Gimdyti tureciau po poros savaiciu t.t rugpjucio 19-ta.Tik vakar gydytojas nustate ,kad vaikelio padetis gimdoje netasyklinga t.y i pasauli pasiruoses ateiti kojomis,o ne galva.gydytojas pataria daryti Cezario pjuvi ,sutikau ,nors is tikruju labai noreciau pati ,tuo labiau ,kad visas nestumas buvo sklandus.
Pradejau dometis sia tema ir perskaiciau ,kad taip gime vaikai buna nervingesni ,turi protini atilikima arba buna hiperaktyuvus.Bet galvoju gal darant Cezari tas netures reiksmes vaiko tolimesniam vystymuisi.
Labai prasau atsiliepkit tos kurios gimdet ir auginat tokius vaikucius.
Aciu.
Nurimk,tai tikra nesamonė.Vaiko augimas ir vystimasis nepriklauso nuoi gymimo būdo.Svarbiausia,kad sklandus gimdymas būtų.Aš abu vaikus taip gimdžiau,dvi draugės ir gi.
Nepergyvenk , vaikiukui tikrai nieko nebus. Mano vienos pazistamos vaikas irgi ejo kojomis i pasauli . Dabar jau 4 ar 5 metu guvus ir protingas berniukas .
QUOTE(Villma @ 2005 08 03, 21:01)
Gimdyti tureciau po poros savaiciu t.t rugpjucio 19-ta.Tik vakar gydytojas nustate ,kad vaikelio padetis gimdoje netasyklinga t.y i pasauli pasiruoses ateiti kojomis,o ne galva.gydytojas pataria daryti Cezario pjuvi ,sutikau ,nors is tikruju labai noreciau pati ,tuo labiau ,kad visas nestumas buvo sklandus.
Pradejau dometis sia tema ir perskaiciau ,kad taip gime vaikai buna nervingesni ,turi protini atilikima arba buna hiperaktyuvus.Bet galvoju gal darant Cezari tas netures reiksmes vaiko tolimesniam vystymuisi.
Aciu.
Aciu.
Man darė cezariuką nes buvo veidinė pirmeiga, tai džiaugiuosi kad viskas taip baigėsi, nes sveiką lelytę turiu ir jokių gimdymo skausmų nebuvo. Moterys pagimdo su sėdynine pirmeiga, bet manau kad yra didesnė vaiko traumavimo tikimybė.
Mano sūnus gimė užpakaliu į priekį. Gimdymo laukimas kainavo man nemažai nervų, cezario daryti man negalima dėl ankstesnės operacijos (dėl trūkusio apendicito man perpjautas visas pilvas nuo viršaus iki apačios), nebent tik jei jau tikrai niekaip kitaip neišeitų. Bet nervinausi veltui. Gimdymas buvo nerealiai lengvas, vaikas iš manęs iššoko pats, nė pastumti nespėjau. Po mėnesio reikėjo važiuoti pas vaikų ortopedą, kad patikrintų, ar vaikas negavo traumos, bet viskas buvo Ortopedas pajuokavo, kad futbolą žaisti bernas galės.
Sveikos!
As pati pries pora metu pagimdziau mergyte uzpakaliuku i prieki...visiskai naturialiai...gimdymo laikas viso - 3 val....be jokiu nuskausminamu...tik vietinis - nes kirpo...lelytes svoris - 3.5 kg..
Buvo planuotas Cezaris... bet maziuke 3 savaitem anksciau gime....ir kai as atvaziavau i ligonine - buvo jau 8 cm atsidares kaklelis...nu vienzo...per velu cezariui buvo.
Prieme gimdyma nerealus gydytojas - Razumas Vilniaus gimdymo namuose..
As manauir kazkaip....nujauciu kad vaikai gime atbulai - kitokie nei visi...jie lyg pazenklintieji geraja prasme...guvus, protingi, linksmi, bendraujantys. Mano maziuke nuo pat gimimo savo bendraamziu viskuo lenke visais parodymais (na pradedant fiziniais rodikliais - baigiant intelekto vystymusi). Dabar jai 2 metai...sneka kuo puikiausiai nuo metuku! Dabar puikiai skaiciuoja iki 5 - 6
Pagal ugi - 3 metu vaiko issivystymas...
Na bobutes sako kad uzpakaliu i prieki gime vaikai buna labai mylimi priesingos lyties atstovu.
As pati pries pora metu pagimdziau mergyte uzpakaliuku i prieki...visiskai naturialiai...gimdymo laikas viso - 3 val....be jokiu nuskausminamu...tik vietinis - nes kirpo...lelytes svoris - 3.5 kg..
Buvo planuotas Cezaris... bet maziuke 3 savaitem anksciau gime....ir kai as atvaziavau i ligonine - buvo jau 8 cm atsidares kaklelis...nu vienzo...per velu cezariui buvo.
Prieme gimdyma nerealus gydytojas - Razumas Vilniaus gimdymo namuose..
As manauir kazkaip....nujauciu kad vaikai gime atbulai - kitokie nei visi...jie lyg pazenklintieji geraja prasme...guvus, protingi, linksmi, bendraujantys. Mano maziuke nuo pat gimimo savo bendraamziu viskuo lenke visais parodymais (na pradedant fiziniais rodikliais - baigiant intelekto vystymusi). Dabar jai 2 metai...sneka kuo puikiausiai nuo metuku! Dabar puikiai skaiciuoja iki 5 - 6
Pagal ugi - 3 metu vaiko issivystymas...
Na bobutes sako kad uzpakaliu i prieki gime vaikai buna labai mylimi priesingos lyties atstovu.
QUOTE(Liepa_cia @ 2005 12 29, 16:27)
....nujauciu kad vaikai gime atbulai - kitokie nei visi...jie lyg pazenklintieji geraja prasme...guvus, protingi, linksmi, bendraujantys.
Pritariu. Mano mažiukas irgi labai gerai vystosi, o jau koks linksmutis Nuolat laimingas, šypsosi viskam kas juda. Labai nuo sesės skiriasi - ta tai rimtuolė kokių maža.
Reiškia dar yra vilties, kad mano leliokas apsivers taip kaip reikia . Labai jau nenoriu cezario ...
Cituoju is literaturos, bei supermamos 34 savaites aprasymo:
(užpakalinis vaizdas), dažnesni nugaros skausmai, gimdymas dažnai užsitęsia ar baigiamas naudojant reples ir vakuumo ekstraktorių...
Mano echoskopo isvadose, parasyta - uzpakalinis vaizdas...
pradedu nerimauti ir klausiu gal vaikelis gimimo metu apsisuks?
o jei neapsisuks, ar tikrai laukia vakuumas ar reples?
Gal yra mamyciu, kurioms taip pat buvo nustatytas uzpakalinis vaizdas?
(užpakalinis vaizdas), dažnesni nugaros skausmai, gimdymas dažnai užsitęsia ar baigiamas naudojant reples ir vakuumo ekstraktorių...
Mano echoskopo isvadose, parasyta - uzpakalinis vaizdas...
pradedu nerimauti ir klausiu gal vaikelis gimimo metu apsisuks?
o jei neapsisuks, ar tikrai laukia vakuumas ar reples?
Gal yra mamyciu, kurioms taip pat buvo nustatytas uzpakalinis vaizdas?
Vis dėl to mano vaikis susiprato, kad reikia "teisingai" apsiverst . Nors pranašavo, kad dideliam tai sunkoka , kaip ne kaip jau 3300-3400g. 36-tą savaitę .