Įkraunama...
Įkraunama...

Kanalų valymas

QUOTE(Justislovas @ 2011 04 07, 17:52)
Na, jei truksta 2 mm, tai kanalas nera iki galo isvalytas, tuose 2mm dar guli nervas ir kraujagysles, turbut del to ir skauda. Apie "bumbula" prie saknies virsunes nieko negaliu pasakyt, nezinau kas tai smile.gif) Jei tas bumbulas matomas kaip tamsus seselis prie saknies virsunes, tai ten ir yra uzdegimo zidinys. Na, bet cia tik spejimas, nematau nuotraukos.
Del nuskausminamuju irgi patart negaliu:)


Jau siandien matyt man ta nerva istrauke..jau taip suskaudo..eina sau tie dantys doh.gif arba as skausmo bijau.
Tamsus seselis po tuo dantimi buvo matomas nuotraukoje, bet man gydytoja paiskino, kad uzdegimas. bet pati saknis, vietoj to, kad ji butu smaila, ji yra uzapvalejusi. ta turejau omenyje verysad.gif nu paklausiu gydytojos nuo ko taip gali but.
As tai optimiste kaip reta smile.gif galvojau viens du ir baigtas kriukis su tuo dantimi. dar laukia du vizitai. ka kita karta darys - nezinau, gal vaistus pakeis, o paskiau paliks savaite ramybej ir speju plombuos jau kanalus ir danti. O sekanti karta jau manau apziuresim kita mano "perliuka" - laukia ir jo tas pats malonumas smile.gif
Aisku, mano gydytoja galetu tik daugiau pasakot ka daro, man taip idomu, bet negaliu kalbet isiziojusi, tai neklausiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai gal saknies virsunes rezorbcija, kaip sioje foto?
http://img.tfd.com/m.../500208-fx8.jpg
Atsakyti
QUOTE(Justislovas @ 2011 04 08, 07:55)
Tai gal saknies virsunes rezorbcija, kaip sioje foto?
http://img.tfd.com/m.../500208-fx8.jpg



Nea, ne taip. neturiu kaip ikelt foto, parodyciau.
Dar klausimas.. o kodel man po stomatologo atsirado ant lupos vidines puses toks poodinis spuogelis, ant dantenos ir ??? aisku pradzioj pagalojau, gal mane kuom uzkrete, bet paskiau dar atejo kita mintis, gal su pirstinem nutryne verysad.gif
Manau kad pas privacius stomatologus laikomasi higienos taisykliu. Gi neklausi atejusi, o ~jus ar pirstines pasikeitet~...
Atsakyti
Turiu klausima: o jeigu man gydytoja nepraeina ruzavo danties kanalu visu triju. Viena praeina, o dvieju - na niekaip. sake neaisku ar ir su mikroskopu juos praeis. gali duoti kad ir su kuvalda.
O jei uzplombuos atgal tokius nepraeitus kanalus. zidinio jokio ar uzdegimo nera. labai blogai?
Atsakyti
QUOTE(Kutosele @ 2011 04 22, 11:55)
Turiu klausima: o  jeigu man gydytoja nepraeina ruzavo danties kanalu visu triju. Viena praeina, o dvieju - na niekaip. sake neaisku ar ir su mikroskopu juos praeis. gali duoti kad ir su kuvalda.
O jei uzplombuos atgal tokius nepraeitus kanalus. zidinio jokio ar uzdegimo nera. labai blogai?


Man buvo panaši situacija, gydytoja sakė, kad jei neišeina išvalyti, geriau ir nejudinti, nes gali skilti šaknis.
Atsakyti
QUOTE(Kutosele @ 2011 04 22, 12:55)
Turiu klausima: o  jeigu man gydytoja nepraeina ruzavo danties kanalu visu triju. Viena praeina, o dvieju - na niekaip. sake neaisku ar ir su mikroskopu juos praeis. gali duoti kad ir su kuvalda.
O jei uzplombuos atgal tokius nepraeitus kanalus. zidinio jokio ar uzdegimo nera. labai blogai?

Man panasiai buvo. Is visu kanalu nepraejo vieno. Is pradziu galvojo, kad taip niekaip ir nepraeis, nes bande ir su mikroskopu, ir su adatelem tom daug kartu. Bet odontologas mano atkaklus, tai ejo tol kol praejo. O jei nebutu praejes, tai sake reiketu vaziuoti i kauna, kad ten praeitu su visom imanomom priemonem, arba plombuoti, ir kas kazkiek laiko darytis patikrinamasias nuotraukas, kad isitikinti ar viskas gerai. O pastarasis variantas nera toks ir geras..
Atsakyti
Laba Diena, 4u.gif

Man pries koki menesi iskrito plomba kruminiame dantyje,tai nuejau pas dantiste uszirasiau ir atejau jau po poros sav.Man isvale ta danti ,suleido vaistu,pagreze ir uzdejo laikina plomba .isleido namo zinoma dave taloneli kitai savaitei.
Man kai tvarke danty nors ir buvo suleide vaistu skaudejo,ar nuo baimes ar istikruju net nezinau bet tikrai skaudejo.Sake kita syki kai ateisiu isvalys kanalus,istrauks sakny o dar kita syki uzdes estgetine plomba ir jeigu reikes uzdes karunele.Zinoma sios proceduros nebus skausmingos tongue.gif bet jau Kanalu Valymas ir Saknu traukimas tai... ajajaj... verysad.gif ... bijau.gif ..Noriu suzinoti ar tikrai jau ta KANALO VALYMO ir SAKNIES traukimo procedura tokia skausminga g.gif ?? Nes jeigu jau suleido vaistus ir pravale dantuka skaudejo tai ka jau kalbeti apie sias proceduras? schmoll.gif . + KANALU 3 ! tai tikriausii neiskesiu. PASAKYKITE ar jau tikrai taip skauda ?
P.S...............LABAI bijau net nezinau ar is baimes ar kad skaudes.. angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(Austeja139 @ 2011 07 04, 20:25)
Laba Diena, 4u.gif

