sveikinu Momo tave ir mazuliuka aukit sveikuciai diduciai ;D
beje,jei ne paslaptis kur gimdei,nes man turbut irgi gali tekt daryt Cezari,tai dar nezinau kur :-/
Aciu uz sveikinimus ir gerus palinkejimus
Kol kas viskas puiku, neskaitant pradzioje buvusiu problemu su maitinimu ir uzsitesusios naujagimiu geltos. Mano Juliukas turbut buvo ramiausias vaikas visam naujagimiu skyriuj, pirma naktis namie irgi buvo labai tyli.
Taure, is keliolikos naujagimiu ligoninej tebuvo vos pora mergaiciu. Po kiekvieno naujo gimdymo seseles atsidusdavo : "Ech, ir vel berniukas..."
Anna, gimdziau toli, Vokietijoj, nedidelej ligoninej. Daryk pratimukus, gal tavo leliukas dar apsivers. Nors kartais Cezario pjuvis ir geriau, negu komplikuotas iprastinis gimdymas, po kurio vis tiek gali tekti daryti operacija su narkoze. Ligoninej buvo moteru, kurios netgi man pavydejo, kad taip lengvai ir greitai viskas, nors po operacijos atrodziau gana liudnai.
Kol kas viskas puiku, neskaitant pradzioje buvusiu problemu su maitinimu ir uzsitesusios naujagimiu geltos. Mano Juliukas turbut buvo ramiausias vaikas visam naujagimiu skyriuj, pirma naktis namie irgi buvo labai tyli.
Taure, is keliolikos naujagimiu ligoninej tebuvo vos pora mergaiciu. Po kiekvieno naujo gimdymo seseles atsidusdavo : "Ech, ir vel berniukas..."
Anna, gimdziau toli, Vokietijoj, nedidelej ligoninej. Daryk pratimukus, gal tavo leliukas dar apsivers. Nors kartais Cezario pjuvis ir geriau, negu komplikuotas iprastinis gimdymas, po kurio vis tiek gali tekti daryti operacija su narkoze. Ligoninej buvo moteru, kurios netgi man pavydejo, kad taip lengvai ir greitai viskas, nors po operacijos atrodziau gana liudnai.
Sveikutes,
Ar liepia gimdyti paciai, jei neapsivertes ar iskart daro cezari. Ruosiuosi gimdyti arba Mazylyje arba klinikose Kaune.
Ar liepia gimdyti paciai, jei neapsivertes ar iskart daro cezari. Ruosiuosi gimdyti arba Mazylyje arba klinikose Kaune.
Viskas priklauso nuo gydytojos-as pirma nesiojau sedinti, ir jei nebutu "tupejes"-kojytes i prieki, daktare butu leidusi gimdyti paciai. Bet: nezinau, ar tai gerai-gimdyti paciai sedmenine pirmeiga Vien tai, kad gimdymas garantuotai ilgesnis, sunkesnis (uzpakaliukas minkstesnis uz galvyte, todel viskas vyksta leciau, nera tokio spaudimo i gimdymo takus) ir zymiai didesne rizika leliukui. Visos norim, kad vaikuciams butu geriau, apie tai ir reiketu pasisneketi su gydytoja. Jei dar nesusitarusi, paieskok daktares .
Perskaiciau sioj temoje apie vaikuciu atsukimus i "normalia" padeti-kiek zinau, siuolaikine akuserija tokiais dalykais neuzsiima, tai labai pavojinga tiek mamos, tiek vaiko atzvilgiu . O ta senoji daktare Antakalnyje-tai tik ji viena tuo ir uzsiimdavo-dar per pratybas, pries kelerius metus mums ja rode kaip neigiama pavyzdi-ko daryti negalima.
Labai graziai pasake mano daktare, kai gimdziau pirma-jei vaikutis apsisuko savo sunkiausia dalimi (galvyte) i virsu-jam taip patogiau ir nereikia stengtis keisti jo pasirinkimo . Sekmes.
Perskaiciau sioj temoje apie vaikuciu atsukimus i "normalia" padeti-kiek zinau, siuolaikine akuserija tokiais dalykais neuzsiima, tai labai pavojinga tiek mamos, tiek vaiko atzvilgiu . O ta senoji daktare Antakalnyje-tai tik ji viena tuo ir uzsiimdavo-dar per pratybas, pries kelerius metus mums ja rode kaip neigiama pavyzdi-ko daryti negalima.
