na nezinau...as tikrai nesijauciu "sukciautoja" kad noriu sau geros sventes. tos vietos atsisakiau po poros savaiciu nuo uzstato issiuntimo kai suzinojau visas, man netinkamas, salygas! Taip pat perskaiciau straipsni apie tai kad jie buvo uzdaryti del higienos problemu, kodel turiu rizikuoti. sake, kad yra pakankamai vietos saleje 60 zmoniu, bet sokti ir groti muzikantams reikia kitoje saleje
nakvoti gali 30 smoniu, o pas mane jau bus apie 50! mano visos pamerges ir svocia nori atnesti po torta, bet ten to daryti negalima!
o tuo labiau kai LT toks vestuviu bumas ir tokia paslaugu paklausa tikrai abejoju, kad per puse metu neatsiras kas ta diena rezervuos! nebent su tokia "reklama" niekas nebenori ten svesti!
taip pat neseniai kalbejau su zmogum asmeniskai susidurusiu su ta vieta ir paciu savininku!! Tai aciu Dievui, kad as ju laiku atsisakiau! as buciau sutikusi ir su daliniu uzstato grazinimu! ir jiems dali lieka ir vieta kitiems laisva, vel 1000 paimtu, bet jie net nekalba!!
mamytele o kaip tu manai, jei jiems kasnors pasiulytu geresnes salygas manai jie manes neatsisakytu? ir sakytu juk sutarties nepasirasem
QUOTE(Karincikas @ 2008 04 22, 14:59)
Nu nenoriu nuliudinti, bet jie turi pilna teise negrazint.
Blefas, vat taip mus ir apgauna is musu neisprusimo...
QUOTE(svete @ 2008 04 22, 16:58)
Uzstatas pagal taisykles turetu buti negrazinamas, jei uzsakymas atsaukiamas per velai ir nebeimanoma priimti kitu uzsakymu tai datai.
Teisinai.
QUOTE(reduxe @ 2008 04 22, 17:36)
va butent!!! as kalbejau su advokatu, jis sake, kad pirma jokia sutartis nepasirasyta, antra-manes netenkina salygos kurios buvo isdestytos jau issiuntus uzstata, o trecia-mes ju atsisakem likus beveik pusmeciui iki vestuviu, daugiau nei pakankamai laiko, kad susirasti kitus!!
Labai teisingai.
QUOTE(ew_a @ 2008 04 22, 17:57)
Siaip uzstatas nebuna grazinamas,dar dziaukis, kad sutarties negavai nes tektu visa suma susimoketi, dazniausiai toks punktelis buna itrauktas i sutarti. Cia tas pats kaip masina pirkti
NESAMONE....vat taip ir apgaudineja
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 04 22, 21:29)
O man tai atvirai kazkokia nesamone juk uzstatas ir yra priimamas,kaip garantas,kad bus uzsakymas,jei atsitrauki tai tavo bedos ..juk net likus ir pusmeciui iki tos datos,gal daugiau pasiulymu nebus tai dienai,o tuo tarpu,kai jau buvo susitarta,gal daug kas domejosi ir taip patiri bent jau teoriskai nuostoliu ateiciai.
Ir kiek kainuoja nervu,advokatas,del 1000lt,kuriuos palieki per neapdairuma,visko iki galo neissiaiskines ar...persigalvojes
Ir kiek kainuoja nervu,advokatas,del 1000lt,kuriuos palieki per neapdairuma,visko iki galo neissiaiskines ar...persigalvojes
A ebusit kokios sodybos seimininke?
QUOTE(mamytele @ 2008 04 22, 23:27)
nepyk, bet mano zodziai svelniai nenuskambes- tai ne jie sukciai o tu sukta ju akyse.
neismanymo virsune...
QUOTE(reduxe @ 2008 04 23, 10:24)
na nezinau...as tikrai nesijauciu "sukciautoja"
mamytele o kaip tu manai, jei jiems kasnors pasiulytu geresnes salygas manai jie manes neatsisakytu? ir sakytu juk sutarties nepasirasem
Viskai labai teisingai ir nesijausk kalta, o juos tik i teisma kad sumoketu uzstata ir advokato islaidas.
kas per nesamone vat taip ir apgadinejami musu zmones per ta neisprusima.
As dirbu viesbuciu versle jau 8 metai ir dar nera buve tokiu nesamoniu kad uzstatas nera grazinamas.
