o tai ka cia reiskia? kad ne galvyte pirma lenda, o uzpakaliukas?
Ne, pirma galvyte, tik kunelis atsisukes i mamos pilva, kai turetu buti nusisukes. T.y. nugaryte i mamytes pilva...
QUOTE(Daile @ 2006 02 07, 21:37)
Cituoju is literaturos, bei supermamos 34 savaites aprasymo:
(užpakalinis vaizdas), dažnesni nugaros skausmai, gimdymas dažnai užsitęsia ar baigiamas naudojant reples ir vakuumo ekstraktorių...
Mano echoskopo isvadose, parasyta - uzpakalinis vaizdas...
pradedu nerimauti ir klausiu gal vaikelis gimimo metu apsisuks?
o jei neapsisuks, ar tikrai laukia vakuumas ar reples?
Gal yra mamyciu, kurioms taip pat buvo nustatytas uzpakalinis vaizdas?
(užpakalinis vaizdas), dažnesni nugaros skausmai, gimdymas dažnai užsitęsia ar baigiamas naudojant reples ir vakuumo ekstraktorių...
Mano echoskopo isvadose, parasyta - uzpakalinis vaizdas...
pradedu nerimauti ir klausiu gal vaikelis gimimo metu apsisuks?
o jei neapsisuks, ar tikrai laukia vakuumas ar reples?
Gal yra mamyciu, kurioms taip pat buvo nustatytas uzpakalinis vaizdas?
Jau aš tai prašyčiau,kad man cezarį darytų Tikrai.Nes su tom replėm visokiom tai maža kas
O tai ka, galima paprasyti cezario ir ji taip paprastai sutiks padaryti?
Kai klausiau savo gydytojos ji pasake, kad visom su uzpakaliniu vaizdu leidzia bandyti gimdyti paciom, jei gimdymas uzsitesa, tai daro operacija... man sita fraze taip baisiai nuskambejo...tipo leis pasikankint, jei nieko neiseis, tai operuos
o jei netycia procesas pajudes ir sustos, kai bus nei pirmyn nei atgal?? tada kas belieka? reples abra vaakumas?
kaip elgtis? pas ka prasytis to cezario?
gydytoja ramino, jog vaikelis dar gali apsisukti, bet ar gimdant daro ecoskopija?
kaip pasielgt?
Kai klausiau savo gydytojos ji pasake, kad visom su uzpakaliniu vaizdu leidzia bandyti gimdyti paciom, jei gimdymas uzsitesa, tai daro operacija... man sita fraze taip baisiai nuskambejo...tipo leis pasikankint, jei nieko neiseis, tai operuos
o jei netycia procesas pajudes ir sustos, kai bus nei pirmyn nei atgal?? tada kas belieka? reples abra vaakumas?
gydytoja ramino, jog vaikelis dar gali apsisukti, bet ar gimdant daro ecoskopija?
kaip pasielgt?
Ir as jau pradedu nerimauti ...
Echoskopija darys pirmadieni,bet pagal vaikucio judesius sprendziu,kad jis mano pilvelyje sedi,nes smugiuoja ne i sonkaulius,kaip daugeliui mamyciu,bet i apatine pilvo dali.
Mano mama pasakojo,kad ir as kojytemis i prieki gimti norejau,tik gydytojas kazkokiu budu mane apverte.
Oj ,kaip noretusi,kad viskas pagal plana butu...
Echoskopija darys pirmadieni,bet pagal vaikucio judesius sprendziu,kad jis mano pilvelyje sedi,nes smugiuoja ne i sonkaulius,kaip daugeliui mamyciu,bet i apatine pilvo dali.
Mano mama pasakojo,kad ir as kojytemis i prieki gimti norejau,tik gydytojas kazkokiu budu mane apverte.
Oj ,kaip noretusi,kad viskas pagal plana butu...
