36-a savaitė jau visai į pabaigą ir vakar sužinojau, kad mano vaikis pilve apsisuko ir atsisėdo. Nors 28 savaitę buvo tvarkingai galva žemyn nuleidęs ir dar prieš tris savaites irgi elgės padoriai kaip ir du jo broliai vyresni.
Gydytojai siūlo laukti savaitę ir tada nuodungniai įvertinus padėtį (dubens kaulų apimtį ir vaiko dydį, begi santykį) arba pandyt vaiką apsukt, arba laukt iki galo. O tada arba natūralus gimdymas su kojų pirmeiga, arba cezario pjūvis. Sprendimas bus mano (ty mudviejų su tėčiu)
Gal turite kokių patarimų/patirties?
Rizikos yra ir sukant ir su kojų pirmeiga, pasidalinkit, kaip pasielgti, kad vaikui nepakenkti?
Mano nuomone, kam rizikuoti ir gimdyti paciai, jei galima ramiai pasirinkti Cezario pjuvi, ir nelaukti, kad gali buti traumos gimdymo metu. Pas mane tai ta pati problema , tai nemanau, kad reikia bijoti to Cezario, as jau pasiruosus moraliskai ir nesuku sau galvos . O siaip yra keletas pratimuku, kurious darant gali vaikelis apsiversti, tai jei jau labai norit pati gimdyt, dar yra laiko pasimankstinti, nes buna kad ir pacioj pabaigoj apsivercia. Sekmes
Aš Jūsų vietoje rinkčiausi CP. Tačiau dar yra galimybė, kad vėl apsivers iki gimdymo. Linkiu, kad taip ir būtų
Man buvo tokia pati padėtis su pirmu nėštumu,tai gydytoja pasakė,kad jeigu tai būtų ne pirmas mano gimdymas,leistų gimdyti pačiai,nes sakė,pati yra priėmusi tokių gimdymų,bet kadangi tai buvo pirmas,patarė vis tik geriau rinktis CP.Ir dar,svarbu,kad būtų sėdmeninė pirmeiga,ne kojinė,t.y.kad vaikelis eitų užpakaliuku,ne kojytėm,tada galima pačiai bandyt,nes jeigu kojytėm,tai negerai ,geriau nerizikuoti :)Tiesa,dar svarbu ir svoris vaikelio,nes lyg tik iki kažkokio svorio galima pačiai ,o koks svoris jūsų pirmų vaikučių buvo?
ačiū mamos už nuomones.
aš ir bijau natūralaus gimdymo, jei neapsiverstų. bijau traumų...
abu mano bernai gana dideli gimė, pirmasis - 3750g, o antras - 4010g ir mažius dar gimė savaitę anksčiau termino. tagi, mažulis jau dabar yra 3200, tai tikėtina prisivys antrą brolį ir pralenks... o tada nelabai ir leis gimdyt pačiai, bent jau įspėjo šiek tiek ligoninėj gydytoja.
labai norėtųsi, kad pats apsiverstų, šiandien jau padarė akupunktūrą kaip tik tuo tikslu ir anmie moxa procedūras darysiuos, tiksliau vyras darys.
o kokie pratimai? gal turit kas? būčiau lb dėkinga
žinau, kad su antru ir trečiu būna taip, kad vartos, bet kai pirmąsyk, tai imi žmogus ir susinervyji
abu mano bernai gana dideli gimė, pirmasis - 3750g, o antras - 4010g ir mažius dar gimė savaitę anksčiau termino. tagi, mažulis jau dabar yra 3200, tai tikėtina prisivys antrą brolį ir pralenks... o tada nelabai ir leis gimdyt pačiai, bent jau įspėjo šiek tiek ligoninėj gydytoja.
labai norėtųsi, kad pats apsiverstų, šiandien jau padarė akupunktūrą kaip tik tuo tikslu ir anmie moxa procedūras darysiuos, tiksliau vyras darys.
žinau, kad su antru ir trečiu būna taip, kad vartos, bet kai pirmąsyk, tai imi žmogus ir susinervyji
QUOTE(Linchia @ 2009 08 28, 15:51)
ačiū mamos už nuomones.
Ne tokia jau baisi diagnoze siais laikais "sedynine pirmeiga", nes dazniausiai operuoja . Bet vis delto reiktu pirmiausia bandyt apsukt i galvute. Jei mazai vaisiaus vandenu, tai daznai tokia procedura nepavyksta ir nesvarbu vaikelio stambumas, paprasciausiai jam apsukti buna per mazai vietos. CP beveik geriausia iseitis ir maziausiai rizikos, nes sukant vaikuti irgi gali visko nutikti...ir virstelė apsisukti apie kojyte ar dar kas nors...
na, tikrai nėr baisi diagnozė, ne liga, vaiko tonusai geri, jaučiamės abu gerai. bet taip norėtųs natūraliai...
tai niekas neturit tų pratimų, kad pasiverstų mano pipiras?
tai niekas neturit tų pratimų, kad pasiverstų mano pipiras?
Mano sedejo iki 36sav, o galvojau kaip gerai gimdyti nereikes tikrai cezari buciau darius, bet maniske apsiverte tai teko gimdyti Pagimdziau ir dziaugiausi, kad ne cezari dariausi. Nors jeigu butu neapsivertus tikrai buciau cezari darius
Mano likimas toks pats. Pirmas vaikelis sedejo ir antras sedi tai net nesusimasciau žinoma kad cezaris geriau. Aišku po operacijos tai ne kas mesesi laiko dar negali normaliai vaikscioti vis jauti randa. Po to kiek aprimsta, bet pjuvio vieta islieka jautri apie metus. bet cia taip jauciasi mama svarbiausia gi kad vaikeliui butu viskas gerai, mes mamos galim ir pakenteti. Todel manau saugiausia cezario pjuvis tokiu atveju.
na vienas is pratimu yra kates poza,be to juk poliklinikose buna specialios mankstos , man kaip taip buvo, gydytoja jas paskyre.taciau man jos nepadejo, maze buvo ant tiek uzsispyrus , tai ir nesiverte. bet tu dar nenusimink, daug kam dar apsivercia pries pat gimdyma, jeigu nera kluciu. maniske neapsiverte (nes buvo pertrumpa virkstele), todel dare cezario operacija.
ačiū visoms už mintis
na kol kas, aliarmas praėjo, vaikis vėl atsivertė žemyn galva. žinoma, išlieka galimybė, kad dar akrobatikos pademonstruos... bet tikiuos, kad jau parimo prieš startą.
žinima, kad svarbu vaiko sveikata, kas jam geriausia. ale labai džiaugiuos, kad leidosi įkalbamas. tikiuos bus natūralus ir sklandus gimdymas. ir trumpesnis, nei pirmieji
na kol kas, aliarmas praėjo, vaikis vėl atsivertė žemyn galva. žinoma, išlieka galimybė, kad dar akrobatikos pademonstruos... bet tikiuos, kad jau parimo prieš startą.
žinima, kad svarbu vaiko sveikata, kas jam geriausia. ale labai džiaugiuos, kad leidosi įkalbamas. tikiuos bus natūralus ir sklandus gimdymas. ir trumpesnis, nei pirmieji