Mes imam uzstata is visu klijentu arba garantija yra uzsaldoma tam tikra suma
is koretels kliento. Klientas turi TEISE ATSAUKTI savo uzsakyma 36val iki atvykimo
grupe TURI TEISE atsaukti uzsakyma 14dienu iki atvykimo be jokiu mokesciu.
Jeigu kazkas atsaukia uzsakyma net menesi iki atvykimo UZSTATAS TURI BUTI GRAZINAMAS ir cia nera jokiu diskusiju jeigu jis nera grazinamas tave VISI turi teise
paduoti i teisma ir laimes be jokiu diskusiju. Nes tas dalikas yra apibreztas teisiskai.
Ir nereikia prisigalvoti is savo ziniu ir patirties. Tas kas uzstato negrazina gali but vadinamas sukciu pelnytai.
Va taip ir mum buvo su viena sodyba, rado geresnius klientus ir likom ant ledo. Užstato dar nebuvom sumokėję, bet datą rezervavę buvom. Ir gerai, radom pigiau ir 100 kartų geriau. Ir manau normaliai dirbantys ten, mokant avansą pasakė, kad iki Naujų metų jei persigalvosim - užstatą grąžins, nes dar būtų ne per vėlu rast kitus klientus
QUOTE(alexejka @ 2008 04 23, 11:11)
Viskai labai teisingai ir nesijausk kalta, o juos tik i teisma kad sumoketu uzstata ir advokato islaidas.
As dirbu viesbuciu versle jau 8 metai ir dar nera buve tokiu nesamoniu kad uzstatas nera grazinamas.
is koretels kliento. Klientas turi TEISE ATSAUKTI savo uzsakyma 36val iki atvykimo
Jeigu kazkas atsaukia uzsakyma net menesi iki atvykimo UZSTATAS TURI BUTI GRAZINAMAS ir cia nera jokiu diskusiju jeigu jis nera grazinamas tave VISI turi teise
paduoti i teisma ir laimes be jokiu diskusiju. Nes tas dalikas yra apibreztas teisiskai.
Ir nereikia prisigalvoti is savo ziniu ir patirties. Tas kas uzstato negrazina gali but vadinamas sukciu pelnytai.
o kas yra uzstatas? siaip pinigu suma duodu, persigalvoju atsiemu? na uzsirezervuoju 5 sodybas ir galvoju...... lieka 14 dienu ar 36 val is keturiu atsiemu uzstata....... svenciu vienoje...... paaiskinkite man kas yra uzstatas ir kokiu tikslu jis yra duodamas? kazkaip ligi siol galvojau kad tai yra uzsakymo patvirtinimas paslaugos davejas isipareigoja man suteikti paslaugas priimdamas pinigus as isipareigoju ta paslauga naudotis butent ten... jeigu as sutarties salygu nevykdau, tai yra ta paslauga nesinaudoju mano pinigeliai nuplaukia.... taigi jeigu paslaugos teikejas nevykdo savo salygu atiduoda dvigubai......
skaitant cia man jau atrodo akd uzstatas siaip daviau, pagalvojau atsiemiau...... nes turiu visas teises, daviau kitur.... paskaiciau kad ir ten nebepatinka, vel atsiemiau.... ir lakstau 1000 pasiemus iki vestuviu
beje viesbuciuose daznai jeigu uzsakyma atsauki pries 3 paras uzstatas grazinamas ..... jeigu tokios viesbucio vidaus taisykles tai zinoma prisiteisi ta uzstata jeigu jau noretu negrazinti, bet abejoju ar tos pacios taisykles galioja nuomu salonuose, restoranuose, uzsakant muzikantus ar renginiu vedejus . beje kur teisiskai apibrezti yra terminai?
dar karta kartoju! JOKIOS SUTARTIES AS NET AKYSE NEMACIAU!!!
idomu kas noretu pries vestuves, kai ir taip nemazai darbu, dar pas advokatus lakstyti prisisakius po 5 sodybas, kaip tu sakai visai nejauciu jokio malonomu, tik man 1000Lt nesimeto!!
As labai dziaugiausiu kai rezervavau ta vieta! paziurek foto! tikrai grazu, jau net isivaizdavau foto dvaro fone, bet kai jie pradejo duktuoti salyga, kai suzinojau daugiau detaliu tai net kojos ten kelt nebenorejau!