Susimildama tu nerizikuok.Aš žinau pavyzdžių ,kaip su vakuumu ir replėm ne kas vaikeliui paskui buvo .Juk tavo pilvelyje visas turtas.Gydytojai visada sako,kad gal bus gerai kad bus taip ar anaip.Dar tipo gimdyk pati.O paskui prasikankina pora parų ir vis tiek operuoja.Tai kam to reikia?Jei kažkas neaišku,tai aš tau tiesiai sakau,eik pas gydytoją ,pas kurį ruošiesi gimdyti ir tarkis dėl cezario.Mane 2 kartus operavo.Aišku,pačiai tas pooperacinis laikotarpis gal būna sunkesnis,bet vaikeliui tai aiškiai daug geriau.Juk maža kas.O paskui sako-gimdymo komplikacija .Ir kvit.Nieko neapkaltinsi.Mano draugei vaikelis kojytėm į priekį ėjo.Tai irgi-išgimdysi ,išgimdysi.O paskui vis tiek operavo.O juk rizika tokiu atveju būna labai didelė.Taip,kad nieko nelauk ir eik tartis.Aišku,gal jis ten apsisuks paskui ir galėsi gimdyti pati,viskas bus gerai.Bet jei aš dabar gimdyčiau,tai pas tą gydytoją ,pas kurį gimdysiu ir lankyčiausi bent jau nuo kokio 6 mėnesio.Tam,kad jis mane sektų,kaip ten kas vyksta.Sėkmės.
QUOTE(Rope @ 2006 02 23, 15:04)
Mano dukryte gime veideliu i virsu. Tetis viska mate, kaip nosyte, zandukai, lupytes islindo. Tiesa sakant, net nezinojau, kad cia kazkas neiprasta. Gimdziau 23 valandas,kaklelis labai sunkiai atsidarinejo. Bet viskas baigesi gerai.
23 valandas kaip tu istverei??
su pirma dukryte kaklelio atsidarinejimo saremius pramiegojau, tik atsibudau, ir i gimdykla...ten, aisku smagumai prasidejo, bet jie tesesi dvi valandas (tik).
sako su antru veiksmas greiciau vyksta, bet kad jau tokia mazosios padetis, tai sunku prognozuot
Papildyta:
As taip tikiuosi, kad veiksmui prasidejusi maze nusisuks ir issistatys taip kaip reikia...
QUOTE(Daile @ 2006 02 23, 10:22)
O tai ka, galima paprasyti cezario ir ji taip paprastai sutiks padaryti?
kaip pasielgt?
kaip pasielgt?
Mano draugei neseniai padarė cezarį - tokia pati bėda buvo - leidžia gimdyti pačiai pradžioje, nes bando apsukti begimdant, bent aš taip supratau, ir jei nepavyksta - tada daro cezarį - bent jau mano draugei labai ilgai kankintis neleido... taip kad nepergyvenk... o šiaip tai laiko jums dar yra apsisukti... dar cielas mėnesiukas
Labai tikiuosi, kad viskas bus gerai:)
Uzpakalinis vaisdas nuo kojines pirmeigos labai skiriasi. Uzpakalinis vaizdas reiskia, kad nugarele vaikucio atsisukusi i priesinga nei rikia puse. Tokiu atveju vaikiukas gimsta ne veideliu i apacia(kaip normalu), o veideliu i virsu. Todel gimdymas buna kiek sunkesnis, nes vaikeliui sunkiau pasukti galvyte. O kojine arba sedynine pirmeiga reiskia, kad vaikelio galva virsuj, o kojos apacioj,t.y. jis isitaises atvirksciai. Tokiu atveju jau patys gydytojai stambesniam vaikeliui renkasi cezari,na, o smulkius mamytes kartais ir pagimdo.
gimdziau ir as taip, sunus gime labai greit saremiai prasidejo tik pries pat gimdyma gal kokias 2-2,5 val. buvo irgi ruosiama operuoti bet kol jie ten krapstesi tai as pagimdziau, gerai kad buvao gimdykloj, tai besiruosdama isoperacines vos gydytoja spejo atbegti, jokiu kirpimu ir plysimu, vaikas 4050gr. taigi manau susirask gera gydytoja pasisnekek pasitark ir tikrai manau kiekvienas atvejis yra individualus, tik nesijaudink pirma laiko