Įkraunama...
Įkraunama...

Kanalų valymas

na esme tame kas gyvenime neesu buvusi niekam elergiska,ir sutapimas tas kad lupa atleido iskarto po vaistu isemimo,esu labai issigandus bijau net kazka i burna paimti,o juk laukiuosi vaikiuko... unsure.gif aciu kad aiskinate lb padedate man unsure.gif esu ciaa forume skaicius kad vienai panelei irgi buvo istinus lupa kitas postas sake kad reikia eiti pas stomatologa ir galbut uzteks tik issimti vaistus o gal reiks ipjovimo,maN UZTEKO ISIMTI VAISTUS TAIGI NZN KAIP TEN ISTIESU unsure.gif
Atsakyti
Jei paburksta audiniai šalia danties, tuomet galima susieti su dantimi. Jei, pavyzdžiui, Jums būtų gydę viršutinį priekinį dantį ir sutintų viršutinė lūpa, tai visi galvotų: "aa, dantis paūmėjo". O dabar gydytas dantis apačioje, tad viršutinė lūpa sutino ne dėl infekcijos paūmėjimo ties gydyto danties šaknies viršūnėmis. Alergija taip, gali būti. TIk neaišku kam. Yra pacientų, kurie alergiški į laikinos plombos sudėtį įeinančioms medžiagoms. Ypač eugenolui (gvazdikėlių kvapo medžiaga). O gal ne alergija. Jei viskas praėjo, tai gerai. smile.gif
Variantų gali būti daug, bet mes galim tik spėliot susėdę prie klaviatūros. unsure.gif
Įpjovimas reikalingas kai susikaupia pūliai. Tik nesigąsdinkit be reikalo. doh.gif
Atsakyti
Sveikos, susidūriau su tokia situacija, kad man reikia valyti dantų kanalus, bet vizitas pas gydytoją maždaug po mėnesio unsure.gif Skausmo kaip ir nejaučiu, gėriau prieš tai nimesil, o dabar tik dantenos patinusios. Neužilginčiau situacijos laukdama mėnesį ar bent jau kokią savaitę, jei atrasčiau kur nors kas greičiau pradėtų gydymą?
Atsakyti
QUOTE(mandy* @ 2010 04 10, 09:18)
Sveikos, susidūriau su tokia situacija, kad man reikia valyti dantų kanalus, bet vizitas pas gydytoją maždaug po mėnesio  unsure.gif Skausmo kaip ir nejaučiu, gėriau prieš tai nimesil, o dabar tik dantenos patinusios. Neužilginčiau situacijos laukdama mėnesį ar bent jau kokią savaitę, jei atrasčiau kur nors kas greičiau pradėtų gydymą?


O kur čia tokios eilės? Ten kur aš lankausi, eilių beveik nėra, ten kad kokią savaitę reikia palaukti. g.gif
Atsakyti
laba diena, as irgi noreciau paklausti. oas mane buvo dantyje skylute nuejau pas odontologa, man ji pragreze ir pasake , kad kur buvo uzpildyti kanalai jau dabar nieko nebelike todel juos reiks isvalyti. padare nuotrauka ir rado ant vienos saknies pulinuka. gyde , vedino vaistus keite, gal menesi koki vaiksciojau kas savaite. paskutini karta pasake, kad kita kata jau plombuos kanalus. atejus uzplombavo kanalus padare nuotrauka lyg ir viskas gerai, sake kita savaite jei viskas gerai uzplombuos ir danti sake gali paskaudet. bet rytdiena dantis yra iskeltas ir jautrus sukasti negaliu ir skauda. isgeriu nuo skausmo aprimsta, po kiek laiko vel skauda. taip jau kankinuosi trevia para. ar cia normalu taip kad skauda? o kodel man skauda? as maniau kadisgydyto danties neturetu skaudeti? o kas bus kai man uzplombuos? is anksto dekoju uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(vaidalius @ 2010 04 17, 15:59)
laba diena, as irgi noreciau paklausti. oas mane buvo dantyje skylute nuejau pas odontologa, man ji pragreze ir pasake , kad kur buvo uzpildyti kanalai jau dabar nieko nebelike todel juos reiks isvalyti. padare nuotrauka ir rado ant vienos saknies pulinuka. gyde , vedino vaistus keite, gal menesi koki vaiksciojau kas savaite. paskutini karta pasake, kad kita kata jau plombuos kanalus. atejus uzplombavo kanalus padare nuotrauka lyg ir viskas gerai, sake kita savaite jei viskas gerai uzplombuos ir danti sake gali paskaudet. bet rytdiena dantis yra iskeltas ir jautrus sukasti negaliu ir skauda. isgeriu nuo skausmo aprimsta, po kiek laiko vel skauda. taip jau kankinuosi trevia para. ar cia normalu taip kad skauda? o kodel man skauda? as maniau kadisgydyto danties neturetu skaudeti? o kas bus kai man uzplombuos?  is anksto dekoju uz atsakyma


