Įkraunama...
Įkraunama...

Atsargiai! Mane apgavo II

QUOTE(skgreta @ 2007 11 15, 20:01)
As tai nesuprantu ko cia raso tie kurie yra skundziami ir save pavercia aukomis. As tikrai linkusi tiketi jaunaja,tie kurie nukentejo. Nematau jokio tikslo jiems meluoti ar sakyt netiesos. Nes pati nukentejau per savo vestuves ir rasiau cia skunda, kad kiti i tai atsizvelgtu ir daugiau nenukentetu, o ne del to kad atkersyciau kazkam. Tam ir yra sis skyrelis, kad busimos jaunosios pasiskaitytu ir rinkdamosis ziuretu atsargiau. O tie kurie apgavo geriau tik pasiskaitytu ir dayrtu is to isvadas, bandydami kazka pakeisti kad daugiau to nepasikartotu, nereikia vaidinti aukos. Juk jie dirba savo darba ir privalo rupintis kad jis butu gerai atliktas ir teikia paslaugas kurios siandien tikrai daug kainuoja, o jaunieji mokedami didelius pinigus ir tikisi geriausio rezultato, o nenori daryti is vestuviu sou, kaip rase viena forumiete. Vestuves yra didele svente ir kiekvienas ja organizuodamas ziuri i skirtingus dalykus. Gal kazkam ir tas pats kad blogai pasiuvo sukneles, ar kaip is vis atrodys tos pamerges, kaip sugros muzikantai, ar kokias gaus nuotraukas. O kitiems jauniesiems tai yra svarbu ir mokedami didelius pinigus tikisi gauti gera rezultata o ne bele ka.

Matyt esi is tos kategorijos jaunuju kurios nezino ko nori ,o tiesiog nori . Jos kartais nukencia vien del to kad bloga nuotaika, pvz. busimasis kavos i lova vedybu ryta neatnese, o tada tai jau laikykites visi paslaugu teikejai tiek siuvejai tiek muzikantai tiek fotografai ir kt.
Atsakyti
mes fotografavome šiose vestuvėse (buvo nuotraukos, ten mimai buvo atvykę sveikinti, tokie "porcelianiniais" veidais).
nesiimsiu teisti ar liūdyti, bet pasakysiu savo nuomonę: man labai gaila visų jaunųjų, kurie vestuvių organizavimu rūpinasi pačios. Šiuo atveju Helenė išvakarėse, o tiksliau ... net nežinau kokį žodį panaudot), žodžiu atsigulė ilsėtis 3 nakties, nes sprendė problemas dėl suknelių, dėl salės ir pan., o kėlėsi 6 ryto. ir kai iš ryto toliaukovoji su dar kažkokiomiss problemomis (tame tarpe ir dėl pamergių suknelių) tai tokia įtampa... o kai nori, kad viskas būtų puiku, nes norisi, kad ta diena būtų nuostabiausia.... nuoširdžiai pavydžiu tiems, kas gali leisti sau prabangą nesirūpinti savo vestuviu organizavimu, o tik susakyti norus, tą dieną atsikelti, pasipuošti ir tiesiog džiaugtis. bet, kaip rodo praktika, net dideli pinigai tokios laimės negarantuoja, nes tave gali elementariai apgauti pripūtę arabų...

kaip ten bebūtų, bet kai merginos jaunos ir gražios, kai gera nuotaika ir linksma, tai jokios bėdos dėl suknelių negali sugadinti įspūdžio. žmona sakosi pastebėjo kai kuriuos suknelių trūkumus, bet man tai buvo gražu (ir dabar dar kartais su malonumu nuotraukas paržiūriu ir prisimenu tą savaitgalį Šilutėje ir pirmąją savo gyvenime kelionę į ventės ragą). dar noriu pridurti, kad medžiaga ir siūlai buvo tikrai geri - nes tokius limbo šokius ir kitus išbandymus atlaikė, kad o-jo-joi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 16 lapkričio 2007 - 09:34
QUOTE(skgreta @ 2007 11 15, 20:31)
Na nezinau, pas mus Lietuvoj kaizkaip prekybininkai ir paslaugu tiekejai linke viska imti per daug asmeniskai. As tai nelabai suprantu koks tisklas apgautajam butu meluoti, jis tik pasako kas jam buvo negerai, o tas kuris apgavo is to galetu tik pasimokyti. Gal ir tas kuri skundzia, cia rasydamas meluoja ir bando save apginti, mes juk to tikrai nenustatysim kuris meluoja kuris ne smile.gif