As manau, kas uzstatas yra garantas, kad jie rezervuoja tau ta diena ir suteikia tau visas salygas kurios buvo aptartos! jie turi tau grazinti uzstata jei sutartis nepasirasyta, jei dar yra daug laiko(man rodos puse metu yra LABAI DAUG LAIKO) ir jei salygos pradeda keistis tavo nenaudai po uzstato issiuntimo!!!!!
Ydomu kaip jus kalbetumet kai padave pinigus jums pradetu sakyti, kad tortu savo negalima, alkoholio savo visai negalima, fejerverku(kurie jau uzsakyti) negalima, puosti sales negalima, vietu skaicius nepakankams, muzikantai gros kitoje saleje nei vyks balius, uz sugadintus daiktus mokesit kaip uz naujus, muzika turi buti neper garsi, nes uz sienos restoranas....ir aisku tau tai isdesto gave pinigus
labai idomu ar tave vieta jau neuzsakyta!!!!
idomu kas noretu pries vestuves, kai ir taip nemazai darbu, dar pas advokatus lakstyti prisisakius po 5 sodybas, kaip tu sakai visai nejauciu jokio malonomu, tik man 1000Lt nesimeto!!
As labai dziaugiausiu kai rezervavau ta vieta! paziurek foto! tikrai grazu, jau net isivaizdavau foto dvaro fone, bet kai jie pradejo duktuoti salyga, kai suzinojau daugiau detaliu tai net kojos ten kelt nebenorejau!
As manau, kas uzstatas yra garantas, kad jie rezervuoja tau ta diena ir suteikia tau visas salygas kurios buvo aptartos! jie turi tau grazinti uzstata jei sutartis nepasirasyta, jei dar yra daug laiko(man rodos puse metu yra LABAI DAUG LAIKO) ir jei salygos pradeda keistis tavo nenaudai po uzstato issiuntimo!!!!!
Ydomu kaip jus kalbetumet kai padave pinigus jums pradetu sakyti, kad tortu savo negalima, alkoholio savo visai negalima, fejerverku(kurie jau uzsakyti) negalima, puosti sales negalima, vietu skaicius nepakankams, muzikantai gros kitoje saleje nei vyks balius, uz sugadintus daiktus mokesit kaip uz naujus, muzika turi buti neper garsi, nes uz sienos restoranas....ir aisku tau tai isdesto gave pinigus
QUOTE(reduxe @ 2008 04 23, 11:24)
reduk, nenoriu taves taip vadinti ir tokia nelaikau . tiesiog pabandziau pamastyti is situ zmoniu kurie nuomoja puses. kaip jie galetu mastyti ir kaip jiems galetu atrodyti visa si susidariusi situacija. o del ju garantuoti negaliu ar jie tavo uzsakymo neatsisakytu del kitu pasiulymu. galiu garantuoti uz save, kad as neatsisakyciau. gal dar per daug manyje islikes tikrasis senasis lietuviskas saziningumas ir zodzio laikymasis. o ant taves tikrai nieko pikto nenoriu pasakti tik pamasciau kitu kampu nei dauguma masto
QUOTE(reduxe @ 2008 04 23, 14:48)
dar karta kartoju! JOKIOS SUTARTIES AS NET AKYSE NEMACIAU!!!
ta prasme uzsakei sodyba nezinodama nei kiek ten vietu, nei apie alkoholi nei apie saldumynus neaptarus, siaip foto grazios ir tu tame fone graizia atrodytum ...... ir ta prasme jeigu sutartis neasirasyta ir uzstatas sumoketas jie irgi gali imti kita uzsakyma ir grazinti jums pinigus, sutartis tai dar nepasirasyti, pinigai jau paimti..... o pakankamas laikas puse metu tau atrodo, o kas jeigu jiems taip neatrodo? ...... na suprantu kad 1000 nesimetu ir kad savijauta baisi.... bet mana trodo kad jau cia ne jie tave apgavo, o pati apsigavai
QUOTE(alexejka @ 2008 04 23, 13:11)
cia tik tavo viesbucio taisykles. taigi kas yra pas tave viesbutyje tas nebutinai turi buti visame pasaulyje. Daug kur nustatomos visai kitokios salygos su visai kitokiais terminais. Tad gal pagalvokim kad kartais gal ir pacios kaltos bunam kad kazkur mokam kazkokius pinigelius nieko normaliai iki galo nesutarusios ir paskui skundziames kad pacios neapsiziurejom..
