Įkraunama...
Įkraunama...

Lėliukas "sėdi": cezaris ar natūralus gimdymas

Jezau, kokie ziaurybes doh.gif ...maza uz tai tuos rajono daktarelius..uch.. doh.gif blush2.gif Paziureciau, kaip jaustusi, jei juos taip perkirptu"per visa ilgi" mirksiukas.gif doh.gif ..
Atsakyti
žiūriu,dar ir siauras dubuo įeina į rizikos sarašą,o man kaip tik visą priešgimdyvinį laiką vis kartojo: oi,oi blink.gif kokie siauri tavo praėjimo takai,oi oi blink.gif kaip tu pagimdysi,bet vistiek liepė gimdyti pačiai.
Atsakyti
ir dar kaip "gražiai "susiuvo blush2.gif
Atsakyti
bet Desta tai gimdė pernai,o irgi natūraliai g.gif Vadinasi dar ir dabar tebetaiko tuos pačius metodus.Rašei,kad vaikutis buvo nedidelis.O tas nedidelis tai kiek?Mano svėrė 3,5kg.Gimdymas kuom nors skyrėsi nuo įprastų gimdymų? 4u.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau Antakalnio klinikose,o 2.gif svoris buvo tik 2840 g.,na šiaip pagimdžiau gana greit,o kuom skiriasi nuo paprasto gimdymo net nežinau,nes tai mano pirmagimė,bet gydytojai sakė, kad labai lengvai viskas praėjo smile.gif
Atsakyti
Vienzo, TIKRU TIKRIAUSI NIEKSAI doh.gif blink.gif . Daugiau cia ner ka bepridurti schmoll.gif . Nepasiseke tau, pipima, siuo atzvilgiu, tik gerai, kad leliui viskas gerai baiges ax.gif , o juk galejo... blush2.gif blink.gif ..
Atsakyti
QUOTE(aiwa @ 2005 07 23, 21:49)
Pipima, nezinau, kur tu gimdei, bet siais laikais, kai lelius "sedi", tikrai turi buti atliekama cezario pjuvio operacija. blush2.gif  g.gif  Jei netiki manimi blink.gif , cituoju:

Cezario pjūvio operacija atliekama, kai 
negarantuojama, jog natūraliu būdu gims gyvas ir sveikas vaisius ir nebus komplikacijų gimdyvei:

pastovi įstrižinė vaisiaus padėtis;

sėdyninė vaisiaus pirmeiga;

veidinė vaisiaus pirmeiga ir papildomos sunkinančios aplinkybės;

silpna gimdymo veikla ir kitos komplikacijos;

vaisiui gresianti intrauterininė hipoksija (deguonies stygius);

pirmąkart gimdanti vyresnė kaip 30 metų moteris ;

pernešiojimas, užsitęsęs nėštumas;

seniai nutekėję gemaliniai vandenys, užsitęsęs gimdymas, ilgas bevandenis periodas, yra intrauterininės infekcijos pavojus;

įgimti gimdos sklaidos trūkumai (dviragė, balno formos gimda ir kt.);

daugybiniai gimdos gerybiniai navikai - miomos;

gimdos kaklelio randai;

nėščiųjų hipertenzija, sunkiai pasiduodanti gydymui;

kitos sunkios nėščiosios ir gimdyvės ligos (tuberkuliozė, piktybiniai navikai, komplikuotas cukrinis diabetas, kai kurios centrinės nervų sistemos ligos);

Rezus (Rh) konfliktas, esant sunkiai vaisiaus būklei;

stambus vaisius;

apsigimęs vaisius, jei nustatyti apsigimimai koreguojami ir suderinami su gyvybe;

anatomiškai siauras kaulinis moters dubuo;

daugiavaisis nėštumas (kai bijoma, kad esant tam tikrai vaisių padėčiai gimdoje, vaisiai gali susirakinti).

QUOTE(aiwa @ 2005 07 23, 22:47)
Vienzo,  TIKRU TIKRIAUSI NIEKSAI doh.gif  blink.gif . Daugiau cia ner ka bepridurti schmoll.gif . Nepasiseke tau, pipima, siuo atzvilgiu, tik gerai, kad leliui viskas gerai baiges ax.gif , o juk galejo... blush2.gif  blink.gif ..

Supainiotos absoliucios ir santykines Cezario pjuvio indikacijos. Esant pirmosioms vienareiksmiskai atliekamas Cezaris (pastovi įstrižinė vaisiaus padėtis ir kk kitos), kai indikacijos santykines, cezaris atliekamas, kai yra papildoma rizika(pvz sedynine pirmeiga+ numatomas didelio svorio vaisius).
Sedynine vaisiaus pirmeiga nera absoliuti indikacija cezario pjuviui- jei vaikelis nera labai didelis, o moters dubens matmenys pakankami, galima pagimdyti naturaliai. Gydytojai daznai ya linke siulyti planini cezari, kadangi vaikeliui einant galvyte, labiausiai ispleciami gimdymo takai, paprasciau kalbant- kai praejo galvyte, kunelis praeis be didesniu bedu. Kai vaikelis eina sedynele, moters gimdymo takai gali buti nepakankamai isplesti, yra rizika, kad galvyte strigs.
Taigi gimdymo taktika kiekvienu atveju turi buti pasirenkama individualiai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2005 07 24, 08:58)
Sedynine vaisiaus pirmeiga nera absoliuti indikacija cezario pjuviui- jei vaikelis nera labai didelis, o moters dubens matmenys pakankami, galima pagimdyti naturaliai.

