Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip daiktus pakeisti kitais (mūsų išradimai)

user posted image
Atsakyti
Amanita, "toršeras" super. Aš ant grėblio koto esu TV anteną pritvirtinus balkone. Su visu grėbliu. biggrin.gif Kadangi kabelio buvo perdaug, tai tą atliekamą suvyniojau ant grėblio. Maža kur pastatysiu kada teliką, gal reikės ilgesnio laido. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amanita @ 2008 09 01, 20:48)
Pasidalinsiu ir aš išradimu.
Priešistorė -- jau kokius metus (o gal ir daugiau) ieškau patogaus rankdarbiams (mezgimui etc.) toršero. Padidinimo stiklo ir kitų gėrybių nereikia. Bet norisi, kad ir nebrangu būtų, ir stabilu. Ir dar (svarbiausia) -- kad jo lemputes sukinėt pagal poreikį būtų galima: aukščiau, žemiau, kairiau... Kiek parduotuves tyrinėjau - visi kažkaip nepatikimai svyruoja.

Gal ne is taupiuju bus pasiulymas,bet rankdarbiams as dabar isigijau turistu(speleologu) halogenine lempute,dedama ant galvos.Nereikia bendros sviesos jungti,ir apsvietimo pakanka.Labiausiai juokiausi,kai ,pamate mano atradima,pazistami ji pritaike,eidami melzti karvytes i tvarta-tikrai gerai apsviecia.

Papildyta:
QUOTE(Irvel @ 2008 09 02, 14:24)
Amanita, "toršeras" super. Aš ant grėblio koto esu TV anteną pritvirtinus balkone. Su visu grėbliu. biggrin.gif  Kadangi kabelio buvo perdaug, tai tą atliekamą suvyniojau ant grėblio. Maža kur pastatysiu kada teliką, gal reikės ilgesnio laido.  ax.gif

Pas mane irgi grebliakotis,tik be greblio-greblio man darze reikia biggrin.gif
Atsakyti
Oho, turistų lemputė - gera mintis. Man visada šviesos per maža, nes šiek tiek akys nebe taip šviečia. Užsidedi sau ant kaktos, ar ne? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2008 09 02, 23:29)
Gal ne is taupiuju bus pasiulymas,bet rankdarbiams as dabar isigijau turistu(speleologu) halogenine lempute,dedama ant galvos.Nereikia bendros sviesos jungti,ir apsvietimo pakanka.Labiausiai juokiausi,kai ,pamate mano atradima,pazistami ji pritaike,eidami melzti karvytes i tvarta-tikrai gerai apsviecia.

Vo cia tai fainai, nu manu dabar perskaite daugiau bus pasinaudojanciu siuo isradimu. Nu saunu ir va karviu melst patogu ir siuvinet thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Irvel @ 2008 09 03, 10:23)
Oho, turistų lemputė - gera mintis. Man visada šviesos per maža, nes šiek tiek akys nebe taip šviečia. Užsidedi sau ant kaktos, ar ne?  g.gif  biggrin.gif

Taip,ji dedasi ant galvos,lempute atsiduria ant kaktos,gali pakreipti ja kaip nori-i viena ar i kita puse.Man rankdarbiaujant patinka,kad nereikia dideles sviesos-sedziu vaiku kambary,lopsine dainuoju ir siuvineju,vaikams sviesos nespigindama.
Neseniai kazkuriame filme pamaciau,kaip panasia lempute chirurgai uzsideje operuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daugvaikuciu: 03 rugsėjo 2008 - 11:20
QUOTE(rimulia12 @ 2008 09 02, 01:48)

o gal kas turi ideju kur isgrezt toki grioveli zvakei?labai jau grazu man tokia zvakide bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Magnolija_ @ 2008 09 03, 12:43)
o gal kas turi ideju kur isgrezt toki grioveli zvakei?labai jau grazu man tokia zvakide bigsmile.gif

šiaip tai baldininkai turi tokius įrankius, kur plačias gražias skyles išgręžia. Bet reik jau eit ir tartis...
Atsakyti
O kur tų lempelių galima nusipirkti? Noriu. biggrin.gif
Atsakyti
Spėju, kokiuose Senuokuose, Ermitaže, arba turistinių prekių parduotuvėse g.gif
Atsakyti
po sienu perdazymo kambaryje senos uzuolaidos atrode kraupiai. galvojau reikia roletu, bet kai pamaciau kainas - labai greit apsigalvojau. nusiaubiau senukus ir sagu parduotuve ir stai rezultatas:

http://picasaweb.goo...484454987626242

o kainavo...
kaspinai - apie 20lt
plastikines juosteles - apie 5lt
sagutes, virveles - dar apie 5 lt
lipni dvipuse juostele- apie 10lt
nu tai viso iseina 40lt... lotuliukas.gif

plastikines juosteles is tikruju vadinasi loveliai instaliacijai ar kazkas panasaus - jie susideda is dvieju daliu ir yra skirti laidams paslepti. apatine dali su lipnia juostele priklijavau prie lango, prie virsutines "prisiuvau" sagutes ir pritvirtinau prie apatines dalies.
nu kaspineliu siuvimas i vientisa audini tai cia jau "lycnas" darbas - tik del savo durnumo - galima buvo ir audinio pasiieskot.
uzuolaideliu apacioj imautos plastikines juosteles. o ant kiekvienos virveles - po fiksatoriu - ten tokie kaip ant striukiu buna. aisku norint pakelti uzuolaideles reikia dvieju judesiu (o ne vieno kaip su roletais), bet manau kaina tai pateisina biggrin.gif
Atsakyti
Liuks thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif as vis galojau, kaip cia paciai susikurpti tokias ala romanetes...
oi, o ten dar labai faina lempos gaubta uzmaciau bigsmile.gif kaip jis pagamintas? g.gif
Atsakyti