Papildyta:
QUOTE(Saga @ 2008 04 23, 17:06)
bet man atrodo kad jau cia ne jie tave apgavo, o pati apsigavai
va va.. butent o dabar ieskai kaltu. dalinai ir tu kalta. siaip jei savu advokatu neturi tai pagalvok ar verta moketi advokatam, kelti bylas (o jos uzsitesia ir kainuoja nemazai ne tik nervu bet ir pinigu) o dar galiausiai kad nebutu taip jog liksi ant ledo del tu bylu ir patirsi daugiau nuostoliu..
QUOTE(reduxe @ 2008 04 22, 12:41)
mes gana seniai (iki vestuviu likus beveik pumeciui) uzsisakem SATIJU DVARA, Kauno.raj.Lapes! Bet poto prisiklausem daug blogu nuomoniu, apie savininka sukciu ir plesika, apie sanapidemines problemas, taip pat mums sukvietus visus sveciu ten pasirode per mazai vietos ir siek tiek per brangu, nes savo alkoholio negalima, savo saldumynu negalima... Dar salia veikia restoranas, kurio per vestuves neuzdaro, nebent reikia namzai damoketi Zodziu dar tos vietos buvau realiai nemaciu, o jau sapnavau kosmarus ir net negalejau pagalvoti, kad ten reiks svesti vestuves
Sutarties nepasirasinejau, nes gyvenu uzsienyje,buvo tik zodinis susitarimas ir pervedziau avansa 1000Lt. Paskambinau vadybininkei ir paprasiau uzstata grazinti,
ji pasispyriojo, bet zadejo grazinti,Nesulaukiau! po men. nusiunciau laiska su perspejimu apie advokata,Negrazino!! issiunciau Advokato laiska savininkui ir vel laukiu jau men.
Man 1000 nesimeto ir kariausiu iki galo
Atsargiai susidedant su sukciais!!!
Sutarties nepasirasinejau, nes gyvenu uzsienyje,buvo tik zodinis susitarimas ir pervedziau avansa 1000Lt. Paskambinau vadybininkei ir paprasiau uzstata grazinti,
ji pasispyriojo, bet zadejo grazinti,Nesulaukiau! po men. nusiunciau laiska su perspejimu apie advokata,Negrazino!! issiunciau Advokato laiska savininkui ir vel laukiu jau men.
Man 1000 nesimeto ir kariausiu iki galo
Atsargiai susidedant su sukciais!!!
MES IRGI NOREJOM TEN SVESTI VESTUVES, BET MAN UZTEKO NUVAZIAVUS PAMATYTI VADYBININKES NEPROFESIONALUMA,BUKUMA,NEISMANYMA APIE POKYLIO ORGANIZAVIMA,NESUGEBEJIMA ISKLAUSYTI,KO MES PAGEIDAUJAME...TAI,PAGALVOJAU,JEIGU JAI KIEKVIENAM ZINGSNYJE REIKES PIRSTU RODYTI, KA PADARYTI, O PAS PACIA KAZKOKIOS KAIMIETISKOS IDEJOS IR KAZKOKIU GYVENIME MATYTU VESTUVIU SABLONAS GALVOJ, TAI KAM MAN SUSIMOKEJUS PINIGUS DAR JOS AUKLEJIMU IR MOKYMU UZSIIMTI YRA IR GERESNIU VIETU SVENTIMUI.PATIKEKIT
QUOTE(Saga @ 2008 04 23, 14:06)
ta prasme uzsakei sodyba nezinodama nei kiek ten vietu, nei apie alkoholi nei apie saldumynus neaptarus, siaip foto grazios ir tu tame fone graizia atrodytum ...... ir ta prasme jeigu sutartis neasirasyta ir uzstatas sumoketas jie irgi gali imti kita uzsakyma ir grazinti jums pinigus, sutartis tai dar nepasirasyti, pinigai jau paimti..... o pakankamas laikas puse metu tau atrodo, o kas jeigu jiems taip neatrodo? ...... na suprantu kad 1000 nesimetu ir kad savijauta baisi.... bet mana trodo kad jau cia ne jie tave apgavo, o pati apsigavai
matosi, kad tu nebandeu dabar ieskotis vietos vestuvems!! jau pries 7menesiusiki vestuviu viskas buvo uzimta, todel ir griebiau kai pasake, kad laisva! o zmones jie sake, kad sutalpins kur miegoti, galvojau lovu bus daugiau, bet ne...jie paguldis ant zemes, o ims kaip uz kambari jei tu pati susidurtum su tai zmonemis tai tikrai negalvotum, kad as cia kazkokia aferiste
Kiek teko apie juos girdeti, jie turbut nelabai ir nusimine: ir tukstantukas kiseneje ir vieta laisva! PATI PAGALVOK kam as ieskociau kitos vietos jei sitoj man viskas butu gerai. mes ir taip bandem taikytis, MB guode mane, kad nera taip blogai, bet viskas turi ribas!
