Įkraunama...
Įkraunama...

Lėliukas "sėdi": cezaris ar natūralus gimdymas

QUOTE(Katusik @ 2008 01 12, 12:11)
vat aš ir sakau, kad jei vaikas sėdi ir nesiverčia, reiškia jis turi tam svarių priežaščių  tongue.gif
jam gi ten - viduj - geriau matyt  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Gi gyvenam XXI amziuje, del medicinos pazangos moterys nebemirsta gimdydamos, kaip ir nemirstame nuo plauciu uzdegimo, dziovos. Tai kodel dabar staiga reikia grizti i pirmykstes bendruomenes laikus ir uzsispirti butinai gimdyti naturaliai? Gal dar pasakysit, kad ir leliuku nereikia skiepyti, nes tai nenaturalu? Patikekit, yra ir tokiu motinu, pasakojo gimdymo namuose gydytoja apie toki varianta doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgachka: 12 sausio 2008 - 12:32
mes dar su daktariukais bandem leliuka apverst, kad galeciau pati gimdyt, bet vaikas stipresnis tuo kartu buvo...db kai pagalvoju, kad gerai kad lelius nepasidave ir iki galo issilaike sededamas, turbut zinojo, kad tai jam geriausia ax.gif padare mums cz ir nieko blogo, cia tik mano begalinis noras buvo naturaliai gimdyt blush2.gif tikiuosi, jog kita galesiu pati pagimdyt ir veliau galesiu palygint kas geriau, cz ar naturalus gimdymas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sissy @ 2007 12 13, 19:58)
Aš iš tų mažumos mamyčių, kuri pasisako už išorinį apgręžimą, mano lelius buvo išoriškai apgręžtas 37 savaitę, rašiau forume. Jau džiaugiuosi savo stebūklėliu antras mėnuo. Pagimdžiau pati be jokių komplikacijų, mergyčka sveikutėlė, gražutėlė.
Tos, kurios sėdi nieko nedarydamos ir laukia cezario, atseit kūdikio sveikatos sergėtojos, paklauskit savo pediatro, kokių sveikatos problemėlių atsineša cezariukai. Man buvo pasakyta medicinos profesorių, kad gręždamas nežaloji kūdikio (turi daryti profas, kartoju dar kartą), o darydamas cezarį taip. Plaučiukai silpnesni ir dar visa eilė niuansų...Cezariukai yra cezariukai, atėję deja dirbtinai, matyt ne be reikalo taip sako pediatrai. Taip kad aš savo leliui padariau kas geriausia. Cezaris tik toms, kur kritinė situacija, krakės.
Neužmirškit, kad yra medikų, kuriems cezarį padaryti - lengviausias pasirinkimas. Kam dar terliotis gręžiant, paskui gimdant.
O tos kur bijo skausmo, po operacijos kančios manau nemažesnės, žinau ką reiškia pilvo pjūvis.

Dieve dieve doh.gif O tu neskaitei dar, kad dabar isoriniai vaiko apgrezimai uzdrausti??? Pasiskaityk internete! vaika per pilva stumdyti tai naturalu!!!???? Man tai atrodo baisiau uz bet ka! O cezaris - normali procedura, norint tureti geriausia rezultata- sveika vaika ir mama!
O pjuvis tai kaip pjuvis, man baisiau- suplesytas tarpkojis. Patyrusi ir viena ir kita, jei ka...
Atsakyti
Manoji irgi sedejo pilvukyje ir net nemane apsiverst, taigi net nebuvo minties paciai gimdyti. Gi labai didele tikimybe traumuoti mazyli ir taip sugadinti jam dar neprasidejusi gyvenima....
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 07 01, 22:24)
Dieve dieve  doh.gif  O tu neskaitei dar, kad dabar isoriniai vaiko apgrezimai uzdrausti??? Pasiskaityk internete! vaika per pilva stumdyti tai naturalu!!!???? Man tai atrodo baisiau uz bet ka! O cezaris - normali procedura, norint tureti geriausia rezultata- sveika vaika ir mama!
O pjuvis tai kaip pjuvis, man baisiau- suplesytas tarpkojis. Patyrusi ir viena ir kita, jei ka...