Tai zinoma,kad nenustatysim kas yra kaip,nes juk ir laika kiekvienas savaip pasisako,gal kas pagrazina savo pasakojimus,kad vaizdingiau atrodytu (kaip jaunoji,kuri viska persudo,mano cia tik nuomone),siuveja dar kita laika nurodo,o fotografas trecia laika.Tai kada gi istikruju ji nuejo miegoti?Kas teisus?O kas viska tik pagrazina?Beje,fotografui tai visai nesunku uzjausti jaunaja,nes jis juk mate tik ja ir isklause tik josios puse,o siuvejos nemate ir negirdejo,tai ir tiki viskuom ka sako jaunoji...aj,zodziu makalose cia,net nezinau ko as cia taip arsiai isirasiau i sia tema,nors nei vieno nepazystu,bet ko tai intuicija mane tampo uz ragu,man jaunoji atrodo,kad perlenkia viska ir pagrazina savo pasakojima netikslumais,kad gresmiongiau atrodytu istorija,kuri is viso nera gresminga.Manau nereikia pasikliauti 100% visomis nukentejusiomis,nes buvo tikrai atveju,kurios nukentejo ir gan stipriai,bet yra ir tokiu atveju,kad del kazkokio jaunosios kaprizo,gali nukenteti ir visai geri,profesionalus zmones,kam juos smeizti ir is muses daryti drambli,ka siuo atveju man atrodo jaunoji ir padare.
Atsakyti
mieloji luiziana. nežinau, ar esate ištekėjusi ir kaip sklandžiai praėjo jūsų vestuvės. atsiprašau, jei mano "parodymai" dėl miegojimo nesutapo su siuvėjos ir jaunosios. iš tiesų tai ne taip svarbu ir greičiausiai aš neteisingai parašiau laiką, nes kai miegi (o miegojau tame name, kur ir jaunieji) nelabai gebi gerai nustatyti laiką.... bet ne apie laiką norėjau parašyti, o apie tai, kad jaunosioms visada yra stresas, nes jos pačios ir organizatorės, ir pagrindinės dalyvės ceremonijos, apie kuria paprastai kiekviena galvoja turbūt nuo to laiko, kai pradeda žaisti lėlėmis.
iš visų graudžių istorijų, o būtent taip jas reikia vertinti, o ne kaip kažkokį konkurencinį šmeižta, nes Helenė tikrai nėra siuvėja, reikia pasisemti racionalios patirties: viskam skirti pakankamai laiko, išsiaiškinti ir suderėti visas smulkmenas, pasirašyti sutartis ir pan. reikia susipažinti su antros pusės argumentais, kad kitą kartą nedaryti tikios klaidos. o visus šališkus ir tuščius komentarus siūlau paskaityti dėl smagumo, nes jie savyje neturi jokio pozityvaus krūvio. tai tiek.

p.s. jei kas norės plėtoti šią temą, tai pasakysiu, kad neesu šilutiškis, su Helene susipažinau vestuvių išvakarėse ir po vestuvių nemačiau, vestuves fotografavau nemokamai (tik atlygino kuro išlaidas), kadangi norėjau pabandyti save šiam amplua. kaip matot, jokio intereso neturiu ir parašiau tik todėl, kad prisiminiau savo emocijas, kaip man buvo gaila Helenės, kad savo vestuvių dieną jai tenka taip nervuotis. turiu labai kuklią patirtį, gal dėl to taip imu "į širdį"...
Atsakyti
QUOTE(rragan @ 2007 11 16, 01:40)
Matyt esi is tos kategorijos jaunuju kurios nezino ko nori ,o tiesiog nori . Jos kartais nukencia vien del to kad bloga nuotaika, pvz. busimasis kavos i lova vedybu ryta neatnese, o tada tai jau laikykites visi paslaugu teikejai tiek siuvejai tiek muzikantai tiek fotografai ir kt.