juk as neprasau apmoketi man moraline zala, as tik noriu SAVO pinigu, ir dar karta pabreziu, buciau sutikusi ir su dalim uzstato!!!!!!!!!!
Papildyta:
QUOTE(mamytele @ 2008 04 23, 13:59)
reduk, nenoriu taves taip vadinti ir tokia nelaikau . tiesiog pabandziau pamastyti is situ zmoniu kurie nuomoja puses. kaip jie galetu mastyti ir kaip jiems galetu atrodyti visa si susidariusi situacija. o del ju garantuoti negaliu ar jie tavo uzsakymo neatsisakytu del kitu pasiulymu. galiu garantuoti uz save, kad as neatsisakyciau. gal dar per daug manyje islikes tikrasis senasis lietuviskas saziningumas ir zodzio laikymasis. o ant taves tikrai nieko pikto nenoriu pasakti tik pamasciau kitu kampu nei dauguma masto
nepykstu, tik nesmagu kai cia visi mane uzsipuole kaip tautos preisa, aferiste, sukciautoja ir dar biesas zino ka!!
tik as apie tuos "zmone" tiek prisiklausiau, kad gailescio jokio neturiu! esu 100% isitikinusi, kad visos kurios manes cia taip arsiai nepalaiko, susidurusios su tais savininkais nors 5min. savo nuomone pakeistumet! pritariu, kad turi buti taisykles kuriu reikia laikytis, bet turi buti suteiktos teises ir klientui, nors siokios tokios, kad bent per savo vestuves galetum atsipalaiduoti!!
QUOTE(mamytele @ 2008 04 23, 16:12)
cia tik tavo viesbucio taisykles. taigi kas yra pas tave viesbutyje tas nebutinai turi buti visame pasaulyje. Daug kur nustatomos visai kitokios salygos su visai kitokiais terminais. Tad gal pagalvokim kad kartais gal ir pacios kaltos bunam kad kazkur mokam kazkokius pinigelius nieko normaliai iki galo nesutarusios ir paskui skundziames kad pacios neapsiziurejom..
Papildyta:
va va.. butent o dabar ieskai kaltu. dalinai ir tu kalta. siaip jei savu advokatu neturi tai pagalvok ar verta moketi advokatam, kelti bylas (o jos uzsitesia ir kainuoja nemazai ne tik nervu bet ir pinigu) o dar galiausiai kad nebutu taip jog liksi ant ledo del tu bylu ir patirsi daugiau nuostoliu..
Papildyta:
ex...dvigubas neisprusimas, persiprasant, as dirbu profesionaliai remiuosi faktais
o tokiais pasakimais kad,"tik tavo viesbutyje tokios taisykles" prasome pagristi
visuose civilizuotose valstybese yra taip, ir kadangi as dirbu su uzsienio klientais
as dirbu taip kaip reikia, nes bet koks neteisingas zingsnis kainuoja afigenais teismais
ir reikalaujama yra ne tik 1000lt o daug didesnes sumas apie kurias net baisu pagalvoti.
skundo autorei dar karta sakau, ji elgiasi teisingai ir skundas yra pagristas, ir jei ji
paduos i teisma tuos seimininkus ji teisma laimes ir jai tai apsimokes, kodel?
todel kad jie privales jai razinti 1000lt ir dar sumokes uz advokato islaidas.
diskusija is mano puses baigta. Dar gali prasyti kokiu poros tukstanciu moralines zalos.
sekmes skundo autorei, tikiuosi tai neaptemdys jusu vestuviu:)