Įkraunama...
Įkraunama...

Lėliukas "sėdi": cezaris ar natūralus gimdymas

QUOTE(Klim @ 2007 02 20, 08:55)
Na, aš savo situaciją jau pasakojau smile.gif Antras gimdymas, vaikas mažiukas, tai pagimdžiau žaibiškai (vos spėjau iš palatos į gimdyklą perbėgti), lengvai (nė pastumti nespėjau). Na bet prieš gimdymą konsultavausi su keliomis gydytojomis, visos sakė, kad man nėra ko bijoti.

Klim, o kodėl tau taip sakė? g.gif Ar kad lelius mažo svorio bus, ar kad antrasis gimdymas?... g.gif
QUOTE(1-oji mama @ 2007 02 20, 11:39)
Mums irgi praktiskai visa nestuma buvo -istrizine sedyne rolleyes.gif Dariau daugeli pratimu,labai nenorejau cezario(ypatingai su pilna narkoze). O veliau suzinojusi,kad dazniausia daro su daline nejautra -nusiraminau. Dar gi man gali buti priaugusi placenta(kaip ir supirmaja)-pagalvojau,kad taip gal ir geriau. ax.gif
Bet 37sav. ekoskopavo ir rado isdykeli  jau pasivertusi.  bigsmile.gif Net sunku patiketi,nes visada buvo netaisyklingoj padety. Nieko nejutau-kaip jis ten ir kada apsuko.Kad tik atgal nesugalvotu persiversti biggrin.gif

O mano pazistamai visada buvo atseit taisyklinga galvine padetis,o nuvaziavus gimdyti pasirodo-vaikas sedi. Ir apsivesti taip staiga nebegalejo,tad vadinasi sedejo jau senokai,tik gydytoja sumaise uzpakaliuka su galvyte ax.gif Ir pagimde ji sedinti ir gana sklandziai bei sekmingai mirksiukas.gif

Nu va, kaip būna sėkmingai! thumbup.gif Džiugu, jei taip!

O pas mane pirmą gimdymą irgi placenta neatsidalino, kaip ir pas tave. tada gavau narkozę pilną ir operavo. Dabar gydytoja tą patį prognozuoja. Mano mamai irgi dukart neatsidalino placenta: ir kai mane gimdė, ir kai sesę...

Ir dar. O kodėl tau gydytoja, kai vaikutis dar tebesėdo, apie cezarį kalbėjo? Dėl įstrižinės jo padėties gimdoje? g.gif Na, įstrižinė, tai ne tas pats, kas sėdintis leliukas, tai jau tikrai "kvepia" cezariu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Niki* @ 2007 02 20, 16:25)
O pas mane pirmą gimdymą irgi placenta neatsidalino, kaip ir pas tave. tada gavau narkozę pilną ir operavo. Dabar gydytoja tą patį prognozuoja. Mano mamai irgi dukart neatsidalino placenta: ir kai mane gimdė, ir kai sesę...

O kodel jie taip prognozuoja? Tikimybe yra didele,bet gali taip ir nebuti g.gif
As tai labai tikiuosi,kad si karta taip nebus unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(*Niki* @ 2007 02 20, 16:25)
Ir dar. O kodėl tau gydytoja, kai vaikutis dar tebesėdo, apie cezarį kalbėjo? Dėl įstrižinės jo padėties gimdoje?  g.gif  Na, įstrižinė, tai ne tas pats, kas sėdintis leliukas, tai jau tikrai "kvepia" cezariu... g.gif

Jaudinosi ir tiek. O kartais leliukai iki pat galo ir lieka istrizineje padetyje rolleyes.gif O kartais is istrizines -atsiseda. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1-oji mama: 20 vasario 2007 - 18:30
QUOTE(1-oji mama @ 2007 02 20, 18:33)
O kodel jie taip prognozuoja? Tikimybe yra didele,bet gali taip ir nebuti g.gif
As tai labai tikiuosi,kad si karta taip nebus unsure.gif

Nežinau, gal tik todėl, kad mano mamai taip buvo, gal mano, kad paveldėjimas?...
Atsakyti
QUOTE(*Niki* @ 2007 02 20, 20:36)
Nežinau, gal tik todėl, kad mano mamai taip buvo, gal mano, kad paveldėjimas?...

