiau mėlynų trasų.