Na ir absurdas... Išorinis vaisiaus apgręžimas yra rekomenduojamas pastaraisiais metais. Tai 2000 m. studijos apie sėdynės pirmeigą išvada. Patarčiau daugiau pasiskaityti mokslinės literatūros, o ne remtis VBS agentūros duomenimis.
Atsakyti
Manyčiau visos mes turim savo nuomones apie daugelį dalykų.
Aš gimiau kojine pirmeiga.Esu visiškai sveika.Labai džiaugiuos,kad mano mamai nedarė jokių cezarių ir pan.Natūralumas yra natūralumas tongue.gif
Atsakyti
Man 31 sav. o mano mazyte vis dar spardo mano pusle smile.gif Tai vat nakti i toleta kokia 20 kartu einu , nu galima sakyti miegu su toletu lotuliukas.gif kazkaip jau nesveikai man atrodo g.gif o del apsivertimo , kaip manot turetu juk dar apsiversti? Nebus mano mazyte jau per didele, kad nebegalesapsiversti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2008 10 06, 07:58)
Aš gimiau kojine pirmeiga.Esu visiškai sveika.Labai džiaugiuos,kad mano mamai nedarė jokių cezarių ir pan.Natūralumas yra natūralumas tongue.gif

As irgi gimiau kojom i prieki. Buvo gudus tarybiniai laikai, ir, nors viskas sklandziai pavyko ir buvau sveika, mamai mane parodyti ir maitinti atnese tik po triju dienu blink.gif Mat nenormalus gimdymas buvo doh.gif
Mano pirmas vaikas irgi neapsivertelis buvo, ir dziaugiuos, kad dare Cezario pjuvi. O antrasis vaikutis apsiverte, kaip ir priklauso, tad galejau naturaliai gimdyti.
Papildyta:
QUOTE(Mylaniuks @ 2008 10 28, 18:07)
Man 31 sav. o mano mazyte vis dar spardo mano pusle smile.gif Tai vat  nakti i toleta kokia 20 kartu einu , nu galima sakyti miegu su toletu  lotuliukas.gif  kazkaip jau nesveikai man atrodo  g.gif  o del apsivertimo , kaip manot turetu juk dar apsiversti? Nebus mano mazyte jau per didele, kad nebegalesapsiversti?  g.gif

Gali netgi pries pat gimdyma apsiversti. Nors jeigu paskutines pora savaiciu pries gimdyma dar neapsivertes, maza vilties, kad apsivers. Tavo leliukas dar turi laiko mirksiukas.gif
Atsakyti
Niu va liko 3 dienos iki gimdymo.. O atrodo mano mazyte dar tokioje pat padetyje verysad.gif Dar norejau paklausti , sako kai nuvaziuoji i ligonine gimdyti ir lelius neapsisukes buna sake, kad bando apsukti kazkaip patys g.gif Beto sake labai nemaloni procedura... Kazin ka daro jei atvaziuoji i ligonine, o lelius neapsisukes dar , ka daro? Niekas nesusiduret? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylaniuks @ 2008 12 08, 16:02)
Niu va liko 3 dienos iki gimdymo.. O atrodo mano mazyte dar tokioje pat padetyje verysad.gif  Dar norejau paklausti , sako kai nuvaziuoji i ligonine gimdyti ir lelius neapsisukes buna sake, kad bando apsukti kazkaip patys  g.gif  Beto sake labai nemaloni procedura... Kazin ka daro jei atvaziuoji i ligonine, o lelius neapsisukes dar , ka daro? Niekas nesusiduret? g.gif

o ka tavo gydytojas apie tai sako?
man apverte leliuka 36 savaiciu ax.gif tiesiog paeme pilva ir pasuko, kazkiek skaudejo....
manau labai per jega sios proceduros nedaro, jei lelius linkes verstis, tai uztenka jam nedidelio postumio, bent taip gydytojas sake... jei butu pastumtas pats nebesisukes toliau, tai butu jo ir neverte....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Sausainiukas*: 09 gruodžio 2008 - 11:39
Na as nesuprantu savo gines... As buvau daryt echo cia 10.28 tai sako pas tave lelius neapsisukes... Tai liepe pratimus daryti tokius. Nuejau pas gine po dvieju savaiciu cia jau... sakau va dar neapsiverte.Zinot ka pasake nu tai dar apsivers... Dar po dvieju atejau paziurejo dar neapsivertes zinot ir nieko.......... g.gif Sakau nu tai jei neapsivers? Sako nu tada operacija darys ir viskas... nzn kazkokia keista gine isvis nervai ima, kad pas ja einu , nieko normalei nesirupina..... verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylaniuks @ 2008 12 09, 15:19)
Na as nesuprantu savo gines... As buvau daryt echo cia 10.28 tai sako pas tave lelius neapsisukes... Tai liepe pratimus daryti tokius. Nuejau pas gine po dvieju savaiciu cia jau... sakau va dar neapsiverte.Zinot ka pasake nu tai dar apsivers... Dar po dvieju atejau paziurejo dar neapsivertes zinot ir nieko.......... g.gif  Sakau nu tai jei neapsivers? Sako nu tada operacija darys ir viskas... nzn kazkokia keista gine isvis nervai ima, kad pas ja einu , nieko normalei nesirupina.....  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

console.gif na, tai turbut planuoja operacija 4u.gif man irgi planavo, bet stumtelejo ir apverte 4u.gif gal pas tave kita situacija ir tiesiog versti nebuvo galima 4u.gif
Atsakyti