Man pries koki menesi iskrito plomba kruminiame dantyje,tai nuejau pas dantiste uszirasiau ir atejau jau po poros sav.Man isvale ta danti ,suleido vaistu,pagreze ir  uzdejo laikina plomba .isleido namo zinoma dave taloneli kitai savaitei.
Man kai tvarke danty nors ir buvo suleide vaistu skaudejo,ar nuo baimes ar istikruju net nezinau bet tikrai skaudejo.Sake kita syki kai ateisiu isvalys kanalus,istrauks sakny o dar kita syki uzdes estgetine plomba ir jeigu reikes uzdes karunele.Zinoma sios proceduros nebus skausmingos tongue.gif  bet jau Kanalu Valymas ir Saknu traukimas tai... ajajaj... verysad.gif ... bijau.gif ..Noriu suzinoti ar tikrai jau ta KANALO VALYMO ir SAKNIES traukimo procedura tokia skausminga g.gif  ?? Nes jeigu jau suleido vaistus ir pravale dantuka skaudejo tai ka jau kalbeti apie sias proceduras? schmoll.gif .  + KANALU  3 ! tai tikriausii neiskesiu. PASAKYKITE  ar jau tikrai taip skauda ?
P.S...............LABAI bijau net nezinau ar is baimes ar kad skaudes..  angel_sadangel.gif


Galėjo skaudėti dėl to, jie dantukas pūliavo, tada nuskausminamieji nelabai veikia. Aš paprastai truputį jaučiu skausmą, kai pasiekia kanalo viršūnę. Tačiau gydytoja sakė, kad taip ir turi būti- tai reiškia, kad kanalas bus užplombuotas iki galo. Tačiau tas skausmas nėra toks jau didelis, kad negalėtum iškęsti. Šaknies rovimas yra tikrai neskausmingas, juk nuskausmina.
Atsakyti
Na taip,tikriausiai nelabai gerai nuskausmino man ,arba pulinukas buvo,seip tai sake kad man Pulpitas. :sad
Atsakyti
sveikutes,ir as noriu pasiguosti...paskutiniu metu nesiseka su dantuku taisymu,nes tik ant skaudamo dantuko uzdejus vaistu,nuteka ir buna pazeidziami audiniai,kurie pradeda irti,istinsta dantenos,ir tada jau sunku suprast ar danti skauda,ar dantenas,o gydymas trunka vos ne puse metu,plius iseina danties perskyra ar kaipten vadinasi ir sutaisius jauciasi diskomfortas,nes negali normaliai suformuoti,nes buna paslinke dantenos,pradejo taisyti kita danti ir vel visas kosmaras is pradziu...nezinau,ar gydytoja kalta,ar vaistus ne tuos deda?ka galite patarti gal buvo kam taip? g.gif
Atsakyti
O man problema jau irgi n laiko doh.gif istrauke nerva uzdejo vaistus ir t.t. skauda nors tu ka... vale toliau atrado dar viena atsaka kanale (dantis ne kruminis). isvale, uzdejo vaistus - lyg praejo skausmeliai - uztaise... po keliu men. kazka valgiau, kandau ir nusmelke skaumas, vel pradejo skaudet ta negyva danti doh.gif atidare kanala, nieko ypatingo, deda vaistu valo jau n laiko... skauda ir tiek... verysad.gif pradedu itart gal skilo isvis tas kanalas g.gif o mikroskopu reix jauciu eit zet kas ten per atsakos ir kas ten vyxta? o mikroskopu gali matyt ar skilus saknis? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evelinna: 23 rugpjūčio 2011 - 22:39
Turiu bėda ir aš dėl dantuko verysad.gif Suskaudo nežmoniškai dantį (4 nuo priekio) bėgau iškart pas dantistę. Uždėjo vaistų (sakė skaudės kelias valandas, skaudėjo 2 paras). Po to išvalė vieną kanalą, lyg ir viskas buvo gerai. Uždėjo vėl vaistų, nuėjau, ir kai pradėjo valyti maniau mirsiu toj kėdėj iš nežmoniško skausmo blink.gif uždėjo vėl vaistų, sakė stebėti ar "nekels" danties, nes jau vaistų per daug gali būti. Tikėjausi kad nustos skaudėt ir kitu vizitu viskas bus sutvarkyta. Bet dantį skaidą kaip skaudėje, ir ketanov geriu, ir valerijoną aplink dantį laikau, skausmas dingsta tik tam kartui... Nuotraukų jokių danties nedaro.. Ar normalu tokie skausmai po šitiek vaitų užėjimų pas stomatologę? Bijau kad kai nueisiu vėl aikčiosiu iš skausmo. Net daktarė sako kaip keista kad dantis dar toks jautrus.. Gal kam yra panašiai buvę? Įdomu, ar gydytoją keisti reikia, ar aš tiesiog jautri tokia blink.gif
Atsakyti