QUOTE(EXTRAA @ 2009 02 13, 13:25)
Na, kaip ir visos, nesitikejau rasyti tokioj temoj, bet deja deja Noriu kitas ispeti- venkite kaip maro restorano Saulys Klaipedos rajone, nes sugadins jum svente nepataisomai. Mes buvom labai patiklus ir optimistai, del to ir nukentejom. Visu pirma, vestuves vyko 2007 vasara, o uzsisakeme jau ziema. Net savo vestuviu data pakeitem metrikacijos skyriuje, taip norejome ten svesti. Taciau deje pasikeite savininkas ant vasaros. Mes jau neramus vaziavome sneketis su ta naujaja savininke. Pasirode be galo arogantiska ir labai jau savim pasitikinti. Uztikrino, kad perima visus isipareigojimus, avansa esa senieji savininkai irgi perdave, nu zodziu, sedom rinkt meniu. Tai mes beatodairiskai klausem, ka ji pataria ir su viskuo sutikom. Tik as norejau daugiau misrainiu, patiekalu, o ji pasake, cia bus per daug ant 40 zmoniu (keistoka, arne, juk pinigai tai jiems eitu) Na, pagal jos supratima uzsakem maisto, bet as dar issireikalavau antro "karsto"-keptu sparneliu, nors ji irgi sake, nereikia, kam jus cia. Na ir stai diena vestuviu buvo nuostabi, o vakare musu lauke didziausias kosmaras. Ta seimininke visiskai nesigaude situacijoje, personalo neturejo, keleta mergelikiu dar paauglisko amziaus is kazkokio ano Lietuvos galo atsivezusi, stalu aptarnauti nera kam, karstus kaip atnese, taip VALANDA nepasirode nei viena dusele, patiekalas tragiskas, sekline bulvyte ir vaikiskas kepsniukas ( o aiskino, moterys net nesuvalgys jo). Sveciai sukirto per 5 min ta "karaliska" patiekala ir sedi valanda, niekas leksciu nepakeicia. Tai as, jaunoji, nuejau nuo stalo, ciupau mobilu, skambinu grazuolei savininkei, ta atsauna-pas mus restoranas, duodam laiko valgyti valanda. Ne nu juokas pro asaras, bet tiek to. Pakeite po valandos tas lekstes, ir tik tada as nuziurejau stala musu vestuvini, o tu jerguteliau, vieni buteliai alkoholio , kuri atsivezem ir mineralinio buteliukai, maisto reikia ieskoti, gal netycia pavyks rasti. Galvojau mirsiu is gedos pries svecius. Padavejos, kai isvaziavo savininke, visai nebesirode, nors iki9 12 nakties turejo aptarnauti stala. Tai vel ciupau mobilu, isejau i lauka, paskambinau jai, sakau, vieni mineralinio buteliai tusti sviecia ant stalu, niekas nesiteikia pakeist, tai , sakau, gal mum patiem pasakykit, kur kas yra , pasiimsim. Oi, negali buti, tai matyt, pareke ant tu mergu, atbego 5 iskarto. Ir daugiau jau niekas po to nebesirode. Dar didesne tragedija buvo kira ryta. Dalis sveciu miegojo, dalis atvaziavo is namu persirenge, pasipuose antrai dienai, o man jau sirdis kulnuose, aisku, stalas isvis tuscias, gal dvi lekstes padetos su vakarykstem isedom, ir kaip pasityciojimas, paserviruota 40 zmoniu naujos dideles lekstes. Tada man jau isterija, laukiam saslyku, o visi valgyt ziauriai nori, as begu pas ja , sakau, sumokesiu kiek reikia, bet ko padarykit, papjaustykit, nu tik atnekit KO NORS!!! Ji saltu veidu atsako, nieko negalim padaryti, nieko neturim, nieko nespejam, nu nutrenkt vietoj as ja galejau. Taip ir prazliumbiau savo antra vestuviu diena, nu taip nesugebeti dirbti, nei ziniu, nei darbuotoju neturi, zalio supratimo zmogui truksta apie svenciu organizavima. Po dienos nuvaziavom tai ponickai apmoketi saskaitu, oi, durniai mes, galejom ir nebesirodyti, nes jau puse sumos buvom sumokeje- 3500 Lt. Draugai pakraupe buvo, nes ta pacia vasara buvo dar dvieju musu draugu vestuves, kur maisto kalnai gulejo ir aptarnavimas super, tai isviso tiek nesumokejo, o mes, kvailiai, dar vaziavom antra tiek sumoketi. Ir dar kaip pasityciojimas atsirado ranka braizytoj saskaitoj 5oo Lt, klausiam, kas cia per fintas (nes mes tiek avanso buvom senajam savininkui sumokeje), tai ji atsauna, cia amortizaciniai mokesciai (kas, galvoju????????), ir lygiai tiek, kiek avansas Ji paaiskino, na cia uz patalynes skalbima, atsiprasau, bet uz nakvynes jau sumoketa atskirai ir pagal kainininka. Nu jus man durnai pasakykit, kai sumokat viesbuti uz kambari, jum dar atskirai pateikia "amortizacija", kas, pasirodo, yra skalbimas jusu paklodziu. As jau be jegu buvau, norejau greiciau nebematyti to kvailo issisiepusio feiso. Ir pabaigai ji man atsove, mes nesupratome, ko jus norite, reikejo sakyti, noriu, kas stalai luztu nuo maisto. Ne nu cia jau buvo virsune, taip snekejo ta, kuri mane itikinejo, kad nieko netruks ir is mano uzsakymo isbrauke desimtadali maisto aiskindama, kad visko bus per daug. Oi, ir dar ten kalnai nesamoniu buvo, bet sakau, saugokites tos vietos, nes sugadins jum visa svente, kurios nebepakartosi
jetus kaip jus uzjauciu kad taip nepasiseke , labai gaila kad teko verkti per savo vestuves ir sitaip nervintis, tie nesusipratimai tap ilgai islieka galvoje ir vis nuliudina juos prisiminus.
Man paciai teko labai nervintis i verkti per savo vestuves, del to tikrai jus suprantu kaip jum ta diena buvo sunku