Labai graziai pasake mano daktare, kai gimdziau pirma-jei vaikutis apsisuko savo sunkiausia dalimi (galvyte) i virsu-jam taip patogiau ir nereikia stengtis keisti jo pasirinkimo . Sekmes.
QUOTE (song @ 2004 10 02, 15:30) |
Perskaiciau sioj temoje apie vaikuciu atsukimus i "normalia" padeti-kiek zinau, siuolaikine akuserija tokiais dalykais neuzsiima, tai labai pavojinga tiek mamos, tiek vaiko atzvilgiu . O ta senoji daktare Antakalnyje-tai tik ji viena tuo ir uzsiimdavo-dar per pratybas, pries kelerius metus mums ja rode kaip neigiama pavyzdi-ko daryti negalima. Labai graziai pasake mano daktare, kai gimdziau pirma-jei vaikutis apsisuko savo sunkiausia dalimi (galvyte) i virsu-jam taip patogiau ir nereikia stengtis keisti jo pasirinkimo . Sekmes. |
As irgi sutinku su tuo. Turiu dabar patirti. Mano dukryte sedejo ir visai negalvojo verstis zemyn galva, kad ir kokiu pratimu nedariau... Ir gerai kad nesiverte, pasirodo net tokie mazi pilvelio gyventojai yra gudrus - aplink jos kakliuka buvo apsivyniojus virkstele du kartus ir jai verstis butu buve labai pavojinga...
Del gimdymo.... jei svoris didesnis nei 3 kg, gimdyti nerekomenduoja net gydytojai. Siuo atveju reikia galvoti tik apie vaika - rizikuoti ne verta, geriau cezaris.
Man atliko cezari, ir as labai dekinga gyd. Maciulevicienei (Kauno klinikos). Dukryte buvo 4kg80g, turejo nemaza uzpakaliuka
Mano leliukė taip per visą nėštumą ir nesivertė. Ko tik nedariau. Ir baseinėlį lankiau, spec. pratimėlius dariau, o jos taip ir neapverčiau...(pasirodo, virkštė neleido). Šiaip, labai norėjau gimdyti natūraliai. Nuoširdžiai tam ruošiausi. Įsivaizdavau kaip prasideda sąrėmiai, kaip su vyru važiuojame ir pan. O teko man pačiai nuspręsti ar gimdysiu natūraliai ar norėsiu Cezario. Mat nebuvo 100 proc. indikacijų tam Cezariui (vaikas nei per didelis, nei per mažas, sėdėjo gimdymui patogioje pozoje), tačiau natūralaus gimdymo metu buvo didesnė gimdymo traumų tikimybė (paprasta, kaip išaiškino gydytoja, užstringa galva ir gali vaikas pridusti). Taigi, labai skaudžiai pasirinkau taip vadinamą planinį Cezarį. Vargšas vyras liko pasyvus stebėtojas už stiklo... Tačiau dabar esu labai patenkinta. Liko tik randukas, ant rankų miega puiki, rami mergaitė, o pati likau kaip jaunamartė... Operavo Mažylyje, gyd. Jackonienė, anesteziologė - Čiučiulkienė. Viskas super.
Šoje situacijoje svarbiausia galvoti apie vaiką. Juk neduok Dieve, kokie pridusimai. Vargsi paskiau visą gyvenimą...
Šoje situacijoje svarbiausia galvoti apie vaiką. Juk neduok Dieve, kokie pridusimai. Vargsi paskiau visą gyvenimą...
Maniskis vis dar sedi, tad keliu sia tema i virsu, ar is vis yra gimdziusiu "atvirkstukus" ar tik cezaris? ar yra kam is pradziu leido naturalia bandyt gimdyt ir tik gimdymo eigoj nuspresta daryti cezari ? taip pat idomu pas ka gimdet
SVEIKOS MAMYTĖS MAN IŠKILO TOKS KLAUSIMAS:NEJAU IŠTIKRO,JEI VAIKUTIS YRA SĖDMENINE PIRMEIGA,T.Y.ATBULOM,YRA DAROMAS TIK CEZARIO PJŪVIS?MANASIS GIMĘS BŪTENT TAIP IR NATŪRALIAI,BE JOKIŲ OPERACIJŲ,TODĖL NORIU SUŽINOTI,AR YRA ČIA DAR TOKIŲ,AR TAI TIKRAI VIENAS IŠ RETESNIŲ ATVEJŲ?