Na seip tai labai klysti. Nes as cia rasiau skunda apie muzikantus, ir tai kad as juos apskundziau man neturejo itakos pries tai buvusi nuotaika, nes iki tol viskas klostesi labai gerai, buvau labai geros nuotaikos ir labai laiminga.Nor pries tai nakti beveik nemiegojau, bet laimingesne nei ta diena dar niekada nebuvau.Ir priesingai as zinojau ko noriu jau nuo pat pradziu kai pradejau organizuoti vestuves. Visa kita buvo tai ko ir norejome ir ko tikejomes, isskyrus muzikantus. Ir tai kad as jais nusivyliau man neturejo itakos mano nuotaika. Bet kad jie ja sugadino tai buvo tikrai.
Ir as manau kad kiekvienai nuotakai taip yra.As nezinau gal kuri ir pagrazina sao pasakojima gal kazka pakeicia, bet nuo to juk niekas nepasikeis, kad tu be reikalo apsmeisi ta zmogu. Laiko atgal neatsuksi, tad nera tikslo meluoti, bent as taip manau.
O apskusti reiktu tam, kad kiti besirenkantys ta paslauga i tai ziuretu atsargiau. O tie kuria teikia paslaugas ziuretu i savo darba atsakingiau, ir per daug gerai apie save negalvotu. Nes kainos yra labai dideles siandien, o paslaugu kokybe nelabai gereja. Greiciausiai buna priesingai.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 11 16, 13:12)
mieloji luiziana. nežinau, ar esate ištekėjusi ir kaip sklandžiai praėjo jūsų vestuvės.

Taip esu istekejusi,ir taip pat is nepatenkintu jaunuju burio mirksiukas.gif bet ir todel,suprantu,kad jaunoji tuo metu sutrins,bet ka i miltus,pagauta tos nusivilimo bangos,o kai praeina tam tikras laikas,tada jau gali ir recenzija rasyti,jei tikrai is atminties neisdyla kai kuriu darbuotoju klaidos.Nepatenkinta vestuviu planuotojos darbu.Mano planuotoja buvo visiskas nesusipratimas,as nezinau ar ji asmeniniu turejo problemu,ar tiesiog nemoka ir neismano savo darbo,nes iki tol kol planavome buvo viskas grazu,bet kai atejo laikas ivykdyti,nieko nesugebejo,tik padaveja prie stalo pabuti doh.gif ,na nuo tokiu manau reik apsaugoti ir kitas informuoti,nes konkreciai neatliko savo pareigu kuom ji skaitosi (bet laime as pati turiu fantazijos ir vestuves nebuvo sugadintos,nes dar turejau pora staigmenu is kitos firmos,kuri savo darba atliko puikiai ir atstojo ta planuotoja,dar muzikantai pasitaike nerealus,taigi tas kas buvo neteigiama ir nuejo i antra plana,negavo ji pinigu uz savo darba ir tiek,o vestuves atsokom ir be jos),o siuveja juk savo darba atliko ir dar labai stengesi,reik ir ja suprasti,ne viena gi nuotaka turi.As taip pat siuvausi sukneles viename Anyksciu salone,tai gal todel ir suprantu siuveja,nes maciau,kaip ji vargsta tenkindama visu inoringuju norus,mes daug ko prisigalvojame,bet tam kam reik atlikti,tai nepagalvojam kiek bemiegiu naktu ir nervu atima,aisku toks jau ju darbas,bet gal todel ir ginu ta siuveja,kad jai ir taip sunku,o dar jei smeizia tai isvis atima nuotaika darbui.Juk esam zmones,o ne robotai,kas fiziskai nepakeliama ar pritruksta dienoje vienos valandos,tai jau ne nuo musu priklauso,dienos neprailginsi,kiek laikrodi besukinetum,vistiek ateis naktis.
Papildyta:
Beje,tema tai juk :Atsargiai,mane apgavo! O kas ja apgavo?sukneles tai juk buvo pasiutos ir dar kaip zinom nuotraukose atrode puikiai,atlaike visus sokius,tai iseina nieks nieko neapgavo,darbas padarytas ir dar koks tvirtas,kad sokius atlaike:)Sakytum ejo pas siuveja,o pataike pas batsiuve,tada tai jau butu apgavo:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luiziana: 16 lapkričio 2007 - 13:38
kol neperskaiciau siu istoriju galvojau,kad blogiausia man,bet ka jau cia ohmy.gif bet visgi paguoskit ir patarkit man.po savaites mano vestuves,suknele siuvo dizainere -siuveja, o vakar suzinau kad mano suknute nebus pasiuta ,nes ji SUSIRGO.ka mergaites siulote,po savaites vestuves blink.gif tai ka man daryti,ka patarsit? verysad.gif gal kas jau turejo tokia patirti?
Atsakyti
QUOTE(bolesiukas @ 2007 11 16, 20:29)
kol neperskaiciau siu istoriju galvojau,kad blogiausia man,bet ka jau cia ohmy.gif bet visgi paguoskit ir patarkit man.po savaites mano vestuves,suknele siuvo dizainere -siuveja, o vakar suzinau kad mano suknute nebus pasiuta ,nes ji SUSIRGO.ka mergaites siulote,po savaites vestuves blink.gif tai ka man daryti,ka patarsit? verysad.gif gal kas jau turejo tokia patirti?