Tikekimes, kad taip nebus. 4u.gif
Nes tie raminantys... doh.gif doh.gif O dar pati abrazija(placentos salinimas) gali tureti negeru pasekmiu- tokiu kaip endometrioze ir pan. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Niki* @ 2007 02 20, 15:25)
Klim, o kodėl tau taip sakė?  g.gif Ar kad lelius mažo svorio bus, ar kad antrasis gimdymas?... g.gif

Dėl abiejų priežasčių. Pasakė, kad rizikos yra, bet kad ji labai maža. Šiaip būtų pasiūlę man pasirinkti, ar pati gimdysiu, ar cezarį daryt, tik kad man dėl ankstesnės operacijos cezaris labai nepageidautinas būtų.
O placenta per pirmąjį gimdymą man irgi buvo neatsidalinusi, operavo, bet per antrąjį viskas buvo thumbup.gif . Man dėl placentos buvo problemų todėl, kad iki pirmo gimdymo turėjau persileidimą.
Papildyta:
QUOTE(*Niki* @ 2007 02 20, 19:36)

Gal ir paveldima, jei dėl įgimtos patologijos. Mano atveju tai tikrai ne paveldėta, o įgyta priežastis buvo.
Atsakyti
Prieš daugiau nei savaitę aš pagimdžiau dukrytę užpakaliuku į priekį. Visą nėštumą ji buvo istrižai, bet galvytė apačioj. Nuvažiavom į ligoninę kai jau buvo 8 cm atsidarymas ir tik ligoninėj pamatė, kad lėlytė sėdi. Manęs paklausė ar gimdysiu pati, aš nusprendžiau gimdyt pati. Pagimdžiau kaip man atrodo labai lengvai, be epidūro ir pakankamai greitai, per 10 val.
Atsakyti
Mums 34 sav. ir mano pupa visa nestuma istrizai isitaisius buvo, o dabar suzinojom, kad sedi. nezinau, man tai baisu vien pagalvot apie gimdyma kojytemis i prieki schmoll.gif schmoll.gif , o dar baisiau jei gydytoja pasakys, kad darom taip ir nekitaip, o as nesugebesiu nieko pasakyti ohmy.gif .
kazi, gal tokiais atvejais vokelis padeda g.gif
Atsakyti
QUOTE(little_honey @ 2007 04 10, 20:08)
Mums 34 sav. ir mano pupa visa nestuma istrizai isitaisius buvo, o dabar suzinojom, kad sedi. nezinau, man tai baisu vien pagalvot apie gimdyma kojytemis i prieki schmoll.gif  schmoll.gif , o dar baisiau jei gydytoja pasakys, kad darom taip ir nekitaip, o as nesugebesiu nieko pasakyti  ohmy.gif .
kazi, gal tokiais atvejais vokelis padeda  g.gif

Ziurek,ims tavo pupa ir apsivers dar iki gimdymo biggrin.gif Manoji taip ir padare smile.gif
Atsakyti
Aš antrą vaiką gimdžiau irgi kojytėm y priekį.Ir daktarai tą suprato tik kai prakirpo vandenis,nes gimdymą reikėjo skatinti kadangi vaikas buvo pernešiotas.Cezario negalėjo daryti,nes sirgau bronxitu.Gimdžiau labai sunkiai,bet viskas baigėsi laimingai.Vaikas gimė 4 kg 100 gr.tikras dičkis. 2.gif 4u.gif
Atsakyti
Man neteko susidurti su kitomis mažylio padėtimis, jis pas mane buvo taisyklingoj padėtį, bet jaučiu kaip baisu, kai važiuodama gimdyt nežinai ar vaikiukas apsivers taip kaip reikia. Žinau, kad laukiantis antro ar vėlesnių vaikiukų vaikas gali persivert prieš pat gimdymą. O kaip yra su pirmakartėmis? Ar retai pasitaiko? g.gif
Atsakyti
Mano leliukas irgi sėdi,bet dar iki gimdymo liko 6 savaitės,tai dar galiu ir tikėtis,kad jis apsivers ax.gif Jei ne ,tai bus cezaris
Atsakyti
Seip kiek teko girdet, kad iki 37 savaites vakai apsivercia lengviau nes dar turi vietos. O poto jau sunkiau. Man ziurejo paskutini karta kai buvo 32 sav. Tai manasis mazius buvo apsivertes bet gulejo veideliu i prieki, o ne i nugara. Tai gidytojas pasake, kad dar jis gali vartytis kiek jis nori, nes turi vietos. Bet pagal mane jis dabar taip ir guli zemin galva bet veideliu i prieki. smile.gif Na ziuresim kaip ten bus, neuzilgo jau ir suzinosim mirksiukas.gif
Atsakyti