Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenys :)

Tas pilkas manau,kad labradoritas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rebeke @ 2011 04 21, 08:51)
Tas pilkas manau,kad labradoritas  4u.gif

Nu tikrai ne labradoritas, visai neturi labradoritui būdingo melsvo vidinio spindžio.
Nuotraukoje, tai man čia labiau panašu į kokį hematitą, toks metalinis blizgesys.
Bet kad ne labradoritas, tai 100% garantuoju. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laimiuks @ 2011 04 21, 13:50)
Nu tikrai ne labradoritas, visai neturi labradoritui būdingo melsvo vidinio spindžio.
Nuotraukoje, tai man čia labiau panašu į kokį hematitą, toks metalinis blizgesys.
Bet kad ne labradoritas, tai 100% garantuoju. unsure.gif

o tu nemokėdama pabandyk ta spindį nufotkinti ax.gif, tai viena, antra, jau į ką ką, bet į hematitą nė iš tolo nepanašu schmoll.gif

Čia iš vis gali būti koks agatas arba jade.
Atsakyti
na va, dabar pasimeciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(papillon @ 2011 04 21, 17:18)
na va, dabar pasimeciau  g.gif

tas raudonas ir gali buti jade, tik realiai pamacius galima tiksliau pasakyti
Atsakyti
Kad ir nemokėdama, pabandžiau nufokinti labradoritą.Aišku, viso grožio neperteikiau, bet nors maždaug
user posted image

Oraudonasis, tai tikrai karneolis, arba kitai raudonasis agatas, tik jau ne jade.Galėsiu ir raudono jade nuotrauką įdėti
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 04 21, 14:03)
o tu nemokėdama pabandyk ta spindį nufotkinti  ax.gif, tai viena, antra, jau į ką ką, bet į hematitą nė iš tolo nepanašu  schmoll.gif

Čia iš vis gali būti koks agatas arba jade.

va gal koks agatas...apie labradorita buvo sovusi mintis, bet sunku ka pasakyti paziurejus i akmenuka is vienos puses...ne visi akmeneliai turi rysius tuos vaivorykstinius spindesius schmoll.gif

o hematitas tai butu juodas gi...
Atsakyti
QUOTE(laimiuks @ 2011 04 21, 17:51)
Kad ir nemokėdama, pabandžiau nufokinti labradoritą.Aišku, viso grožio neperteikiau, bet  nors maždaug
Oraudonasis, tai tikrai karneolis, arba kitai raudonasis agatas, tik jau ne jade.Galėsiu ir raudono jade nuotrauką įdėti

nežinau kiek tu metų su akmenimis bendrauji, bet aš labai daug, todėl žinau, kad ne visi labradoritai turi tokį ryškų mėlynumą, ir kai jis apvalus - nufotkinti yra labai sunku, o tavo blynas - tai viskas daug paprasčiau.

tavo žiniai, didžioji dalis LT esamų akmenų yra jade, tik juos pavadina agatais, žadeitais ir dar bala žino kuom, taigi nereikia ax.gif

QUOTE(Margareta @ 2011 04 22, 11:56)
o hematitas tai butu juodas gi...

nepasakyčiau, kad juodas, toks asfalto labiau http://www.google.co...q...003&bih=592
Atsakyti
Vis "bėda" ta, kad aš LT akmenukų visai neperku.Visus siunčiuosi iš kitur, o jau jade nuo agato tikrai atskiriu.
Sutinku, kad labradoritą sunku fotografuoti, Reikia pagauti kampą, kuriuo geriausiai matosi spindis. Chinese labradorite yra gana tamsus ir spindžio beveik visai neturi.
Na ,bet nesiginčykim, nes tas vienas akmenukas sukėlė toookias diskusijas... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laimiuks @ 2011 04 22, 12:12)
Vis "bėda" ta, kad aš LT akmenukų visai neperku.Visus siunčiuosi iš kitur, o jau jade nuo agato tikrai atskiriu.

biggrin.gif atleisk, bet man tokie pasakymai yra tokie juokingi, kad net negaliu.

Aš žinau žmones, kurie užsiima šiuo verslu, patys važiuoja į indijas, dalyvauja parodose, nusiperka vieną akmenį, o nunešus vilniuje į prabavimo rūmus sužino, kad ten ne tik kad visai kitas akmuo, bet dar ir kaitintas, dažytas ir t.t., nors pardavėjas piešė viską kitaip.

Todėl sakyti, kad turi kažką 100 procentų arba turi eiti į prabavimo rūmus, arba pirkti iš super duper patikimo, prestižinio pardavėjo. Nes į Lt atvežami akmenys juk ne iš mėnulio, o iš tų pačių užsienių tongue.gif

Atsakyti
Jeigu juokas ima - tai prašom juoktis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Užbaigiam disputą, nes nematau prasmės ginčytis drinks_cheers.gif
Atsakyti
visiiskai pritariu..Lietuvoj akmenu niekas nekasa rolleyes.gif o kokie ten akmenys "kursuoja" po prekybvietes, tai bala zino, ypac kai dazyti, kaitinti rugstinti ir visokie kiokie...ai cia galima beleka padaryti su siuolaikinem technologijom ir parduoti velniazin kokiu pavadinimu..o pasakymas kad kazkoks akmuo yra jade tai man asmeniskai beveik nieko nereiskia nes jie ten buna visokie ir belekokie biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 22 balandžio 2011 - 16:25