griebk suknele tokioj stadijoj kurioj ji yra, staigiai nesk pas kita siuveja, kokia tik sugebesi rast, arba bek i salona koki vestuviniu drabuziu ir nuomokis blink.gif
nu bet siuvejos neatsakingumas... savaite iki vestuviu, o suknele nepasiuta???? blink.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausrytia: 16 lapkričio 2007 - 20:44
aciu mieloji uz patarimus,gavau puikia suknele salone ir daugybe uzuojautos clap.gif clap.gif clap.gif clap.gif .aisku streso buvo ,bet nuostoliu isvengem,suknytei nuolaida nemaza padare thumbup.gif cia del to ,kad likus savaitei uzsakinejau.
Atsakyti
na ir as pasipasakosiu.. esu dar tik planuojantui nuotaka, manes kaip ir nespejo apgaut, bet siaip nemaloniai pasijutau.

zodziu, ieskojom sodybos vestuvem, finansai spaudzia, tad zinoma ieskojom pigiau... nenorejom vaziuot ziuret kol nesuzinojom kainos.
veiksmas vyko rugsejo men.
paskambinau i pora sodybu varenos raj. , pirmas klausimas - kaina.
manes klausia, kiek zmoniu ir kada. sakau geguzes galas, zmoniu 40.
vienos sodybos seimininke pamaste... geguzes galas, 40.. 2000 uz nakvyne.
sakau ok. atvaziuojam ziuret.
atvaziavom, paziurejom, patiko. susitarem kad paskambinsiu kita savaite, pasakysim sprendima
dar pora sodybu apziurejom ir nusprendem rinktis ta sodyba.
paskambinu seimininkei, sakau issirinkom jus. tai uz kiek atiduosit - ji pamaste.. sako zinot... gal 2500. na kazkaip pries ziurejima buvo 2000, dabar jau 2500.. bet tiek to. vis tiek palyginus 'pigu'.

sakau - jus sutartis pasirasot? o ji pradejo aiskinti, kam tos sutartis, as gi neapgaunu, kaip susitarem taip sventa, atvesit avansa, ir bus sutarta.
as jau isaiskinau, kad visgi sutarties man reikia. ok. del avanso susitarem susiskambint kita sav (gal ji bus vilniuj, gal as pas ja nuvaziuosiu).

pasiruosiau sutartele, kur svarbiausias punktas man buvo kaina (nes 2500 tokioj sodybo is ties pigu).
Paskambinau seimininkei paklaust kada galiu atvaziuot sutarties pasirasyt.. o ji eme trint..na zinot, cia tie 2500, dabar pagalvojau, kad labai pigu, blah blah blah. nes ji kazkam uz birzeli uz 4000 prastume, tai ji dar nezino kainos, sako = paskambinkit spalio vidury, as pasakisiu, uz kiek isnuomosiu..