Man irgi taip būna, bet po to praeina. Kažkada rodos savaitę skaudėjo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2010 04 17, 16:46)
Man irgi taip būna, bet po to praeina. Kažkada rodos savaitę skaudėjo. g.gif

dekui, siandien jau berods geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas mirksiukas.gif .
Kalpana norėjau paklausti ,matau,kad esate specialistas doctor.gif Jus man keleta kartu atsakėt apie dantų skausmą, ačiū. 4u.gif Tą dantį kuris beprotiškai skaudėjo pradėjau tvarkyti,praeita savaite odontologas visą valandą tvarkė kanalus,bet vienas kanalas dar skaudėjo kai pradėjo gyliau adata kišti,brrr iki šiol silpnumas užeina koks skausmas nemalonus. Uždėjo vėl vaistus ir rytoj keliausi vėl pas jį. Pasakykit prašau tokiai kaip aš neišmanėlei blush2.gif kaip suprantu nervai jau numarinti,bet perskaičiau,kad nervus reikia ištraukti blink.gif Vadinasi man dar teks ištverti kai nervus trauks blink.gif
Kitas klausimas,jeigu man neskaudės visiškai, ar jau plombuos kanalus?
O kada tada patį dantį plombuos,kai kanalus sutvarkys? g.gif

Apačiuoje dar vieno dantuko lauks tvarkymas,bet nežinau kaip viskas vyks.Nors dantis nervu kaip ir neturi,bet keletą dienų skauda,ir skausmas pakankamai stiprus ypač jeigu oras patenka,arba maisto likučiai.
Dar paskutinis klausimas. ax.gif Nuo ko priklauso dantu baltumas g.gif Mano dantis su metais tamsėja,nerukau, bet atrodo labai negražios spalvos. Oj nežinau,man atrodo teks man 10 metų dar tvarkyti savo burną. Nežinau kodėl,bet po pirmo gimdymo nei skaudėjo nei ką,o po antro vaikelio greitai be dantų liksiu.
Na ir prirašiau,atsiprašau,bet tikrai pergyvenu dėl savo dantų unsure.gif
Atsakyti
Jeigu danties "nervas" kanale jau nebegyvas, neskaudės kai jį šalins.

QUOTE
Apačiuoje dar vieno dantuko lauks tvarkymas,bet nežinau kaip viskas vyks.Nors dantis nervu kaip ir neturi,bet keletą dienų skauda,ir skausmas pakankamai stiprus ypač jeigu oras patenka,arba maisto likučiai.

Gal vis dėl to tas dantis dar gyvas ir, kai į skylutę patenka maisto, jis jaučia. Arba reaguoja kitas gretimas dantis.

QUOTE
Dar paskutinis klausimas. ax.gif Nuo ko priklauso dantu baltumas g.gif Mano dantis su metais tamsėja,nerukau, bet atrodo labai negražios spalvos.

Vienas kažkuris dantis šiaip ėmė ir patamsėjo ar visi dantys tamsėja?
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 04 26, 23:25)
Vienas kažkuris dantis šiaip ėmė ir patamsėjo ar visi dantys tamsėja?

Visi unsure.gif unsure.gif unsure.gif Jie tokios sakyčiau gelsvos spalvos g.gif
Na va,jau sutvarkiau savo viršutinį dantuką,vargo žinoma būvo nemažai,tačiau esu pasiryžusi tvarkyti visus dantukus, yra du kurie labai man nepatinka,o jeigu skaičiuoti su kariesu....geriau nesakysiu blush2.gif Kitą savaitę pradėsim tą dantį žiūrėti apie kuri jums Kalpan rašiau,tikriausiai irgi vargsiu kol jį sutvarkysiu,bet kaip bus gera,kai neturėsiu nei vienos skylutės burnoje thumbup.gif
Atsakyti
Na nematant sunku nustatyti. Gali būti pigmentas dantų paviršiuje, gali būti dėl emalio demineralizacijos ir remineralizacijos procesų, gali įtakoti ir vartojami vaistai. Pavyzdžiui, nuo ilgo geležies preparatų didesnėmis dozėmis vartojimo gali šiek tiek papilkėti dantys.
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 04 28, 00:02)
Na nematant sunku nustatyti. Gali būti pigmentas dantų paviršiuje, gali būti dėl emalio demineralizacijos ir remineralizacijos procesų, gali įtakoti ir vartojami vaistai. Pavyzdžiui, nuo ilgo geležies preparatų didesnėmis dozėmis vartojimo gali šiek tiek papilkėti dantys.

Labukas mirksiukas.gif Geležį dabar nevartoju,bet va antro nėštumo metų teko gerti geležį ir ne tabletem o skysto. g.gif Paskui su skydliauke turėjau problemų irgi po 8 tbl. per diena geriau Metizolio. Ir šiaip nemažai vaistų geriau ir geriu,gal tikrai vaistai kalti? g.gif Bet mano tėvų dantis irgi ne patys geriausi,manau dar ir paveldimumas nelabai geras.
Atsakyti