Mano draugė prieš 15 metų pagimdė sūnų natūraliai. Pirmeiga - sėdyninė. Išvada - mama visa suplyšus, vaikas gavo išvaržą, ko pasekoje kūdikėliui darė operaciją cry.gif

Kai pati prieš pusmetį atvažiavau gimdyt dvynių, buvau nusiteikus operacijai, nes taip jau buvo žadėta ax.gif Pirmo padėtis - sėdyninė, antrojo - įstriža. Tačiau, skyriaus akušerė, prižiūrėjusi mane, nusprendė, kad galiu pagimdyt pati, nes prieš tai (prieš du metus) natūraliai gimęs mano vaikelis buvo nemažo svorio (4.170 kg) blink.gif Siaubas blink.gif Tai laikai doh.gif Ir ačiū Dievui (ar medicinos politikai g.gif ), kad tokius dalykus sprendžia ne akušerė, o gydytojai 4u.gif Po Cezario operacijos turiu sveikus 2.gif 2.gif
Atsakyti
Dange, kiek as maciusi musu ligonineje ir kiek zinau is pazystamu, beveik niekas nerizikuoja siais laikais sedinti leliu leisti gimdyti paciai.. blush2.gif ..Juk rizika yra ne maza..tu rasai, kad prie absoliuciu indikaciju yra jei sedynine pirmeiga ir didelis vaisius, tik tuomet yra absoliuti indikacija, o kitu atv santykine. blink.gif Juk visos zinom, kaip buna su tais " numatomais" vaikio svoriais,- sako bus didelis, didelis, o gimsta normalaus svorio, ir atv, kai sako bus didelis, o islenda mazulelis...taip kad tas didelio svorio pridejimas prie sedynines pirmeigos ir tik tuo atveju ipaisymas prie absoliuciu indikaciju, labai jau"slidus " reikalas blink.gif blush2.gif Juk popierizmas lieka popierizmu, o realiai juk viskas buna daznai kiek kitaip mirksiukas.gif .
Atsakyti
mano pirmagimis taip pat buvo sedimoj padeti..is pirmo liepe pasirinkti cezariui data....Po to dar nusiunte pabandyti apversti...apverte ir po keliu dienu ivyko sukretimas, teko isaukti gimdyma ir po 13 val sunelis gulejo ant mano pilvelio...
taip, kad esu patenkita tuo kad apsejom, be cezario, bet daktarai galejo dar ir palaukti..nes buvo tik 38sav.
Drauges vaikutis apsiverte kelias dienas pries gimdyma...
Kartais daktarai imasi per greito sprendimo...
Atsakyti
QUOTE(ziu-ziu @ 2005 07 31, 19:35)
mano pirmagimis taip pat buvo sedimoj padeti..is pirmo liepe pasirinkti cezariui data....Po to dar nusiunte pabandyti apversti...apverte ir po keliu dienu ivyko sukretimas, teko isaukti gimdyma ir po 13 val sunelis gulejo ant mano pilvelio...
taip, kad esu patenkita tuo kad apsejom, be cezario, bet daktarai galejo dar ir palaukti..nes buvo tik 38sav.
Drauges vaikutis apsiverte kelias dienas pries gimdyma...
Kartais daktarai imasi  per greito sprendimo...

Bet juk tu, ziu-ziu, leliu gimdei ne sedynine pirmeiga g.gif . Siaip jei mazius apsisuka is sedimos padeties i "tradicine"-galvine, nesvarbu, kad ir kelias dieneles pries pat gimdyma, leidzia gimdyti pacioms blush2.gif .
Atsakyti
maniskis sedejo, todel buvau pries pat termina paguldyta i patologini ir per daktaru konsiliuma manes atsiklause, kaip as noriu gimdyti, kodel noriu operacijos (pati pasirinkau) ir gavau pasirasyti, kad ne be manes taip buvo padaryta. ir aciu dievui. Pries 21m. mano mama pati gavo gimdyti 4kg sedinti broli, sake plyso iki ausu, bet tuo metu pasirinkti niekas nedave. gerai, kad gerai baigesi. mama sako turbut todel, kad pakiso pinigeliu ir iki siol prisimena, kad viskas buvo pasisuke blogaja kryptimi. niekada nesiryzciau sedincio gimdyti pati.
Atsakyti