zinoma, as jai neskambinau.. is principo.
na nemaloniai nuteike... juk ne as pirsau kaina, o aiskiai jos kelis kartus klausiau - KIEK. ir net nesiderejau.. kiek sake, tiek emiau, ir kai pirma kart pakele, sutikau.

baisu tik tai, kas butu buve, kada buciau suzinojus apie 'pasikeitusia kaina', jei nebuciau taip spirtavus sutarties pasirasymo...

(cia Dales Bartkenes sodyba varenos raj)
Atsakyti
QUOTE(mg* @ 2007 11 17, 23:46)
na ir as pasipasakosiu.. esu dar tik planuojantui nuotaka, manes kaip ir nespejo apgaut, bet siaip nemaloniai pasijutau.

zodziu, ieskojom sodybos vestuvem, finansai spaudzia, tad zinoma ieskojom pigiau... nenorejom vaziuot ziuret kol nesuzinojom kainos.
veiksmas vyko rugsejo men.
paskambinau i pora sodybu varenos raj. , pirmas klausimas - kaina.
manes klausia, kiek zmoniu ir kada. sakau geguzes galas, zmoniu 40.
vienos sodybos seimininke pamaste... geguzes galas, 40.. 2000 uz nakvyne.
sakau ok. atvaziuojam ziuret.
atvaziavom, paziurejom, patiko. susitarem kad paskambinsiu kita savaite, pasakysim sprendima
dar pora sodybu apziurejom ir nusprendem rinktis ta sodyba.
paskambinu seimininkei, sakau issirinkom jus. tai uz kiek atiduosit - ji pamaste.. sako zinot... gal 2500. na kazkaip pries ziurejima buvo 2000, dabar jau 2500.. bet tiek to. vis tiek palyginus 'pigu'.

sakau - jus sutartis pasirasot? o ji pradejo aiskinti, kam tos sutartis, as gi neapgaunu, kaip susitarem taip sventa, atvesit avansa, ir bus sutarta.
as jau isaiskinau, kad visgi sutarties man reikia. ok. del avanso susitarem susiskambint kita sav (gal ji bus vilniuj, gal as pas ja nuvaziuosiu).

pasiruosiau sutartele, kur svarbiausias punktas man buvo kaina (nes 2500 tokioj sodybo is ties pigu).
Paskambinau seimininkei paklaust kada galiu atvaziuot sutarties pasirasyt.. o ji eme trint..na zinot, cia tie 2500, dabar pagalvojau, kad labai pigu, blah blah blah. nes ji kazkam uz birzeli uz 4000 prastume, tai ji dar nezino kainos, sako = paskambinkit spalio vidury, as pasakisiu, uz kiek isnuomosiu..

zinoma, as jai neskambinau.. is principo.
na nemaloniai nuteike... juk ne as pirsau kaina, o aiskiai jos kelis kartus klausiau - KIEK. ir net nesiderejau.. kiek sake, tiek emiau, ir kai pirma kart pakele, sutikau.

baisu tik tai, kas butu buve, kada buciau suzinojus apie 'pasikeitusia kaina', jei nebuciau taip spirtavus sutarties pasirasymo...

(cia Dales Bartkenes sodyba varenos raj)

Na kažkoks siaubas blink.gif Labai gerai, kad dėl sutarties užsispyrei, nors mano vestuvės bus dar negreit, bet kai užsuku čia pasiskaityti stebiuosi iš kur tokių žmonių atsiranda, kad gadinti nori pačią gražiausią šventę schmoll.gif Linkiu susirasti kitą sodybą ir dar gražesnę nei ši mirksiukas.gif
Atsakyti
as cia truputi poster_offtopic.gif blush2.gif
bet gal turit ir galit atsiusti sodybos sutarties pavyzdi ar sablona xrizokola@yahoo.com
Atsakyti