QUOTE(Klim @ 2007 02 20, 08:55)
Na, aš savo situaciją jau pasakojau Antras gimdymas, vaikas mažiukas, tai pagimdžiau žaibiškai (vos spėjau iš palatos į gimdyklą perbėgti), lengvai (nė pastumti nespėjau). Na bet prieš gimdymą konsultavausi su keliomis gydytojomis, visos sakė, kad man nėra ko bijoti.
Klim, o kodėl tau taip sakė? Ar kad lelius mažo svorio bus, ar kad antrasis gimdymas?...
QUOTE(1-oji mama @ 2007 02 20, 11:39)
Mums irgi praktiskai visa nestuma buvo -istrizine sedyne Dariau daugeli pratimu,labai nenorejau cezario(ypatingai su pilna narkoze). O veliau suzinojusi,kad dazniausia daro su daline nejautra -nusiraminau. Dar gi man gali buti priaugusi placenta(kaip ir supirmaja)-pagalvojau,kad taip gal ir geriau.
Bet 37sav. ekoskopavo ir rado isdykeli jau pasivertusi. Net sunku patiketi,nes visada buvo netaisyklingoj padety. Nieko nejutau-kaip jis ten ir kada apsuko.Kad tik atgal nesugalvotu persiversti
O mano pazistamai visada buvo atseit taisyklinga galvine padetis,o nuvaziavus gimdyti pasirodo-vaikas sedi. Ir apsivesti taip staiga nebegalejo,tad vadinasi sedejo jau senokai,tik gydytoja sumaise uzpakaliuka su galvyte Ir pagimde ji sedinti ir gana sklandziai bei sekmingai
Bet 37sav. ekoskopavo ir rado isdykeli jau pasivertusi. Net sunku patiketi,nes visada buvo netaisyklingoj padety. Nieko nejutau-kaip jis ten ir kada apsuko.Kad tik atgal nesugalvotu persiversti
O mano pazistamai visada buvo atseit taisyklinga galvine padetis,o nuvaziavus gimdyti pasirodo-vaikas sedi. Ir apsivesti taip staiga nebegalejo,tad vadinasi sedejo jau senokai,tik gydytoja sumaise uzpakaliuka su galvyte Ir pagimde ji sedinti ir gana sklandziai bei sekmingai
Nu va, kaip būna sėkmingai! Džiugu, jei taip!
O pas mane pirmą gimdymą irgi placenta neatsidalino, kaip ir pas tave. tada gavau narkozę pilną ir operavo. Dabar gydytoja tą patį prognozuoja. Mano mamai irgi dukart neatsidalino placenta: ir kai mane gimdė, ir kai sesę...
Ir dar. O kodėl tau gydytoja, kai vaikutis dar tebesėdo, apie cezarį kalbėjo? Dėl įstrižinės jo padėties gimdoje? Na, įstrižinė, tai ne tas pats, kas sėdintis leliukas, tai jau tikrai "kvepia" cezariu...