Aš taip pagimdžiau natūraliai,man ir nedarė operacijos,sakė mažas kūdikis pagimdysi pati ir pagimdžiau nors galvojau, kad darys cezario pjūvį,bet dabar ir džiaugiuos, kad pagimdžiau pati
Pipima, nezinau, kur tu gimdei, bet siais laikais, kai lelius "sedi", tikrai turi buti atliekama cezario pjuvio operacija. Jei netiki manimi , cituoju:
Cezario pjūvio operacija atliekama, kai
negarantuojama, jog natūraliu būdu gims gyvas ir sveikas vaisius ir nebus komplikacijų gimdyvei:
pastovi įstrižinė vaisiaus padėtis;
sėdyninė vaisiaus pirmeiga;
veidinė vaisiaus pirmeiga ir papildomos sunkinančios aplinkybės;
silpna gimdymo veikla ir kitos komplikacijos;
vaisiui gresianti intrauterininė hipoksija (deguonies stygius);
pirmąkart gimdanti vyresnė kaip 30 metų moteris ;
pernešiojimas, užsitęsęs nėštumas;
seniai nutekėję gemaliniai vandenys, užsitęsęs gimdymas, ilgas bevandenis periodas, yra intrauterininės infekcijos pavojus;
įgimti gimdos sklaidos trūkumai (dviragė, balno formos gimda ir kt.);
daugybiniai gimdos gerybiniai navikai - miomos;
gimdos kaklelio randai;
nėščiųjų hipertenzija, sunkiai pasiduodanti gydymui;
kitos sunkios nėščiosios ir gimdyvės ligos (tuberkuliozė, piktybiniai navikai, komplikuotas cukrinis diabetas, kai kurios centrinės nervų sistemos ligos);
Rezus (Rh) konfliktas, esant sunkiai vaisiaus būklei;
stambus vaisius;
apsigimęs vaisius, jei nustatyti apsigimimai koreguojami ir suderinami su gyvybe;
anatomiškai siauras kaulinis moters dubuo;
daugiavaisis nėštumas (kai bijoma, kad esant tam tikrai vaisių padėčiai gimdoje, vaisiai gali susirakinti).
Cezario pjūvio operacija atliekama, kai
negarantuojama, jog natūraliu būdu gims gyvas ir sveikas vaisius ir nebus komplikacijų gimdyvei:
pastovi įstrižinė vaisiaus padėtis;
sėdyninė vaisiaus pirmeiga;
veidinė vaisiaus pirmeiga ir papildomos sunkinančios aplinkybės;
silpna gimdymo veikla ir kitos komplikacijos;
vaisiui gresianti intrauterininė hipoksija (deguonies stygius);
pirmąkart gimdanti vyresnė kaip 30 metų moteris ;
pernešiojimas, užsitęsęs nėštumas;
seniai nutekėję gemaliniai vandenys, užsitęsęs gimdymas, ilgas bevandenis periodas, yra intrauterininės infekcijos pavojus;
įgimti gimdos sklaidos trūkumai (dviragė, balno formos gimda ir kt.);
daugybiniai gimdos gerybiniai navikai - miomos;
gimdos kaklelio randai;
nėščiųjų hipertenzija, sunkiai pasiduodanti gydymui;
kitos sunkios nėščiosios ir gimdyvės ligos (tuberkuliozė, piktybiniai navikai, komplikuotas cukrinis diabetas, kai kurios centrinės nervų sistemos ligos);
Rezus (Rh) konfliktas, esant sunkiai vaisiaus būklei;
stambus vaisius;
apsigimęs vaisius, jei nustatyti apsigimimai koreguojami ir suderinami su gyvybe;
anatomiškai siauras kaulinis moters dubuo;
daugiavaisis nėštumas (kai bijoma, kad esant tam tikrai vaisių padėčiai gimdoje, vaisiai gali susirakinti).
Seniau, kartais leisdavo "sedinti" gimdyti, tam reikalui budavo net sugalvota tam tikra vaikio "islaisvinimo" technika, bet siais laikais nelinkstama rizikuot...niu gal..ziuriu, kad tu gimdei 1997..
aiwa,aš ir nesiginčiju,nes man ir visą nėštumą sakė,kad jei vaisius neapsisuks,o apsisukti jis gali ir paskutinę savaitę,-darysim cezarį ir aš jau buvau susitaikius su ta mintim,tačiau atvažiavus gimdyti buvo pasakyta,kad pagimdo kitos,pagimdysi ir tu.Perkirpo per visą ilgį ir pagimdžiau Bet tai buvo prieš 8 metus ir Šilutėj.Gal dabar niekas taip nedaro,bet kaip matai,aš ne vienintelė tokia